- 9 Ağustos 2018
- 5
- 4
- 1
- Konu Sahibi mellifluous
Kimseye kulak asmayin.Çalışın elinizden geleni yapın .Azmin elinden hicbir sey kurtulamaz :) eminim başarısıniz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba,
İngilizce öğretmenliği puanları oldukça düştü ilk olarak.
Dilden sınava giren zaten az, 85bin kişi falan giriyor, yarısı öylesine.
İngilizce öğretmenliği 20bin sıralamaya dek geriledi.
Diğer alanlara göre çok çok avantajlı. Rakip daha az.
Biraz çaba gösteren herkes kazanabilir.
Coookk... Benden sana tavsiye bol bol kelime ezberle, gece yatmadan once kitap okur gibi, filmleri ingilizce altyazili izle, Turkce dublaj unut artik. Olabildigince BBC Ingilizce yayin haber izlemeni ve okumani isterim. Gramerde hata yapiyorsan yazarak calis, renkli kalemler kullanarak yapilan hatalarin ustunu ciz ve dogrusunu yaz
Universite sinavina dilden girdim, Ingiliz edebiyati okumani tavsiye ederim, cok keyiflidir
Öğretmenlik isteyen biri bu kadar küçük şeyde özgüvenini sorgulamaya başlarsa işi çok zor demektir. O kadar uzun bir maratonun içinde başarısızlıkların olacak, kpss de atanamamazlıkların olacak, mülakattan geçememezliklerin olacak, kendini bilmez öğrenci, veli, iş arkadaşları veya müdüründen işittiğin kötü söz ve davranışların olacak. Ve bunlar süreç içerisinde o kadar çok tekrarlanacak ki.. Şimdiden bu kadar küçük mevzularda böyle yapıyorsan işin çok demektir. Kendini topla ve eksikliklerin için kalkıp çalışmaya başla..
Konuşma pratiği istersen yardımcı olabilirim. Bende dil okudum çokta memnunum. İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum, konuşma konusunda ana dilim gibi çocukluktan beri öğretmenlerim yabancıydı çünkü. Emin ol o ingilizcesini çok iyi zanneden akrabanında bilgisi tam değildir. Grammer falan bölümde çok işine yaramayacak. Tabi düzgün yapılı cümle kurmak önemli ama edebiyat seçersen olay tamamen metin analizi ve süslü derin cümleler kurmak olacak ve tamamen bilgi olacak :) tercümanlık seçersende bir alanda uzmanlaşıp o alanın çevirilerini yapacaksın. Ben daha yeni birinci sınıfı bitirdim sorun olursa yardımcı olurummMerhaba hepinize. Ben 11.sınıfa geçtim ve alan olarak dil bölümünü seçtim. Çünkü ingilizceyi çok seviyorum ve ordan bir mesleği - ingilizce öğretmenliği - çok küçüklükten beri istiyorum. İngilizcemi gelistirmek için dizi falan izliyorum müzik dinliyorum test çözüyorum kursa da başladım yani hayatıma ingilizceyi dahil etmeye çok uğraşıyorum, harika bir ingilizcem yok ama yerlerde de değil yani. Neyse bugün ingilizcesi gerçekten güzel olan bir akrabamız gelmişti ve bana "sen neden dil bölümü seçtin ki ?" dedi çok kırıldım, "eğer üstüne çok düşersen olabilir" falan dedi sonrasında ama yani açıkça yapamazsın dediğine cidden hala inanamıyorum. Bir de "ingilizce öğretmenliği çok zor cidden yüksekten alıyor sen ingilizceden çok hata yapıyorsun bence" dedi ta 8 ay önce bir metine göz atmasını istemiştim de hani gramer hatalarım falan varsa bileyim diye onu kast ediyor ama o zamandan bu zamana kadar hatalarımı öğrendiğimi düşünüyorum.. İyi olduğumu düşündüğüm konuda bile kendime güvenemez oldum..
Ne yapmam lazım kendime gelmek icin?
Yav cok biliyorsun sen deseydin. Kendine güven ve kimsenin enerjini sömürmesine izin verme. O onun düşüncesi istediğini düşünsün insancık sen aldirmaMerhaba hepinize. Ben 11.sınıfa geçtim ve alan olarak dil bölümünü seçtim. Çünkü ingilizceyi çok seviyorum ve ordan bir mesleği - ingilizce öğretmenliği - çok küçüklükten beri istiyorum. İngilizcemi gelistirmek için dizi falan izliyorum müzik dinliyorum test çözüyorum kursa da başladım yani hayatıma ingilizceyi dahil etmeye çok uğraşıyorum, harika bir ingilizcem yok ama yerlerde de değil yani. Neyse bugün ingilizcesi gerçekten güzel olan bir akrabamız gelmişti ve bana "sen neden dil bölümü seçtin ki ?" dedi çok kırıldım, "eğer üstüne çok düşersen olabilir" falan dedi sonrasında ama yani açıkça yapamazsın dediğine cidden hala inanamıyorum. Bir de "ingilizce öğretmenliği çok zor cidden yüksekten alıyor sen ingilizceden çok hata yapıyorsun bence" dedi ta 8 ay önce bir metine göz atmasını istemiştim de hani gramer hatalarım falan varsa bileyim diye onu kast ediyor ama o zamandan bu zamana kadar hatalarımı öğrendiğimi düşünüyorum.. İyi olduğumu düşündüğüm konuda bile kendime güvenemez oldum..
Edebiyat sevene zevkli. Aa şu tutmadı bari bunu okuyayım diye giren tüm arkadaşlarım telef oldu birinci sınıfta kaldı, bölüm değiştiren sınava yeniden hazırlanan oldu. Ha bide öğretmenlik istiyosan kesinlikle edebiyat yazma. 4 sene çok ağır bilgi işlersin işine yaramaz. Ha ama benim gibi akademide kalmak istiyorum hayatımı edebiyata adayacağım her konuda kendimde uğraşıp sırf derslerden geçmeye çalışmayacağım diyorsan bekleriz ege üniversitesi ingiliz edebiyatına :)Çok sağolunn ya rahatladım yemin ederim
Hepsini dikkate alacağım ya harikasınız teşekkür ederiim
ingilizcem gayet iyidir ve öğrenilebilen bir şey olduğunu da sana yüzde yüz söyleyebilirim...Gayet alırsın istediğin puanı çalışıncaMerhaba hepinize. Ben 11.sınıfa geçtim ve alan olarak dil bölümünü seçtim. Çünkü ingilizceyi çok seviyorum ve ordan bir mesleği - ingilizce öğretmenliği - çok küçüklükten beri istiyorum. İngilizcemi gelistirmek için dizi falan izliyorum müzik dinliyorum test çözüyorum kursa da başladım yani hayatıma ingilizceyi dahil etmeye çok uğraşıyorum, harika bir ingilizcem yok ama yerlerde de değil yani. Neyse bugün ingilizcesi gerçekten güzel olan bir akrabamız gelmişti ve bana "sen neden dil bölümü seçtin ki ?" dedi çok kırıldım, "eğer üstüne çok düşersen olabilir" falan dedi sonrasında ama yani açıkça yapamazsın dediğine cidden hala inanamıyorum. Bir de "ingilizce öğretmenliği çok zor cidden yüksekten alıyor sen ingilizceden çok hata yapıyorsun bence" dedi ta 8 ay önce bir metine göz atmasını istemiştim de hani gramer hatalarım falan varsa bileyim diye onu kast ediyor ama o zamandan bu zamana kadar hatalarımı öğrendiğimi düşünüyorum.. İyi olduğumu düşündüğüm konuda bile kendime güvenemez oldum..
Edebiyat sevene zevkli. Aa şu tutmadı bari bunu okuyayım diye giren tüm arkadaşlarım telef oldu birinci sınıfta kaldı, bölüm değiştiren sınava yeniden hazırlanan oldu. Ha bide öğretmenlik istiyosan kesinlikle edebiyat yazma. 4 sene çok ağır bilgi işlersin işine yaramaz. Ha ama benim gibi akademide kalmak istiyorum hayatımı edebiyata adayacağım her konuda kendimde uğraşıp sırf derslerden geçmeye çalışmayacağım diyorsan bekleriz ege üniversitesi ingiliz edebiyatına :)![]()
Ege IDE benim hayalimdi. Memnun musun? 2. Universite olarak okumayi istedim ama master doktora dusunuyorum 2. Universite zaman kaybi ve keyfi olucak gibi. Ortam nasil? Icimde ukte kalacak 30lu yaslarimda cilginlik yapip Egeye baslicam diye cok korkuyorum:)[/
Çok memnunummm :) izmirde kalabilmek için egeyi çok istemiştim. Hocalarımız, derslerimiz o kadar aydınlatıcıki. Ortam pek benlik değil, öğrenmeye değil de eğlenmeye gelen insan çok ama maalesef ilk defa aileden uzak kaldık popo baş dağıtalım diye bekleyen çok var. Başlayın tabii içinizde kalacağına hayallerinizi gerçekleştirin. Master ve doktora da çok güzel fikir. Bende çok istiyorum yüksek lisansımı yapabileyim bölümüm üzerine diye. İlk dönem alışana kadar zorlanmıştım malum liseden sonra çok farklı geliyor ama kavrayınca hocaların neler istediklerini ve o yönde çalışıp kendimi geliştirdikçe her gün her ders tekrardan edebiyat aşığı oluyorumEge IDE benim hayalimdi. Memnun musun? 2. Universite olarak okumayi istedim ama master doktora dusunuyorum 2. Universite zaman kaybi ve keyfi olucak gibi. Ortam nasil? Icimde ukte kalacak 30lu yaslarimda cilginlik yapip Egeye baslicam diye cok korkuyorum:)
Çok memnunummm :) izmirde kalabilmek için egeyi çok istemiştim. Hocalarımız, derslerimiz o kadar aydınlatıcıki. Ortam pek benlik değil, öğrenmeye değil de eğlenmeye gelen insan çok ama maalesef ilk defa aileden uzak kaldık popo baş dağıtalım diye bekleyen çok var. Başlayın tabii içinizde kalacağına hayallerinizi gerçekleştirin. Master ve doktora da çok güzel fikir. Bende çok istiyorum yüksek lisansımı yapabileyim bölümüm üzerine diye. İlk dönem alışana kadar zorlanmıştım malum liseden sonra çok farklı geliyor ama kavrayınca hocaların neler istediklerini ve o yönde çalışıp kendimi geliştirdikçe her gün her ders tekrardan edebiyat aşığı oluyorum
Ne yanlış anlaması olur mu öyle şey :) birinci sınıfı bitirdim ikinci sınıfa geçtim 19 yaşındayı, ygs çok çalışmama rağmen maalesef 311k idi, lys de 3 yanlış 4 boşla 5452. Olarak girdimm. Evett izmirli olup izmirde büyüyüp hele bide üniversiteyi burada okuyunca çok güzel oluyor. Siz hangi bölümü okudunuz ??Bilmez miyim, bende İzmirde yasiyorum :) Egenin ortami cok guzeldir, maalesef ben sanssiz bir egitim hayatı sonucunda 2 kez universite sınavına girdim ve her ikisinde de Ege Fen edebiyattaydim. Ne kadar guzeldi, cok sanslisiniz, edebiyat seven birini gormek ve bolumune tutkuyla bagli olan insanlarla konusmak harika hissettiriyor. İzmir'de dogup buyudum, maalesef farkli amaclarla gelenler kadar bolumu ıcın olanlarda burada, herseyi dozunda yasamak lazım. Yanlis anlamazsaniz, kacıncı sınıftasınız ve kac net, sıralama ile girdiginizi ogrenebilir miyim? :)
Merhaba hepinize. Ben 11.sınıfa geçtim ve alan olarak dil bölümünü seçtim. Çünkü ingilizceyi çok seviyorum ve ordan bir mesleği - ingilizce öğretmenliği - çok küçüklükten beri istiyorum. İngilizcemi gelistirmek için dizi falan izliyorum müzik dinliyorum test çözüyorum kursa da başladım yani hayatıma ingilizceyi dahil etmeye çok uğraşıyorum, harika bir ingilizcem yok ama yerlerde de değil yani. Neyse bugün ingilizcesi gerçekten güzel olan bir akrabamız gelmişti ve bana "sen neden dil bölümü seçtin ki ?" dedi çok kırıldım, "eğer üstüne çok düşersen olabilir" falan dedi sonrasında ama yani açıkça yapamazsın dediğine cidden hala inanamıyorum. Bir de "ingilizce öğretmenliği çok zor cidden yüksekten alıyor sen ingilizceden çok hata yapıyorsun bence" dedi ta 8 ay önce bir metine göz atmasını istemiştim de hani gramer hatalarım falan varsa bileyim diye onu kast ediyor ama o zamandan bu zamana kadar hatalarımı öğrendiğimi düşünüyorum.. İyi olduğumu düşündüğüm konuda bile kendime güvenemez oldum..
Ne yanlış anlaması olur mu öyle şey :) birinci sınıfı bitirdim ikinci sınıfa geçtim 19 yaşındayı, ygs çok çalışmama rağmen maalesef 311k idi, lys de 3 yanlış 4 boşla 5452. Olarak girdimm. Evett izmirli olup izmirde büyüyüp hele bide üniversiteyi burada okuyunca çok güzel oluyor. Siz hangi bölümü okudunuz ??