İstanbuldan tasinmak

Heh işte tam cevabi vermiş oldunuz yaşamayi bekliyorsunuz o halde buyrun cidden istanbula beklerim sizi cok guzel bir semtte yaşıyorum eşimin maaşı ortalamanin üstünde ama olmuyor olduramadik inanin uzaktan göründüğü gibi değil ki ben istanbul aşığı bir kadınım 8 senedir burdayim ama artik pes ettim insanlarin saldirganligi her an can korkusu yaşamak o kalabalik trafik bir zaman sonra robotlasiyor insan geçen oglumla marmarayla karsiya gectim mecburen inanin eziliyorduk öyle manyakça bir kalabalik ve insanlar birbirini eziyor simdi bende tasinicam 1 ay sonra evet cok ama cok ozlucem gelicem de özledikçe ama yaşamak dersen nomu cokkk zor ve yorucu

Ben 2 yaşımdan 26'ma kadar İstanbul'da yaşadım canım. :)
Ailem de orada.
Her yaz 2 ay ordayım artık ama yetmiyor.
Yani uzaktan aşığı değilim.
Artılarıyla eksileriyle çok iyi bilerek istiyorum orada yaşamayı.

Ahh sana ben buralardaki yaşamı anlatsam.
Ne sağlık hizmeti var kaliteli ne ulaşım..

10 dklık dolmuş yol ücreti 6 tl desem?
Burası Artvin'in bir ilçesi..
Küçük, yeşil ve maviden cennet, sessiz ama imkansızlıklarla dolu işte..

Bir sinemaya gitmek istesem 2 dolmuş.
Gidiş dönüş tek başıma 24 tl yola vercem inanabiliyor musun?
Bilet parasından fazla..

İstanbul'da her bütçeye uygun çeşitler mevcut sadece bilmek lazım.

Ben buralardan kıyafetin k'sini almıyorum.
Hep netten alışveriş ya da gelince ordan..

Kalabalık olmasa ne olur?
Araban yoksa gezmek imkansız burada.
15 dk dolmuş gelsin diye beklersin. 15 dk da dolsun diye :)
10 dklık yol olur sana 40 dk.. :)
Tamamen dolmuşa dökersin parayı.

Hangi birini anlatayım..

Zengin olmak saydığınız şeylerde fark yaratmıyor. Zengin olunca bu insan kitlesi görünmez olmuyor, sokaklar tenhalaşmıyor veya trafik es geçilmiyor.
Öyle bir es geçiliyor ki. Yaşadıkları muhit değişiyor, muhatap olduğu insan tipi değişiyor. Güngören ile Floryada yaşayanın yaşam kalitesi bir olabilir mi? Arabayla belki o muhitlerden geçerken belgesel izler gibi bakıp geçiyorlardır.

İstanbul bir kısıma "bırakılarak" rahatlayacaksa zaten şikayet edilen sebepler ortadan kalkmış olur. Nasıl bir bakış açısıdır bu?
Ee bırakıyor insanlar ama yerlerine katarlılar suudiler Arap göçmenler evsizler geliyor
Bizim millet bir gidiyorsa onlar yerine 10 geliyor
Hemde kayıtsız kuyutsuz
Üstelik her yeri betonarme yapmadan rahatlamayacak olan müteahhitlerde var
Yani sorun insanların gitmesiyle çözülecek gibi değil
Ama sivaslılar ve lazlar giderse çok şey değişebilir onu bilemem:KK48::rapci:
Nede olsa şehrin 10 milyona yakını kendine istanbullu diyen Karadenizi ve sivaslılar oluşturuyor

İstanbul bir kısıma "bırakılarak" rahatlayacaksa zaten şikayet edilen sebepler ortadan kalkmış olur. Nasıl bir bakış açısıdır bu?

Eee her sevmeyen, şikayet eden zorlamasa kendini şikayetler ortadan kalkar işte ne mutlu :)
Fena mı?

Hani ben hiç bir mecburiyeti olmadığı halde orada yaşamaya devam eden, kopamıyorum ama
nefret ettim diyen bir sürü insan tanıdım.
Sorsan sevmiyor bile, alışkanlık diye söve söve yaşıyor.

Sonra vay çok kalabalık, vay sıkışık..

Nimetlerinden ölümüne faydalanıp bu kadar taşlamanın anlamı yok.

Çok mantıksız geliyor bu bana..

Zengin olmak saydığınız şeylerde fark yaratmıyor. Zengin olunca bu insan kitlesi görünmez olmuyor, sokaklar tenhalaşmıyor veya trafik es geçilmiyor.
Size göre öyle. Benim gözlemlediğim farklı. Metrobüse çift araçla ulaşan biriyle zengin birinin İstanbuldaki refah seviyesi aynı değil, olamaz.
En basiti çalıştığı yerde 2. Ev açan biliyorum bir sürü insan tanıyorum. Gittiği avmde arı kovanı gibi kalabalık bir mağazaya girmekle diğerlerinin belki adını duymadığı mağazaya girmek aynı derece yorucu olabilir mi?
Zengin olmak tamamen o negatifliği azaltmıyor ama hafifletici olduğu kesin. Şahsen o kadar param olsa İstanbul'dan ayrılmam.

Size göre öyle. Benim gözlemlediğim farklı. Metrobüse çift araçla ulaşan biriyle zengin birinin İstanbuldaki refah seviyesi aynı değil, olamaz.
En basiti çalıştığı yerde 2. Ev açan biliyorum bir sürü insan tanıyorum. Gittiği avmde arı kovanı gibi kalabalık bir mağazaya girmekle diğerlerinin belki adını duymadığı mağazaya girmek aynı derece yorucu olabilir mi?
Zengin olmak tamamen o negatifliği azaltmıyor ama hafifletici olduğu kesin. Şahsen o kadar param olsa İstanbul'dan ayrılmam.

Söylemek istedğim şuydu: Şehrin temel sıkıntılarını herkes yaşıyor. Metrobüse çift araçla ulaşan A ile son model aracıyla yol alan B köprüyü geçmek için aynı trafiğe maruz kalıyor gibi.

Dogma büyüme İstanbulluyum,beylikduzunden Gungoren’e evlendim 5 yillik evliyim.2 yasina oglum var ve artik sanirim bu kalabalik yerden,kaldirimda bebek arabasi surememekten,5. Katta olan evime asansörsuz cikmak kucagim da oglum elimde posetlerle,esimin yogun ic temposundan,trafikte kalmasi ayrica deli gibi park sorunundan sanirim inanilmaz sikildim !! Bunun yani sira parklarin sikis tikis olmasi falan fisman say say bitmez istanbulun cilesi..esim gidelim diyor Bursa inegole bir is kurarim diyor kendi ailesi suan izmir de ilerde onlarda oraya tasinmak istiyorlar orada akrabalari da var.
Tabii bunlar evet dogru ama birde İstanbul’u birakmak,sizce dogru mu olur ozler miyim kimi diyor trafigini bile ozlersin acikcasi tasinma fikri bile beni uzuntuye boguyor..Ama iste bir yanda oglumu dusunuyorum 4 duvara tikisip kaliyor piknik alanalri bile tika basa dolu..siz olsaniz ne yaprdiniz??
Eşiniz gittigi yerde kendi işini kurmak istiyormus peki is kuracak kadar birikimi var mi eger yok ise kendi işini kurmayi bir süre ertelesin derim binbir umutlarla acilip kapanan bir sürü iş yeri var maalesef.

Eger gidecekseniz bile ilk once maasli bir ise girsin hatta önden ilk eşiniz gitsin bir kac ay durumlara baksın eger guzel giderse hersey sizde öyle gidersiniz.

Arkadaşlar Istanbul var, Istanbul var yani....nerede olduğunuza göre çok şey değişir.
Bu Bursa için de geçerli. Yaşayacağınız yeri görmeden gitmeyin.

Söylemek istedğim şuydu: Şehrin temel sıkıntılarını herkes yaşıyor. Metrobüse çift araçla ulaşan A ile son model aracıyla yol alan B köprüyü geçmek için aynı trafiğe maruz kalıyor gibi.
Ne demek istediğinizi anlıyorum ama zengin biri bunlara kısmi veya hafifletici çözüm bulabiliyor. İş yerinin dibinde 2. Ev açabiliyor gibi. Kar yağdığında gece 12 de eve varacağını bile bile yola düşmektense geceyi lüks bir otelde dinlenerek geçirebiliyor.

Bende mersindeyim. İstediğin zaman 25-30 dakika yol yapıp denize girme lüksünü çok seviyorum. Yada canın sıkılıyor, hop deniz kenarına ulaşıyorsun. Ay yok piknik diyorsun, 15 dakika. Biri akşam görüşelim diyor şehrin diğer ucundaysa oraya varman maksimum yarım saat. On numara şehir, canım şehrim ya :) Ayrıca sütçüm var toroslarda, arıyorum ertesi gün süt getiriyor, bebeğe yoğurt için. İstanbulda bildiğin lüks bu.
Sonuna kadar katılıyorum :)

Bende mersindeyim. İstediğin zaman 25-30 dakika yol yapıp denize girme lüksünü çok seviyorum. Yada canın sıkılıyor, hop deniz kenarına ulaşıyorsun. Ay yok piknik diyorsun, 15 dakika. Biri akşam görüşelim diyor şehrin diğer ucundaysa oraya varman maksimum yarım saat. On numara şehir, canım şehrim ya :) Ayrıca sütçüm var toroslarda, arıyorum ertesi gün süt getiriyor, bebeğe yoğurt için. İstanbulda bildiğin lüks bu.
Yazin sıcağında yaylaya gitmesi var birde canin sıkıldı mi bunaldin mi :) yaylalarinda şehirden bir farki kalmadi artik hersey var ben de mersinliyim 😊 bugün resmen yaz gelmişti.

İstanbul gerçekten paran varsa güzel Kadıköyün semtleri olan Feneryolu,Suadiye,Bostancı gibi sahil kesiminde yaşıyorsan,ya da Levent,Beşiktaş gibi toplu tasımanın,her seyin olduğu yerlerde yasıyorsan gayet guzel.Onun haricinde yasanacak yerde yolu ayrı,trafigi ayrı,kalabalıgı ayrı dert.İstanbul’da vazgecilmez bir isiniz yoksa tasınmak mantıklı.Sonucta Bursa da gayet büyük sehir.İstanbulda yasamak şirkette holdingte falan calısılıyorsa ya da medya sektöründe falan calısıyorsa mantıklı ama siz kendi isimiz olacak demişsiniz Bursa derim.Sosyal aktiviteler,ev kiraları hepsi cok cok daha uygun ve mutlu edicidir.Güngörende yasamadım acıkcası yasamak da istemem saydıgım yerler haric bana yaşanası gelmiyor çile yani

Koşa koşa gidin derim :)
Hem yalnız da olmıcaksınız iyi kötü tanıdıklarınız var, hem aileniz de burada olduğu için özledikçe gelirsiniz.
Şahsen eşim atansa Kars, Batman neresi olursa koşa koşa giderim.
Çünkü istanbulda yaşamak hem maddi hem manevi gerçekten yorucu.
Hakkınızda hayırlısı olsun :)

Bizde bi kaç sene sonra istanbuldan Tekirdağa tasınacagız. Orası hem sakin hemde daha uygun. İmkanı olan kaçıyor istanbuldan yavas yavas

Dogma büyüme İstanbulluyum,beylikduzunden Gungoren’e evlendim 5 yillik evliyim.2 yasina oglum var ve artik sanirim bu kalabalik yerden,kaldirimda bebek arabasi surememekten,5. Katta olan evime asansörsuz cikmak kucagim da oglum elimde posetlerle,esimin yogun ic temposundan,trafikte kalmasi ayrica deli gibi park sorunundan sanirim inanilmaz sikildim !! Bunun yani sira parklarin sikis tikis olmasi falan fisman say say bitmez istanbulun cilesi..esim gidelim diyor Bursa inegole bir is kurarim diyor kendi ailesi suan izmir de ilerde onlarda oraya tasinmak istiyorlar orada akrabalari da var.
Tabii bunlar evet dogru ama birde İstanbul’u birakmak,sizce dogru mu olur ozler miyim kimi diyor trafigini bile ozlersin acikcasi tasinma fikri bile beni uzuntuye boguyor..Ama iste bir yanda oglumu dusunuyorum 4 duvara tikisip kaliyor piknik alanalri bile tika basa dolu..siz olsaniz ne yaprdiniz??
Haftasonu İstanbul kalabalığından illallah ettim. Bende ilerde evlendiğimde hele de çoçuk olunca asla İstanbulda yaşamama kararı aldım. Ailem işim olmasa 1dk durmam.Yaşam alanı kalmadı daha bi çok şey sayarım da siteden uyarı almak istemem.

Bende dogma buyume istanbuldayim besiktasta buyudum bu yasima kadarda oradaydim 1 yildir kadikoydeyim alisamadim bile baska sehir dusunemiyorum.ama esimle her aksam suraya buraya yerlessek diye havalaniyoruz sonra yok imkansiz istanbulsuz olmaz diyip oturuyoruz

Ben de doğma büyüme İstanbulluyum. Ama bende bunaldım. Kirli havadan , kalabalıktan, trafikten, insanların tahammülsüzlüğünden. Hiç bir şeyin doğal olmayışından...
o kadar yoruldum ki. Evet çekip gitsem özlerim ama yapacak bir şey. Bu şehir ömrünü tüketiyor insanın. Hayalim burdan gitmek.

İstanbul'a ne her yerden göçen insanlar güzelim şehrin içine ettiler. İstanbulluların şehri İstanbul'u ben de seviyorum. Şu an getirildiği hali değil.

Bana sorun en son ne zaman ortakoye gittim,veya ne zaman bogaz turu yaptim istemiyor muyum hemde deli gibi ama ne mumkun gittin hadi bi sans dönüşü dha bir eziyet..bilmiyorum belki de biz cok bıktık cok bunaldik..
Insan kesinlikle sevdigi, mutlu oldugu yerde yasamali.
Yurtdisindayim, Istanbul Etiler'de yasadim 4 yil. Bayiliyorum Istanbul'a; ama surekli orda yasama fikri bile yoruyordu beni :) Trafik ve kalabaligi evet surekli yasandiginda coook yorucu.

Ben suan Istanbul'u "uzaktan" seviyorum :) ve ozluyorum da...

büyük şehirlerin verdiği imkanlardan vazgeçip küçük bir yere yerleşmek insanı zorlayabilir. tamam sıkışık hayatlar yaşıyoruz büyükşehirlerde ama hastane eğitim gibi olanaklardan vazgeçtiğinizi de unutmayın

Back
X