Doğuma Hazırlık İşte Hastane Çantam..Sizce eksiğim varmı??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
liste gözümü korkuttu :))) ama malesef gerekmiyor.biberon konusunda yalnız hem fikir değiliz kızlar.bebek aç kaldıkça uyuyor ve halsiz düşüyor.hastanede mama takviyesi yapıyorlar biberonuda biz alıyoruz haliyle.önlük olayına gelince bence çok gereksiz oda.inan bana çantaya elin gitmeden eve dönceksiniz.yeni doğduklarında bebekler hiç üstlerini batırmıyorlar.ne olur ne olmaz diye 2 şer tane almak mantıklı herşeyi fakat çorabıda bire düşür derim ben :) hayırlı kolay doğumlar hepimizeeeeeeee

canım fazlada olsa heveslenmışsın ama bence bebeğin için nazarlık yada cevşen aldıysan onuda koymayı unutmaa yerimseniben

Canım harikasın ya bak hiç aklıma gelmemişti.Almamıştım hemen bi nazarlık alıyım bebeğimeSaol canımopuyorumnanaktan

anne için havlu gerekebilir.. Birde bebeği ilk yıkadıktan sonra hemşirelerin havlu istediğini duymuştum, gerekebilir..

canım hevesini anlıyorum rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin ama bende katılıyorum arkadaşlara biraz fazla olmuş.

çok abartılı olmuş bu doğuma değil tatile gidiyosun sanki :))
gttiğinde bi çoğunu kullanmıcaksın boşuna yük olacak

bebeğe 2 takım hastane çıkışı götürsen yeter
hasta bezi,bebek bezi,ped falan onlarda gerekmez hastane bol bol veriyor zaten
bebeğe o kadar çok çorap almana gerek yok kirlenmezki zaten
yeni doğmuş bebeğe biberon kullanamzsın
1 gece hadi taş çatlasa 2 gece kalırsın
ondada nemlendirici kullanmaya ne vaktin nede halin olur

Son düzenleme:
Listeyi okudukça yavaş yavaş gözlerimin açıldığını itiraf etmeden geçemeyeceğimmm ama olsun varsın ben sağolasın diyeceğim çünkü kafamdaki liste krizine fazlasıyla yardımcı oldun. Benimde tam olarak böyle bir listeye ihtiyacım vardı merciii, ama sanırım ben biraz adet sayısını azaltacağım Birde hastaneye gelecekler için altınlarını takacakları küçük bir yastık kullanışlı olabilir gibi. Herkeze sağlıklı rahat doğumlarrrrr :Saruboceq:

bence iyii..hiç getirmeyip pişman olmaktan iyidir..ped biraz fazla okadar normal doğum olursa en fazla 1 gün tuttuyolar..

bu arada biberonu al ne olur ne olmaz..ben ablamın doğumda yanındaydım..ilk emdikten sonra bazen emmiyolarr bizden hemen biberon istedilerr..

çok abartmışsın çok şey kullanılmıyor en çok lazım olan gecelik,sabahlık,terlik,bebeye 2 takım al 2 batteniye,bezini çok fazla alıyorsun hepsi kullanılmadan geri geliyor

Ben çok rahatım herhalde. Baya bi az hazırlamışım çantamı.
Kendim için:
2 adet pijama 1 adet gecelik sabalık
1 adet emzirme sütyeni ve 1 adet normal sütyen
5er adet aklet kilot ve çorap
1 paket hasta bezi ve ped(ablamın doğumunda ped yeterli gelmedi, bana muhakkak hasta bezi almamı söyledi)
havlu, diş fırçası, diş macunu
göğüs pedi, meme ucu kremi ve ıslak mendil
lohusa tacı ve terlik

Bebeğim için:
2 adet 10lu hastane çıkışı ( ama ben bu takımlaın içini azalttım biraz, mama önlüklerini ve patikleri çıkardım)
2 adet tulum
3 adet çorap
20 adet bebek bezi
ıslak mendil, pişik kremi
yüz örtüsü, ağız mendili
bol miktarda kirli poşeti
Biberon ve emzik ve kaşık
bebek için havlu ve şampuan kymadım çünkü ebeye sordum hastanede yıkanıyormu bebekler diye, bana sadece mekonyumlu doğan bebeklerin yıkandığını söyledi(inşallah olmaz böyle bişi)

Bebeğin doğduğu anda hemen giydirileceklerini de takımın içinden ayırıp en üste koydum çünkü 10lu setin hepsinin aynı anda giydirilmesi imkansız. O acelede ayırmaya uğraşmamak için şimdiden ayırdım.
Biberonu inşallah kullanmak gerekmez ama lazım olabiliyor. sütünüz gelmezse çocuğun sarılık değerleri yükseliyor ve daha çok uğraşırsınız sonra. Çok değil ama bir iki çay kaşığı kadar şekerli su verince çocuk kendine geliyor. Ablam hemşire ve o da kendi çocuğuna ilk etapta şekerli su verdi.
Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin.

Son düzenleme:
yoo gayet ıyı yeter zaten corap atlet fazla bıle bn ıkışer tne koydum:))))) nazarlıkta koyun yahu unutuyosunuz heralde bebek bezını 7 tane koydum bn fazla bıle gelıomuş

yoo gayet ıyı yeter zaten corap atlet fazla bıle bn ıkışer tne koydum:))))) nazarlıkta koyun yahu unutuyosunuz heralde bebek bezını 7 tane koydum bn fazla bıle gelıomuş

ceydacım aynı haftalarda dogum yapıcaz sanırım sen nerde dogum yapmayı düşünüyorsun.34 haftalıgım daha çanta fln hazırlamadım hastaneye görede değişirmi acaba cantaya girecekler ben çınarlı düşünüyorum hasta bezi orkid çocuk bezi fln koymam gerekirmi acaba hastaneden mi verir yoksa onları

evet canım bnde 34 haftalığım aynı zamnda yapıcaz sanırımzemuszemusgerci benım erken doğum rıskım var ama... ben özel izmir hastanesine gıdıyorum odaları tek kışılık ve fıyatıda uygun olduğu ıçın..benım gttığım hastanede vermıolar galıba hatta yatak koruması aldırıolar eczaneden..çantanı hazrla derım ben ilk önce onu hazrladım bebek bezi orkıd alıcaksın nasılsa ıkı-uç tanede cantana koyarsn hazrlı olmuş olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…