İşten ayrılma

Asimisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2016
1.123
1.352
133
Kızlar ben bir şirkette 8 yıldır çalışıyorum maaşım pek iyi değil kıdemim de zorlamayla ilerliyor sürekli haksızlıklara maruz kalıyorum biliyorum bunlar her yerde olan şeyler ama bir konu daha var yüksek lisans yapıyorum ve çalıştığım işle hiç ilgisi yok mezuniyetim bambaşka bir bilim dalından. Bu alanda devam etmek istiyorum sonrasında doktora da yapacağım seneye bir de bebek planımız var işim çok zor değil ama mesai saati çok uzun sabah yedide evden çıkıp akşam yedide dönüyoruz. Şimdi yüksek lisansta ikinci dönemdeyim seneye tez var. Yökdil için de kursa başlıyorum hafta içi iki akşam kurs. Bu kadar şeyi kaldırabilir miyim bilmiyorum eşim istersen işten ayrıl diyor ben ayrılırsam gelirimiz 7000 civarı olacak izmir'de yaşıyoruz bu paraya geçinilir mi? İşten ayrılıp hayallerim için uğraşayım mı?

Millet asgari ücretle geçiniyor denir bu soruya aslında ama giderinizi siz bilirsiniz tabi ... hedefine odaklan derim 7000 çocuksuz bana yeter

7 bin lira bence düşük bir rakam değil .
Ama tabi giderlerde önemli.
Bir de her zaman için eğer bir hedefiniz ve isteğiniz varsa bir şeylerden fedakarlık yapmanız gerekiyor.
Gerçekten istiyorsanız biraz fedakarlıkla çözülür bence.

Bizim şuan ikimizin toplam geliri 6500-7000 arası değişiyo. Biz geçiniyoruz, geziyoruz, tatil yapıyoruz ama belki bizi tatmin eden şeyler sizi etmeyebilir. Bunu aslında kendiniz de hesaplayabilirsiniz. Bana iş mi bebek mi deseler bebeği tercih ederim ama bazı insanlar kariyer yapmayı daha ön planda tutuyo. Bu da sizin cevap verebilceğiniz bi soru bence.

Herhangi bir borç falan yoksa çocukta olmadığı için izmirde 7000 ile geçinebilirsiniz ama giderlerinizi en iyi siz bilirsiniz.

Captain price a katılıyorum. Geçinmeniz hayat tarzınızdan en ölçüde vazgeçebileceğinize ve borç harca bağlı. Doktora dediğine göre akademisyenlik düşünüyorsun sanırım. Özellikle devlet üniversitelerinde kadro bulmak kolay değil. Şartlarının tamamını gerçekçi olarak göz önünde bulundur.

Teşekkür ederim cevaplar için ev kira değil kredi ödemelerimiz var aylık 2500 lira eşimin arabası var benzin masrafı biraz fazla bunu kısamıyoruz malesef buna rağmen çocuk da olunca yeter mi?

Evet akademisyenlik için uğraşıyorum kadro bulmak çok zor yani şimdi işi bırakırsam yıllarca işsiz kalabilirim. Bir yandan çocuk olunca masraflar da artar eşime çok yüklenmek istemiyorum

Mesai saatleriniz 7.00-19.00 değilse uzun değil ki bu saatler. Klasik masa başı beyaz yaka iş saatleri 8.30-18.00 zaten. Arada geçen süre muhtemelen yolda harcadığınız zamandır ki büyük şehirlerin hepsi aynı hemen hemen.

Gelirin yetmesi nasıl yaşadığınıza bağlı. Bahsettiğiniz gelir seviyesi izmir için orta düzey. Gezmeye, yemeye içmeye çok düşkün değilseniz kiranız ve ödediğiniz bir borç yoksa yeter. Sizin geliriniz ne kadar ve ne kadar bir gelirden mahrum kalacaksınız işten çıkınca? Eşinizin geliri bahsettiğiniz şeyleri yapmak için (okul- kurs vs ücretleri) yeterli mi sizce? Sizin bir birikiminiz var mı? Bunlar önemli detaylar.

Bahsettiğiniz şeyleri işten ayrılıp yapmak kolay olan zaten. Siz zoru başarabilir misiniz? Önemli olan bu bence.

4500 lira ile geçinilir mi diyorsun yani. Ucu ucuna geçinilir. Kursa gideyim dersen gezemezsiniz. Aç kalmazsınız ama çok da rahat edemezsiniz.
Bir de sormamışsın ama çocuğa bakacak biri yoksa doktora ve çocuk birlikte olmaz.

Evliliğimizin baiından beri borç ödediğimiz için (düğün yapmadık eşyalarımızı kendimiz aldık) pek gezen tozan insanlar değiliz. İş ile ev farklı şehirlerde. Benim tazminatım var ama o da var olan kredimi ve bir iki kredi kartını kapatıyor
Maaşım 3000 lira! Şu anki haliyle ben 1800 lira kredi ödüyorum yani eve katkım ancak 1000 lira civarında işten ayrılırsam borçlarımı kapatıp ayrılabilirim. Çocuğa bakacak yakınım yok malesef her şeyi bir arada yapmak zorundayız

Bence rahat rahat geçinirsiniz. Araştırma görevlisi olmayı düşündünüz mü? Ben şuan araştırma görevlisi olarak çalışıyorum ve maaşı bence çok çok iyi. Ama bebek özellikle doktora yeterlilikte çok zorlar diye düşünüyorum. Acayip bir çalışma temposu çünkü.

Ne güzel tebrik ederim sizi:) evet maaşı iyi :)
Argör olmak için yaşım tutmuyor malesef ama öğretim görevlisi olarak başlayabilirim yüksek lisans bitince yani umarım doktora yaparken kadrom olur. Bebek için daha fazla bekleyemem ikisi bir arada olmak zorunda ama hocalarım biz de böyle yaptık çocukla birlikte diyorlar tabi şimdi 80 yaşındalar geçmiş zorluklar unutulmuş da olabilir :)

Kaç yaşındasınız? Ben de akademi için işimden ayrıldım. :)

ben ayrılırsam gelirimiz 7000 civarı olacak
Bu maasla stres yasamayın gayet gecınılebılır..

Bu sizin tamamen luks harcamalariniza ve sabit giderlerinize bagli bir durum. Tatil, gezmek, sosyal hayat, sigara alkol.. bunlarin hepsi belirleyici. Mutevazi bir hayatiniz varsa yeterli, diger turlu yetmez.

Merhaba,
İşten keyfi olarak siz ayrıldığınız için tazminat hakkınızın olup olmadığı konusunda emin olmanızı tavsiye ederim. Benim bildiğim kadarıyla tazminat hakkınız bulunmuyor. Oradan gelecek olan parayı hesaba katmayın.

Kaç yaşındasınız? Ben de akademi için işimden ayrıldım. :)
Nasıl gidiyor peki iyi ki cevap yazdınız detayları anlatır mısınız pişmanlık var mı parasızlık zor geliyor mu. Gerçi ben pişman olmam diyorum çünkü alanımı çok seviyorum. Yaşım 39

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…