Captain price a katılıyorum. Geçinmeniz hayat tarzınızdan en ölçüde vazgeçebileceğinize ve borç harca bağlı. Doktora dediğine göre akademisyenlik düşünüyorsun sanırım. Özellikle devlet üniversitelerinde kadro bulmak kolay değil. Şartlarının tamamını gerçekçi olarak göz önünde bulundur.Kızlar ben bir şirkette 8 yıldır çalışıyorum maaşım pek iyi değil kıdemim de zorlamayla ilerliyor sürekli haksızlıklara maruz kalıyorum biliyorum bunlar her yerde olan şeyler ama bir konu daha var yüksek lisans yapıyorum ve çalıştığım işle hiç ilgisi yok mezuniyetim bambaşka bir bilim dalından. Bu alanda devam etmek istiyorum sonrasında doktora da yapacağım seneye bir de bebek planımız var işim çok zor değil ama mesai saati çok uzun sabah yedide evden çıkıp akşam yedide dönüyoruz. Şimdi yüksek lisansta ikinci dönemdeyim seneye tez var. Yökdil için de kursa başlıyorum hafta içi iki akşam kurs. Bu kadar şeyi kaldırabilir miyim bilmiyorum eşim istersen işten ayrıl diyor ben ayrılırsam gelirimiz 7000 civarı olacak izmir'de yaşıyoruz bu paraya geçinilir mi? İşten ayrılıp hayallerim için uğraşayım mı?
Evet akademisyenlik için uğraşıyorum kadro bulmak çok zor yani şimdi işi bırakırsam yıllarca işsiz kalabilirim. Bir yandan çocuk olunca masraflar da artar eşime çok yüklenmek istemiyorumCaptain price a katılıyorum. Geçinmeniz hayat tarzınızdan en ölçüde vazgeçebileceğinize ve borç harca bağlı. Doktora dediğine göre akademisyenlik düşünüyorsun sanırım. Özellikle devlet üniversitelerinde kadro bulmak kolay değil. Şartlarının tamamını gerçekçi olarak göz önünde bulundur.
Ne güzel tebrik ederim sizi:) evet maaşı iyi :)Bence rahat rahat geçinirsiniz. Araştırma görevlisi olmayı düşündünüz mü? Ben şuan araştırma görevlisi olarak çalışıyorum ve maaşı bence çok çok iyi. Ama bebek özellikle doktora yeterlilikte çok zorlar diye düşünüyorum. Acayip bir çalışma temposu çünkü.
Ne güzel tebrik ederim sizi:) evet maaşı iyi :)
Argör olmak için yaşım tutmuyor malesef ama öğretim görevlisi olarak başlayabilirim yüksek lisans bitince yani umarım doktora yaparken kadrom olur. Bebek için daha fazla bekleyemem ikisi bir arada olmak zorunda ama hocalarım biz de böyle yaptık çocukla birlikte diyorlar tabi şimdi 80 yaşındalar geçmiş zorluklar unutulmuş da olabilir :)
Evliliğimizin baiından beri borç ödediğimiz için (düğün yapmadık eşyalarımızı kendimiz aldık) pek gezen tozan insanlar değiliz. İş ile ev farklı şehirlerde. Benim tazminatım var ama o da var olan kredimi ve bir iki kredi kartını kapatıyor
Maaşım 3000 lira! Şu anki haliyle ben 1800 lira kredi ödüyorum yani eve katkım ancak 1000 lira civarında işten ayrılırsam borçlarımı kapatıp ayrılabilirim. Çocuğa bakacak yakınım yok malesef her şeyi bir arada yapmak zorundayız
Nasıl gidiyor peki iyi ki cevap yazdınız detayları anlatır mısınız pişmanlık var mı parasızlık zor geliyor mu. Gerçi ben pişman olmam diyorum çünkü alanımı çok seviyorum. Yaşım 39Kaç yaşındasınız? Ben de akademi için işimden ayrıldım. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?