istemediğim bi şehirde yaşamak

Nurcan624

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2016
135
28
28
31
günaydın arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacim var ben igdir da yaşıyorum eşim şu an muhasebeci mesleği veteriner hekimlik ilerde kpss ye girip memur olmayı düşünüyor kendisi ığdır'lı memur olursa farklı bir sehre verirler buyuk ihtimalle ama eşim ben memleketimden çıkmam diye direniyor ne yapabilirim onu nasıl ikna edebilirim acaba nasıl memleketinden sogutabilirim yardimci olursaniz cok buyuk bir dertten kurtulcam ustelik butun ailesi akrabalari herkez burda birazda onlardan kurtulmak istiyorum eşimi her şey de kullanıp duruyorlar ama eşim bunu anlamıyor

Eşine anlatmaya da çalışma. Ailesi tabi ki görecek,gelicek.

ben ömür boyu bu şehirde yaşamak istemiyorum ama hem şehir kötü hem ailesinin sikintilari bitmiyor surekli bi seyler isteyip duruyorlar sanki tek cocuklari buymus gibi

Soğutmaya çalıştıkça daha da sarılır. Hiç üstelemeden zamana bırakacaksınız. Bir de ara ara büyük şehirlere falan gezmeye gidin. Kendisi görsün cıvıl cıvıllığını, belki içten içe istek duyar. Şunu da söyleyeyim, eşimin kuzeni küçük bir ilçede yaşıyordu, yıllarca yalvardı ama kocası asla ikna olmadı. Şimdi ayrı şehirde ev açtı kız ama boşanma tehdidi ile. Çocuklarını da oraya aldı tayinini de. İşiniz zor görünüyor.

burdakilere soyledigim zaman yok efendim mecbursun eşin nereye sen oraya senin yerin eşinin yanıdır falan gibi şeyler söylüyorlar gezmeye de gideriz her yil zaten bnm ailem antalyada yaşıyor onlari hem ziyaret eder hem gezeriz ama ailesine cok duskun malesef

yok evlenirken memleketimi sevmiyorum istemiyorum hayatta gitmem oraya demişti 3 yil zaten van da yasadik 1 yil oldu burdayız

Benim de ailemin yanında olmak bana güven veriyor de madem

Sen çalışıyor musun? Kpss ye gir başka şehre atan eğer çalışmıyorsan
O zaman mecbur gelir seninle diye düşünüyorum

Benim de ailemin yanında olmak bana güven veriyor de madem

Sen çalışıyor musun? Kpss ye gir başka şehre atan eğer çalışmıyorsan
O zaman mecbur gelir seninle diye düşünüyorum
calismiyorum malesef bebegim var zaten calismadigim icin bana pek soz hakki vermiyor sana konforlu bi hayat sunarim araba alirim istedigin gibi yasasin istedigini alirsin yersin icersin arabayla yere gidip gezersin ama bnm memleketimde kalalim diyor sizce bu durumda ne yapabilirim kabul etmelimiyim yoksa itiraza devam mi eseyim

Ben iki ailenin de olduğu şehirde yaşamam mesela
Eşim bildiği için teklif bile etmez
Çok istiyosa memleket orada
Her yere giderim onunla ama memleket

Ben iki ailenin de olduğu şehirde yaşamam mesela
Eşim bildiği için teklif bile etmez
Çok istiyosa memleket orada
Her yere giderim onunla ama memleket
bende oyleydim vanda ama malesef buraya gelince ailesi beynine girdi tabi birazda para yardiminda bulundular yok iste yogurdu sutu peyniri falan derken koyde yasadiklari icin cok yardim ediyorlar diyor tek basimiza bilmedigimiz sehirde napariz diyor

Başka bir ilde, Antalya örneğin, ekonomik açıdan zorlanacağınızı düşündüğü için de memleket sevdasına bürünmüş olabilir. Muhasebeci olarak çok fazla kazanamıyordur diye tahmin ediyorum. Ailesinin yardım ettiğini de söylemişsiniz, bence kalmak istemesinin sebebi maddi durum.

tabiki sebeplerden biri o zaten ama ilerde memur olursa ailesinin yardimina ihtiyacimiz kalmiycak ay kafayi yicem

tabiki sebeplerden biri o zaten ama ilerde memur olursa ailesinin yardimina ihtiyacimiz kalmiycak ay kafayi yicem

Memur olarak atansa da size ve bebeğinize vaad ettiği hayatı sunamaz tek maaş ile. Bu nedenle taşınmak istemiyor belli ki. Siz fazla lüksümüz olmasın ama başka ilde olalım derken eşiniz memlekette olalım rahat geçinelim istiyor. Sizin ekonomik açıdan tatmin olmayacağınızdan korkuyor olabilir. Bunu konuşmalısınız.

Bebek biraz daha büyüsün, o zaman önce sen antalyaya atan peşinden o da gelir.

Iğdır’da eğitim olanaklarını bilemiyorum eğer kısıtlıysa çocuğu iyi okullara gönderme demogojisini yapabilirsiniz. Ya da Ege’de mütevazi bi şehirde yaşarsanız nr kadar mutlu olacağınızdan felan dem vurun. Eğer evlenirken başka şehir sözü verdiyse direkt isyan bayrağını çekin zaten. Ama bence kendi ailenizin olduğu şehri istemeyin çok irrite edici olur kendi ailesinden uzağa ama sizinkinin yakınına taşınma fikri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…