istemediğim bölüm geldiii :(

araz1

huysuzvetatlıkadın
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
78
0
6
Bitlis
arkadaşlar üniversite tercihlerimde babamın yazdığı benim hiç istemediğim bölüm geldi son tercih nasl gelir ya offf onun gelmesine hiç ihtimal vermiyoduk yazdık öyle ama gelin görün ki hiç istemediğim bölüme yerleştirildim napıcam ben şimdi gitmeyi düşünmüyorum sınava hazırlanmak istiyorum tekrar girecem ama bu şekilde de okul puanım yarıya iniyorr nolur bana fikir verin bölümü okumak mı yoksa okul puanının yarısının gelmesine ragmen sınava girmek mi ? benim aklım durmak üzere yardımlarınızı bekliyorum

​Hangi bölümü kazandın.

benimse sevdiğim bi bölüm ne güzel
siz ne bölümü istiyosunuz
bence okula gidin seneye tekrar sınava girin şansınızı deneyin ya olmazsa boşuna puanınız düşmesin en azından bi yere girmiş olursunuz

şu aileler keşke karışmasalar tercih işine
keske istemedigin bölüm yerine ek kontenjanı bekleseydin

tarih cok kötü bir bölüm degildir ayrı mesele
akademisyen olmayı düsünüyorsan master doktora yapmak icin güzel bir bölümdür de

senin yerinde olsam okula baslarım
en azıntan türkce tarih vs gibi temel dersleri almaya baslarım
seneye degil de 2 sene sonra girersin hem puanın yanmaz
hem de bu sürede aldıgın bir takım dersleri saydırma sansın olur
ya da puanını yüksek tutup üniversite ici bölüm degistirmeyi de deneyebilirsin

tarih çok sıkıcıı ilgi isteyen bi bölüm sizin ilginiz var demekki bense nefret ederim . ben okul öncesi istiyodum tercihlerm hep okul öncesiydi ama olmadı okula kayıt yapsam bu sefer sınava iyi bi şekilde hazırlanamamam var . puanım her şekilde düşecek zaten yerleştirildikten sonra kayıt yapmasam da yine düşüyo

son pişmanlık fayda etmez derler maalesef. ya gideceksiniz ya da 1 yıl daha hazırlanacaksınız.
keşke hiç yazmasaydınız ama biraz da nasip diyelim
tekrar girince okul puanı düşüyor bu şekilde yapabilirim derseniz hazırlanın.

ya keşke yzdırmasaydımm . babam kazandığım üniversitede çalıştığı için beni de yanında istedi o da aynı şekilde yüksek lisan yapabileceğimi bana yardımcı olacaklarını falan söyledi . okula başlayıp iki yıl sonra sınava girmek mi :44: aklım çok karışık bu sene çok çalışsam kaybettiğim okul puanı açıgını kapatır mıyım diye düşünüyorum hedefim de yükseldi hırslandım pdr istiyorum nasıl olacaksa

nasip kader kısmet bunlara inancım daha da arttı bu sayede . hiç ihtimal vermediklerimiz yerleşti istediği yere onlar da beklemezken. bir sene çok iyi hazırlanırım da giden puanıma yanıyorum

maalesef ailelerin her şeye karışması gibi bir olay var. benim ailem de karışmıştı ama allahtan istedigim bir bölümü kazanmıştım.sevmedigin bir bölümü zorla sevmeye çalışamazsın hayatın boyunca yapacağın meslek sonuçta.
tarih sözeldir kolaydır gibi değil oldukça zor ki benim gibi ezberleme sorunları olanlar için oldukça zor
şu an için yapabileceğin bir şey yok gibi. ya kayıt ya da 1 sene beklemek istedigini ailene söylemek.1 sene kaybını gördükçe sana yaşattıklarına pişman olacaklarına eminim.hakkına hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Son tercih bile olsa gelme ihtimali var işte yazmıcaktın madem ki yazdın demekki giderim diye inşallah iyi olur

Valla ben de yillr önce son tercihimi kazandim..beklemiyordum ama oldu..neyse okudum ve bitirdim...hayat cesitli olanaklar sundu..Allah yardim etti...tarih güzel bir bölüm..okula kayit yaptirip bir daha girebilirsin..benim br sürü arkadasim böyle yapti..keske bende girseymisim tekrar..
Tavsiyem okul kayidini yaptir biraz devam et ve baktin sana uygun degil.tekrar giarrsin.

çok zor bir durum üzüldüm adına tarihi sevmeyen bi insan yapamaz bence formasyon olayıda var tabi bence bi sene daha çalış istediğin bölümü yaz

istediğin bölüm gelmiş ne güzel sevindim senin adına . bir sene kayıp bi şey değil daha iyisi olur inşallah kafamı darmaduman eden şey okul puanımın düşmesi

sınava tekrar girmeyi kesinlikle düşünüyorum canım . ama okula kayıt konusunda tereddütlerim var hani dersane mi okul mu diye

çok zor bir durum üzüldüm adına tarihi sevmeyen bi insan yapamaz bence formasyon olayıda var tabi bence bi sene daha çalış istediğin bölümü yaz

sağol canım . iş başa düşecek tekrar kitaplar çıksın çalışma başlasın yapacak bi şey yok

kaç yaşındasınız? yaşınız küçükse bu kadar sorun etmeyin.
bölüme kayıt yaptırırsınız 1 yıl. tekrar sınava girersiniz kazanırsanız dondurup kazandığınıza gidersiniz.

Son düzenleme:
kaç yaşındasınız? yaşınız küçükse bu kadar sorun etmeyin.
bölüme kayıt yaptırırsınız 1 yıl. tekrar sınava girersiniz kazanırsanız dondurup kazandığınıza gidersiniz.

daha yeni mezun oldum 18 yaşımdayım . mantıklısı bu sanırm önerileriniz için teşekkürler

peki babanız bu bölümün atama durumunu da biliyor muydu?neye dayanarak yazdı yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…