• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işten atılmalı mı ?

Benim sorumluluğum altında çalışan bir personel var ve çok sorumsuz sürekli geç geliyor, gelmiyor, yalan söylüyor vs ben daha yeni başladım ama bu hep böyleymiş idare edilmiş şimdi müdür değişince göze batmaya başladı bu sabah yine geç geldi ve tutanak tutuldu müdür kararı bana bıraktı ya ben imzalıcam atılcak ya da son bi şans vericem konusucam ama konusursam ben insanların dediklerine hemen ikna olan biriyim yeterince profesyonel değilim yani bu arkadaş da çok lafı dolandırıyor. Dışarıda işsiz o kadar insan varken bu şansı vermek gerekir mi bilemiyorum siz olsanız napardınız
yanınıza ikna edilmesi zor olan birini alın.onunla konuşturun önce.sonra siz konuşun.

İdare edilmiş edileceği kadar. Kendisinin bile saygısı yok ki işine, niye nefes tüketeyim? Kapı şu taraf :işsiz:

Son şansı hak etmiyor. O son şansı hak edene kadar neler yapmış. Acımasızlık olacak ama ben atardım onu işten. Bir iki kere neyse de hem sorumsuz olmaz böyle ondan iyisi iş arıyordur dışarıda emin olun bu iş bulunca şımarmış.

bu güne kadar çok kez konuşulmuş zaten ve kendini haklı görüyor sizin söylediklerinizi çok takmıyor kendisine haksızlık yapıldığını sanıyor

Önceyi boşverin, siz birebir konuşun, hafif sert ve net olun, bahane dinlemek istemiyorum sana yapman gerekeni söylüyorum diyerek üzerine basarak belirtin, tekrarlanırsa çıkarırsınız ama önce içinizin rahat olması açısından siz görüşün

Sizin tarafınızdan ilk kez uyarilacaksa uyarın vicdanen rahat edersiniz bir daha olursa duruma bakarsiniz

Benim sorumluluğum altında çalışan bir personel var ve çok sorumsuz sürekli geç geliyor, gelmiyor, yalan söylüyor vs ben daha yeni başladım ama bu hep böyleymiş idare edilmiş şimdi müdür değişince göze batmaya başladı bu sabah yine geç geldi ve tutanak tutuldu müdür kararı bana bıraktı ya ben imzalıcam atılcak ya da son bi şans vericem konusucam ama konusursam ben insanların dediklerine hemen ikna olan biriyim yeterince profesyonel değilim yani bu arkadaş da çok lafı dolandırıyor. Dışarıda işsiz o kadar insan varken bu şansı vermek gerekir mi bilemiyorum siz olsanız napardınız

sen kimsenin ekmeği ile oynamıyorsun. o tutanak sadece mevzuya şahit olduğunuz için imzalatılıyor. kesinlikle o personelle muhattap olma bu sefer sana ters tepebilir sanki sen uyardığın için işyeri ile papaz olmuş gibi hisseder kendini iyilikten maraz doğurur.
o sebeple işvereninle konuş ben bu sorumsuzluğa şahidim evet ama bu kararı bana bırakmanızı uygun bulmuyorum. tutanağa bu şekilde yazdır.

Onu orada tutmanız gerçekten düzgün biri olupta iş bulamayanlara haksızlık.

yazili ihtar cekin sugun su saatte ise gec geldigim icin bu ihtar tarafima yapilmistir diye 3. ihtarimda is sozlesmemin fesh edilecegi tarafima bildirimlmistir diye 3 sahitle birlikte onada imzalatin ya duzene girer yada 3. den sonra hic bir hak talep edemez

Gönderin gitsin. Aynı sorun bizim işyerinde de var maalesef düzelenini görmedim daha. Yeterince idare etmişsiniz zaten.

Şimdiye kadar yeterince şans verilmiş. Sizde eğer bu şekilde devam ederseniz sizide suistimal edecek bence. Alışmış bu duruma. Bir şekilde hallederim her defasında diye düşünüyor demekki sallamıyor. Millet dışarda yana döne iş ararken böyle yapması yanlış. İhtiyacı olan ve işini düzgün yapabilecek birinin hakkına giriyor. Bence daha fazla orada bulunmamalı.

Bende işe geç geliyordum
patronla anlaşmamız böyleydi
bebeğinle daha çok vakit geçir yazın yoğunuz zaten demişti.
ama iş arkadaşlarım rahatsız oluyor bu durumdan
bende erken geliyorum.

Son bir şans verirdim ama sert ve net bir şekilde. Bu son net ikazdan sonra aynı şekilde devam ederse kendi istifa etmiş sayılacak yani olay sizden çıkmış olacak.

hatalı evet ama hep ona haksızlık yapıldığını iddia ediyor diyorsunuz

ne olabilir ki bu haksızlık yahut istediği ayrıcalık

bizim bir eleman vardı

herkes ki ondan çok çok üst konumda genel müdürler diyeyim 8.30 da gelirken o 9-9.30 gibi afra tafra ile gelirdi

gerekçe ben geç çıkıyorum

çıkma geç işini erken bitir erken çık

gün boyu oturur herkes çıkınca da iş yapardı güya

sonra da işte insanlar şikayet edince her işi bana söylemeyi X onu yap bunu yap demeyi biliyorsunuz ama geç gelmem gözünüze batıyor derdi

adamın kişisel işi vardı sabah bizi alacak ve gidilecekti

ve inanır mısınız ona da geç geldi

amir konumdaki arkadaş aradı ben sana dün şu saatte hazır ol demedim mi dedi

o da işte benzin alıyorum vs diyor akşamdan al benzini

yani bu tipler değişmez

vazgeçilmez olup olmamaya göre idare edilip edilmemesi değerlendirilir

zira bu adam benim anlattığım tarihlerde 12 yıllık elemandı şimdi 20 yılı dolacak

biz gittik ama o kaldı

ONA CEVAP HAKKI TANIMA BÖYLELİKLE LAF DOLANDIRIP SENİ İDARE EDEMZ. İSTERSEN MAİL AT İSTERSEN GİT YÜZÜNE TEK BİR SEFERDE SÖYLE BU SON UYARIN SON ŞANSIN. HİÇ BİR ŞEKİLDE BAHANE VE AÇIKLAMA İSTEMİYORUM DEYİP UYAR DEVAM EDERSE GÖNDER GİTSİN

Evli ise dokunmayin degismicek cunku sadece eşinin hayati sekteye ugrayacak. Ama genç bekar ise uyarı tekrarlarsa yollayin belki ders olurda ilerdeki eşini kurtarirsiniz

Back
X