İşte yeni Türkiye! Türban tak işe gir!

bensibelim2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
3.378
1.597
123
42
Eğitim Merkezi, iş başvurusunda bulunan Pelin Kul’dan başını kapatmasını istedi. Genç kadın, “Başımı kapatırsam işe kolay girebileceğimi söylediler. Ama ben kabul etmedim” dedi.

Kocaeli’de geçtiğimiz ay 23 yaşındaki Pelin Kul, İŞKUR’un yönlendirmesiyle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İzmit Halk Eğitim Merkezi’ne iş başvurusunda bulundu. İş başvurusu neticesinde sözlü görüşmeye giden Pelin Kul, Halk Eğitim’de personel olarak işe başlamak istediğini yetkililere iletti. Ancak Kul, Halk Eğitim Müdürlüğü’nde mülakata girdiği kişinin kendisinden başını kapatmasını istediğini söyledi.

pelinn.jpg

(Halk Eğitim Merkezi’nde işe başlamak isteyen Pelin Kul’un türban takmasını istediler)

DAHA KOLAY OLUR

Genç kadın, kurum görevlisinin kendisine işe girmek şansının türban takması halinde artacağını ve bunun önemli bir kriter olduğunu söylediğini aktardı. Kul, “3 Hafta önce Halk Eğitim’e iş başvurusunda bulundum. Orada açık pozisyon olduğu için İŞKUR gönderdi. Görüştüğüm kişi bana ‘Her şey iyi güzel ama önce başını kapatman gerekiyor’ dedi” açıklamasında bulundu.

ANLAM VEREMEDİM

Başını kapatıp kapatmamasının kendi kararı olabileceğini düşündüğünü söyleyen Pelin Kul, “Ben bu duruma anlam veremedim” dedi. Yaşanan olay üzerine iş başvurusunu da geri çektiğini ifade eden genç kadın, “Görevli bana onu söyledikten sonra ben iş görüşmesini bitirmek istedim. Bu bana biraz saygısızlık gibi geldi. İnsanlar bu konuda kendi kararlarını hiçbir baskı ve yönlendirme olmadan vermeli” ifadelerini kullandı.

http://odatv.com/n.php?n=basi-acik-deyip-ise-almadilar-0606151200

Ben bu haberlere inanmiyorum ortaligi bulandirmak amacli sanane onun basinin acigjndan kapalisindan eger varsada memurun disiplin cezasi almasi sart.
Eskiden de aç gir diyorlardı al birini vur ötekine
Evet cok haklisin onceden ac kafani mevsuzu vardi askeriye kapilarinda annem zorla acmisti.isyerlerine turbanli eleman alinmazdi. :( ne kotu avrupada ne rahat geziyor kapali insan sakalli dede

Hah kesin oraya hiç başörtülü başvurusu olmamıştır,hatta başvuran tek kız da budur,onada başını kapat alalım demişlerdir,hey Allahım.:KK14:
ben inanıyorum inanmıyorum dersem türbanlaı arkadaşların yaşadığı sıkıntıyada inanmıyorum provakasyon derdim,bana akp li türbanlı arkadaşım anlattı iş için akp kadın kollarında iş bulabilmek için gönüllü çalıştığını ama bulamamış çünki en yakınlarını işe alıyorlarmış,dünya böyle düzen böyle neden garipsiyorsun yada yalanlıyorsunki

Nedense şaşırmadım eskiden cemat yerleştiriyordu soruları çalıp
,camatın devamıda akp , kendi yandaşlarını yerleştiriyorlar her inanca aynı mesafede olmadıkların kanıtı , meydanlarda yalan söyleyipte kandırmasınlar iş alırken dahi bunu gözetiyorlar ve ortayada çıkıyor işte

Yalan mı dığru mu bilemem. Bazen ortalığı kızıştırmak için böyle şeyler uydurulur :)

Ama bizzat bildiğim bir şey var eskiden kamu kurumlarında namaza gidene kötü gözle bakılırdı. Şimdi gitmeyene. Bizde ortası yok. Çok yakın bir erkek arkadaşım devlete ait büyük bi işletmede çalışıyo. Cuma öğlenleri ortadan kaybolmak zorunda namaza gitmediği anlaşılmasın diye. Çocuk ateist. Duysalardı zaten işe almazlardı. Öğrenilirse de hayatı dar ederler :)

kim gelirse onun borusu ötüyo diğerini eziyor. Kimse burda inkar etmesin.

Bosverr.
Bak bende akpnin yandaş sendikasindan degilim diye ilce sinav komisyonuna kabul edilmedim ki kidem olarak cogundan yuksektim.

Yalan mı dığru mu bilemem. Bazen ortalığı kızıştırmak için böyle şeyler uydurulur :)

Ama bizzat bildiğim bir şey var eskiden kamu kurumlarında namaza gidene kötü gözle bakılırdı. Şimdi gitmeyene. Bizde ortası yok. Çok yakın bir erkek arkadaşım devlete ait büyük bi işletmede çalışıyo. Cuma öğlenleri ortadan kaybolmak zorunda namaza gitmediği anlaşılmasın diye. Çocuk ateist. Duysalardı zaten işe almazlardı. Öğrenilirse de hayatı dar ederler :)

evet güçlü olanın sözü geçiyor

Baban elinden alınan hakları geri kazandı mı hocam

Bahsettigim olay 80 ler.Suruldukten sonra bulundugu yerde bircok kez evi kursunlanmis,ne kasap et vermis ne firin ekmek.En son fiili saldiri olunca hayati tehdit altinda diye tekrar Izmire tayinini cikarmislar...Sukurler olsun kimseye sirtini dayamadan ilce ve ilde de plaketlerle odullendirilerek emekli oldu.
Benim sendika meb fislemelerinde aktif-senden(cemaat sendikasi) sonra en tehlikesi malum sari yesil kirmizi diye fislendik ya.Bana zirnik koklatmazlar :)

Sürü çobanın sürdüğü tarafa gider arkadaşım

Back
X