• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşte evimizin son bebesi ''Badem ve Cindy''

ılk yavrumuz 20:12'de doğmuş (8 aralık Nev'imin doğum günü :asigim:). Cindy yalayıp kurumuş onu :nazar:

Canlı doğum haberlerimiz bilgi geldikçe devam edicek :smiley-cool:

delikafadulden heyecanlandım birden...
Allah kolaylık versin. :Saruboceq:

didsim daha çok bilgi istiyoruz, canlı bağlantı istiyoruz :)

hayırlı olsun nevim, umarım kızınında sağlıklı haberlerini alırız şeker...

20:40'da ikinci yavrumuz gelmiş, ilk yavru aynen Badem'miş. 3. yavrumuzu kaybetmişiz malesef, Cindy çok yorulduğu için Nev yardım etmiş ama ölü doğmuş :çok üzgünüm: Gene haber alınca yazıcam, bu arada Cindy'nin kasılmaları devam ediyormuş.

aslıcım çok sevindim bu güzel haberlere
güle güle büyütün bebeklerinizi
hayat böyle işte
biri doğuyor,biri ölüyor

gözünüz aydın
öpüyorumŞeniz

Teşekkür ediyorum, sanki ben doğurdum o kadar yorgunum ki ama şuan önümde beeklerinin gözüne bakan bir anne ve yerde bıdık bıdık gezen iki sıpayı gördükçe yorgunlukta kalmıyor tabi. 3.yavrumuzu kaybettik maalesef çok üzüldüm. Cindy de ara ara kasılma oluyor ama doğum bitti mi içerde var mı yavru hala bilmiyorum. Kızım çok yorgun ama artık uyuma modunda.

Bu arada ilk gelen yavru aynı badem rengide öyle hemide uslu vık vık ötmiyi:P

ıkinci gelen yavru aynı cindy renk aynı ve sıpa doğar doğmaz vik vik ötmeye başladı çok hareketli tutana aşk olsun:Pp

Bu kadar mı tesadüf olur dedik ailece huyu da suyuda biri annesine biri babasına:)

maşallah cindy mize.
inşallah kolayca toparlanır.
Allah yavrulara sağlıklı ömürler versin.

3. yavruya üzüldüm:(

Ay resmen aynılar :1shok: :nazar: Maşallah yiğenlerime binlerce kere :nazar::nazar: Melek gibiler yaaa nası öpesim geldi, sen öp benim yerime çıbıkkk sırnaşık şey

:nazar: tütütütütü nazar değmesin. inanılır gibi değil, resmen ikisinin birer kopyası, bir de huyları da aynı diyorsun :roflol: süper yaa, kopyalama başarıyla tamamlanmış.

3. için ben de üzüldüm senağlama melek olmuş daha anne karnında... iyi ki anneye ve diğer bebeklere bir şey olmamış, hani sorun olabiliyor ya insanlarda, allah korumuş.

cindy hn, geçmiş olsun tekrar!!! a.s. çabuk toparlarsın normal doğum oldu ne de olsa kaydirigubbakcemile3

dilerim içeride de bir şey kalmamıştır, veteriner tebrik edip yollar cindy'i!

nevbaharım, sana da büyük geçmiş olsun bu arada, zorlu bekleyişi geride bıraktın, hayırlı olsu ntorunların. ya ama bu kadar olur, ikisinin de junior'ı delikafadulden :nazar: :nazar: :nazar: adil bir benzerlik olmuş yerimseniben

yorgun teyzeleri patilerinden öper bıdıkları Şeniz
not: bebişleri asla yüzünden öpmem de sengözlerimebaksanab

haydi gözün aydın nevim, geçmişler olsun hepinize sağlıklı günlerde büyüsünler inşallah..

püsküütüm 3 tane yavru var demişti, neyseki diğerleri sağlıklı, olabiliyor çoğunlukla bu tür vakalar, sağlıklı yavrularla iyi vakitler geçirin inşallah...

ayy yerim ben o yavruları maşallaaah:nazar:

ne tatlı olurlar gözleri açılmadan annelerini emerken

nevbahar ben sana 3 tane doğurur demiştim ilk yavruları genellikle 3 tane oluyor nedense bizim minnoşunda bir tanesi ölü doğmuştu ilk doğumunda

bu arada yavrular kızmı erkekmi:uhm:

MAŞALLAH :nazar: :nazar:

Herşeyin yolunda gitmesine sevindim nevkuşum.. a.s.

Hepinize teşekkürler.

Yorgunum ya hakikaten kopyalama başarı ile tamamlandı:roflol:

Gece sabaha kadar meme emişlerini izledim:asigim:

Bu arada barçman ablam daha dün doğdular cinsiyetlerini nasıl bilecem ya:1no2::ecrin_bebek:

Daha bebeişlere yaklaşmıyorum zaten dokunmadım hiç ama cindy devamlı bizi istiyor yanında onu seviyorumz bol bol:asigim:

Şuan da gayet iyiler bende işyerindeyim maalesef öğleden sonra izinliyim cindyi vete götürüp ordan eve götüreceğim.

Dilerim yavrular sağlıcakla büyürler.

Ya barçman ablam sana sorayım, bu bebişlerin ilk 24 saatte yapmaları gereken çişleri varya anneleri yaptırıyor eğer yapmazsa ölüler demişti vet. Yapıp yapmadıklarını nasıl anlayacam ya biz evde yokken:a015:Olmazsa akşam zeytin yağlı pamuk mu yapsam ne yapsam çok korkuyorum ya:a015:

Hepinize teşekkürler.

Yorgunum ya hakikaten kopyalama başarı ile tamamlandı:roflol:

Gece sabaha kadar meme emişlerini izledim:asigim:

Bu arada barçman ablam daha dün doğdular cinsiyetlerini nasıl bilecem ya:1no2::ecrin_bebek:

Daha bebeişlere yaklaşmıyorum zaten dokunmadım hiç ama cindy devamlı bizi istiyor yanında onu seviyorumz bol bol:asigim:

Şuan da gayet iyiler bende işyerindeyim maalesef öğleden sonra izinliyim cindyi vete götürüp ordan eve götüreceğim.

Dilerim yavrular sağlıcakla büyürler.

Ya barçman ablam sana sorayım, bu bebişlerin ilk 24 saatte yapmaları gereken çişleri varya anneleri yaptırıyor eğer yapmazsa ölüler demişti vet. Yapıp yapmadıklarını nasıl anlayacam ya biz evde yokken:a015:Olmazsa akşam zeytin yağlı pamuk mu yapsam ne yapsam çok korkuyorum ya:a015:

cinsiyetlerini yeni doğunca anlamak için biraz usta olmak gerekiyor çünkü bu cinsin erkeklerinin yumurtalıkları biraz geç olgunlaşıyor
annelerinin çişlerini yaptırıp yaptırmadığını
hemen emzirdikten sonra karın kısımlarını yalayıp yalamadığıyla anlayabilirsin
yalıyorsa hiç sorun yoktur
yalamıyorsa o zaman bir pamuğu ılık suyla ıslatıp göbeğini yukarıdan aşağıya
o pamukla hafifçe sıvazlaman gerekir
ama buna gerek olacağını sanmıyorum
annesi içgüdüsel olarak o işi yapıyordur
yanlız sana şunu söyleyim artık lohusayken cindyi günde 1 kez değil 3 kez beslemen gerekiyor nevbahar

Evet abla onu biliyorum ama şimdi doğal olarak halsiz mama yemiyor sadece su içiyor, zaten normalde de sindide bademde mama kapları hep dolu olduğu için acıktıkça yerler kısıtlamamız yok yani.

Emzirdikten sonra ise ben evdeyken karınlarını yaladığını görmedim ama dün dediğim gibi çok halsizdi devamlı yattı yavrularada memeyi ben buldurdum onlar bulamadığı için.

Evet abla onu biliyorum ama şimdi doğal olarak halsiz mama yemiyor sadece su içiyor, zaten normalde de sindide bademde mama kapları hep dolu olduğu için acıktıkça yerler kısıtlamamız yok yani.

Emzirdikten sonra ise ben evdeyken karınlarını yaladığını görmedim ama dün dediğim gibi çok halsizdi devamlı yattı yavrularada memeyi ben buldurdum onlar bulamadığı için.

o zaman çok sıkı takip etmen gerekiyor çünkü çişlerini yaptıramıyorsa yavruları kaybedebilirsiniz allah korusun sen yinede o dediğimi yap sonuçta bir zararı olmaz ama pamuğu iyi sıkki üşümesinler
ilk gün halsiz olması normal
ama bugünde öyle olursa bir veterinere göstersen iyi edersin

içeride ölü yavru kalmamıştır umarım

zaten 1 de gidicez vete gün konuştuk telefonda doktorla, halsizliği 2-3 günde sürebilirmiş normal dedi ilk doğumu olduğu için dedi.

Neyse hayırlısıyla bişey çıkmasında, yavrularda hayırlısıyla yaasın en korktuğum şey kaybetmek

zaten 1 de gidicez vete gün konuştuk telefonda doktorla, halsizliği 2-3 günde sürebilirmiş normal dedi ilk doğumu olduğu için dedi.

Neyse hayırlısıyla bişey çıkmasında, yavrularda hayırlısıyla yaasın en korktuğum şey kaybetmek

yok korkma sıcacık ev ortamındalar birşeycik olmaz sokaklarda ne şartlarda doğuruyorlar onlar bile yaşıyor

kediler köpeklere göre çok dayanıklıdırlar 10 gün sonra gözleri açılınca birbirleriyle oynamalarını seyretmeye doyum olmaz
bu arada badem yavrularına yaklaşıyormu

Olmaz dimi abla ya migrenden ölücem vallaha yavruları görüpte kaybetmek korkusu çünkü herkez bana 1 hafta tehlikelidir onlar için diyor çok dikkatli ol diyolar:(

Bu arada kapıyı çok açmadık bademe göstermemek için ama bir ara geldi gördü fare gibi kıpraştıkları görünce gözlerini görmeniz lazımdı o şaşkoloz bakışları:asigim:

Sonrada korkup kaçtı cindyden de kan geliyordu ya onun başını sevdi yaladı sonra gene kaçtı:roflol:

Back
X