İstemediğiniz bir arkadaşınız evinize gelmek isterse?

Nedense bana davet edilmeden evine gelmek istiyorum diyen insanlar görmemiş gibi geliyor. Ben de bahane uydurup asla kabul etmiyorum. Siz de etmeyin. Bitmek bilmiyorlar.

Hazırlık dert değil ya yaparsınız bir çayınızı verirsiniz. İlla sil baştan hazırlık yapmanıza gerek yok bir kişi için. Burada çelişki görüyorum ben. "Bahsettiğim hocayı çok sevdim." "Batıdan gelen öğretmenlere önyargılı." Birinin sizde daha ağır basması gerekiyor. Evinize gelmesini istemediğinize göre bu kişiyi çok seviyor olamazsınız. Samimi olmak istemiyorsanız müsait olmadığınızı söyler geçiştirirsiniz. Ya da bu kişiden o kadar rahatsızsanız daha akıllıca bir yönteme başvurup batıdan gelen öğretmenleri sevdiğinizden bahsedersiniz. Ya da ona zıt gidebilecek bu konuda başka ifadeler kullanır konuşmasını sağlarsınız. Sonuçta rahatsız olduğunuz özelliği bu değil mi? Oda aksini iddia eder önyargılı davranır. Sizde bunu kabul edemezsiniz.. Oo yanlışsın çok yanlışş gibilerinden. Kaşlarınızı kaldıraraktan boş bir ifadeyle işlerinize dönersiniz.

Toplumumuzda misafir, berekettir. Gelecek kisiden hazzetmesem bile kisi gelmek isterse kapim sonuna kadar aciktir, boyle buyutuldum. Konu sahibi gibi bircok tanidigim var, cogu onyargili ve sosyallik sevmeyen kisiler. Biraz da istememeleri bu yuzden sanirim. Bana dogru gelmiyor.

Haklısınız misafirin bizde de başımızın üstünde yeri vardır. ama bazıları çok afedersiniz yıkılacak yer arıyor . En azından benim şanssızlığım ki böyleleri ile karşılaştım

Bir kere evinize gelmesiyle samimi olmazsınız. Bence bir kere çağırın gelsin. Sonra o sizi çağırırsa gitmek istemiyorsanız gitmezsiniz. Daha sonraları sürekli size gelmek istiyorsa bu sefer bişeyler uydurursunuz.

Burada ne yüzsüz misafirler görüyoruz. Ven yadırgamaktan yana değilim konu sahibini. Kapım gelene açık daima benimde. Ama bazı insanlar hem önyargılı sizi göre göre konuşabilicek rahatlıkta olup,hem evinize gelmek istiyorsa ben onda bir art niyet ararım. Kadın okadar hazırlık yapmış gel demiş birde gelmemiş. Hadi bahanesi vardır diyelim. Ama bana sorarsanız ben batılıyı (yani sizi sevmiyorum) demektir. Ve evine gelip bak işte aynı dediğim gibiymiş demek için. Görmek için geliyordur. Sonuçta kültür farkı var ve kadında haklı olarak çekiniyor. Laf çıkarır birşey yapar diye. Bence gayet gelmek isteyen iyi niyetli değil. Tamamen sizib yanınızda batılılara söylenip durması bile yanlış tamamen kötü niyetli biri. Siz doğuluları eleştiriyomusunuz,onun yüzüne baka baka. Herkes haddini bilecek bence. Sizde mesafenizi koyun. Sevmem ırkçı insanları deyin geçin.

İnanin benim de cogu tanidigim adeta kusur aramaya gelir eve, ya da hep laf dokundurmaya vs.. boyle kisilerle her yerde karsilasiyoruz ama bas etmeyi ogrenmeliyiz oyle degil mi.. İs yerinde de cok fesat kisilier var ama yeri gelince konusuyoruz, kendimizi cekmek bu noktada ise yaramiyor bence..

Tek taraflı aşka dönmüş adeta
Şaka bir yana anlayacağını sanmıyorum.Benim de öyle bir arkadaşım vardı bebeği olunca kurtuldum

Birde eğer bahane uydurmak istemiyorsanız sevdiğiniz diğer arkadaşlarınızla beraber çağırın.
hem lafta çıkmaz. Sizde sevdiğiniz insanlarla bir arada olursunuz. Bak batılı işte misafirperver değil dememiş olur. Sizde bu dertten kurtulursunuz.en mantıklısı okuldan bir kaç kişi daha çağırmak.

İşte burada araya öyle mesafe koymalı ki insan ne küs olunmalı ne de sürekli gidip gelmeli. Vallahi ben kabul etsem bazıları her sabah kahvaltıya gelir,hatta kocamı dışarı atıp akşam yemeğini onlarla yememi ister ki istiyor da.Nitekim Ramazan da ' ne olacak bir gün oruç tutmayıver de beni ağırla size gelmek istiyorum ' dedi.Yuh dedim resmen ki ben gitmiyorum ama anlamıyor sürekli buraya gelme peşinde

Yaa ben art niyet sezmedim nedense :)) demek ki sizi gercekten seviyorlar, evinizde onlari rahat ettirebiliyorsunuz, insan horlandigi yere gitmek istemez zira.. Misafiri memnun gondermek cok onemli cunku..

Tek taraflı aşka dönmüş adeta
Şaka bir yana anlayacağını sanmıyorum.Benim de öyle bir arkadaşım vardı bebeği olunca kurtuldum
Bu bebekliyken de hiç arayı soğutmadı işin ilginç yanı aynı işyerinde çalışan insanlarız ama bu samimiyetini orada hiç göstermiyor .Evimde can ciğer kuzu sarması,işte iki yabancı gibiyiz.Hiç dostluğunu görmediğim gibi bir de benle ilgili açık açık şeyler anlatıyor diğer arkadaşlara.Ona özel söylediklerimi topluluğa haykırıyor resmen.Gel de bunu kabul et.Diyor oh gideyim ağırlasın beni işi ne?Oğlum da çocuklarına bakıcılık yapıyor ben de garsonluk..

Yaa ben art niyet sezmedim nedense :)) demek ki sizi gercekten seviyorlar, evinizde onlari rahat ettirebiliyorsunuz, insan horlandigi yere gitmek istemez zira.. Misafiri memnun gondermek cok onemli cunku..
Sevmekten ziyade ,ben ayıptır söylemesi misafirime çok özen gösteriyorum.O da biliyor bunu sürekli ağırlamamı istiyor.Evet memnun gönderiyorum bence ama artık yapamıyorum kendimi enayi gibi hissediyorum artık.birine ben gittim diyelim o iade-i ziyaret yapana kadar gitmem.Bu arkadaş dördüncü kez gelmeye çalışıyor.Anlıyor da işine gelmiyor

Tabii size karsi davranislari nahos ise o ayri cunku cogu misafir rahat ettigi yere gitmek ister ancak bir yuzsuzluk seziyorsaniz o ayri, tepkiyi koyabilirsiniz tatlilikla, bazi insanlar anlayamayabiliyor nedense, belli etmek gerekiyor illa ki..

Tabii size karsi davranislari nahos ise o ayri cunku cogu misafir rahat ettigi yere gitmek ister ancak bir yuzsuzluk seziyorsaniz o ayri, tepkiyi koyabilirsiniz tatlilikla, bazi insanlar anlayamayabiliyor nedense, belli etmek gerekiyor illa ki..
Hiö sormayın bir gün benle kavga etti .Beni tüm iş arkadaşlarımı yanında Yasemin yalçının Alican tiplemesine benzetti.Kızdım ben de o da bana kızdı. Çünkü Ben de kendini daha önce Esra Eroldaki güzel rus bir kadına benzetmiştim.Ama ben sonuçta onu güzel birine benzetip onore ettim o da beni rencide etti.Ertesi gün bana gelmek istedi ve nihayet geldi yok diyemedim

E tabi dediginiz kapıya çıkıyor.Demekki bu kişi sizinle boş zamanını dolduruyor çünkü ben de yaşadım gordum,sizinkine benzer bi durumdu artık arayı kırmanın zamanı gelmiş dedim.

E tabi dediginiz kapıya çıkıyor.Demekki bu kişi sizinle boş zamanını dolduruyor çünkü ben de yaşadım gordum,sizinkine benzer bi durumdu artık arayı kırmanın zamanı gelmiş dedim.
İnanın ben de kıracağım zaten ara denen birşey yok ortak bir nokta yok herşeyimiz farklı..Yani onunla arayı kırsam bir şey kaybetmiş olmam aksine rahat ederim .Her gün ''kııııız na zaman sana geliyürüm'' demesinden kurtulurum oh

Hay allah niye boyle dusuncesiz insanlarla dolu cevremiz bilmiyorum.. Siz gitmiyor musunuz peki hic? Onun agirlamasi nasil? Onemli olan karsilikli saygi ama ondan yoksun sanirim bu arkadas.

Hay allah niye boyle dusuncesiz insanlarla dolu cevremiz bilmiyorum.. Siz gitmiyor musunuz peki hic? Onun agirlamasi nasil? Onemli olan karsilikli saygi ama ondan yoksun sanirim bu arkadas.
Ben iki-üç kez gittim ama sanki çat kapı gitmişim gibi- afedersiniz hiç önemli değil ama - yanımda bir kek yaptı o kadar.Yani yemiyorum bile inanın ama o geldiğinde ben bir gün önceden hazırlık yapıyorum.bakıyorsunuz tek taraflı biryerden sonra değerinizi anlıyorsunuz.Diyor kız bana gel de içli köfte yap, yok bana turşu kur, yok şu dosya işimi yap.Bazıları ona boş mezar bulsa girecek diyordu inanmıyordum haklılarmış.Her işini gördürecek ayakçı yıkılacak yer arıyor anlayacağınız.
Yoksa çok değerli arkadaşlarım da var ağırlamaktan zevk duyarım hiç erinmem
Ama kendimi kullanılmış hissettiriyor bu arkadaş

Bi kaç defa iptal ederseniz belki anlar. Ama ben şöyle bi yol izliyorum. O tarz insanlarla sadece selamlaşırım. Çnkü muhabbet muhabbeti getirir. Yani işte görüşüp konşup da sonra görüşmemek de garip olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…