İstanbuldan tasinmak

Bence semtinizi değiştirin çocuğunuz için daha ferah parkları olan bir yer tercih ederseniz rahatlatsınız biraz,beylikdüzünden güngörene giden herkes orayı yadırgar gerçekten o bölge çok kalabalık ve evler bitişik ben istanbulu her şeye rağmen çok seviyorum doğduğum büyüdüğüm topraklar

Bende İstanbulluyum. Hemde göbeğinde Şişli de doğdum büyüdüm. Son 5 senedir Mersin’e taşındım. Aslında eşimin işi için gelmiştik dönecektik ama kaldık :) Bende üniversiteye başladım burda. İstanbul’a asla dönmem. Gidip geziyorum tüm akrabalarım orda.
İstanbuldan taşınınca organik zeytinyağı, narekşisi, Toros yaylalarından et, sabah deniz manzarasıyla uyanıyorum , yaşadığımı anladım :) Biz sıkıldıkça göç ediyoruz.

Dubai’de yaşadık. İtalya da yaşadım, üniversiteye gittim. Tekrar İtalya ya gideceğiz. Belki temelli çocuklara bağlı. Yapamazsak döneriz. Hata yapmaktan korkmayın her deneme bir tecrübe oluyor. Deneyin

“Bulunduğun yer seni memnun etmiyorsa, yerini değiştir. Ağaç değilsin.” Jim Rohn
Bende mersindeyim. İstediğin zaman 25-30 dakika yol yapıp denize girme lüksünü çok seviyorum. Yada canın sıkılıyor, hop deniz kenarına ulaşıyorsun. Ay yok piknik diyorsun, 15 dakika. Biri akşam görüşelim diyor şehrin diğer ucundaysa oraya varman maksimum yarım saat. On numara şehir, canım şehrim ya :) Ayrıca sütçüm var toroslarda, arıyorum ertesi gün süt getiriyor, bebeğe yoğurt için. İstanbulda bildiğin lüks bu.

Bende mersindeyim. İstediğin zaman 25-30 dakika yol yapıp denize girme lüksünü çok seviyorum. Yada canın sıkılıyor, hop deniz kenarına ulaşıyorsun. Ay yok piknik diyorsun, 15 dakika. Biri akşam görüşelim diyor şehrin diğer ucundaysa oraya varman maksimum yarım saat. On numara şehir, canım şehrim ya :) Ayrıca sütçüm var toroslarda, arıyorum ertesi gün süt getiriyor, bebeğe yoğurt için. İstanbulda bildiğin lüks bu.
İstanbul da normalde 15 dakikalik yol 2 saat falan suruyor sansliysaniz 1 saat :)

Benim bildiğim kadarı ile güngören falan istanbul değil. Ben kadıköyde doğup büyüdüm, evlenip ayrıldım ve istanbulu hiç özlemiyorum. Ailem olmasa uğramam bile. Yaşanacak gibi değil...

Ben olsam asla istanbulda yasayamazdim.evet cok guzel sehir ama gezmeye.yasamak cok zor.en basitinden her an buyuk bir deprem olacak denilip duruyor.sirf bu yuzden bile yasamak istemezdim.allah korusun izmit depremi bir gecede oldu allah bir daha yasatmaz insallah

Dogma büyüme İstanbulluyum,beylikduzunden Gungoren’e evlendim 5 yillik evliyim.2 yasina oglum var ve artik sanirim bu kalabalik yerden,kaldirimda bebek arabasi surememekten,5. Katta olan evime asansörsuz cikmak kucagim da oglum elimde posetlerle,esimin yogun ic temposundan,trafikte kalmasi ayrica deli gibi park sorunundan sanirim inanilmaz sikildim !! Bunun yani sira parklarin sikis tikis olmasi falan fisman say say bitmez istanbulun cilesi..esim gidelim diyor Bursa inegole bir is kurarim diyor kendi ailesi suan izmir de ilerde onlarda oraya tasinmak istiyorlar orada akrabalari da var.
Tabii bunlar evet dogru ama birde İstanbul’u birakmak,sizce dogru mu olur ozler miyim kimi diyor trafigini bile ozlersin acikcasi tasinma fikri bile beni uzuntuye boguyor..Ama iste bir yanda oglumu dusunuyorum 4 duvara tikisip kaliyor piknik alanalri bile tika basa dolu..siz olsaniz ne yaprdiniz??
kesinlikle git durma..ben de buradan kaçmak için gün sayıyorum.hatta imkanım olsa yurt dışı düşünüyorum..

Olumsuzlukları minimuma indirecek maddi güçleri var. Hayal gücünüze bırakıyorum.

Zengin olmak saydığınız şeylerde fark yaratmıyor. Zengin olunca bu insan kitlesi görünmez olmuyor, sokaklar tenhalaşmıyor veya trafik es geçilmiyor.

Ben olsam asla istanbulda yasayamazdim.evet cok guzel sehir ama gezmeye.yasamak cok zor.en basitinden her an buyuk bir deprem olacak denilip duruyor.sirf bu yuzden bile yasamak istemezdim.allah korusun izmit depremi bir gecede oldu allah bir daha yasatmaz insallah
ahh işte bam telim! O deprem gelmeden gitmek istiyorum işte

Daha kötüsü ben orada yaşayamıyorum.
Yaşayacağım günü bekliyorum..

İstanbul zorluklarına rağmen imkanlarla dolu.
Oradan sonra herkesin ayılıp bayıldığı başka büyük şehirde de yaşadım.
Şuan küçücük bir yerdeyim.
Yok, yok, yok.

Sakinlikmiş, huzurmuş.
Sevsinler.
Yaşayamıyorsun ki..
Yaşamam için elverişli imkanlar yok ki..

Neyse çok uzatmayayım.

Ben İstanbul'u gerçekten şikayetsiz sevenlere bırakmanın
şehri rahatlatacağını düşünüyorum.

Herkes mutlu olduğu yerde yaşasa keşke..
Heh işte tam cevabi vermiş oldunuz yaşamayi bekliyorsunuz o halde buyrun cidden istanbula beklerim sizi cok guzel bir semtte yaşıyorum eşimin maaşı ortalamanin üstünde ama olmuyor olduramadik inanin uzaktan göründüğü gibi değil ki ben istanbul aşığı bir kadınım 8 senedir burdayim ama artik pes ettim insanlarin saldirganligi her an can korkusu yaşamak o kalabalik trafik bir zaman sonra robotlasiyor insan geçen oglumla marmarayla karsiya gectim mecburen inanin eziliyorduk öyle manyakça bir kalabalik ve insanlar birbirini eziyor simdi bende tasinicam 1 ay sonra evet cok ama cok ozlucem gelicem de özledikçe ama yaşamak dersen nomu cokkk zor ve yorucu

Yok, yok, yok.

Sakinlikmiş, huzurmuş.
Sevsinler.
Yaşayamıyorsun ki..

Neyse çok uzatmayayım.

Ayrica şunu da eklemek istedim evet dediğin gibi etkinlikler imkanlar cok cok fazla ama inan o kadar zorluyor ki şartlar seni en basitinden CRR de muhteşem konserle etkinlikler oluyor hadi gidelim dedin Allahimmm gitmek bir cile dönmek bir cile ordaki kalabaligi gormek istemezsin ya da hafta sonu hadi kahvaltiya inelim diyoruz o kadar asiri kalabalik ki insan ugultusu trafik pisman oluyorsun bu yüzden artik cikasi gelmiyor insanin burda yaşamak cokkk zor malesef keske imkanlar daha iyi olsa asla gitmem tabi ki

Ayrica şunu da eklemek istedim evet dediğin gibi etkinlikler imkanlar cok cok fazla ama inan o kadar zorluyor ki şartlar seni en basitinden CRR de muhteşem konserle etkinlikler oluyor hadi gidelim dedin Allahimmm gitmek bir cile dönmek bir cile ordaki kalabaligi gormek istemezsin ya da hafta sonu hadi kahvaltiya inelim diyoruz o kadar asiri kalabalik ki insan ugultusu trafik pisman oluyorsun bu yüzden artik cikasi gelmiyor insanin burda yaşamak cokkk zor malesef keske imkanlar daha iyi olsa asla gitmem tabi ki
Bana sorun en son ne zaman ortakoye gittim,veya ne zaman bogaz turu yaptim istemiyor muyum hemde deli gibi ama ne mumkun gittin hadi bi sans dönüşü dha bir eziyet..bilmiyorum belki de biz cok bıktık cok bunaldik..

Dogma büyüme İstanbulluyum,beylikduzunden Gungoren’e evlendim 5 yillik evliyim.2 yasina oglum var ve artik sanirim bu kalabalik yerden,kaldirimda bebek arabasi surememekten,5. Katta olan evime asansörsuz cikmak kucagim da oglum elimde posetlerle,esimin yogun ic temposundan,trafikte kalmasi ayrica deli gibi park sorunundan sanirim inanilmaz sikildim !! Bunun yani sira parklarin sikis tikis olmasi falan fisman say say bitmez istanbulun cilesi..esim gidelim diyor Bursa inegole bir is kurarim diyor kendi ailesi suan izmir de ilerde onlarda oraya tasinmak istiyorlar orada akrabalari da var.
Tabii bunlar evet dogru ama birde İstanbul’u birakmak,sizce dogru mu olur ozler miyim kimi diyor trafigini bile ozlersin acikcasi tasinma fikri bile beni uzuntuye boguyor..Ama iste bir yanda oglumu dusunuyorum 4 duvara tikisip kaliyor piknik alanalri bile tika basa dolu..siz olsaniz ne yaprdiniz??
Bende öyle bıktım ki
Sabahın kör saatlerinde gün aydınlanmadan sıklım tepiş otobüse binmekten
Bir yere gideceksen en az artı iki saat trafik payı konulmasından
Haftasonu kolunu kaldıracak dermanın kalmamasından
Çoğu yerde gökyüzüne baktığında gökdelen görmekten havasının pisliğinden gürültüsünden pahalılığından
Zaten nüfusu yetmiyormuş gibi gelen bilumum arabından afganından özbeğinden cidden bıktım
Benim malesef gitmeye durumum yok buraya tayin mayin mümkün değil ama olsaydı giderdim

Kesinlikle
Çıkmasan bir dert çıksan bin dert
Tiyatrolar aylık açılıyor bir gün sonra bilet bulamıyorsun
Hadi onları geçtim geçen sahile inelim deniz havası alalım dedik milletin mangal kokusunu çeke çeke her yer pislik içinde olduğu parkları gördük bankaların hepsi dolu

Bende öyle bıktım ki
Sabahın kör saatlerinde gün aydınlanmadan sıklım tepiş otobüse binmekten
Bir yere gideceksen en az artı iki saat trafik payı konulmasından
Haftasonu kolunu kaldıracak dermanın kalmamasından
Çoğu yerde gökyüzüne baktığında gökdelen görmekten havasının pisliğinden gürültüsünden pahalılığından
Zaten nüfusu yetmiyormuş gibi gelen bilumum arabından afganından özbeğinden cidden bıktım
Benim malesef gitmeye durumum yok buraya tayin mayin mümkün değil ama olsaydı giderdim
Tabi ki savaştan gelen insanlara anlayışım var,ama bizi şehrimizden edecek kadar olmamalıydı benm bulundugum muhit sadece suriyeli artik tahammul edemiyorum onlarin edepsiz futursuz hareketlerine..gidecegim yerde de olacaktir illa ki ama burasi kadar degil

Yok, yok, yok.

Sakinlikmiş, huzurmuş.
Sevsinler.
Yaşayamıyorsun ki..

Neyse çok uzatmayayım.

İstanbul bir kısıma "bırakılarak" rahatlayacaksa zaten şikayet edilen sebepler ortadan kalkmış olur. Nasıl bir bakış açısıdır bu?

Back
X