• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbullular bakabilir mi ? :)

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
6.511
2.293
448
Herkese merhabalar, malum üniversite sonuçları açıklandı.. Bende de tatlı bir telaş var şu sıralar :)

İstediğim yeri kazandım çok şükür, üniversite bebekte. Bebek nasıl bir yerdir ? Hayat pahalı mıdır ? Sosyal ortamı vs. nasıldır ?

Hazırlık okuyacağım, o da kilyosta. Kilyos nasıldır, ayak uydurabilir miyim ?

Daha önce İstanbulda elbet bulunmuşluğum oldu ama daha çok anadolu yakasını bilirim, avrupa yakasına da gittim fakat öyle fazla gezmedim, fazla bilmem. Ulaşım falan nasıldır, zorluk çeker miyim ?

Biraz bilgi verirseniz minnettar olacağım :)

Herkese merhabalar, malum üniversite sonuçları açıklandı.. Bende de tatlı bir telaş var şu sıralar :)

İstediğim yeri kazandım çok şükür, üniversite bebekte. Bebek nasıl bir yerdir ? Hayat pahalı mıdır ? Sosyal ortamı vs. nasıldır ?

Hazırlık okuyacağım, o da kilyosta. Kilyos nasıldır, ayak uydurabilir miyim ?

Daha önce İstanbulda elbet bulunmuşluğum oldu ama daha çok anadolu yakasını bilirim, avrupa yakasına da gittim fakat öyle fazla gezmedim, fazla bilmem. Ulaşım falan nasıldır, zorluk çeker miyim ?

Biraz bilgi verirseniz minnettar olacağım :)

canım bebek evet pahalı bir yerdir. yani istanbul un en pahalı yerlerinden biridir.
kilyos ise şehir merkezine biraz uzaktır ama pahalı olduğunu sanmıyorum.
bebek te okurken ev mi tutmayı düşünüyosun

Evlenmeden önce 20 yıl o civarda oturdum. Çok güzel ama pahalı bir yerdir,sadece bebek değil,civarındaki tüm semtler öyle. Çalışan için neyse de öğrenci için ev tutup geçinmek çok zor. Aylık ne kadara kadar bütçeniz olabilir,ona göre diğer semtlere bakabilirsiniz tek araçla gidebileceğiniz şekilde...

Kilyos ise epey şehir dışı,orada kiralar falan pek pahalı değildir diye düşünüyorum. Bu arada boğaziçi çok çok güzel bir üniversite,tebrik ederim başarınızı...

Çok teşekkür ederim sağolun :)

Yok ev tutmayı düşünmüyorum - en azından düzenimi oturtana kadar- devlet yurdunda kalacağım, çıkacağını düşünüyoruz inşallah çıkar.
Fazla para harcayan bir tip değilim ama işte istanbul gibi bir yer- hele bebek gibi bir yer olunca- maddi olarak düşünmeye başladım işte.

Çok sağolun verdiğiniz bilgiler için :)

sanırım boğaziçinde okuyacaksın öncelikle tebrikler
hazırlık kilyosta okunur kilyos küçük bir yerdir genelde yazlıklar falan vardır ama şehre baya mesafelidir ama sık sık servisler kalkar ana kampüse=)çok pahalı değildir kilyos yazın da güzel olur kampüsün plajı var yüzülür falan
ana kampüs ise tam olarak bebekte değildir kuzey ve güney olmak üzere iki kamüs var kuzey hisarüstündedir güneyle birbirine çok yakınlar 10dk falan yürüyerek güneyin üst kapısı hisarüstüne diğer alt kapısı bebeğe çıkar
öğrenciler genelde hisarüstündedir, yemek yiyecek yerler genelde burada ev falan tutanlar da hisarüstünde tutar genelde daha öğrenci dostu bir semttir maddi açıdan bebek çok pahalı diye gözün korkmasın oraya sadece gezmek için falan inilir=)ama istanbul diğer şehirlere göre biraz pahalıdır
başka sorun varsa da cevaplayabilirim tekrar tebrikler

sanırım boğaziçinde okuyacaksın öncelikle tebrikler
hazırlık kilyosta okunur kilyos küçük bir yerdir genelde yazlıklar falan vardır ama şehre baya mesafelidir ama sık sık servisler kalkar ana kampüse=)çok pahalı değildir kilyos yazın da güzel olur kampüsün plajı var yüzülür falan
ana kampüs ise tam olarak bebekte değildir kuzey ve güney olmak üzere iki kamüs var kuzey hisarüstündedir güneyle birbirine çok yakınlar 10dk falan yürüyerek güneyin üst kapısı hisarüstüne diğer alt kapısı bebeğe çıkar
öğrenciler genelde hisarüstündedir, yemek yiyecek yerler genelde burada ev falan tutanlar da hisarüstünde tutar genelde daha öğrenci dostu bir semttir maddi açıdan bebek çok pahalı diye gözün korkmasın oraya sadece gezmek için falan inilir=)ama istanbul diğer şehirlere göre biraz pahalıdır
başka sorun varsa da cevaplayabilirim tekrar tebrikler

Çok teşekkür ederim :) Rahatladım biraz, benimki güney kampüsü, daha hiç gidip görmedim ama eminim ki çok güzeldir.
Aklıma takılan bir şey olursa mesaj atarım size :)

Hayırlı olsun canım hangi bölüme yerleştin.:3::3:

evet bebek pahalı bır uyer sosyetenın oldugu her an trafıkte ferraı ile burun buruna gelebılecegın bır yer
kılyosu bende bılmıyorum

İngilizce öğretmenliği :)

ups sosyete ha :) hayırlısı bakalım..

Maddi imkanların ıyı olacakmı evdı yasantıydı fılan

ben bebekte otursam mesela her gun tatılde gıbı hıssederım mesela sortta gıyerım mınıcık elbısemle marketede gıderım :)
ben bebege 1 saat uzaklıktayım ama cok severım :)

Maddi imkanların ıyı olacakmı evdı yasantıydı fılan

ben bebekte otursam mesela her gun tatılde gıbı hıssederım mesela sortta gıyerım mınıcık elbısemle marketede gıderım :)
ben bebege 1 saat uzaklıktayım ama cok severım :)

Maddi olarak yerlerde sürünmem ama öyle çok uçlarda da değilim maalesef, ha canım bir şey istedi mi onu alırım mesela kıyafet falan ama, sonraki günlerde yapacağım masrafları kısmam gerekebilir, öyle her başım sıkıştığında ailemden para istemem. İstesem gönderirler ama zora sokmam istemem kimseyi,dengelemem lazım.

öncelikle tebrik ederim, hangi ileden geleceksiniz İstanbula

diğer arkadaşlarında dediği gibi kampüs hisarüstünde kaleyi geçtikten sonra, illa orda oturacaksınız diye bir şart yok :)
yakın çevrelerinde ekonomik evlerde yok değil :)
Bebeğe yakın bir yerde oturuyorum bende,

Kilyosa gelince yazları süperdir hele boğaziçinin plajı olan burç beach in bodrum plajlarında pek farkı yoktur,
ulaşım biraz sıkıntı şehir merkezine uzak olduğu için, ama yazları pek sorun olmuyor, insanlar plajlara gittikleri için sürekli plaja giden dolmuşlar var Sarıyerden merkezden.. Kilyosta kalacağınız yıl için kampuse yakın bir yerde kalmanızı öneririm yolda zaman harcamayın ve kışın yollar baya sıkıntılı oluyor.

Okulunuzda lokasyonuda süper :) şansınız bahtınız açık olsun.

Son düzenleme:
öncelikle tebrik ederim, hangi ileden geleceksiniz İstanbula

diğer arkadaşlarında dediği gibi kampüs hisarüstünde kaleye geçtikten sonra, illa orda oturacaksınız diye bir şart yok :)
yakın çevrelerinde ekonomik evlerde yok değil :)
Bebeğe yakın bir yerde oturuyorum bende,

Kilyosa gelince yazları süperdir hele boğaziçinin plajı olan burç beach in bodrum plajlarında pek farkı yoktur,
ulaşım biraz sıkıntı şehir merkezine uzak olduğu için, ama yazları pek sorun olmuyor, insanlar plajlara gittikleri sürekli plaja giden dolmuşlar var Sarıyerden. Kilyosta kalacağınız yıl için kampuse yakın bir yerde kalmanızı öneririm yolda zaman harcamayın ve kışın yollar baya sıkıntılı oluyor.

Okulunuzda lokasyonuda süper :) şansınız bahtınız açık olsun.

Kocaeliden geleceğim, ev şuanlık düşünmüyorum fakat ileriki senelerde olabilir, 2.sınıfta falan..
Kilyosu duyunca o yüzden sevindim bende, deniz- plaj falan.. Çok teşekkür ederim :)

bebek ve civarı pahalıdır kilyosun çok fazla pahalı olacağını düşünmüyorum ama biraz şehir dışı

yurtta kalabilirsin mesela ev biraz tuzlu kaçar

çok güzel okul tebrik ederim öncelikle.anadolu yakası çooook güzel ya. yeni istanbullu sayılırım ben de 2.senem bu sene üniversitede. bizler avrupa yakasındayız işte.
pek bilgim yok ama hayırlısı olsun güzel geleceğin olsun :)

KİLYOS + BEBEK :):):) hoşgeldin Boğaziçili bende boğaziçindenim 3.senem :) bebek pahalı ama kalacağın yer önemli oraya gezmeye gidersin hangi bölümü kazandın? :) kilyosta alışırsın zaten nerdeyse herkes senin gibi olacak birlikte alışacaksınız öğrenceksiniz :)

Son düzenleme:
O okulda okumasam da baya bilgi sahibiyim arkadaşım sayesinde.Kilyos mekan olarak çok güzel aslında sessiz sakin..Denizi falan da mükemmeldir. Ama ne yazık ki şehre çok uzak ve bu çok sorun oluyo özellikle gezmeyi eğlenmeyi seven bi insansan. Okulun güney kampüsüne kaldırdığı iettler oluyo onlarla ulaşımı sağlıyosun yaklaşık 2 saatte bir falan ama bazen özellikle haftasonları daha seyrek.
Onun dışında seneye geçiceğin ana kampüs daha güzel tabi. Bebek Etiler o civarlar çok güzeldir.Genel olarak pahalı olsa da sonuçta orası bi devlet üniversitesi civarında öğrenciye uygun pek çok mekan da var.
Şimdiden tebrik ederim önünde cidden çok ama çok güzel zamanlar var :31:

öncelikli tebrikler:)
ben okulun yurdunda kalmanı tavsiye ederim ilk sene hem daha kaynaşma ortamı oluyor hem de fiyatlar çok uygun
bebek pahalı bir yerdir evet ama okulun çevresinde öğrenci mekanları çok var merak etme o konuyu

İng. öğretmenliği :) Hadi ya sizde mi boğaziçilisiniz çok iyiymiş :) Sizler böyle anlattıkça heyecanım daha da artıyo valla, sabırsızlanmaya başladım :)

Back
X