İsteksizlik

Altta yatan sebep yok demişsiniz ama bence altta yatan büyük bir sebep var.
Çocukluğunuzda yaşadığınız bir olay olabilir, çocukken duyduklarınız olabilir.
Bilinç altınıza itmişsiniz, siz de farkında değilsiniz.

Acilen Psikolog diyorum...

Tam maşallah haftada 4 kez yapmayınca başına vuruyormuş demek ne güzel diyordum imreniyordum ki, ''erkekleri kontrol etmek kolay'' sözünü görünce tüm yazdıklarınızı çiğnemiş olduğunuz. İstek mi, eşinizi kontrol erme arzusu mu sizdeki? Onun ayrımına varınca tutarsızlığınız da bitecek büyük ihtimal. Bence ülkemizdeki femme fatale kültürüne baskın bir örneksiniz. Çünkü böyle öğretilmiş; ''şöyle seksi ol kocanı bağla, böyle yaklaş kocan sana tapsın''vb...
Ben de ülkemiZde istekli ya da isteksiz kadından ziyade erkekleri, vücudunu kullanarak kontrol etmeye çalışan kadınların fazla olduğunu düşünüyorum. Yazınızda bahsettiğiniz ikiyüzlü tabiri burada devreye giriyor işte. Aslında kendi düşüncelerinizi çiğnemişsiniz.
Ama siz kendinizce bir rutin tutturmuşsunuz tabi öyle ya da böyle.

Son düzenleme:

Üç dört gün içinde gerginleşme durumuna katılıyorum valla ya ben bitek bizde oluyor sanırdım dört gün uzatmak bile gereksiz o karşılıklı yaşadığın özlem ve gerginlik için değmez hakkaten
Konu sahibini düşünemedim bi an

kesinlikle bilinç altında cinsellik ile ilgili büyük bir sıkıntı var.
davranışlarına bu şekilde yansıdığına göre...

evlenmiş insanlar dahi cinsellikle ilgili bilinçlenmeyi tercih etmiyorlar; kulaktan dolma bilgilerle devam ediyorlar.
kadınların bir kısmı cinsel organlarını dahi tanımıyorlar, tanıyıp keşfetmek, öğrenmek ne kadar faydalı olacaklar halbuki...

tam olarak olmasada bende de aynı isteksizlik var kızım 7 aylik ve bu sureçte toplasanız 2-3 kez birleşmişizdir.Eşimi çok seviyorum ama konu cinselliğe gelince hem çok üşeniyorum hemde canim istemiyor.Hayat şartları bizi böyle yaptı işte.Tekrardan heyecanlanacak bişeyler yaratmak lazım.Ama utanma çekinme vs. yok bende sizde oda varmış tamamen psikolojik birşey tabiki yetistirilme tarzıyla ilgili olabilir

beslenme programınızı rica edebilir miyim ?

İyimser bir insanımdır, hayata pozitif yaklaşırım herşeyden önce. Mutlu olmaya çalışmak benim amacım ve bundan besleniyorum. Araç ise değişir, kimi zaman yediğim bir içli köftedir, kimi zamanda dinlediğim güzel bir müzik eseridir. Gayret göstermek ve hedefe ulaşmaya çalışmak insanı zinde tutar. Seks ise hem ruhen rahatlatır, hemde gündüz yenen içli köftenin selülit olarak dönmesini engeller.

Biraz şakayla karışık yazıyorum ama umarım anlıyorsunuzdur anafikri. Çoğu zaman sorun olarak görünen etmenin altında aslında faklı sebepler çıkabiliyor. Oturup hayıflanmak ve kendini hamur işine gömmek yerine özveride bulunmak gerekiyor.

O gecelik giyilecek hayatım ve emin ol bir süre sonra bırak tuhaf hissetmeyi, sen akşam kapıyı dinlemeye başlayacaksın gelse artık kocam diye. Yazık etmeyin kendinize, bilin ki her geçen günün tekrarı bir daha yok ve geri getiremeyeceksiniz. Sende rahat ol çünkü bir sorunun olduğunu düşünmen bile çözüm konusunda çok önemli bir adımdır, asla umutsuz vaka olduğunu düşünmüyorum bu konuda. Evliliğine emek göstermelisin, ve evet ilk başta bu yüzden fedakarlık yapman gerekebilir ama ilerleyen zamanda sana getirilerini düşündüğünde bence bu adımı atmalısın.

Eğer eşinle birlikte sorunu çözemeyeceğini düşünüyorsan profesyonel destek alman çok yerinde olacaktır.

Bende de doğum kontrol hapi isteksizlik yaptı tedavi amaçlı zorunlu kullaniyorum ama cok kötü bi durum isteksiz olmak.

muhakkak doktora gidin. bi de caninizi yakan durumlar olduysa soğumuş da olabilirsiniz

Aynı ben...

Bana bi akıl fikir lütfen eşime yaklasamiyorum o da bana gelmiyor benim yaklasamama sebebim napicagimi resmen unutmam çünkü hamilelik dönemimi + lohusalik (50gun) bişey olmadı şuana kadar da 2 kez oldu 3 aylik da bi kızım var. 2 gun önce burda arkadaşların gazına gelip suslendim puslendim işten gelince çıktım karşısına bana sabah erken kalkacağını söyledi bende öyle salak gibi kaldım kavga ettik. Ertesi gün sabah yanni dün sabah sarıldı bana azcık ellesti özurdiledi akşama hazır ol dedi akşam oldu reddettim. Napayim ben napayimmm atayım mı kendimi bi yerden sanki böyle yanaşsam rededicekmis gibi geliyor rezil olucam diye düşünüyorum

Duş almaya usenmek ne demek yahu ?
Zaten normal bi insanin en az 2 güne bir duş alması gerekir.
Hadi 3 güne bir olsun yani.

o konunu da okudum ben canım ama sizin ilişkinizde problem oldugunu dusunmuyorum.
Bebegin dogması anneyi çok etkilese de babanın da hayatı degısıyor, onu da etkılıyor..
Cok dert ettin kendine..
Biraz oluruna bıraksan yoluna girecek diye dusunuyorum.
arkadasım hamılelık dahıl 1.5 sene hiç ilişkiye girmedi kocasıyla.

sandım ki sevgilisiniz çocuk bile yapmışınız.

vallahi biz toplum olarak böyleyiz.

bi kere bence mutlaka spor yapın fitleştikçe kendinizi güzel hissettikçe eşiniz de görsün istersiniz. sonra bikaç renkli güzel çamaşır alın.

vücut bakımınızı ihmal etmeyin. önce kendiniz için bunlar. eşinizi boşverin.

İşte bende 1.5 seneye yakın girmedim. Ya özledim artık bi evlilik böyle yürümemeli yani o yüzden çabam

bir saglikli beslen, saglikli bir ruh hali icin bedensel saglik da önemli
ikincisi biraz cinsellik iceren filmler izle
kendine güven, hakkin olarak gör
sen bir kadinsin ve cinselligi yasamak hakkin
beyninin degismesi lazim, bakisinin degismesi lazim
zevk almak senin hakkin utancin degil
kafa yapini biliyorum, hepimiz az cok bu konuda erezyona ugramis kadinlariz
beynini degistir en garanti yolu bu, bakis acini degistir

Senin konunu okumuştum ama bir şey yazamadım yoğunluktan dolayı.

Ailenizi genişletiyorsunuz ve haliyle şartlarda değişiyor doğal olarak. Burada sorun mevcut duruma adaptasyonla ilgili gibi görünüyor. Erkekler rutin dışına çıkılan konularda gelişime veya değişime çoğu zaman ayak uyduramazlar ve bir akıl hocasına ihtiyaç duyarlar. Anladığım kadarıyla alınganlık yapmış şu aşamada ve kendini kapatmış. Çözüm basit ama emek göstereceksiniz. Üstüne çok fazla gitmeden ama hiç bir şey yapmadan da beklemeyin. Konuşun, sarılın, öpün, ona temas edin. Kendinizi şartlandırmadan, mesela gecelikle falan uğraşmadan ufak tefek frikikler verin. Emin olun bunlar bilinç altına nüfuz edecektir onun. Şuna emin olun, büyük ihtimalle o sizden daha fazla arzu duyuyor olmasına rağmen, onu beklettiğinizden ötürü size çok kızıyor. Hallolur bu mesele, ama o bana gelecek ben ona gideceğim şeklinde değil tabi. O an geldiğinde yatağa bile gidemeyip hemen oracıkta, mesela evin antresinde bile sonuç gelir.

Günah olur gibi düşünceler çok yanlış ama
Nikahlı kocanız, asıl yapmamanız günaha sokar sizi..

O yüzden önce hormon kontrolü yaptırın.
Sonra da sizi bu konuda üşenmeye iten ne onu bir araştırın.

Doğrusu Allahın insanlara verdiği en özel en güzel nimetlerden biri, üşenmek olur mu hiç ayoll

Evet sanirim böyle gazlara ihtiyacim var benim..ben bir kadinim ve benim hakkim.

Bu ve buna benzer cumlelerle kendimi telkin etmeliyim:)

Bakis acisi olayina da katiliyorum kesinlikle.bunu degistirmem gerekiyor.

Aslinda ben sorunumun cozum yollarinin da az cok farkindayim da uygulamaya gecemiyorum.

Teoride iyiyim de pratikte sinifta kaliyorum hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…