Isteme gecesinde tuzlu kahve olayı ?

Kız ne var bunda. Böyle şeyleri evlenme arifesinde daha çok yaşarsın. Çok takılmamaya çalış. Bir de bence annelerin söylenmelerine çok aldırma çünkü hepsini dikkate alırsan sen ve eş adayın üzülür.

Böyle saçma bir adet olamaz. Çok mantıksız geliyor bana. “Kızınızdan gelecek herşeye razıyım” manasının olduğunu düşünmüyorum. Zira isteme günü o kahveyi tek seferde dikip evlendikten sonra karısına sıfır değer veren insanlar tanıyorum.

Kaynananın yaptığına gelince; ilişkinize 3. bir kişi her daim müdahil olacak gibi görünüyor.

Tuzlu kahveyi bana yapıp verseler ben bir yudum bile içmem yani adet diye sevgi sabır böyle mi ölçülür ki, ben eşime tam da sevdiği gibi bir kahve yapmıştım hala daha kp bile söyler o gün yaptığın kahve bal gibiydi diye ne gerek var böyle şeylere. Bence siz de takılmayın icememis annesi de kıyamamış olabilir bunda büyütecek bir durum yok

Yani tavır hoşuma gitmezdi ama ne amaçla yaptığı da önemli, düşmanca bir havada mı yani ne düşündü, hep karışacak biri mi bir şeylere vs.. Ayrıca bu tuzlu kahve meselesinin bu kadar abartılması da doğru gelmiyor bana, az miktarda yeterli diye düşünüyorum.

Annesi baya sana meydan okumus. Karismamasi gerekirdi.
Bana bu tuzlu kahve olayi basli basina yanlis gibi geliyo. Eskiden istenmeyen gorucunun kahvesine konurdu bu. Ben hic tasvip etmiyorum. Bende koymadim tuz kardesimede kendi istemesine koydurmadim. Cok istyosan seker bassaydin bal gibi yapsaydin o daha manali olurdu. Neyse olan olmus. Skma canini. Unut gitsin ya bosver. Yasanmamais say .soguk savas baslatmis kv :)
Sen muylulgna bak cnm naif ol. Olurdakv konuyu acarda sana bisi derse gulum sesessizlgni koru "ben tuzlu kahveyi sen dokesndie yapmamistim neyse cnn saolsn " der gecersin.

Oğluna kıyamamış, çaktırmadan kimseye belli etmeden dökmüş. Büyütülecek birşey yok görüşündeyim, sonuçta sözlünüz müsade etmese yapamazdı. Bence hiçbirşey olmamış gibi davranabilirsin öuhabbeti açılırsa söylersin ama konuyu sen illa açıcam diyorsan sözlünle paylaş neden içmedin vs diye. Hakkınızda da hayırlısı olaun bu arada.

Annen bence seni biraz dolduruşa getirmiş. Tuzlu kahve adetine de ben gıcık oluyorum . Ben yapmak isteseydim annem izin vermezdi zaten . Ne yanı içmeseydi sizi sevmiyor mu demekti . Benim kocam bırakın tuzlusunu normal kahveyi icmedi.
Napsaydim, evlenmesemiydim acaba :halay: bu arada , kayinvalidene şimdiden gıcık olacak şeyler arama ilerde yine sen zorluk çekersin . Sonuçta hayatını birlestirecegin kişinin annesi ...

Adam zehir gibi kahveyi ille de içmek zorunda mı? Siz iki güleceksiniz aman adet diye basın adamcağızın kahvesine tuzları, tansiyonu kalbi ağzı gözü oynasın garibimin. İki gıdım atsanız tuzu ölür müsünüz?

Bi de karabiber, kimyon, isot misot ne bulursa yığanlar var. Anası oğlunun mürvetini görmeye diye geliyor, bi bakıyor işkence odasına dönmüş.

Kadın haklı. Kıyamamış yarısını içirmemiş iyi yapmış. Esas sen alacaktın oğlanın elinden "Tamam zorlama aşkım" diyerek.

Yazık ya.
Sen iç otur tuzlu kahveni.
Ki bir de bu adet eskiden gelinler damat adaylarını sevmediklerinde, onunla evlenmek istediklerinde yapılırmış diye duydum ve gayet mantıklı geldi.
Zamanla evrilmiş, amacından sapmış.
Ee böyle saçma şeyleri de moda yapıyorlar işte insanların eğlence anlayışı da değişik...

Annenizde maşallah hemen mesafe koy demiş. Karşı tarafın işi cok zor. Yazık, üzüldüm.
+1
Konu sahibi seni hatırladım, ailen "biz kız veriyoruz" diyerek karşı tarafa türlü işkenceler uygulamaya çalışıyordu.
Ailenin kafasından gitme. Normal değiller.

Ki bir de bu adet eskiden gelinler damat adaylarını sevmediklerinde, onunla evlenmek istediklerinde yapılırmış diye duydum ve gayet mantıklı geldi.
Zamanla evrilmiş, amacından sapmış.
Ee böyle saçma şeyleri de moda yapıyorlar işte insanların eğlence anlayışı da değişik...

Ya kankasına şaka yapmak için makatına hava basıp öldüren insanlar var abi bu memlekette. Abartmadan olmuyor, atsın da bi çay kaşığının ucunun ucu atsın, yine zehir gibi değiştiriverir tadı. Ama yok o kahvenin dibinde çözünmeden kalan tuz öbeği filan vardır kesin.

Dil de pabuç, anası da doldurur bi yandan.
Oooh... Çilesine garibim adamların.

Ben de koydum azıcık, hatta kahve öncesi muhabbeti de oldu koyma dediler yok koyacağım dedim. İçti, içerken de bi şey demedi ne kendisi ne annesi. Sonra mesaj atmış az koymuşsun diye. :KK45: Kıyamadım dedim. :KK53: Çok abarttıysan içememesi normal ya, annesi de çaktırmadan idare etmeye çalışmış ama becerememiş.

Son düzenleme:
Yakin zamanda Konya'da bir damat içtiği tuzlu kahve yüzünden kalp krizi geçirip öldü. Kadın belki de müstakbel eşini ölmekten kurtardı :KK66:

sekeri cok koyunca da aci oluyo tadi:KK53: tuza gerek yok bence

benim isteme gunumde yengem halam benutfakta kahve yapcaz, tutturdulae damadin kahvesine tuz koyalim adettendir, hayir dedim ama bi yandan koydurmamaya calisiyorum biri elimi kolumj engelliyo digeri tuz ariyo

neyse tam o sirada kv cikti geldi oglomon kohvosono toz koymoyon diye:işsiz:
kadina cik adettir koncak diyolar guzellikle, yok cikmiyo üstümuze yürüyo koymicaniz koydurmam diye, en son sakayla karisik kapiyi kapatmaya calistilar kadin herkul gibi kapiyi omuzlayip bagiriyo tuz koymayin diye, inatlastilar mi kapiyi kapiyi icerden kapatiyolar o disardan acmaya calisiyo. sonra galiba annem aldi kapidan onu:deli:

ben yine de tuz koymadim kahveye, zaten esim hic kahve sevmez ona yetmistir o:halay:

ben olsam icmezdim ama:110:

ilerde boyle anlatacak sacma sapan hikayeler oluyo iste takmayin bence bosu bosuna

Back
X