Isteme gecesinde tuzlu kahve olayı ?

Adam zehir gibi kahveyi ille de içmek zorunda mı? Siz iki güleceksiniz aman adet diye basın adamcağızın kahvesine tuzları, tansiyonu kalbi ağzı gözü oynasın garibimin. İki gıdım atsanız tuzu ölür müsünüz?

Bi de karabiber, kimyon, isot misot ne bulursa yığanlar var. Anası oğlunun mürvetini görmeye diye geliyor, bi bakıyor işkence odasına dönmüş.

Kadın haklı. Kıyamamış yarısını içirmemiş iyi yapmış. Esas sen alacaktın oğlanın elinden "Tamam zorlama aşkım" diyerek.

Yazık ya.
Sen iç otur tuzlu kahveni.

Ne güzel yazmışsınız.bu ne saçma ne salakça bir adettir.ustelik bunun çıkış sebebi kızlar istemediği adaylara bir mesaj olarak verirlermiş bu kahveyi.bir kaç sene evvel bu saçma adeti abartıp içine bir sürü baharat koyarak bir damadın ölümüne sebep olunmuştu.haberlere çıktı bu olay.lutfen kızlar bu anlamsiz geleneği yapmayın.

Bir iki yudum alınca kıyılamaz kız elinden alır. Siz yapmayınca annesi müdahale etmiş. Eşim bir iki yudum içti tamam tamam diyip alıverdim elinden Hatta ben kendimde bir yudum içmiştim elinden aldıktan sonra:)

Iyi aksamlar herkese dün gece isteme ve sözümüz oldu sorunsuz iyi bir şekilde atlattık.
Biz 5 senedir beraberiz annesiyle de yaklasik 3 senedir tanisikliligim samimiyetim vardı geleyim asıl meseleye ;
Ben dun aksam kahveleri yaparken benimkinin kahvesine bastım tuzu o icerken baya zorlandi doğal olarak ama gene de icmeye calisiyodu annesi de tam yaninda oturuyodu gülerek şaka manasında konuşarak yaktın kız cocugumu dedi bende adettendir yapacak bir şey yok dedim gülerek sonra kahvelerini icmis olanlarin fincanlarini gotururken mutfağa arkamdan annesi geldi ben kahveyi pek sevmem canım diyerek lavodan döktü bende kendi kahvesidir o zannettim tabii.
Akşamın sonunda bana annem dedi ki oğlanın kahvesini annesi kendi bitmis bardağına boşalttı arkandan yanına geldi yaptığı ayıp benim karşımda birde nasıl yapabilir bu hareketi kadınla arana mesafeni koy dedi haklıda çok moralim bozuldu sinirlendim benimkine de çaktırmadım ama ona da bunu dile getirmeli miyim sizce görmezden mi geleyim ne yapayım ?

Ben de istememden önce öyle kardeşimle oturup evde bulduğumuz tüm baharatları attık kahveye tadı nasıl oluyo diye :KK70: ıyk midem bulandı. Bende bi çimdik tuz attım maksat adet yerini bulsun. Kıyamadım.

He tabi şimdiki aklım olsa doldururdum herşeyi içicem diye cebellessin banane :kızgın:

Kv konusunda. Her zaman bir mesafen olsun. Sana karşı bir davranış sergilerken çekinsin acaba yanlış anlar mi diye

Mesafe koymak için bi bahane bence zehir gibi bişey 'ne gerek var anlamıyorum biri abartıp peynir falan da.koymustu damat ölmüş tu haberlerde cikti

Adetler iyidir hoştur da saçma sapan birşeyi adet diye yapmanın da mantığı nedir acaba? Bir de içmemiş tamamını diye trip atmalar, sinirlenmeler .. madem adetti bir iki yudum alınca sen deseydin tamam canım yeter diye, kayınvalide baktı ki siz şımarıksınız müdahale etmiş.. sizin yaptığınız ayıp..

Iyi aksamlar herkese dün gece isteme ve sözümüz oldu sorunsuz iyi bir şekilde atlattık.
Biz 5 senedir beraberiz annesiyle de yaklasik 3 senedir tanisikliligim samimiyetim vardı geleyim asıl meseleye ;
Ben dun aksam kahveleri yaparken benimkinin kahvesine bastım tuzu o icerken baya zorlandi doğal olarak ama gene de icmeye calisiyodu annesi de tam yaninda oturuyodu gülerek şaka manasında konuşarak yaktın kız cocugumu dedi bende adettendir yapacak bir şey yok dedim gülerek sonra kahvelerini icmis olanlarin fincanlarini gotururken mutfağa arkamdan annesi geldi ben kahveyi pek sevmem canım diyerek lavodan döktü bende kendi kahvesidir o zannettim tabii.
Akşamın sonunda bana annem dedi ki oğlanın kahvesini annesi kendi bitmis bardağına boşalttı arkandan yanına geldi yaptığı ayıp benim karşımda birde nasıl yapabilir bu hareketi kadınla arana mesafeni koy dedi haklıda çok moralim bozuldu sinirlendim benimkine de çaktırmadım ama ona da bunu dile getirmeli miyim sizce görmezden mi geleyim ne yapayım ?
Bikere tuz olayi en sacma adetlerimzden biri bana gore. Ama tercih meselesi.
Orda yapilmasi gereken en guzel sey damadin ben bunu icmiyrm diye delikanlica soylemesydi. Ben annede degil damtta suc buluyrm. Hee en basta adet suc bana gore:) ama dedgm gibi madem adetleri uyguluyosunuZ adam gibi icmiyrm deseymis. Kv yerine onla konusun bence. Kadin analigini yapmis garip bisy yok

Adettir diyoruz ama kv evini bir supurmek agir geliyor bayramlarda nasil kacacagimizi sasiriyor herhangi bir akrabaya kv ile birlikte gitmiyor esimiz agac kovugundan cikti zannediyoruz
Evet bu yazdiklarima kizdiniz belki hepsini belki birini belki hicbirini yasayacaksiniz
Evlilik bir yolda ayni anda yurumektir dengedir ve saygidir
Bana gore tuzlu kahve cok sacma bu yuzden olen damadin hikayesini duydunuzmu
Kadin cok iyi yapmis asil siz bardagi verseniz bile zorlandigini gordukce almaliydiniz sirf adi adet diye zevk icin onunda en ozel gununde nasil bu kdr zora kosmak keyfini kacirmak icinize sindi?
Kahve tuz tansiyonu oynatsaydi kalbine vursaydi?
Bence mesafe pesinde kosmaktansa ozur dilemelisiniz
Hala diretiyorsaniz yukarida saydigim dan daha fazla adete de uymalisiniz malum adet..
Mesela yrn bayram evlendikten sonra hep once erkek tarafina gitmelisiniz..

Berbat bi adet!!! Bu yuzden Turk adet ve gelenek gorenekleri cok carpitiliyor, yanlis anlayip kendinize yontuyosunuz. Kayinvalide olmasi gerekeni yapmis diyorum, helal olsun

Adam zehir gibi kahveyi ille de içmek zorunda mı? Siz iki güleceksiniz aman adet diye basın adamcağızın kahvesine tuzları, tansiyonu kalbi ağzı gözü oynasın garibimin. İki gıdım atsanız tuzu ölür müsünüz?

Bi de karabiber, kimyon, isot misot ne bulursa yığanlar var. Anası oğlunun mürvetini görmeye diye geliyor, bi bakıyor işkence odasına dönmüş.

Kadın haklı. Kıyamamış yarısını içirmemiş iyi yapmış. Esas sen alacaktın oğlanın elinden "Tamam zorlama aşkım" diyerek.

Yazık ya.
katılıyorum
ben böyle bisey yapmaya kıyamadım eşime
adet adı altında saçma sapan işler

Ne güzel yazmışsınız.bu ne saçma ne salakça bir adettir.ustelik bunun çıkış sebebi kızlar istemediği adaylara bir mesaj olarak verirlermiş bu kahveyi.bir kaç sene evvel bu saçma adeti abartıp içine bir sürü baharat koyarak bir damadın ölümüne sebep olunmuştu.haberlere çıktı bu olay.lutfen kızlar bu anlamsiz geleneği yapmayın.

O ölüm haberi yalan çıktı bildiğim kadarıyla

Tuzlu kahve verilmesi benim sende gönlüm yok demektir aslında
Bide gereksiz yani

Kayınvalideniz kötü niyetli olsaydı mutfağa geldiğinde laf sokarak fincanı bırakırdı.ama kibarca bırakmış kahveyi.maşallah anneniz de hemen mesafe koy arana falan size gaz vermiş hiç bir şey yokken ortada.Allah damat tarafına sabır versin.sizin anneniz asıl araya mesafe konulması gereken

Yazık ya.
Geçen bir haber vardı
Damadın kahvesine ne bulduysa koymuşlar
Adamcağız zehirlenip vefat etmişti
Bulursam koyayım buraya

Yazık ya.
Benim enistemede bikdigin aci biber dokeceklerdi kardesim azdaha arkadaşınin gazına geliyordu cocugun midesinde sorun vardir is acmayin dedim kardesimin nisanindan bir ay sonra enistem midesinden rahatsizlandi.
Ogun iyiki engel olmusum.Azicik tuz doktuler

Bence kesinlikle büyütmeyin olayı, annesi öyle yaptıysa da hoş görün unutun gitsin, benim istemede görümcem koymuştu tuzu ben engel olmak istemiştim ama hayır olmaz içecek demişlerdi, garibim içti vallahi, tabi aşırı koymamışlardı :)

Back
X