• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşte evimizin son bebesi ''Badem ve Cindy''

Oyyyy kıyamam ben ona, o zaman Hayat adı daha çok yakışmış bu pisiciğe, hayata tutunsun böylece....

Doğru, göremeyince patilerini kullanmak zorunda, yaptığı şey yanlış değil, ne yapsın o da böyle bir kedi işte :69:

Siz de azıcık ucundan kesin o tırnakları, en azından zarar vermez.:34:

Yok evde kesmeyi denemek intiharı denemek gibi bişey olur:60:

Veterinerde bile 3 kişi zaptedemedi Hayat'ı, öyle kıvrak ki dönüp elini kaptı bizim vetin.

Vetede artık eski sıklıkta gitmediğimiz için uzadı tabi tırnaklar, bende kendisinin tırmalama tahtasıyım :37:

Yazık sana :48: Olsun bir kaç tırmıktan bir şey olmaz, kol gider yen içinde kalır :9:

Göremediği için kötü bir şeyler yapıyorlar sanıyordur garibin ne yapsın :59:

Bizim Asil ben onun tırnaklarını keserken dikkatlice bakar, inceler. Kontrol eder annem tırnaklarımı iyi kesiyor mu diye :9:

Hayranım vallahi tırnaklarını rahatlıkla kestiren kedilere arkadaş 5 kediden 1'i bilemi kestirmez tırnaklarını:76:

Asil ve Yeşil'e en derin sevgiler efem:16:

hisçim, benim evlenme tarihim çıkmaz ayın son çarşambasını umduğumdan :27: ya da ona yakın, belgeler sağda solda kaybolur :9:

heh nev kafaya laf düşsün, sen kapak görmemişin aşağıda bekle hemşireee :21:
Yok evde kesmeyi denemek intiharı denemek gibi bişey olur:60:

Veterinerde bile 3 kişi zaptedemedi Hayat'ı, öyle kıvrak ki dönüp elini kaptı bizim vetin.

Vetede artık eski sıklıkta gitmediğimiz için uzadı tabi tırnaklar, bende kendisinin tırmalama tahtasıyım :37:

eh insanın kendisini bilmesi pek güzel bi şeydir efenim :35:

Yazık sana :48: Olsun bir kaç tırmıktan bir şey olmaz, kol gider yen içinde kalır :9:

Göremediği için kötü bir şeyler yapıyorlar sanıyordur garibin ne yapsın :59:

Bizim Asil ben onun tırnaklarını keserken dikkatlice bakar, inceler. Kontrol eder annem tırnaklarımı iyi kesiyor mu diye :9:

:60: tam da asil'e yakışan bir hareket, asil manikürde :60:

Hayranım vallahi tırnaklarını rahatlıkla kestiren kedilere arkadaş 5 kediden 1'i bilemi kestirmez tırnaklarını:76:

kedi sahibine benzermiş :23:

arkadaşlar, tırmalama sorunu bizde de var. prensesim, ben ayaktayken veya otururken bir atladı mı benden bir ciyak sesi çıkıyor zaten. benim sesime şaşkınca bir bakar, ben de o halini görüp alır öperim bol bol. gören mazoşist zanneder :)
vet de tırnaklarını kesti ama, tutunmak istediği için saplıyor resmen. eskiden iğne ucu gibiydi tırnakları. eskisi kadar olmasa da yine acıtıyor ve kanatıyor, etimi zımbalıyormuş gibi hissediyorum.
tırnaklarını sürttüğü eşyalar var, ama tırmalama için özel bir şey bulamadım hala. pano gibi şeyler varmış, her yerde de bulunmuyor :(

bir de, kediler sevinçlerini ve sinirlendiğini nasıl belli eder?
mırıltı çıkarma ve hırlamayı anlıyorum da, diğer davranışlarıyla nasıl gösterir? onu çözemedim.
yatarken sevdiğimde arka patilerle tepikliyor resmen, oyuncaklarına da yapıyor bunu. çok tatlı oluyor o zaman :69:
yalaması, oyun sırasında ısırması(bazen sert, bazen hafif hafif)... 2,5-3 aylık kadar. belli bir anlamı var mı bu davranışlarının?

Üstüne atladığında Hayır diyerek uyar hafif sert tonda bunu alışkanlık yaparsa çok çekersiniz bizim şuan yaşadığımız gibi tabi bizimkinin derdi ayrı anlatmıştım.

Huy edinmeden vaçgeçirin alışkanlığından tırmalama tahtası alabilirsin ben petarkadaştan almıştım orada hem yuvalı filan gayet güzelleri var. Biran önce tırmalama tahtasına alışsın ki geç olursa alışmaz.

Eğer sinirlendiyse kuyruğunu kırbaç gibi sert bir şekilde sağa sola vurur hatta öyleki koluma filan denk geldiğinde acıtıyo ibikler. Eğer kuyruk sakin şekilde oynuyorsa(dans eder gibi) sorun yok sevme oynama zamanıdır. Ha birde sinirlenince kulakları geriye yatırırlar.

yatarken sevdiğimde arka patilerle tepikliyor resmen, oyuncaklarına da yapıyor bunu.

Bu tamamen oyun ruhuna girmiş halleri oluyor kolunu oyuncaklarını hepsini debelerler böyle. Oyunda ısırır ayrıca 3 aylık kadarsa dişleri kaşınıyor şuan oyüzden ısırır ama bunuda huy edinmemesi için dişine göre ısırabileceği bir oyuncak alıp elini ısırdığında Hayır deyip oyuncağa yönlendirmelisin. Dişleri 4-5 aylıkken değişecektir eline bile düşebilir oynarken. Bizim balkonda ki Hayat'ın kardeşinin dişleri geçen gün avucuma düştü mesela:)

Ayrıca uzun sağlıklı yıllar dilerim prensese.

hisçim, benim evlenme tarihim çıkmaz ayın son çarşambasını umduğumdan :27: ya da ona yakın, belgeler sağda solda kaybolur :9:

heh nev kafaya laf düşsün, sen kapak görmemişin aşağıda bekle hemşireee :21:

eh insanın kendisini bilmesi pek güzel bi şeydir efenim :35:

:60: tam da asil'e yakışan bir hareket, asil manikürde :60:

kedi sahibine benzermiş :23:

Tüh senin kafana benim ve 5 patinin kadar taş düşsün yok yok direk Hayat düşsün kafana senin:32:

cevapların ve güzel dileğin için çok teşekkürler. netten bakayım tırmalama tahtasına.

Son düzenleme:

Ufakkenden alıştırmak gerekiyor, tırnak kesimi ve diş fırçalama gibi durumlara....

Ben Asil in tırnaklarını onu aldığımızdan beri düzenli olarak kesiyorum, zaten çok usludur benim yavrum, 8 saatlik yolda bile bir kez olsun gıkı çıkmadı yaa...:nazar:

Ama bu Yeşil biraz cadaloz gibi, ilk kesişimde uyuklama modundaaydı o yüzden sesi çıkmadı, ikinci kesişimde enerjik bir anına denk geldi, o yüzden biraz huysuzluk etti ama kestirdi, benden kaçmaz ayrıca:63: Mecbur alışacak yavaş yavaş :40:

Evet Yorguncum hiç sorma tam Asil lik bir hareket :9: Göbeği Garfield gibi yukarı gelecek şekilde kucağımda oturur, arka iki ayaklarla kuyruk aşağıda sallanır, kafa da öne doğru eğilir, kestiğim tırnakları inceler, iki keser bir öperim, ohhhh misler gibi, manikür işlemi biter :1:

Hafta sonunun kavga haberlerini veriyorum. :1:

Asil'de değişiklikler görülmeye başlandı. Artık evde başka bir kedi olduğunun farkında. Normalde bir gün birini kapatıyorum odaya, diğeri evin kalan bölümlerinde serbestçe geziyor, diğer gün kapalı olanı çıkarıp diğerini kapatıyorum, önceleri Asil serbest kaldığı zaman keyfine bakar, ama kedinin kokusunu aldığı vakit aşırı sinirlenirdi.

Artık serbest kaldığı zaman Yeşil in kapalı kaldığı odanın önüne gidip oturuyor, Yeşil kapıyı tırmıkladıkça, hırlayıp o da tırmıklıyor, ses kıpırtı duyduğu vakit hemen kapının önünde bitiyor. Kapının arkasından birbirlerine tırmık sesiyle cevap veriyorlar, alemler ya :22::9:

Önceleri kokularına alışsınlar diye Yeşil i kucağıma alıp sevdikten sonra Asil in yanına gidip onu kucağıma almaya çalışıyordum ama kokuyu aldıkça çok sinirlenip kızgın sesler çıkarıyordu bana, hatta tepki verip sevdirmiyordu bile, ama iki gündür Asili sevmeye gidince elimi üstümü kokluyor ama eskisi gibi tepki vermiyor, kendisini sevdiriyor ve nazlanıyor. Galiba kokuya alıştı, ama Yeşil i gösterdiğim vakit hırlamaya tıslamaya ve kızmaya devam ediyor. Daha görmeye tahammülü yok :1:

Şimdilik haberlerimiz bu kadar, görüşünceye kadar esen kalın :60:

nevbahar çok alemsin ya. her halini çekmişsin bu tatlı şeylerin çok güzeller. benimde bi oğluşum var mıncıklamaya bayılıyorum onu, seninkileri görüncede mıncıklayasım geldi benim için sırt üstü yattıklarında göbüşünden öpermisin ikisinide:52:

çok şeker...bende isterim ewimde ewcil hayvann

Umarım birgün koşullarınız oluşur ve bşr evcil yavrunuz olur diyelim:34:

Hafta sonunun kavga haberlerini veriyorum. :1:

Asil'de değişiklikler görülmeye başlandı. Artık evde başka bir kedi olduğunun farkında. Normalde bir gün birini kapatıyorum odaya, diğeri evin kalan bölümlerinde serbestçe geziyor, diğer gün kapalı olanı çıkarıp diğerini kapatıyorum, önceleri Asil serbest kaldığı zaman keyfine bakar, ama kedinin kokusunu aldığı vakit aşırı sinirlenirdi.

Artık serbest kaldığı zaman Yeşil in kapalı kaldığı odanın önüne gidip oturuyor, Yeşil kapıyı tırmıkladıkça, hırlayıp o da tırmıklıyor, ses kıpırtı duyduğu vakit hemen kapının önünde bitiyor. Kapının arkasından birbirlerine tırmık sesiyle cevap veriyorlar, alemler ya :22::9:

Önceleri kokularına alışsınlar diye Yeşil i kucağıma alıp sevdikten sonra Asil in yanına gidip onu kucağıma almaya çalışıyordum ama kokuyu aldıkça çok sinirlenip kızgın sesler çıkarıyordu bana, hatta tepki verip sevdirmiyordu bile, ama iki gündür Asili sevmeye gidince elimi üstümü kokluyor ama eskisi gibi tepki vermiyor, kendisini sevdiriyor ve nazlanıyor. Galiba kokuya alıştı, ama Yeşil i gösterdiğim vakit hırlamaya tıslamaya ve kızmaya devam ediyor. Daha görmeye tahammülü yok :1:

Şimdilik haberlerimiz bu kadar, görüşünceye kadar esen kalın :60:

Hic'cim merakla okudum vallahi bir çırpıda yazdıklarını, Asil yavaş yavaş alışıyor bu güzel.

Peki hiç aynı anda salıyormusun onları denemediysen bir dene en azından yarım saat biraz koklasınlar birbirlerini hoş ilk anda kavga çıkar ama hemen ayırırsın mutlaka Yeşil'in hemen yanı başında durarak onu koruyabilirsin.

Bir de özellikle Asil'in devamlı üstünde yattığı bir minder örtü varsa eğer onu küçüklüğün yanına koy üstünde yattıktan sonra Asil'e geri götür heryerde kokusunu alarak daha çabuk alışır.

Yeni raporda daha da güzel gelişmeler bekliyoruz:46:

nevbahar çok alemsin ya. her halini çekmişsin bu tatlı şeylerin çok güzeller. benimde bi oğluşum var mıncıklamaya bayılıyorum onu, seninkileri görüncede mıncıklayasım geldi benim için sırt üstü yattıklarında göbüşünden öpermisin ikisinide:52:

Tabi ki hem ikisini öperim hem toplam da 6 sını birden öperim:90:

Bizim başlığımız biraz eski kaldı da şuan toplam 6 ya ulaştık bir 6 daha alıp milli takım kurmama az kaldı:90:

Sizin oğluşunuza da sağlıklı upuzun ömürler diliyorum öperim onu ayrıca da:nazar:

Hayat puma reklamında oymaya karar verirse:10:

dsc0688c.jpg

Uslu ve mazlum rolu yapan Hayat, Çaki'ye dalmadan hemen önce:6:

dsc0683o.jpg

Kara panterimin göbeğindeki kalbi andıran beyaz lekesi:nazar:

dsc0691g.jpg

Ve son olarak Hayat'ımın kardeşi yuva arıyoruz lütfen aklınızda olsun:59:

dsc0812n.jpg

Hic'cim merakla okudum vallahi bir çırpıda yazdıklarını, Asil yavaş yavaş alışıyor bu güzel.

Peki hiç aynı anda salıyormusun onları denemediysen bir dene en azından yarım saat biraz koklasınlar birbirlerini hoş ilk anda kavga çıkar ama hemen ayırırsın mutlaka Yeşil'in hemen yanı başında durarak onu koruyabilirsin.

Bir de özellikle Asil'in devamlı üstünde yattığı bir minder örtü varsa eğer onu küçüklüğün yanına koy üstünde yattıktan sonra Asil'e geri götür heryerde kokusunu alarak daha çabuk alışır.

Yeni raporda daha da güzel gelişmeler bekliyoruz:46:

İki üç sefer bir araya getirdim, kısa süreliydi hiç yarım saat kadar tutamadım, bir de Yeşil i korumak için kucağımda tuttum, yere salmadım, zaten Yeşil i salınca, Asil onu kovalıyor, Yeşil de küçük olduğu için bulduğu bir deliğe girip bir daha çıkmıyor :9: Ama en yakın zamanda aynı odada bir araya getireceğim bakalım sonuç ne olacak? Bugün aşı oldukları için uzak tutmak zorunda kaldım birbirlerinden, zaten halsiz kaldılar sürekli uyuyorlar :70:

Üstünde çoğunlukla yattığı bir yastığı var Asil in, o da sürekli onun odasında kalıyor, odalar değişince mecburen Yeşil de o yastıkta yatmak zorunda kalıyor :1:

Hayat ın pozlar süper olmuş, ikinci fotosunda sırf o kalpli beyazlığı göstermek için poz vermiş sanki mannak :1:

Çaki de amma büyümüş maşallah ona, pofuduk şey :nazar:

Tekir yavrucağın da gözler çok güzel, yardım ister gibi bakmış zaten kuzum kurban olurum :69:

Bu Hayat için :nazar:

Bu Çaki için :nazar:

Bu da Hayatın kardeşi için :nazar:

İki üç sefer bir araya getirdim, kısa süreliydi hiç yarım saat kadar tutamadım, bir de Yeşil i korumak için kucağımda tuttum, yere salmadım, zaten Yeşil i salınca, Asil onu kovalıyor, Yeşil de küçük olduğu için bulduğu bir deliğe girip bir daha çıkmıyor :9: Ama en yakın zamanda aynı odada bir araya getireceğim bakalım sonuç ne olacak? Bugün aşı oldukları için uzak tutmak zorunda kaldım birbirlerinden, zaten halsiz kaldılar sürekli uyuyorlar :70:

Üstünde çoğunlukla yattığı bir yastığı var Asil in, o da sürekli onun odasında kalıyor, odalar değişince mecburen Yeşil de o yastıkta yatmak zorunda kalıyor :1:

O zaman o deliklere sığamayacak kadar olduğunda bu iş çözülür:90:

Şuan yaptıkların hep bizim Hayat'ı balkondan eve alıştırma dönemimiz olduğu için alışkınım ben, hoş ben Hayat'ı korumam gerekir derken diğer 4 patiyi korumak zorunda kaldım o ayrı ama:60:

Hayat ın pozlar süper olmuş, ikinci fotosunda sırf o kalpli beyazlığı göstermek için poz vermiş sanki mannak :1:

Çaki de amma büyümüş maşallah ona, pofuduk şey :nazar:

Tekir yavrucağın da gözler çok güzel, yardım ister gibi bakmış zaten kuzum kurban olurum :69:

Bu Hayat için :nazar:

Bu Çaki için :nazar:

Bu da Hayatın kardeşi için :nazar:

Çok teşekkür ederiz efenim:7:

Yok yok Asil in odasında girebileceği bir delik yok orda halledecem bu işi :9:

Casus Hayat iş başında ha :1: Galiba bizim sonumuzda öyle olacak çünkü bizim bu Yeşil çok cadaloz bitirim bişey :27: Asil ona tısladığında bacak kadar boyuna bakmadan o da tıslıyor :9: Asilin öyle efe gibi durduğuna bakma kokuyu ve tıslamayı aldığında o da kaçacak delik arıyor :60: Zaten Yeşil biraz büyüsün Asil in hakkından gelir kesin, dişi kediler daha güçlü oluyor çünkü.

Sen dördünü birden koruduğuna göre ben de birtanecik Asili korurum heralde her durumda :1:

Ben şöyle korudum onları kendimi kurban ettim canım:60:

İlk zamanlar yaz dönemiydi bende hep kapri giyerim, millet trafik kazası geçirdim sanmıştı bacaklarımı görünce olduğu gibi kanlı yaralar vardı:60:

Ben inanıyorum tez zamanda bu ikisi çok iyi anlaşacak sonuçta biri dişi yani:23:

Back
X