Psikolojik destek alıyorum şuan psikologum da aynısını dedi. Onlara yetişkin olduğumu hatırlatma zamanım geldi.Yani kusura bakmayın ama okurken lise öğrencisi yazıyor sandım. Siz lisansı bitirip yüksek lisansa başlamış belli bir yaş ve olgunlukta bir insansınız, lütfen ona göre davranın. Gitmek istemediğiniz yere anneniz kızıyor diye gitmeyin mesela. Anneniz kızsa bağırsa ne olur? Kız kardeşiniz elini işe sürmek istemiyor ve sürmüyor. Demek ki olabiliyormuş. Sizin hayatınızın iplerini elinize almanız lazım. Bunun zamanı gelmiş geçiyor bile.
İnşallah, okulda lisansı okuyup mezun olmuş arkadaşıma yonetmeligi attım. O da "İlk döneme bakmazlar" dedi. Umarim öyle olur çünkü en büyük kurtuluşum bu okul.Aileniz hiç fedakar değil.Ne güzel yüksek lisansı kazanmissiniz .Onlar için iş yapıp kendinizi derslere verememissiniz.Keske siziw darlamak yerine temizlikçi tutsalardi.Bir daha elinizi sürmeyin bursun yanmasın diyip . Inşallah geçersiniz.
Dışarıdan yargılamak kolay. Hadi bazıları bahane diyelim ki ev daginikken ben ne yapabilirim? Zaten senelerdir bu aileden çekiyorum artık çok yoruldum.Çoğu bahane gibi geldi bunların kusura bakmayın.
Bazen çalışınca da olmuyor bunu gördüm. Ödevlerimi vs eksiksiz yaptım. Çalıştım da ama olmayınca olmuyorsa daha ne yapabilirim? Konuşmak kolayZorla düğüne götürülmek falan elbet engellemiştir. Ama kız kardeşiniz evlenmek istiyor diye üzülüp ders çalışmamak bana tuhaf geldi. Yani ben olsam gece gündüz finallere çalışırdım ne yapar eder o bursu kaybetmeyecek kadar notlar alırdım.
Üzmek için söylemiyorum ama bir yere kadar başkaları sebep olsa da sanki o yerden sonra da siz yeterince çaba göstermiyorsunuz ya da istemiyorsunuz içten içe.
Ben olsam öncelikle öz eleştirimi yapar sonra ne yapabileceğime bakardım.
Evin her tarafı top yekün tadilata mı girdi? Şartlar zorlaşmış olabilir ama siz de oldurmak için hiç zorlamamışsınız belli ki. En ufak olumsuzlukta koyvermişsiniz her seferindeDışarıdan yargılamak kolay. Hadi bazıları bahane diyelim ki ev daginikken ben ne yapabilirim? Zaten senelerdir bu aileden çekiyorum artık çok yoruldum.
E ne diyelim ki buna şimdi? Okulu kazanabildiyseniz bence bitirebilirsiniz de. Ha şu var bazen insanlar bölümleri sevmiyor, yarıda bırakıyor. Sonra ilgi alanı olan başka yere geçebiliyor.Bazen çalışınca da olmuyor bunu gördüm. Ödevlerimi vs eksiksiz yaptım. Çalıştım da ama olmayınca olmuyorsa daha ne yapabilirim? Konuşmak kolay
Ben o düğüne giderken valizimde ders notlarımı götürdüm. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Daha ne yapayım? Aile evinde ders çalışmak imkansızEvin her tarafı top yekün tadilata mı girdi? Şartlar zorlaşmış olabilir ama siz de oldurmak için hiç zorlamamışsınız belli ki. En ufak olumsuzlukta koyvermişsiniz her seferinde
Tamamdir, ders çalışma yöntemimi değiştireceğim. B12 eksikliği var zaten onun için ilaç kullanmaya başladımE ne diyelim ki buna şimdi? Okulu kazanabildiyseniz bence bitirebilirsiniz de. Ha şu var bazen insanlar bölümleri sevmiyor, yarıda bırakıyor. Sonra ilgi alanı olan başka yere geçebiliyor.
Ama siz isteyerek girmişsiniz, hem de burslu. Bence çalışma yönteminiz yanlış olabilir. Dediğim gibi önce kendinizi bir tartın, sorgulayın ama dürüstçe.
Konu zaten istememesi değil kabul edip beni ekmesi. O zaman istemiyorum deseydi, saygı duyardım.Konuşmak kolay, yargılamak kolay diye cevap verecekseniz konu açmayın. Her şeye bahane her şeye mızmızlanma. YL değil de liseli gibisin. Kardeşine üzülüp ders calismaman da cok sacma. Annem kızıyor diye gitmen de ayrı olay.
Ayrıca kimse seni çalıştırmak zorunda değil adam istememiştir gayet doğal bunlar okulda. Grow up bacim
Kütüphaneye git cafeye git okulda calis? Evde kulaklık tak? Sanki deccalin eviBen o düğüne giderken valizimde ders notlarımı götürdüm. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Daha ne yapayım? Aile evinde ders çalışmak imkansız
Tamamdir, ders çalışma yöntemimi değiştireceğim. B12 eksikliği var zaten onun için ilaç kullanmaya başladım
Konu zaten istememesi değil kabul edip beni ekmesi. O zaman istemiyorum deseydi, saygı duyardım.
Hayır sadece içimi dökmek istedim hanımefendi ne bu sinir? Tamam ya tamamBence yeterince çalışmamışsın ya da çalıştığın halde olmamış. Amacın bir günah keçisi bulmak. Zaten ailem yüzünden olmadı bahanesinin arkasına sığınmak istiyorsun. Konu açma amacın da ailene biz de saydıralım ki senin vicdanın iyice rahatlasın
Askdkdkfk bir de bayıl istersen feriha. Sinirli ve gergin olan sensin çünkü istediğin cevapları alamadınHayır sadece içimi dökmek istedim hanımefendi ne bu sinir? Tamam ya tamam
Muhtemelen senden biraz büyüğüm 23-24 ancak var yaşın herhalde, o yüzden sana bir abla tavsiyesi vereceğim.Konu zaten istememesi değil kabul edip beni ekmesi. O zaman istemiyorum deseydi, saygı duyardım.