İstediğim yeri kazanamazmışım

Sen dili öğren de inan hayatının her aşamasında yardımcı olur
Hangi sehirdesiniz? Turisti bol bir sehirdeysen Couchsurfing uygulaması indir, gelen turistlere şehrini gezdir.
Ben her ay birkaç turist gezdiriyorum ve güzel dostluklar kuruyorum. Bence mutlaka degerlendir
 
Benim de ablamın dili telaffuzu iyidir . Hoş hiç turistle konuşurken görmedim ama altyazısiz film izler, lisede ünide hazırlık okudu falan. Hep dalga geçer benim telaffuzumla.
Oysa ben kötü telaffuzumla, cocuk aksanımla,bilmediğim kelimelerle yirmiye yakın ülke gezdim, nerdeyse her ülkeden arkadaşlar edindim, İngilizce eğitimlere davet edildim, hatta iki ayrı ülkeden sevgilim oldu, İngilizce aşk mektupları yazdım :))
Ama hala dilimle dalga geçer. Özgüvenimi bayağı zedeledi amaa artık umursamiyorum. güzel konuşamayabilirim ama en azından yolda bulduğum turistlere yardımcı oluyorum, insanların hayatına dokunuyorum. Nice insanın dili mükemmel de neye yarıyor altyazısiz dizi izlemekten başka?
Kimseyi umursama.
 
Sen dili öğren de inan hayatının her aşamasında yardımcı olur
Hangi sehirdesiniz? Turisti bol bir sehirdeysen Couchsurfing uygulaması indir, gelen turistlere şehrini gezdir.
Ben her ay birkaç turist gezdiriyorum ve güzel dostluklar kuruyorum. Bence mutlaka degerlendir

Ankaradayım... yaptığınız çok mantıklı ve güzel bu arada :)
 
Hepinize çoook teşekkür ederim bu yazılarınız olmasa ne yapardım :) tek tek cevap veremiyorum da çok özür dilerim dilerim.. hepinizi çok seviyorum çok sağolun
 
Merhaba hepinize. Ben 11.sınıfa geçtim ve alan olarak dil bölümünü seçtim. Çünkü ingilizceyi çok seviyorum ve ordan bir mesleği - ingilizce öğretmenliği - çok küçüklükten beri istiyorum. İngilizcemi gelistirmek için dizi falan izliyorum müzik dinliyorum test çözüyorum kursa da başladım yani hayatıma ingilizceyi dahil etmeye çok uğraşıyorum, harika bir ingilizcem yok ama yerlerde de değil yani. Neyse bugün ingilizcesi gerçekten güzel olan bir akrabamız gelmişti ve bana "sen neden dil bölümü seçtin ki ?" dedi çok kırıldım, "eğer üstüne çok düşersen olabilir" falan dedi sonrasında ama yani açıkça yapamazsın dediğine cidden hala inanamıyorum. Bir de "ingilizce öğretmenliği çok zor cidden yüksekten alıyor sen ingilizceden çok hata yapıyorsun bence" dedi ta 8 ay önce bir metine göz atmasını istemiştim de hani gramer hatalarım falan varsa bileyim diye onu kast ediyor ama o zamandan bu zamana kadar hatalarımı öğrendiğimi düşünüyorum.. İyi olduğumu düşündüğüm konuda bile kendime güvenemez oldum..
Ne yapmam lazım kendime gelmek icin?
Yıllar once babam lisedeyken okuldan aldi beni aciktan okuyordum liseyi cevremdeki herkes kucumseyerek bakiyor alttan alttan imalarda bulunuyorlardi.
Babam destek degildi asla okul konusunda, liseyi bitirdim universite sinavina kuzenimin eski kitaplari ve sahaftan aldiklarimla evde hazirlandim iyi denilebilecek bir bolum kazandim. Bu sefer o cevremdekiler bolumumu küçümsemeye basladilar.
Iyi bir dereceyle mezun oldum ki adam akilli gidemedim bile okula, hocalarim sag olsun devamsizligimi cok sorun yapmadilar.
Sonra bitirdim ve babamin bir krizi daha cikti ortaligi kasti kavurdu is falan yok tabi oturdum evde kac sene herkes yine ay i sekil ev kizisin diyerek kucumsemeye calistilar.
Gun geldi devran dondu su an cok iyi bir sirkette iyi bir isim var iyi bir gelirim var ikinci universitemi okuyorum ve o akrabalardan biri (ki cok agladim onun yuzunden zamaninda) bizim sirketin eleman aradigini duyunca anneme "Ceylin bizim cocuklari aldirsa keske olmaz mi?" Diyormus :-)
Sen kendine inan gerisi o kadar kolay ki. Asla vazgecme
 
Kendine güven ve çalış.Özel yetenek gerektiren bir meslek dışındaki herşeyi çalışarak yapabilirsin.Bu hayatta sadece kendini memnun etmek için çaba göster başkalarının tasvip etmesini bekleme..
 
Lisede ben de dildeydim :) sonra karar değiştirip alan dışı ile başka bir öğretmenlik yazdım kazandım okudum atandım. 4. Yılıma giriyorum öğretmenlikte. Dil okuduğuma zerre kadar pişman değilim her alanda (hâla) faydasını görüyorum. ELS GRAMMAR INSIDE OUT adlı bir kitap var mutlaka edin çok faydasını görürsün. Ayrıca insanların dediklerini takma. Harika bir alan!
 
Bende lisede yabancı dil okumuş şuan tercüman olan biri olarak başkalarını umursama ablacım bana da dediler sen üniversite okuyamazsın 4 sene okudum ve geçen dönem 10 dersi birden vererek iyi ortalamayla mezun oldum.Dil çok nankördür düzenli çalışmak sürekli kelime ezberlemek gerek ve bol bol test çöz
 
Belki sende ışık görmüştür şevkini kırmaya çalışıyordur olamazmi...hep böyle düşün ve daha çok çalış başarılar
 
2 buçuk yıllık İngilizce öğretmeniyim.lisede alan seçerken ailemi zor ikna ettim öğretmenlerim desen köstek oldu hep laf soktu ama hiç yılmadım ikinci sene kazandım öğretmenliği.2 sene küsüratlarla atamayı kaçırdım ama vazgeçmedim çok şükür atandım..elinden geleni yap tatlım bol bol kelime gramer çalış Rabbim nasip ederse bi şekilde oluyo..
 
Kardeşim aynı senin gibi dil bölümü seçti. Babam da annem de pek istememişti. Kardeşim de çok sağlam bir ingilizceyle başlamadı yola. Ama bu sene girdigi üniversite sınavlarında ayt'de dil alanında sadece 2 yanlış yaptı. Ve sıralaması 2300. Az önce tercihlerini yaptık. Babam listeye bakıp odtü olabilir diyorsunuz yani dedi. Kardeşim de evet baba 2 yıldır yapamazsın yapamazsın dedin ama şu an gururla listeme bakıyorsun galiba ben kazandım dedi :) yarim saattir tercih heyecaniyla oturuyoruz evde, uyku tutmadı.
Demem o ki, sen istersen yaparsın kimsenin olumsuz söylemlerini dikkate alma. Hatta yabancı dil kaynaklar kitaplar konusunda ihtiyacın varsa, kardeşimin kitaplarını bile gönderebiliriz sana :)
 
Bir İngilizce öğretmeni olarak sorularını cevaplayabilirim.
İmkansız diye bir şey asla yoktur. Liseye kadar doğru düzgün bir İngilizcem olmadı. Haftada 2-4 saat dersle 60 kişilik sınıflarda ne kadar olursa öyle yani. Lisedeyse dil bölümünü seçtim ve çok emek harcadım ilk 1000’e girdim güzel bir üniversiteye yerleştim. Hiçbir sınıf arkadaşım da açıkta kalmadı. Senin niçin olmuyormuş?
 
lisede dil bölümündeydim iyi ki de seçmişim. ing öğrt okudum şimdi de İngiltere'de yüksek lisans yapıyorum. şayet dil bölümünü seçmeseydim buraya gelemezdim. biz 11. sınıfta sürekli kelime ezberliyorduk, gramer çalışıyorduk bir de reading çözüyorduk Allah'ım fenalık geçirirdim o Manas Destanı gibi uzun uzun insanın içini bayan paragraflardan ama yapacak bir şey yoktu. 12. sınıfta da sadece ama sadece test çözük konu çalışması 11'de bitti hocalar 12'de yapamadığımız soruları çözerken kısacık üzerinden geçerdi o kadar. çalışınca yapılmayacak hiçbir şey yok millete kulak asma sakın da pişman olma, umarım sen de iyi ki seçmişim dersin.
 
Back
X