- 7 Mart 2014
- 292
- 139
- 43
- 30
- Konu Sahibi reticentgirl
-
İstanbul'un hangi semtinden hangi ilin bir köyüne gidiyorsunuz? Kaç yıl orada kalacaksınız? İnşallah seversiniz. :)merhabalar sevgili kadınlar kulubü üyeleri :)
Nişanlım memur olduğu için tayini köye çıktı.köyde oturacağız bir buçuk ay sonra İnşallah düğünümüz olacak
yeni bir şehir yeni bir ortam yeni bir köy nasıl olacak ayak uydurabilecek miyim çok merak ediyorum
soba yakmasını bile bilmem beni büyük macera bekliyor Rabbim utandırmasın hakkımızda hayırlısı olsun inşallah :)
Di mi, nerden nereye gideceğin önemli.Nereye gideceğinize bağlı, sevebilirsiniz de tabi ama pek zannetmiyorum.
İşte köy denince hep bir sahil köyü gibi nezih, bahçesinde meyve ağaçları olan evlerin olduğu yerler geliyor insanın aklına. Normalde köylerde evinin dibinde tezek yapılır, kokusundan geçilmez, bakkalı varsa ekmek alırsın yoksa öğrenmek zorundasın, gezecek yerin yoktur, kafa dengi insan yoktur, soba yakmak işkencedir, kar yolları kapatınca erzak bulmak sıkıntıdır, kış çetin geçiyorsa sular donar ve taşıma suyla nisan aylarına kadar idare etmek durumunda kalırsın, evde fare veya böcek var dersen sana gülerler "ya nolacağıdı" diye, bitlenmeler falan da normaldir. Konu komşu kendi yaptıkları peynirleri, sağdıkları sütleri getirir ama eğer nasıl yapıldığını gördüysen miden kaldırmaz yiyemez-içemezsin. Köy böyle bir yer benim gözümde, dahası da var da bu bile yeterliDi mi, nerden nereye gideceğin önemli.
Şimdi Sultanbeyli'den kalkıp Ege'nin bir sahil köyüne gitmekle, Arnavutköy'den Ağrı'ya taşınmak aynı şey değil.
Keşke köyde yaşasak diye eşimin başının etini yiyodum,, o hiç bu açıdan anlatmadı bana.İşte köy denince hep bir sahil köyü gibi nezih, bahçesinde meyve ağaçlarının olduğu müstakil evlerin olduğu yerler geliyor insanın aklına. Normalde köylerde evinin dibinde tezek yapılır, kokusundan geçilmez, bakkalı varsa ekmek alırsın yoksa öğrenmek zorundasın, gezecek yerin yoktur, kafa dengi insan yoktur, soba yakmak işkencedir, kar yolları kapatınca erzak bulmak sıkıntıdır, kış çetin geçiyorsa sular donar ve taşıma suyla nisan aylarına kadar idare etmek durumunda kalırsın, evde fare veya böcek var dersen sana gülerler "ya nolacağıdı" diye, bitlenmeler falan da normaldir. Konu komşu kendi yaptıkları peynirleri, sağdıkları sütleri getirir ama eğer nasıl yapıldığını gördüysen miden kaldırmaz yiyemez-içemezsin. Köy böyle bir yer benim gözümde, dahası da var da bu bile yeterli
Benim çalıştığım köyde değil sıcak su; içme suyu bulmak bile meseleydi mesela:) Hele ki ev tepedeyse su çıkması mümkün değildi. Şehre ulaşım günde bir kez vardı ve 60 km idi o yüzden genelde en yakın ilçeye gidilirdi. Karakolu, sağlık ocağı ve eczanesi yoktu. 10 km kadar ötedeki başka bir köyden haftada 2 gün doktor gelip muhtarlıkta kontrol eder, ilaç yazardı. Misal hamile falan olunca kafayı yer insan, şehir merkezi 60 km , acil bir şey olsa yandın.Keşke köyde yaşasak diye eşimin başının etini yiyodum,, o hiç bu açıdan anlatmadı bana.
Siz az daha yorum yapsanız köyün yanından geçmem sanırım bir daha
merhabalar sevgili kadınlar kulubü üyeleri :)
Nişanlım memur olduğu için tayini köye çıktı.köyde oturacağız bir buçuk ay sonra İnşallah düğünümüz olacak
yeni bir şehir yeni bir ortam yeni bir köy nasıl olacak ayak uydurabilecek miyim çok merak ediyorum
soba yakmasını bile bilmem beni büyük macera bekliyor Rabbim utandırmasın hakkımızda hayırlısı olsun inşallah :)
Dert topiğine açmışsın ama pek dert etmiş gibi değilsin. Neyse.. Hayırlısı olsun inşallah.
İstanbul'un hangi semtinden hangi ilin bir köyüne gidiyorsunuz? Kaç yıl orada kalacaksınız? İnşallah seversiniz. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?