İstanbuldan tasinmak

Dogma büyüme İstanbulluyum,beylikduzunden Gungoren’e evlendim 5 yillik evliyim.2 yasina oglum var ve artik sanirim bu kalabalik yerden,kaldirimda bebek arabasi surememekten,5. Katta olan evime asansörsuz cikmak kucagim da oglum elimde posetlerle,esimin yogun ic temposundan,trafikte kalmasi ayrica deli gibi park sorunundan sanirim inanilmaz sikildim !! Bunun yani sira parklarin sikis tikis olmasi falan fisman say say bitmez istanbulun cilesi..esim gidelim diyor Bursa inegole bir is kurarim diyor kendi ailesi suan izmir de ilerde onlarda oraya tasinmak istiyorlar orada akrabalari da var.
Tabii bunlar evet dogru ama birde İstanbul’u birakmak,sizce dogru mu olur ozler miyim kimi diyor trafigini bile ozlersin acikcasi tasinma fikri bile beni uzuntuye boguyor..Ama iste bir yanda oglumu dusunuyorum 4 duvara tikisip kaliyor piknik alanalri bile tika basa dolu..siz olsaniz ne yaprdiniz??
İzmir'e tasinirdim...İstanbul u özleme olasılığını azaltırdi...:)

Dogma büyüme İstanbulluyum,beylikduzunden Gungoren’e evlendim 5 yillik evliyim.2 yasina oglum var ve artik sanirim bu kalabalik yerden,kaldirimda bebek arabasi surememekten,5. Katta olan evime asansörsuz cikmak kucagim da oglum elimde posetlerle,esimin yogun ic temposundan,trafikte kalmasi ayrica deli gibi park sorunundan sanirim inanilmaz sikildim !! Bunun yani sira parklarin sikis tikis olmasi falan fisman say say bitmez istanbulun cilesi..esim gidelim diyor Bursa inegole bir is kurarim diyor kendi ailesi suan izmir de ilerde onlarda oraya tasinmak istiyorlar orada akrabalari da var.
Tabii bunlar evet dogru ama birde İstanbul’u birakmak,sizce dogru mu olur ozler miyim kimi diyor trafigini bile ozlersin acikcasi tasinma fikri bile beni uzuntuye boguyor..Ama iste bir yanda oglumu dusunuyorum 4 duvara tikisip kaliyor piknik alanalri bile tika basa dolu..siz olsaniz ne yaprdiniz??
Hayatımda sanırım yaptığım en güzel şey İstanbul'dan ayrılmak oldu . Ekonomik olarak gelişmiş bi yere tasinirsaniz sorun yaşamazsınız gideceğiniz yeri araştırın öyle gidin. Ben evlenerek ayrıldım İstanbul'da doğup büyüdüm ben de ve buna rağmen ailemi görmek için gitmek bile çile oluyo

İstanbul yaşanacak kent değil bacılar.
Ben otobüsündeki kalabalıktan, marketteki kalabalıktan, kaldırım olmamasından bıktım.
İişte yorulduğumdan daha çok, burada yoruluyorum.
Her gün beni yorduğunu bitirdiğini düşünüyorum.

Eşin de istersen fırsatın varken git canım hiç geri dönüp bakma. neyini özleyeceksin? Boğazını mı? Söylesene bana en son ne zaman boğaza inip rahat rahat dolaştın? Yoksa sahillerini mi? Hangi sahilinde rahat rahat dolaştın?
Ya da gökyüzünü mü? Hangisini hayatta yıldız gözükmeyen gökyüzünü mü?
Depremini saymıyorum bile. Git buradan bacım hiç durma

Ben de bu sebeplere ek olarak kızlarımın güvenliği için 2 sene önce memleketime taşındım. Pişman değilim.
Resmen hayat yavaşladı. Hiçbir şey için acele etmek zorunda değilim.

Bende istanbuldayım doğduğumdan beri eşim balıkesirli ailesi orda ve çok şükür burda yaşıyoruz orası bana göre gezmelik bir yer
Bizde şuan sakin yerde oturuyoruz görsen İstanbul demezsin ne trafik var ne bişey.... Kalabalığın yoğun olduğu yerlerde yaşamak elbette zor olur ama İstanbul'un heryeri öyle değilki köyleri bile var ... Şehiri ayrı köyü ayrı her türden yeri var bulunduğunuz yerden başka semte taşınma imkanınız yokmu? Daha sakin yerlere ... Ben Anadolu yakasındayım Avrupa yakası buraya göre çok daha kalabalık oralarda yaşamak daha zor bursada güzel yerdir ama insanın doğup büyüdüğü yer gibi hiçbir yer olamaz
şehir dışına gidersen elbet özlersin
Evet maalesef trafik bir dert ama dediğim gibi her yer aynı değil... Ben herşeye rağmen bu şehri seviyorum tarihi, doğası bir başka...ve her yönden çeşitliliğin olduğu bi yer.
Hadi herşeyi geçtimde ailenden ve sevdiklerinden uzakta yaşamaya dayanabilecekmisin

Beylikdüzü ve Güngören’de yaşamak İstanbul’u yaşamak değil zaten. Safi çile. Ben Bursa merkez ile Bostancı ve Kadıköy’de yaşadım 25 sene, doğuya atanınca haliyle özlüyorum. Ama Güngören...
Sanmıyorum.

Ben de doğma büyüme oralıydım. İzmir e geldim. Ailem dışında İstanbul da özlediğim hiçbir şey yok.

Gidin gidin.
Rahatlasın güzelim şehir az.
Gerçekten sevenlere, şikayetsiz yaşayanlara kalsın.. :)
Ne kadar gereksiz bir yorum :) emin ol ne kadar sevdigimi bilemezsin,sanirim ya cocugun yok ya da İstanbulun guzel sakin bir yerinde oturuyorsun..bizim buralar suriyeli dolu mesela,cocugumun gidecegi okul nasil olacak ? Bende bekarken boyle dusunurdum,ama artik isler degisti..sevmek yetmiyor bazen malesef.

Beylikdüzü ve Güngören’de yaşamak İstanbul’u yaşamak değil zaten. Safi çile. Ben Bursa merkez ile Bostancı ve Kadıköy’de yaşadım 25 sene, doğuya atanınca haliyle özlüyorum. Ama Güngören...
Sanmıyorum.
Burasi su aralar tam bir kaos hali,her irktan ne oldugu belli olmayan insanlarla dolu..gerçekten zor.

Hiç durmayin trafiğin neyi ozlenirki alışkanlıktan dolayı alışmak zor oluyor vazgeçmek ya da ama anlatırken siz sorunlari ben bile daraldim şimdi İzmir'i verseler bana mesela öyle bir imkanım olsa hemen giderdim 😎

Mersinde doğdum büyüdüm, izmirde okudum. 6 ay İstanbulda yaşadım ve lanet olsun diyerek kaçtım. Böyle bir ruh hastası şehir olamaz. Gelirin çok iyidir, süper lüks yaşıyorsundur, bekarsındır gezip tozuyorsundur tamam. Ama evli, küçük çocuklu, tek maaşlı veya çalışmak zorunda olduğun bir hayat varsa inanılmaz saçma. Eşim şu sıralar işsiz. İstanbul doğma büyüme o da. Gidelim dedi de savaş çıktı evde. Köye yerleşir, organik tavuk işine girerim, gitmem İstanbula. Fırsatın varsa hemmeeeen kaç. 5-6 ay sonra boşa geçmiş yıllarım o şehirde dersin.

Ne kadar gereksiz bir yorum :) emin ol ne kadar sevdigimi bilemezsin,sanirim ya cocugun yok ya da İstanbulun guzel sakin bir yerinde oturuyorsun..bizim buralar suriyeli dolu mesela,cocugumun gidecegi okul nasil olacak ? Bende bekarken boyle dusunurdum,ama artik isler degisti..sevmek yetmiyor bazen malesef.

Daha kötüsü ben orada yaşayamıyorum.
Yaşayacağım günü bekliyorum..

İstanbul zorluklarına rağmen imkanlarla dolu.
Oradan sonra herkesin ayılıp bayıldığı başka büyük şehirde de yaşadım.
Şuan küçücük bir yerdeyim.
Yok, yok, yok.

Sakinlikmiş, huzurmuş.
Sevsinler.
Yaşayamıyorsun ki..
Yaşamam için elverişli imkanlar yok ki..

Neyse çok uzatmayayım.

Ben İstanbul'u gerçekten şikayetsiz sevenlere bırakmanın
şehri rahatlatacağını düşünüyorum.

Herkes mutlu olduğu yerde yaşasa keşke..

4 yıl Beylikdüzü'nde yaşadım .Doğma büyüme 7 göbek bursaliyim .Daha bir kaç gün öncesine kadar oradaydım .Açıkçası İstanbul dan çok bi farkı kalmamış açıkçası .Kalabalık ,trafik,tikisuklik .
Avcılar da calisiyodum ve 1.5 saat önce evde. Çıktığım halde çoğu zaman zor yetisiyodum .Hiç sevemedim .Batman'a tayinimiz çıktı koşarak gittim desem yeri :)
İnegöl çok buyuk bı yer değil .Mobilya ilçesi .Tabi yaşayan daha iyi bilir hakkınızda hayırlısı olsun

Bende İstanbulluyum. Hemde göbeğinde Şişli de doğdum büyüdüm. Son 5 senedir Mersin’e taşındım. Aslında eşimin işi için gelmiştik dönecektik ama kaldık :) Bende üniversiteye başladım burda. İstanbul’a asla dönmem. Gidip geziyorum tüm akrabalarım orda.
İstanbuldan taşınınca organik zeytinyağı, narekşisi, Toros yaylalarından et, sabah deniz manzarasıyla uyanıyorum , yaşadığımı anladım :) Biz sıkıldıkça göç ediyoruz.

Dubai’de yaşadık. İtalya da yaşadım, üniversiteye gittim. Tekrar İtalya ya gideceğiz. Belki temelli çocuklara bağlı. Yapamazsak döneriz. Hata yapmaktan korkmayın her deneme bir tecrübe oluyor. Deneyin

“Bulunduğun yer seni memnun etmiyorsa, yerini değiştir. Ağaç değilsin.” Jim Rohn

İstanbuldan hayırlısıyla kurtulursam bir gün kurban keseceğim. Ağzımdan da istanbulu özledim gibi bir cümle dahi çıkacağına ihtimal vermiyorum. Leş şehir.

Back
X