isteme istemiyorum

Benim istememde eşimin ailesi geldi, tek seferde tanışıp yüzük taktik. Zaten uzakta yaşıyorlardı. Çokça uzatmanın anlamı yoktu.

Ne tuzlu kahve ne bohça hiçbir şey yapmadım, kimse de gönül koymadı. Ben evleniyorum sonuçta, başkası değil.

Ama ben bunlardan ne iğreniyorum ne de nefret ediyorum. Sadece zaman kısıtlı olduğu için yapmadım, çünkü eşimin tayini çıktı ve eş durumu tayini olması için nişanlılık kısa sürdü hemen nikah yapıp eş durumu ile eşimin yanına gittim, düğünü de daha sonra yaptık.

Eşimin ailesi de öyle bohça falan bilmiyor o yüzden çok da gerek görmedim, kasmadım insanları.

Fakat buradaki tavır çok çirkin. Herkes örf ve adetine, kültürüne, bunu uygulamayacak bile olsa, sahip çıkıyor. Ama bizim insanımız kendi kültürünü yerden yere vuruyor. Yozlaşıyor.

Sevmek ve yapmak zorunda değilsin. Ama yapana ve yapmak isteyene saygı duymak zorundasın. Burada çoğu kişide bunlar çok çok önemli.

Bazı üyeler tarafından yapılan, bu durumu aşağılayıcı yorumlar ise çok çirkin.

Geçmişini, tarihini, kültürünü bilmeyen bir nesil geliyor. Hayırlı olsun!

tuzlu kahve yapmamış, bohça hazırlamamış, kına gecesi organize etmemiş ve dahi "başkalarını mı eğlendireceğim" mantığıyla düğün bile yapmamış biri olarak yazayım çok abartıyorsun.. şu forumda yurdum geleneklerinden benim kadar nefret eden biri yok herhalde buna rağmen söylüyorum.. bazı şeyleri tolere etmen gerekiyor, ya da Las Vegas'a gidip evlenebilirsin ama aile diye de bir gerçek var, bir şekilde hiç hoş karşılanmayacaksın.. bunun yanında birlikte yaşamak da bir seçenek, değerlendirebilirsin..

onlarsız bile istemiyorum. saçma sapan şeyler. verdik gitti lafları falan hiç hoşuma gitmiyor

konunuz baya uzamış tamamını okumadım henüz.
bizde kız isteme yapıldı ama babam bu tarz bir cümle kurmadı.
gençlerin yaşları müsait, e uzun zamandır da tanışıyorlar, onlar evlenmek istedikten sonra bize de size de onlara yardımcı olmak düşer dedi.
verdim gitti deseydi ben şok olurdum açıkçası.
anlıyorum sizi.

İsteme belli bir bölgenin adeti değil ki Türkiye genelinde olan bişey, tuzlu kahve ayakkabıya yumurta bilmem.ne olmasına gerek yok Allahın emri peygamberin kavli verdik gitti, bu kadar 2 dk sürmüyo

merhabalar. yakın zamanda erkek arkadaşımla evlenme kararı aldık. bize kalsa sadece ufak bir düğün yapacağız ama örf ve adet engeline takıldık. ben söz, nişan, isteme vs bu gibi şeylerden gerçekten nefret ediyorum. yok tuzlu kahvesidir, bohçasıdır, takısıdır, kızınızı oğlumuza istiyoruz olaylarını duymaya tahammülüm yok. ben böyle tatlı tatlı hayaller kurarken anneannemden onlar bizim adetlerimiz, olmaz öyle şey lafını duyunca, baya da kesin konuştu, ben şok oldum. ya ben istemiyorum ki öyle şeyler. sizce yapmamaya nasıl onları kırmadan ikna edebilirim? ailesini tanışmak için yemeğe çağırsam eve ya da dışarıda mekanda, herkese ikram yapılsa, muhabbet edilse çok mu absürd olur?

ben tam da dediğiniz gibi yaptım, sevdiğimiz bir restoranda yer ayarladık, hep birlikte gidildi yemek yendi eğlenildi yüzükler takıldı, söz nişan isteme hepsi bir arada olmuş oldu. bohça işini de biz eşimle aylar öncesinden indirimlerde bütün lazım şeyleri zevkimize göre alarak çözmüştük. evlenince kullanmak üzere verdik birbirimize:)

'Kız isteme' kızı madden almak vermek demek değildir. Bu ailelerin tanışması, kızın anne babasının rızasını yüzyüze almak, onlara evlatları için nasıl bir ailenin içine gireceğinin güvencesini sunmak, anne babayı erkek ailesine karşı onurlandırmak için de yapılır.
İleride "ay ben yaptırmadım çook saçma yeaa" demektense isteme olayımdaki anılarımı paylaşmayı seçtim. İyi ki de yapmışım.

Bu arada kb de atıp tutuyodu ama her şeyi de bir güzel yaptı. :deli:

Ekleme: Artık öyle verdik gittiler kalmadı zaten. Onlar anlaşmış hayırlısı olsun denir biter.

Bence de olmasa da olur fakat büyükler istiyorsa siz de kendinizinde hoşnut kalacağı şekilde ayarlayın. Normal istemeler gibi ev ortamında olmasın mesela küçük şirin bir cafe kapatın yeri de güzel olursa fotoğraf çekinirsiniz. Yemek servisi için bir iki garson yeter isterseniz yemekleri kendiniz hazırlayıp götürebilirsiniz . Bence bu şekilde güzel olacaktır sizin içinde:)

Back
X