İSTANBUL'DAN KÖYE GELİN GİDİYORUM

Başlığı görünce eyvah dedim kızı zorla köyde yaşamaya mecbur bırakıcaklar :)
Bundan bi 10 sene önce olsaydı çok güzel olurdu gerçekten köyde yaşamak.
Şimdi bu dönemde köy ortamına alışmak fazlasıyla zor olsa gerek.
Ailemin köyü yok doğma büyüme hep şehir hayatı, çok özenirdim köyü olan arkadaşlarıma, yaz tatillerinde köye gitmelerine.
Şahsen ben çok çok severim köy ortamını evini yemeğini havasını.

Önce mutluluklar evlilik hayatınızda saygı ve sevginizin daim etmesini yüce Rabbimden dilerim amin . Bence çok şanslısın hep hayalimdir köyde yaşamak, herşey doğal gürültüden uzak senin hangi pencereden bakmanla ilgili hem insan isterse het şarta uyum sağlayabilir

Slm canım bende eşimin görevinden dolayı köyde yaşıyorum. 1.5 yıl oldu.
Tabiki zorlukları sıkıntıları oluyor ama eşin yanındaysa herşey daha çabuk atlatılıyor inan.
Ben çoğu şeyi sorun ediyordum ama o bana çok destek oldu atlattık alıştım artık.

Şimdi mucizemizde bize katılacak inşallah.

bence artık çok da fark yok

zira hayatların çoğu sanal

insanlar yan komşusunu bile facebooktan takip edip altına bu yorumu yazmış deyip trip atıyor

tv internet telefon var ise buralardan farkı kalmaz

alışveriş vs denmiş de yeni kurulu ev var

zaten sınırlı dışarı yaşamında çok giysi de gerekmez

3 eşofman 5 tişört 2 pantolon yeter de artar eee bunlar da her gün eskimez ki

pazar manav belki sıkıntı olur ama yazın zaten yerli üretim olur; öğretmene de verirler; et vs toplu alınır

babam anlatır 1960 larda maaş günü köyden şehire giderlermiş evin hanımı liste yapar adamlar da alırmış; şimdi hem yakınmış hem de alınacağa ulaşmak kolay zira o zaman bir ay gidince sipariş verilip öbür ay alındığı olurmuş

sınırsız internet büyük bir ekran ile tüm filmleri takip eder; kitap okur; belki de kendinizi resetlersiniz

mutluluklar

Kastamonu nun köyleri nasıldır bilmem ama, köy deyince insanların aklına direk hayat şartlarının zor olduğu geliyor halbuki annemlerde köyde oturuyor fakat hiçte sanıldığı gibi değil. Doğalgaz var mesela, oda yoksa güneş enerjisi var en azından çeşmelerden sıcak su akıyor. Soba olarakta kuzine sobalar var, 3-4 tane kova almıştı annemler. Kovaların hepsini hazırlıyor,dönüşümlü olarak 3 gün yetiyor. Ayrıca bütün yemekleri kışın sobada yapıyor, ocaktan tasarruf.
Faresi , böceği dışarlarda var ama evin içinde yok. ona göre önlemleri var çünkü. Marketi cafesi mevcut yani öyle çokta sıkıntı edicek bir durum yok hatta benim istanbuldaki yaşantıma oranla daha kaliteli yaşamları var.
Oraya gittiğimde tek sıkıntı köyün tamamında olan tezek kokusu ve kışın biraz daha ağır geçmesi. Ama tarladan çıkan domatesin,salatanın mis gibi kokusu inan hepsine değer. Onların tadını alınca buradaki sebzeleri beğenmiyorum mesela ben.
Birde doğa yemyeşil, nefes aldığını hissediyorsun. bize yakın şelaleler var, oralara gittiğimde, istanbulun ot bitmeyen sokaklarından, yüksek binalarından nefret ediyorum. hiç gelmek istemiyorum.

Umarım sen gideceğin yere kolay alışırsın. Hayatı zorlaştırmakta, kolaylaştırmakta biraz bizim elimizde. Güzel bakarsan güzel görürsün. Şimdiden hayırlı olsun inşallah.

Ben de çocuklugu köyde gecmiş biriyim

Kocaman bahcemız bırsuru meyve agaçlarımız havuzumuz salıncagımız

İçinde kedı köpeğimiz tavuk ördek ne arasanız olan hayvanlarımız hele o kucagımdan bırakmadıgım kedılerım benı sırtında tasıyan köpeğim

Kardesım bıberonuyla bır ona içirirdi sütünü bir kendi içerdi

Heryerım tırmık iziydi

Kum yara bere

Boyumuz kadar kar

3 kılometre uzaktakı okula yurume

Sıcacık soba hepsi çok guzeldi çok mutluydum

Şimdi çocuklarım için üzülüyorum heryer beton hava pis organık hıcbısey yok

Oraya gıdınce hayat buluyorlar sankı

Şimdi gidecegımız gunu sayıyolar

Gece bıle eve gırmek istemiyorlar

Kısaca köy zor evet ama çok güzel

Umarım çok mutlu zamanlarınız olur

Sevip sevmeyeceginiz tamamen sizinle alakali bir durum..
Ben sahsen koy yesilliklerini ve dogalligi istanbul betonlarina tercih ederim..
Hava miss binbir turlu cicekler(bocek olmasa eyiydi)...
Gitmeden birer tane bisiklet alirim sabah aksam binerim esimle ohh

Gercekten cok guzel anlatmissiniz..
Benim de cocuklugum boyle gecti ve cok mutluydum..
Evli degilim henuz ama ben de(Allah nasip ederse) cocuklarim icin uzuluyorum..
Hic benim yasadiklarimi yasayamayacaklar..
Siz anlatinca hersey gozumde canlandi yine..
O ortamdan uzakta degilim suandada ama insan cocuklugunu ozluyor

oyttt eşim yanımda olsunda bi hamak 3 5 çiçek 3 5 meyve sebze ağaç dikerim bi salıncak yaparım abuuuu çok tatlı olur lan bi masa atarım geceleri kahve neyim içerik

temelli kalsan anlayacağım ama temelli değil tatlım
hepsini öğrenirsin
zorlanırsın nereye gidecek doğumu karadenizmi

Ben malesef çok uzaktayım

Yıne çok şükür gıdebılıyoruz ama malum sayılı gün cabuk gecıyor

Gercekten cok güzeldi şimdi ki çocuklara göre çok sanslıydık

Bende bir süre köyde yaşadım, hala özlüyorum, köy gibisi var mı yaa. Beslersin tavuğunu, ördeğini, taze taze yumurtan olur. Sobanın sıcağıyla kombi sıcağı bir olur mu hiç, üstünde, fırınında ne pişirirsen pişir, kestane kebap :) Odun yakılan bir köyde hiç is kokusu olur mu? Mis gibi ağaç kokar her yer, hele yağmur yağınca... Tabi ben batının bir köyünden örnek veriyorum, doğuyu, iç anadoluyu bilemem. Arabanız varsa, köyde canınız sıkıldıkça inersiniz ilçeye, ihtiyaçlarınızı alırsınız, hem de gezersiniz. Dağ, tepe gezmeyi seviyorsanız tam size göre, karda kışta bile gezmesi o kadar harika ki.
Şehir hayatından vazgeçemeyenler için cehennem gibi gelebilir bunlar tabi.

sivasın bı koyundeyım 25 hanelık :) kısın 5 hane kalıyoruz ıstanbuldaalar kışın.. yazın 25 haneye su yetmıyor dusunun depomuz var. 3 gun susuz kaldıgımı bılırım.. yazları herkes gelır kışın yalnızlıga alıstıgım ıcın ya bana cook kalabalık gelır 15 km uzaktayız ılceye. arabamız var sukur.ılk geldıgımde kadınlar fırında ekmek yapmadıgım ıcın cok sasırmıslardı :) arada ekmek gelır sutu parayla alırız ıslerı ıyıce buyuttuk bu yaz bahce yaptık burdakılerın deyımıyle burnundan enikliyiii yanı cok domates bıber cıktı yaz boyu parayla almadım dondurucuya attım..tavuklarımız var bebegım dogal yumurta yıyor. arılarımız var dogal bal yıyoruz. sobayı esım yakar doldurur o konuda rahatım ama ev soguk...elektrık cok gıder komsum yok ccuk bıle yok koyde. koyde yasam zor ama aynı zamanda guzel 2 yıldır burdayım dahada gıtmeyı dusunmuyoruz

Bende evlenebilirsem eğer, istanbuldan vana gidicem sen yine daha güzel bir yere gidiyorsun. beterin beteri var şükret

Bence cok guzel.macera yasayacaksin iste.koy hayati her zaman iyidir kafani dinlersin biraz.sehirde yasamishsan sana ilginc gelicek tadini cikar

yağmur yağsın sıkıntı degil biz iyi anlaştıktan sonra :) yakınmış ya 15-20 dakıkaymış araba ile o yüzden alışverişi sorun etmiyorum kolay olur yakın ya :)

Soba yakmayı beceremem odun kıramam diyorsanız bence 15 20 dakikaysa ilçeden de kaloriferli bir ev tutulabilir. Çünkü ben çok sıcak ev severim ve soba sık sık sönüyor hele de gece uyurken sönmesi uyanıp yakmasını sevmiyorum. Bende Ankara'dan Afyonkarahisar'ın bir köyüne gelin geldim. Hoş Eskişehir'de yaşıyoruz ama köye (kayınvalidemin ve kayınbabamın yanına) sık sık (bayrama, harmana vs.) gidip geliyoruz. Eşim ve kayınvalidem sağ olsun bilmiyorum diye çok yardımcı oluyorlar.

Annem evlenmeden önce köyde yaşıyormuş. Bana hep anlatır köye gelen öğretmenlerini, imamlarını,...
Hepsi bir maaşla zengin gitmiş o köyden.. Maaşları ceplerinde kalmış hep. Çünkü hem masrafları azmış hem de köy halkı odunundan, kömürüne, yağından, yoğurdundan, sütünden, salçasına hep kendileri karşılıyormuş. Mecburlarmıymış bunları yapmaya onlar hayır değillermiş ama oraya bir yabancı geldi diye el üstünde tutmuşlar hep onları.

Yani büyük şehirden küçük bir yere gitmek zor gelebilir başlarda ama sonraları alışırsın bence. Büyük şehirlerde yaşıyoruz da n'oluyor. Koskaca sitelerde alt komşumuzu hatta yan komşumuzu tanımadığımız oluyor. Küçük yerlerde en azından halini hatırını soran, ilgilenen insanlar oluyor.

Herşeyin hayırlısı olsun hakkınızda inşaAllah.. Güzel düşün güzel olsun..

soba yakmayı falan bilmiyorum belki ama öğrenebilirim başa gelince mecbur yapılır
artık çok geç taşınma konusunda çünkü ev dizildi
sağlık olsun sorun etmiyorum köy olmsını eşimle iyi anlaşsam yeter :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…