peki babanız bu bölümün atama durumunu da biliyor muydu?neye dayanarak yazdı yani
Ailelerin yaptığı en büyük hatalardan
Yol gösterici olmak yerine baskıcı olmak
Hangisi dersen ben hayatımın 1 yılı gidecek diye geri kalanında tatmin olamayacağım bir işte çalışmak istemem
babam üniversitede çalışıyor bölüm başkanı arkadaşı olduğu için bana yardımcı olacakmış asistan olarak başlayıp yüksek lisans falan yapacakmısım . bu öyle kolay bi şey değil ki sevmediğim bi alanı okumayı geçtim üstüne bi de yüksek lisans istiyor benden
hmm şimdi anlaşıldı. neyse bu konuda yorum yapmıcam. torpilli her işe karışıyım çünkü.
siz bilirsiniz.aklınıza hangisi yatıyorsa onu yapın.
keşke yazmasaydın canım.
1 yıl beklesen puanın düşecek istediğin yeri kazanman zorlaşacak.hadi diyelim kazandın normalde çok daha iyi bir okulda kazanacak olacaksın. yani emeğinin tam karşılığını alamayacaksın.
2 yıl beklesen puanın düşmesin diye ciddi zorlu bir süreç olur.
hangi okul? yatay geçiş gibi imkanlar oluyor üniversitelerde öyle bir şey düşünebilirsin.
ayrıca tarihte kalmasan daha doğru olur. bu torpil olayından hiç hoşlanmıyorum ben de.
birilerinin hakkını yemek oluyor. babanın planlarını çok yanlış buldum
Belki senin icin bu daha hayirlidir ama istedigin bölümü okuyup istedgin meslek sahibi olmak cok daha guzel puanin dusecek evet eger cok calisirim o puanida asarim dersen kendini dinle hazirlan ykk hazirlanamam yoruldum yapamam gidiyim okuyayim drrsen tarih de harika bi bolum bence
ben yazmadım babam yazdı
Takma kafana. Kaderin bir oyunu olsa gerek, "hayırlısı" kavramına inan bence.
Ben de son tercihimle yerleşmiştim -30. tercih-. İstemediğim bir bölümdü ve öylesine yazmıştım. Gelmeyeceğine emindim ama son tercihle yerleştim. İki sene bölüme alışmam sürdü. Şimdi ise alıştım hatta akademisyen olmayı düşünüyorum.
öyle mi canım sevindim mutlu olduğuna :) hangi bölüm okuyorsun ?
Güzelim baban yazdıda okuycak olan sensin iş sahibi olcakta sensin güzel babacığına bunu izah etseydin biliyorum o zamanlar her kafadan ses çıkar tartışmada olur ama bu senin ömür boyu bi hayatın oluyo bunu iş aramaya başlayınca anlarsın okul zamanı okuosun çünkü zaten vize final anlaşılmıyo ...
Şimdi senin yapman gereken şeyler : Birincisi Tarih bölümünü gerçekten istiyomusun Tarihi seviomusun
İkincisi mezun olunca iş olanağın neler olur
Üçüncüsü diyelim ki tekrar dersaneye gitme ya da evde hazılanma olanığın olcak mı kendine
güveniomusun bu puanları alabilcekmisin bide hepteen açıkta kalmak var ?
Bence bunları düşün taşın ben senden 7 yaş büyük bi ablan olarak söylüyorum cidden okumak iyi hoşta iş imkanı zor ,bu devirde artık iş kapısı çok olan şeyler lazım yada kpss de atanma ihtimalin yüksek olan şeyler ...
Allah yardımcın olsun
hayırlısı nasipte varsa döner dolaşır okursun aynı bölümü..
bence riske atma puanın her şartta düşecek kayıt yaptırıp dondur,tekrar hazırlancaksan ..
seneye hem kazanamazsan hem de bundan olursan daha çok üzülürsün.
okula mutlaka kayıt ol seneye aynı puanı alabileceğini garantisi yok dünya hali
git ya da dondur ama mutlaka kayıdını ol
benimde istemediğim bölüm okul öncesi öğretmenliği geldi kodu yanlış yazmışım dondurucam bakarsın seneye atanamam ona giderim
garantiye almak lazım
vala canim ilk girdigim universite sinavinda sinif ogretmenligi kazanmistim..ama kayit yaptirmadim..sonraki sene sinava girmedim tabi..diger sene tekrar girdim sinava ilk yilki sinavdan daha yuksek not aldim..sonra turkce ogretmenligi yazdim ama tercihimi alelacele yapmistim..nese sonuclar aciklandi biyere yerlesememisim..sok oldum kendimden cok emindim cunku :) nese ek kontenjanla aklimda olmayan bir bolumu yazdim..girdim..hazirlik sinifinda bir arkadasla konusurken dokuzeylul turkce ogretmenligini istedigimi ama giremedigimi anlattim..onunda bir arkadasi girmis dokuz eylul turkce ogretmenligine hemde puani benimkiden iki puan dusuk :) arkadasa yaniliosundur dedim ertesi gun kiza sormus benimkinden dusuk puani..yani ben tercih yaparken kodlama da yanlislik yaptim buyuk ihtimalle :) demem o ki sende ole yapmis olabilirsin..ama hic birsey icin gec degil inan universitede 27 yasinda arkadasim vardi adamin 3. universitesi diger ikisini yarida birakmis :) her sey kismet yani..bence tarih cok zevkli bir bolumdur..kaydini yaptr bir sene git baktin sevemedin diger sene hazirlan tekrar sinava..inan ben iyiki ogretmenlik okumamisim diyorum..iyi dusun canim daha cok gensin istedikten sonra her seyi basarirsin pes etme erkenden..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?