Doğuma Hazırlık İşte Hastane Çantam..Sizce eksiğim varmı??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
fazlası var eksiği yok demek isterdim ama fazlası da var eksiği de bence... herkes doğumdan sonrasını düşünmüş.. normal doğum olacaksa enerji için biraz şeker çikolata çok faydalı olur... ayrıca su sporcu kapaklı olması tercihitir dökülmemesi için.. zaten çok suya izin vermiyorlar 1-2 küçük şişe yeterli olur, belki eşinizde susayabilir :) ayrıca ben biberonla birlikte kaşık da götüreceğim biberona alışmaması için eğer gerekirse kaşıkla vereceğim mamasını :) mevsime bağlı olarak valize bir de şal koymak mantıklı olabilir.. bunlardan bahsetmek bile çok zevkli ben sabırsızlanmaya başladım galiba

kaydirigubbakcemile3evet cnım normal doğum düşünüyorum Allah izin verirse.Bak hiç aklıma gelmemişti kaşık:)Hazirana geliyor doğumum sıcak olur düşüncesiyle şal hırka filan koymadım.Evet hazırlıklar tamamlanmaya başlayınca insan daha da sabırsızlanıyor:sinifsinif:

canm bu tür şeyleri valizde taşıyıp hazırlığını yapmaya değmeyen şeyler bence... bi büfeden 2 gofret 2 su almak çok da meşakkatli bişey değil, bunu günler öncesinden planlayıp hazırlamaya gerek yok sanırım...

Bu arada sporcu ağızlıkları çok hava yutmaya sebep olduğu için önermiyorlar onun yerine bu uç kısmı kıvılabilen asansörlü pipetleri tavsiye ediyorlar....

ŞAl mevsime göre gerekebilir evet....
Mevsim yazsa yelpaze de gerekiyor.. Yazın Acaip terleniyor çünkü....
Doğum öncesi ve sonrası parfüm bebeği rahatsız edebileceği içn parfüm koymayın ve sürmeyin..
Bebe kolanyası koyun valize.. hem parfüm gibi güzel kokuyor hem de ferahlatıyor...

Bu arada normal doğum öncesi gofret falan güzel fikir ama sadece babaya enerji vermesi açısından çünkü normal de olsa sezeryan da olsa anneye hiçbişey yedirtmiyorlar... HAtta tok geldiyse lavman yapılıyor, doğum sırasında ıkınırken istenmeyen durumlar olmaması için.... Yani aç olacağız..... Hiç çikolata şeker hayalleri görmeyin maalesef (

Kendim ıçin:

1 Takım Gecelik
2 Takım Pijama(Biri sabahlıklı)
1 Çift Penye Çorap,1 Çift Terlik
2 Adet ıç Çamaşırı
1 Adet Emzirme Sütyeni,1 Adet Atlet
Göğüs Pedi,Göğüs Ucu Kremi
Hijyenik Ped(Hasta bezihastane verdiği için koymadım)
Diş Fırcası,Diş Macunu,Toka,El Aynası ve Tarak
Makyaj Malzemeleri,
Kirli Poşeti
Lahusa Tacı(geceliklere uygun)
Peçete
nüfus Cüzdanı
Fot.Mak.Kamera ve Şarj aletleri

Bebeğim ıçin:
2 tane Hastane Çıkışı
ıç dış Zıbın
yelek
2 çift Penye Çorap
Önlük
1 Adet Penye Battaniye
Ağız Mendili
Bebek Bezi,Alt açma Örtüsü
Islak Mendil ve Pişik Kremi
Emzik
Kirli poşeti
Ana kucağı veya oto koltuğu

bende bu şekild esenin listende değişiklik yaptım canım, benced ehepsini götürüp boştan yere hastanede kirlenmesin.Ertesi gün eve çıkıyorsun , evd eduş alır hatta 1 pijama takımı kirletirsin eve gelince temizini giyersin.Bebeğin içinde 2 takım yeterde artar bile bence, evde banyo yaptırır temizce giydirisin diğer takımlarını.

Bence en önemlisi aventin silikon göğüs ucundan al, hem göğüs ucun yara olmaz hem bebek ememezse çok yardımcı olur, birde emzik , bebek süt gelene kadar acıkır ağlarsa bir süre emzikle oyalanır.

Canım sende azaltmışsın listeyi gerçi bu halide fena değil ama işte tedbir açısından abartmış olabilirim.Hastanedeki hemşirede kıyafet bol olsun demişti kusma falan filan açısından bende biraz fazladan koydum.Emzik bitane koydum.Bak o slikon göğüs ucundan almamıştım lazım olur diyosan ona da bi bakıyım.Saol canımopuyorumnanaktan

aa silikon başlığa falan gerek yok kızlar yaaa... Gerçekten çok heyecanlısınız anlıyorum, benim de az kaldı bu heyecanları yaşaama ama mantıklı düşünmek lazım... Zaten hastanelerin etrafı eczanelerle dolu, ve her eczanede bu silikon göğüs başlığı da biberon da emzik de istemediğiniz kadar mevcut... Gerekirse eşiniz bi koşu gider alır gerekmezse de boşu boşuna fazlalık yapmamış olursunuz....

aman allahım ohaoldumsmilelisteye bak yaaaaaaaa sen hastane çıkışı bunlarıı toplarken bebeği orda unutmada mafoldumben

makyaj çantantasına negerek var onu anlamadım sezeryanla doğum olursa makyajmı düşüneceksin aman tanrım

allah hayırlı doğum nasip etsin

cnm bencede biras cok olmus napcksın ay 4 takım pijamayı 4 takım hastane cıkısını en fazla koyuyosan 2ser tane koy yeter bence kac canta yaptım 3 canta falan olmustur bence biras azalt hayatım tasımasıda var toplaması var bigün için de en fazla 2 gün için yazık bukadar esyanın gidip gelemesine bence tabi sen bilirisin cok öpüyorum görüsürüz :)

hanımlar bütün mesajları okudum; yorumlarınız süper doğrusu :)) herkes çok fazla çok abartı demiş ama sadece bikaç kişi şunu çıkar bunu koy demiş. Ne koymamız gerekiyorsa onu söyleyin ki biz de abartmayalım dimi ama :))

Hastanede yaşamaya karar vermediyseniz çok fazla.
Pijama ya da gecelik ne ile rahat ediyorsanız bunlardan 2 adet.
Hasta bezinin üzerine genelde iç çamaşırı kullanmıyorlar.
Atlet çorap gerektiği kadar...,
Bebek için önümüz yaz 10 lu setlerinin çoğunu giydirmiyor bile ebeler.Ben 3 adet hastane çıkışı götürmüştüm bir gece kaldım birini hiç kullanmadım.
Bebek bezi,ıslak mendil,terlik,kişisel bakım ürünleriniz vs..
Gerçi nasıl olsa eve dönüşte çantayı siz boşaltıp yıkamıyorsunuz ne bulursanız koysanız farketmez:)

ay kız allah korusun niye unutayım bebeğimi hastanedelmaz:
kendimi daha iyi hissetmek için azcık makyaj yapmanın nesi var:Saruboceq:Allahım hepimize hayırlı doğum nasip etsin

canım nerelerdesin sen görüşemedik bitürlü.
yok cnım inanmıcaksın ama 2 küçük çanta sığdı vallakaydirigubbakcemile3Sonuçta ben taşımıcam birer ikişer fazla olsa nolcak sanki çantanın bi köşesinde dursun diye düşündüm.Aman önemli olan eksiğim olmasında fazladan zarar çıkmaz.Sağolsun arkadaşlar fazla fazla demiş kimse eksiğimi yazmamış yerimseniben

emi vallahi süpersin :))bencede oyle ama sağolsunlar yorum yapmalarına da seviniyorum

evet söylediğin gibi çantayı ben taşımıcam ben boşaltıp yıkamıcam diye aklıma gelenleri fazladan koydum.İç çamaşırı çok gerekiyor diye duyduğum için okadar koydum yani kıyafette biraz fazla koydum ağırlığı nolcakki diye.H<epsini ayrı ayrı şeffaf poşette koydum.oyle dağılacağını filanda sanmıyorum.Ay napiyim ilk hamileliğim herkes bişey soylüyo bende bunlara karar verdim işte.Yorumlar için mersiyerimseniben

canım fazlada olsa heveslenmışsın ama bence bebeğin için nazarlık yada cevşen aldıysan onuda koymayı unutmaa yerimseniben

Ben henuz dogum yapmadim, heyecanla bebegimin olmasini bekliyorum. Ama buyuk ablamdan biliyorum dogum cantasini, ufak bir cantayla gittik. Iki gecelik koyduk, bebegimiz icin zibin uc dort tane falandi saniyorum. Islak mndil, terlik, Ic camasiri, hijyenik ped bir de havlu saniyorum. Ama ne biberon koydu annem ne ekstra bebek icin baska bir ek yedirme aparati. Cok heyecanli bir durum elbette. Ama siz tatil valizine cevirmiisiniz sekerim :).

Bir de bebeginizin sizin kokunuzu duymaya ihtiyaci var, kucucuk hastane odasinda onun minik ve hassas cigerlerini aerosol iceren kimyasal bir koku ile incitmeyin derim. Parfumunuzu cikartin.

Simdiden hayirli dogumlar, saglikla kucaginiza alin yavrunuzu Insallah.

ay evet hep işim oldu buaralr yada klasik temzlik modundaydım gelemdm bitrlü ösledim kız kaydirigubbakcemile3
fazladan zarar cıkmazda sekerm 4 takım napcan ay gittigiyle gelcek 3 olsun barikaydirigubbakcemile3
eksik yokki yazalım cnm benm herseyi fazla fazla koymusun masllllhhhbayanssulusmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…