Doğuma Hazırlık İşte Hastane Çantam..Sizce eksiğim varmı??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hatic_83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
151
0
96
Ankara
Kendim İçin:

2 Takım Gecelik(Biri sabahlıklı)
2 Takım Pijama(Biri sabahlıklı)
3 Çift Penye Çorap,1 Çift Terlik
5 Adet Pamuklu İç Çamaşırı
10 Adet Tek Kullanımlık İç Çamaşırı
2 Adet Emzirme Sütyeni,2 Adet Atlet
10 Adet Göğüs Pedi,Göğüs Ucu Kremi ve Göğüs temizleme Mendili
2 Peket Hijyenik Ped(Hasta bezihastane verdiği için koymadım)
Diş Fırcası,Diş Macunu,Toka,El Aynası ve Tarak
Makyaj Malzemeleri,Deodorant ve Nemlendirici
Kirli Poşeti
Lahusa Tacı(geceliklere uygun)
Pamuk,Peçete ve Islak Mendil
Tahlil Dosyası evlilik ve nüfus Cüzdanı
Fot.Mak.Kamera ve Şarj aletleri
Bebeğim İçin:
2 Takım 10lu Hastane Çıkışı
1 Kadife Tulum(içinde zıbın ve çıtçıtlı badi)
1 Takım 5li Hastane Çıkışı
İç dış Zıbın
4 çift Penye Çorap,1Çift Patik
2 Adet Penye Yelek
3 Adet Başlık,4 Adet Ellik ve 4 Adet Önlük
2 Adet Penye Battaniye,1 Polar BAttaniye
5 adet Ağız Mendili
20 Adet Bebek Bezi,Alt açma Örtüsü
1 Paket Unibaby Islak Mendil ve Pişik Kremi
Biberon ve Emzik
Kirli poşeti
Ana kucağı

bana çok abartmışsın gibi geldi. normal doğum olursa 24 saat bile tutmadan taburcu ediyorlar. sezeryandada en fazla 2 gün. okadar eşya bana çok gibi geldi..

oldukça fazla bilmiyorumkismile
fazla kalınmıyor hastanede zaten...
rabbim hayırlı ve kolay doğum versin inşallah

bence de oldukça tedbirli davranmışsın ama olsun fazla mal göz çıkarmaz..
olur da ihtiyacın olursa sıkıntı çekmezsin canım..
bende seninkine benzer bi liste çıkarayım en iyisi..

benımde anlamadığım bebek için bı takım 10 lu hastane çıkışı yetıo zaten neden 3 takım hastane çıkışı var??? bilmiyorumkismile 10 takımda tullumuda var zıbın pantolonuda zıbınıda...

:) canımm, bebeğine kavuşacağın için bayağı heyecanlısın hepimizin yaşadığı gibi belki de bu yüzden bu listeyi biraz uzun tuttun.. aman yeter mi, az mı gelir, şunu da koysam mı gibi şeyleri hepimiz içimizden geçirmişizdir... ama çok yersiz kaygılarmış.. hastaneye gidecek şeyler bellidir zaten.. bebeğinin ve senin ihtiyaçlarını çok güzel listelemişsin ama bunların miktarını azalt.. yoksa bi eksik yok listende.. sadece fazla fazla var... bi kaç takım eksilt... ancak yük olur sonradan sana.... hayırlı doğumlar...

canim cogunu kullanamayacaksin buyuk ihtimalle ve geri getirip hic kullanamdan bi daha yika,kurut utu vs kendine gereksiz is cikarmis olacaksin onca telasin arasinda.Listen cok guzel,hepsinden birer adet yeter 2'si 3 'u fazla bence.Yine de icim rahat etmez diyorsan,al bavulunu git a.s Allah bir avazda kurtarsin insallah.

bideeeeeeee başlıga eksigim var mı yazmış ayyy ne güldüm yaaa.abartılı olmuş canım...evinde giydirirsin o yazdıklarını

valla sezaryenli 22 önce dogum yaptım 34 saat soonra taburcu ettıler hastane gecelıgını çıkartıp gıydıgım pijamalatımla eve geldım bebekte aynı kıyafetıyle geldı sadece bez veagız bezlerını kullandık belkı senınkı kusar bıraz tedbır yeterlı sankı sen bıraz fazlamı tedbırlısın bıberon ne demek emzırmıcenmı o mınıcıkı sentetık mamalarlamı büyütecen süt piskolojıkmen kendını hazırlarsan daha çabuk gelırmıs çıkart o bıboronu çantadan hemen

kendıne 1 takım pıjama yada gecelık iç camasırı ped çorap terlık bebegede 2 takım her ıhtımale karsı tulum hastane çıkışı fılan bebek bezı ıslak mendıl bardak tabak kasık özel esyaların parfüm dıs fırcan dıger dogumlarımda sezaryan oldugu için gecelık zorunluydu bu sefer pijama gıydırdıler

Evet canım herkes gibi bende çok heyecanlıyım aman eksik olmasında fazla olsun diye düşündüm hep.Valla sağolsun kızlar yağdırmış abartı olmuş dyekaydirigubbakcemile3 Aman napıyım sırtımda taşımıcam ya valiziBuarada teş.ederim yorumlarınız için.Hepimize hayırlı kolay doğumlar...

bideeeeeeee başlıga eksigim var mı yazmış ayyy ne güldüm yaaa.abartılı olmuş canım...evinde giydirirsin o yazdıklarını

kaydirigubbakcemile3 kız ne güzel işte güldürmüşüm seni.Hem eksiğim var aslında hatırlatmıyosunuz mesele göğüs pompası:bbo:ama onu doğumdan sonra almayı düşünüyorum...

Canım gözünaydın Allahım bebişine sağlık sıhhat versin işallah.Darısı başımızaEvet ben biraz fazla tedbirli davranmışım ozman.Valla bazen burda bi listeler okudum uzun uzun bende kendimce az bile koyduğumu düşünüyodum..
Kız emziricem tabi Allah izin verirse ama yine her ihtimale karşı diye bi biberonla emzik koyayım dedimzemuszemus

Neolur ne olmaz diye bir durum olmuyor zaten, hastanede size biberonla bişey vermenize izin vermezler..
Emzirmek durumundasınız, sütünüz gelmezse de pompayla çekip veriyorlar bebeğe ve genelde biberonla değil şırınga gibi bişeyle veriyorlar, ünkü bebeğin emme duyusu gelişmemiş olduğu için anne memesini bile zor emiyorken biberondan hiç ememezmiş....

2 Takım Gecelik(Biri sabahlıklı)
2 yerine 1 Takım eşofman çıkarken giymek için
3 Çift Penye Çorap,1 Çift Terlik
5 Adet Pamuklu İç Çamaşırı
10 yerine 0 Adet Tek Kullanımlık İç Çamaşırı (gerekmiyor)
2 Adet Emzirme Sütyeni,2 yerine 4 Adet Atlet Atlet daha fazla gerekebilir çok terleniyor (klima açamıyorsunuz bebek rahatsız olmasın diye tabii yaz doğumu yapacaklar için....
10 Adet Göğüs Pedi,Göğüs Ucu Kremi ve Göğüs temizleme Mendili
2 Peket Hijyenik Ped(Hasta bezihastane verdiği için koymadım) hastane bezi pek rahat olmuyor sadece ilk doğumdan çıkınca ayılana kendne gelene kadar kullanılıyor... Hijyenik pedi en uzun ve gece için olandan alın
Diş Fırcası,Diş Macunu,Toka,El Aynası ve Tarak
Makyaj Malzemeleri,Deodorant ve Nemlendirici
Kirli Poşeti
Lahusa Tacı(geceliklere uygun)
Pamuk,Peçete ve Islak Mendil
Tahlil Dosyası evlilik ve nüfus Cüzdanı
Fot.Mak.Kamera ve Şarj aletleri
Bebeğim İçin:
2yerine 1 Takım 10lu Hastane Çıkışı
1 yerine0 Kadife Tulum(içinde zıbın ve çıtçıtlı badi) gereksiz hele ki çantayı şimdi hazırlıyorsan yakınlarda doğum yapacaksın yani yaz doğumu olacak, kadife tulumla çocuk kurdeşen döker
1 Takım 5li Hastane Çıkışı
İç dış Zıbın gereksiz (zaten 10lu da da 5lide de iç dış zıbın var)
4 yerine 2 çift Penye Çorap,1yerine 0 Çift Patik çorap üzerine ulum yada ayaklı pijama giyildiği için kirlenmiyor patik de gereksiz yaz doğumlarında
2 yerine 1 Adet Penye Yelek
3 yerine 0 Adet Başlık,4 Adet Ellik ve 4 yerine 2 Adet Önlük başlık ve önlük zaten hastane çıkışlarında var fazlası gereksiz.. Ama eldivenleri hareket ederken çıkarıyorlar ağlarken kucakta falan yere düşme kirlenme ihtimali var o yüzden isabetli bir sayı olmuş.. Başlık hemşireler fazla taktırmıyor.. hem pişik olmasın hem de bebeğin kafasındaki yumuşak olan bıngıldağın mümkün olduğunca havayla temas etmesi gereikmiş....
2 Adet Penye Battaniye,1 Polar BAttaniye polara hiç gerek yok yaz doğumu için....
5 adet Ağız Mendili
20 Adet Bebek Bezi,Alt açma Örtüsü (bazı hastaneker hastanede kalındığı süre boyunca bebek temizlik bakımını kendileri yapıyor bezi de kendileri veriyorlar hastaneye sorup ona göre boşuna fazlalık yapmayın)
1 Paket Unibaby Islak Mendil ve Pişik Kremi ıslak mendilin yenioğan alkolsüz olmasına dikkat edin
Biberon ve Emzik gereksiz...
Kirli poşeti
Ana kucağı

Listede ben bazı değişiklikler yaptım geçen yıl teyzemin doğumunda yakınen gözlemlediğim için ben de 3 ay sonra buna benzer bir çanta hazırlıycam....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…