İstediğim okulu kazandım ama ağız tadıyla okuyamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Logistics

Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.757
Puanlar
83
Merhaba herkese iyi pazarlar. Ben bu sene Eylül ayında yüksek lisansa başladım. Bu okulu gerçekten çok istiyordum, lisedeyken hayalimdi. Lisans olmadı ama yüksek lisansı tam burslu kazandım. Ama ilk dönemim çöp oldu resmen. Ağustos ayında evde tadilata başladık. Annemle babam her gün kavga ediyorlardı. Eylül ayının başında akrabanın düğünü için memlekete gittik. Ben okul alışverişi vs yapamadim. Neyse düğünden döndük falan derken evi anca Ekim ayında toplayabildik. Ağustos ayında başladığımız tadilat taaa Ekim ayında bitti. Bi haftasonu matkap sesiyle geçti. Diğer haftasonu perde yikamayla geçti. Kız kardeşim hiçbir işe elini sürmek istemiyor. Her şey benim üstüme kaldı. Neyse evi tam topladık bu sefer de başka akrabanın düğünü çıktı. Bu sefer de ona gitmek zorunda kaldım. Gitmek istemesem annem bağırıyor kızıyor çünkü. Annem akrabalari için canını bile verir. Öyle seviyor yani. Bu düğün yüzünden vizeden düşük aldım. Ders notlarımı yanımda götürdüm ama çalışmama izin vermediler. Gelen misafirlere çay dağıt, evi supur derken beni hizmetçi gibi kullandılar. Neyse ki bu dersi BB ile geçtim. Ama calisabilseydim belki de AA gelecekti.
Düğün bitti eve geldik derken bu sefer de babam 250 bin TL dolandırıldı. Ona canım sıkıldı. Birkaç hafta sonra da 17 yaşındaki kız kardeşim aileme evlenmek istiyorum demiş. Ona üzüldüm. Vize haftam böyle berbat geçti. Bir dersten yüksek alabildim sadece. Annem bi hafta nevresim yıkadı. Öbür hafta camları sildi. İşimiz hiç bitmedi ki. Finallere çalıştım ama onlar da istediğim gibi geçmedi
Bi tane mühendislik ayarında zor bir dersimiz var. Vizeden düşük aldım. Ama hoca ödevimi beğendi. En önde oturup her dersi dinleyen bir öğrenciyim. Neyse geçen hafta hoşlandığım oglanla ders calistik. Cuma günü o dersin finali vardı. Oğlan da "Cuma günü de çalışırız" dedi. Ertesi gun mesaj attı. O dersle ilgili birkaç şey sordu. Ben de cevap verdim ve "Su konuyu anladın mı? Bana da anlatır mısın rica etsem?" dedim. O da "Yarın bakalım" dedi, sonra tekrar anlayıp anlamadığımı sordu. Cevap verdim ama mesajıma saatlerce bakmadi. Açmadı, görüldü bile atmadı. Ertesi gun okulda sınava yarım saat kala başka bir kızla ders çalıştığını gördüm. Resmen ekildim yani. O oğlan muhendis olduğu için rica etmistim ama ekti beni. Final sınavım da cok kotu geçti. Hocamız çan yapabileceğini söylemişti. Umarim öyle yapar. Ve de "Çabalayan birisini geçiririm" demişti ama benim kağıdım çok kötü. O yüzden endişeliyim.
Kısacası bu dönem asla kafamı toplayıp ders çalışamadım En büyük korkum bursum. Yonetmeligi okudum. Belli ortalamanın altına düşmemem gerekiyor ama bir maddede "Kayıt yaptırdıkları ilk akademik dönemden sonraki herhangi bir dönem" diyor. Yani ilk döneme bakarlar mi? İlk dönem hemen burs kesilir mi? O mühendislik dersi hariç diğer derslerim iyi. Ama o dersten kalırsam diye korkuyorum. Bu dönemi sağ salim atlatıp diğer dönem kendime yepyeni bir sayfa açacağım. Tek dileğim bu dönem bursum devam etsin...

Yani kusura bakmayın ama okurken lise öğrencisi yazıyor sandım. Siz lisansı bitirip yüksek lisansa başlamış belli bir yaş ve olgunlukta bir insansınız, lütfen ona göre davranın. Gitmek istemediğiniz yere anneniz kızıyor diye gitmeyin mesela. Anneniz kızsa bağırsa ne olur? Kız kardeşiniz elini işe sürmek istemiyor ve sürmüyor. Demek ki olabiliyormuş. Sizin hayatınızın iplerini elinize almanız lazım. Bunun zamanı gelmiş geçiyor bile.

Psikolojik destek alıyorum şuan psikologum da aynısını dedi. Onlara yetişkin olduğumu hatırlatma zamanım geldi.

Aileniz hiç fedakar değil.Ne güzel yüksek lisansı kazanmissiniz .Onlar için iş yapıp kendinizi derslere verememissiniz.Keske siziw darlamak yerine temizlikçi tutsalardi.Bir daha elinizi sürmeyin bursun yanmasın diyip . Inşallah geçersiniz.

İnşallah, okulda lisansı okuyup mezun olmuş arkadaşıma yonetmeligi attım. O da "İlk döneme bakmazlar" dedi. Umarim öyle olur çünkü en büyük kurtuluşum bu okul.

Zorla düğüne götürülmek falan elbet engellemiştir. Ama kız kardeşiniz evlenmek istiyor diye üzülüp ders çalışmamak bana tuhaf geldi. Yani ben olsam gece gündüz finallere çalışırdım ne yapar eder o bursu kaybetmeyecek kadar notlar alırdım.
Üzmek için söylemiyorum ama bir yere kadar başkaları sebep olsa da sanki o yerden sonra da siz yeterince çaba göstermiyorsunuz ya da istemiyorsunuz içten içe.
Ben olsam öncelikle öz eleştirimi yapar sonra ne yapabileceğime bakardım.

Çoğu bahane gibi geldi bunların kusura bakmayın.
Dışarıdan yargılamak kolay. Hadi bazıları bahane diyelim ki ev daginikken ben ne yapabilirim? Zaten senelerdir bu aileden çekiyorum artık çok yoruldum.

Bazen çalışınca da olmuyor bunu gördüm. Ödevlerimi vs eksiksiz yaptım. Çalıştım da ama olmayınca olmuyorsa daha ne yapabilirim? Konuşmak kolay

Dışarıdan yargılamak kolay. Hadi bazıları bahane diyelim ki ev daginikken ben ne yapabilirim? Zaten senelerdir bu aileden çekiyorum artık çok yoruldum.
Evin her tarafı top yekün tadilata mı girdi? Şartlar zorlaşmış olabilir ama siz de oldurmak için hiç zorlamamışsınız belli ki. En ufak olumsuzlukta koyvermişsiniz her seferinde

Bazen çalışınca da olmuyor bunu gördüm. Ödevlerimi vs eksiksiz yaptım. Çalıştım da ama olmayınca olmuyorsa daha ne yapabilirim? Konuşmak kolay
E ne diyelim ki buna şimdi? Okulu kazanabildiyseniz bence bitirebilirsiniz de. Ha şu var bazen insanlar bölümleri sevmiyor, yarıda bırakıyor. Sonra ilgi alanı olan başka yere geçebiliyor.
Ama siz isteyerek girmişsiniz, hem de burslu. Bence çalışma yönteminiz yanlış olabilir. Dediğim gibi önce kendinizi bir tartın, sorgulayın ama dürüstçe.

Konuşmak kolay, yargılamak kolay diye cevap verecekseniz konu açmayın. Her şeye bahane her şeye mızmızlanma. YL değil de liseli gibisin. Kardeşine üzülüp ders calismaman da cok sacma. Annem kızıyor diye gitmen de ayrı olay.

Okul alışverişi nedir beslenme çantası mi alacaksın? İnternetten al gelsin işte memlekete gitmek zorunda değildin.

Ayrıca kimse seni çalıştırmak zorunda değil adam istememiştir gayet doğal bunlar okulda. Grow up bacim

Evin her tarafı top yekün tadilata mı girdi? Şartlar zorlaşmış olabilir ama siz de oldurmak için hiç zorlamamışsınız belli ki. En ufak olumsuzlukta koyvermişsiniz her seferinde
Ben o düğüne giderken valizimde ders notlarımı götürdüm. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Daha ne yapayım? Aile evinde ders çalışmak imkansız
Tamamdir, ders çalışma yöntemimi değiştireceğim. B12 eksikliği var zaten onun için ilaç kullanmaya başladım
Konu zaten istememesi değil kabul edip beni ekmesi. O zaman istemiyorum deseydi, saygı duyardım.

Bence yeterince çalışmamışsın ya da çalıştığın halde olmamış. Amacın bir günah keçisi bulmak. Zaten ailem yüzünden olmadı bahanesinin arkasına sığınmak istiyorsun. Konu açma amacın da ailene biz de saydıralım ki senin vicdanın iyice rahatlasın

Kütüphaneye git cafeye git okulda calis? Evde kulaklık tak? Sanki deccalin evi

Hayır sadece içimi dökmek istedim hanımefendi ne bu sinir? Tamam ya tamam

Konu zaten istememesi değil kabul edip beni ekmesi. O zaman istemiyorum deseydi, saygı duyardım.
Muhtemelen senden biraz büyüğüm 23-24 ancak var yaşın herhalde, o yüzden sana bir abla tavsiyesi vereceğim.
Gerek iş hayatında gerek üniversite ve üzeri kademelerde herkes tek başınadır. Asla son planın bir başkasının merhameti olmasın. Özverili, harika insanlar var hayatta, evet. Sana yardım da edebilirler. Ama bu her zaman olmaz. Olduğu zaman da teşekkürünü edersin. Ama dediğim gibi asla başkalarına bel bağlama. O sınavı geçebilmenin tek yolu o çocuğun sana ders çalıştırması olmamalı.

Düğüne gidip çalışmamayı anladım ama nevresimler yıkanıyor diye çalışmamayı gerçekten anlayamadım. Ben de şu an yl yapıyorum, aynı zamanda bir işte çalışıyorum, evliyim ve evin her işi sadece eşimle bende. Buna rağmen çalışacak vakit oluyor. İnsanın hayatında her zaman bir iş çıkabilir mesela ev tadilatı yapılırken kütüphaneye gidebilirdiniz ustalarla babanız anneniz ilgilenmiştir büyük ihtimalle. Perdeler makinede yıkanırken bir uçtan ders çalışılabilirdi mesela. Okullar açılmadan ne alışverişi yapılması gerekiyordu o kısmı anlayamadım dersler başladığında hocalar o zaman söylüyor ne kitap alınacağını. Yani kısacası biraz bahane geldi bana bunlar ne yazık ki. Kardeşiniz evlenmek istiyorsa o onun sorunu bunun için yapabileceğiniz bir şey yok takın kulaklığı dersinize odaklanın. Gündüz ses mi oluyor gece çalışın kpss / ygs-lys zamanı hep geceleri ders çalıştım ben. Hoşlanılan çocuk için üzülmek de belli bir yaştan sonra çok olur işi değil lisede falan üzülmüştüm en son. Ders ayrı aşk meşk ayrı çalışırsınız mola verince gene aşk acısı yaşarsınız yani. Benim fikrim bu şekilde bence zaman yönetiminizi daha iyi ayarlamanız gerekir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`