Son 1 yılda olumsuz birçok şey yaşadım iş hayatımda.
1- Üniversitede staj yapıp çalışmaya başladığım yerde 3 yıl sonra birimi kapattılar hepimiz ayrılmak zorunda kaldık.
2- 9 ay iş aradım sonunda buldum dedim 2 ay çalıştım çıkarıldım. Gerekçe olarak ‘Senin çalışmanla ilgili bir problemimiz yok, biz bu birimi kapatma kararı aldık’ dediler.
Ve ben o işten çıkarıldığımda 1 gün önce de eşimi işten çıkarmışlardı. Yeni araba almıştık daha ilk taksini ödemiştik kredinin.
3- Birkaç zaman sonra başka bir yerde iş buldum. (Basın çalışanıyım, reklam ajansında çalışmaya başlamıştım) Tam 1 hafta sonra patronlar tartıştı diye şirketi kapatma kararı aldılar. İnsan kaynakları aradı birazdan gelecekler bilgisayarları toplayacaklar, kusura bakma dedi.
4- Ardından ilk çalıştığım yere geri döndüm (ben 2.işteyken geri toplanmıştı onlar, başka müdürler yöneticiler gelmişti, bir tek arkadaşlarımdan bir kısmı vardı). 3 yıl çalıştım devamı gelir dedim ama yöneticiler müdürler her şey değişmişti. 2 ay yakın bir zaman çalıştım orada da, bir türlü sigorta girişimi yapmadılar, yani kadroya almadılar beni. Maaşımı elden veriyorlar vs. 1.5 2 ay gibi bir süreç sonra müdürle görüştüm ‘Benim neden hala sigortam yok, bir problem mi var’ dedim. ‘Hayır seni biz kadroya aldık yönetimden onay imzası bekliyoruz’ dedi müdür. Akşamına beni odasına çağırdı ve yönetimin onaylamadığını, daralmaya gideceklerini yeni bir eleman almak istemediklerini söyledi, oradan da gönderildim.
Diyebilirsiniz neden 2 ay sigortasız çalıştın diye ama sürekli işten çıkarılmış biri olarak başkalarının beni hatalı görmesinden korktum.
Oradan da ayrıldım. Ve hiç beklemediğim bir yerden yaklaşık 2 ay önce telefon geldi. Şuan buradayım. Ama her an bugün son mu diye düşünüyorum. Buradan çok memnunum bu zamana kadar aldığım en yüksek maaşla en iyi koşullarda çalışıyorum ki çok büyük haber sitelerinden biri. Ekip çok iyi anlayışlı hiç problem yok ama sorun bende.
Bir toplantı olsa acaba beni mi çıkaracaklar diye düşünüyorum. Biri gelse işe görüşmeye acaba onu alacaklar beni çıkaracaklar diye düşünüyorum. Kendime güvenim hiç yok bu nedenle adamakıllı kimseyle iletişim kuramıyorum. Biri selam vermese bişey olsa kendi üzerime alınıyorum. Kimseye diyemiyorum ben 4 kez kovuldum yine kovulmaktan korkuyorum diye.
Nasıl geçecek bu?