Sadece iğneden doktordan korktuğunuz için anne olmak istemiyorsanız, verecek mantıklı bir cevap bulamadım.
Ona maddi olarak yetememekten korkuyorsanız, her çocuğun rızkıyla geldiğini hatırlatırım. Evinize bereket getirir, onun şansıyla belki de hiç düşünmediğiniz nimetlere kavuşursunuz. Bunu yaşayanları bizzat gördüm. Kurdu kuşu rızıksız bırakmayan Rabbim sizin yavrunuzu da bırakmaz. Diyelim şimdi imkanınız var, çocuk sahibi oldunuz. 10 yıl sonra işler ters gitse, zora düşseniz o çocuğu geri mi vereceksiniz? Geleceği bilemediğimiz için bu konuda çok sağlıklı kararlar veremeyiz. Şartlar her an değişebilir.
Manevi olarak yetememekten korkuyorsanız: psikolojik rahatsızlığınız varsa tedavi olun. Onu eğitmekten yana çekinceleriniz varsa,zaten bu kaygılarınız sizi harika bir anne yapacak. Hiç korkmasanız sorun olurdu.
Size bir can emanet ediliyor, tabii ki insana ağır bir yük bu. Allah ona anne olarak sizi seçmiş, anne olmak isteyen ne çok kadın var. Bu nimete şükredin. Korkularınızın sizi iyi bir anne olma yolunda motive edeceğine inanıyorum.
Bebeğinize istenmediğini hissettirmeyin. İçinizde, o da sizinle birlikte hissediyor.