İşten atılma korkusu psikolojimi bozdu

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
Son 1 yılda olumsuz birçok şey yaşadım iş hayatımda.

1- Üniversitede staj yapıp çalışmaya başladığım yerde 3 yıl sonra birimi kapattılar hepimiz ayrılmak zorunda kaldık.

2- 9 ay iş aradım sonunda buldum dedim 2 ay çalıştım çıkarıldım. Gerekçe olarak ‘Senin çalışmanla ilgili bir problemimiz yok, biz bu birimi kapatma kararı aldık’ dediler.

Ve ben o işten çıkarıldığımda 1 gün önce de eşimi işten çıkarmışlardı. Yeni araba almıştık daha ilk taksini ödemiştik kredinin.


3- Birkaç zaman sonra başka bir yerde iş buldum. (Basın çalışanıyım, reklam ajansında çalışmaya başlamıştım) Tam 1 hafta sonra patronlar tartıştı diye şirketi kapatma kararı aldılar. İnsan kaynakları aradı birazdan gelecekler bilgisayarları toplayacaklar, kusura bakma dedi.


4- Ardından ilk çalıştığım yere geri döndüm (ben 2.işteyken geri toplanmıştı onlar, başka müdürler yöneticiler gelmişti, bir tek arkadaşlarımdan bir kısmı vardı). 3 yıl çalıştım devamı gelir dedim ama yöneticiler müdürler her şey değişmişti. 2 ay yakın bir zaman çalıştım orada da, bir türlü sigorta girişimi yapmadılar, yani kadroya almadılar beni. Maaşımı elden veriyorlar vs. 1.5 2 ay gibi bir süreç sonra müdürle görüştüm ‘Benim neden hala sigortam yok, bir problem mi var’ dedim. ‘Hayır seni biz kadroya aldık yönetimden onay imzası bekliyoruz’ dedi müdür. Akşamına beni odasına çağırdı ve yönetimin onaylamadığını, daralmaya gideceklerini yeni bir eleman almak istemediklerini söyledi, oradan da gönderildim.


Diyebilirsiniz neden 2 ay sigortasız çalıştın diye ama sürekli işten çıkarılmış biri olarak başkalarının beni hatalı görmesinden korktum.

Oradan da ayrıldım. Ve hiç beklemediğim bir yerden yaklaşık 2 ay önce telefon geldi. Şuan buradayım. Ama her an bugün son mu diye düşünüyorum. Buradan çok memnunum bu zamana kadar aldığım en yüksek maaşla en iyi koşullarda çalışıyorum ki çok büyük haber sitelerinden biri. Ekip çok iyi anlayışlı hiç problem yok ama sorun bende.

Bir toplantı olsa acaba beni mi çıkaracaklar diye düşünüyorum. Biri gelse işe görüşmeye acaba onu alacaklar beni çıkaracaklar diye düşünüyorum. Kendime güvenim hiç yok bu nedenle adamakıllı kimseyle iletişim kuramıyorum. Biri selam vermese bişey olsa kendi üzerime alınıyorum. Kimseye diyemiyorum ben 4 kez kovuldum yine kovulmaktan korkuyorum diye.

Nasıl geçecek bu?
 
Kötü olmuş gerçekten.
Ama kendiniz söylüyorsunuz şuanki şartlarınızın ne kadar iyi olduğunu :)
Ben olsam şöyle düşünürdüm , demek ki nasibimde burası var mış , hep onun için böyle oldu.
Eğer o işlerden birine devam etseydiniz bu işte olamayacaktınız değil mi ?
İnsan sürekli kötüyü düşünürse kötü ona gelir. Ben buna inanırım.
Rahat olun lütfen :) ne güzel işiniz var artık.
 
Bu piskolojiye girmeniz çok normal ama zaman geçtikçe arınacağınızı düşünüyorum.

Arkadaşın söylediği gibi nasibiniz burdaymış, bunu düşünerek rahatlayın.
 
Özel sektor hep öyle maalesef. Yapacak bişey yok. Aşağı yukarı aynı şeyler benim de basimdan geçti en son kurban kestim girdigim işyerinde dedim ki ben burdan emekli olurum devlet dairesi gibi yer.3 yılın sonunda çıkardılar. Hem de işyeri tarihinin göremeyeceği kadar çok kişiyi çıkardılar.nasip ne yapalım
 

öyle düşünüyorum ama yine de her şeyi kendi üzerime alınıyorum.

2. iş yerine girmeseydim şuan burada olamayacaktım. orada tanıştığım arkadaşımın vasıtasıyla şuan buradayım
 
sizi hatırlıyorum en azından masallh iş buluyorsunuz. onu bulamayanlar var diye düsünün birde zaten özel sektörün piyasanın hali böyle siz kendinizi kusurlu görmeyin
 
Olumsuz düşünme cnm ne kadar kötü düşünürsen o kadar kötüyü çekersin. ayrıca çıkartırlarsa çıkartsınlar nolmuş yani orda çalışanlar kim ki kafaya takacaksın. Allah her seyi görüyor merak etme sen elinden geleni yap gerisini Allaha bırak
 
Sizdeki bedevi snasi olmuus.
Insalalh simdiki isiniz den emekli olursunuz neyden korkarsak onu cagiririz korkmayin su akip yolunu buluyor
 

işte öyle olmuyor belirli bir giderim var evim var borçlarım var vs ve böyle üst üste gelince kendimi herkese ispatlamak zorundaymışım gibi hissediyorum
 
Olur boyle talihsizlikler kotuyu dusunup ustunuze cekmeyin ,isini iyi yapiyor musunuz bunu tartin ,
Sonucta sizi cikartsalar ,buna engel olma durumunuz yok ,
Olmusla olmuyse care yok derler ,
Olaylarin akisina birakin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…