• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

istediğimm zamm mı alamadım ne yapmalıyım

kaderinisev

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
122
3
38
Çanakkale
mrb kızlar ; ben 6 ay önce koltuk üretimi yapan bi fabrikada işe başladım . üretimde 60 kişi çalışıyor üretim kapasitemiz ayda 500 takım sevk ediyoruz .. bu bilgileri çalıştıgım iş yerinin yoğunluğunuzu tahmin etmeniz için söyliyorum ... iş görüşmemizde sadece insan kaynakları bölümüyle ilgilenicektim .. iş başladım personel işleri dışında resmi muhasebe telefon yönlendirme ve cari hesapları takibinide bana verdiler baktılar ben işleri yürütebiliyorum şimdi kasayıda bana vermek istiyorlar .. ben iş görüşmemede teklif edilen maaşı az buldum bana bi kaç ay içinde değişecegini söylediler neyse tabi ben bukadar iş yüklendikten sonra zam istedim iş görüşmem de bi kaç ay içinde değiştiricektiniz diye hatırlattım bir ay bekledikten sonra bana bugün yapılan zamı açıkladı müdürüm 100 TL zam yaptı inanaılmaz değil mi... bu kadar iş yüküne aldıgım maaş 1000 tl oldu zamla birlikte delirmek üzereyim sizce ne yapmalıyımmm bi akıl verinn lütfennn

Maalesef şekerim böyle..Eğer neyse hadi başlayım bu rakamdan sonra artar ya da bir performansına bakalım artırırız denildiği zaman o iş yaş. Başka iş bakıcan bu kadar basit.

Bende koltuk sektöründeyim, kendi işyerimiz. Tahmin edebiliyorum yükünü, herşeyin tek bir kişi de toplanması insanı çok yoruyor. Bende hemen hemen aynılarından sorumluyum.

Hadi benim babamın işyeri, kaldı ki çok yoğun çalışan bir firma da değiliz. 1000 lira nasıl yeter biliyor musun? Sadece ön muhasebe, sekreterlik vs. yaparsan, hepsini sana yıkıp 1000 lirayla kurtulmak cin fikirlilikten başka birşey değil.. :19:

Son düzenleme:
küçük yerler genelde böyle ya. az para çok iş. zaten kurumsal mantığı yoksa vay haline çalışanın. zamlı hali bu ise. sen işini yap helal lokmanı ye ama bir taraftan da başka iş bakabilirsin. bulursan bulursun bulamazsan işin hakkını vermiş olup yeniden konuşma zemini hazırlayabilirsin.

ve burda satın alma yapan arkadaş 1650tl maaş alıyor buda canımı sıkıyor ben yardırıyorum aldıgım maaşa bak bu arkadaş burda 2 yıllık eleman ve giriş maaşı 1500 tl miş , bana mayıs ayında genel zam yapıldıgı zaman yine bi iyileştirme yapacagını söyledi.. ben işimi severek yapıyorum 5 yıldır muhasebe alanında çalışan biriyim ama bu zam benim tüm motivasyonumu bozdu haksızlığa ugradıgımı düşünüyorum ama ben agzımı açıpta bu nasıl zam sadakamı veriyorsunuz diyemedimmm

ve burda satın alma yapan arkadaş 1650tl maaş alıyor buda canımı sıkıyor ben yardırıyorum aldıgım maaşa bak bu arkadaş burda 2 yıllık eleman ve giriş maaşı 1500 tl miş , bana mayıs ayında genel zam yapıldıgı zaman yine bi iyileştirme yapacagını söyledi.. ben işimi severek yapıyorum 5 yıldır muhasebe alanında çalışan biriyim ama bu zam benim tüm motivasyonumu bozdu haksızlığa ugradıgımı düşünüyorum ama ben agzımı açıpta bu nasıl zam sadakamı veriyorsunuz diyemedimmm

Personelin en büyük yanlışı bu işte; kendini baska birimdeki biriyle kıyaslamak. Demek ki işe girerken pazarlığını sıkı yapmış, kendini iyi satmış yani.

Siz işe girerken 900 lirayı kabul etmeyecektiniz o zaman, iş yükünüzü arttırdıklarında da sesinizi cıkaracaktınız.

Benim maaş durumum yok, 300 lira, 500 lira ne kadar olursa, ki bu bile ister istemez motivasyonumu düşürebilirken başka bir yerde şahsen dayanamazdım diye düşünüyorum. Başka iş bakmayı deneyebilirsin bir yandan.

Canım sen kendine ufak ufak başka işler bakmaya başla.
Haa yok burada huzurum yerinde dersen 1.000 lirayla idare et
Senin yerinde olsam şöyle güzel maaşlı bir iş bulurum.
Patronun karşısına ıkar ben gidiyorum bu kadar maaşa bilmem nereyle anlaştım derim.
Gitmek istiyorsan bas git yok istemiyorsan, bu iş teklifi ile blöf yap bakalım ne diyecek. Ama işini ayarla patron bir de bizim verebileceğimiz maaş bu kadar sen git derse çeker gidersin.
:19:

işe girerken belli bir taahhütle girmişsin ve senden bekledikleri çoğu şeyi alabiliyorlarmış. eksik maaşla başlaman senin suçun değil cnm madem öyle konuş patronunla düzgün bir dille, çalıştığın şirketi ve işini sevdiğini ama bu maaşla çok zor geçindiğini, iş yükünün de çok olduğunu ama yakınmadığını aksine elinden geleni yapacağını ilet.

yüzümü kızartıp bir daha konuşucam bugün değişiklik olmazsa kendime ufak ufak iş aricam en güzeli böyle sanırım ... biliyorsunuzdur ki yeni yere yeni insanlar alışma dönemi çok sıkıntılı oluyor tamda buraya alışmışken bilmiyorum gercekten üzülüyrum ... çünkü müdürün bagıran cagıran başkasına kızıp acısını bizden cıkaran bi tip değil kendi halinde işleri uzaktan takip ediyor , bi yanlış olursa şayet o zaman müdahale ediyor öbür türlü her an her saniye başımızda dikilip bizi sıkmıyor bu yönünü seviyorum arada kaldım inan ki

Back
X