Bence çok güzel bir bölüm kazanmışsın tebrik ederim. Ben Dokuz Eylül Üniversitesi kimya öğretmenliğinden 2010 yılında mezun oldum, şuanda milli eğitimde öğretmenim.
Kimya mezunu olmak moleküler biyoloji ve genetikten de fizikten de daha avantajlıdır. İş alanı bu 2 bölüme göre çok daha fazladır.
Sana tavsiyem şu, üniversitede derse girdiğin ilk günden itibaren dersleri çok dikkatli dinle, hocalarınla ilişkilerini çok güzel tut, kimyayı en iyi şekilde öğrenmeye çalış. Ve bence en önemlisi üniversite okurken okuduğum bölümle ilgili iş deneyimleri edin. Stajlardan bahsetmiyorum, onlar çok kısa süreli ve genelde göstermelik oluyor.
Çanakkale de bildiğim kadarıyla boya, gıda, kozmetik kimyasalları gibi firmalar, fabrikalar var. Bunlarda iş tecrübesi edinmeye çalış.
Not ortalaman yüksek olsun ki mezun olduğunda rahatlıkla yüksek lisans yapabilesin. Bir de ilk seneden ingilizceni geliştirmeni öneririm

Ayrıca daha iyi üniversitelere geçiş de yapabilirsin, not ortalaman yüksek olursa bunu rahatlıkla başarabilirsin