• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten çıkarıldım

Muhasebcisiniz ve İşkurun calısma bakanlığına baglı oldugunu bilmiyorsunuz? Daha kotusu iş mahkemesinin calışma bakanlığına baglı oldugunu düşünüyorsunuz öylemi?

Allahım sen koru..

Bilmeden insanları yanlış yönlendirip vebal almayın bari,bilmiyorsunuz susun. Bi mahkeme 2 sene sürüyor. Kızı 2 sene bekleteceksiniz.

Konu sahibi önce işkura şikayet, Son çare mahkeme.

Bu arada bunu çalışma bakanlığı personeli olarak söylüyorum, birinci ağızdan yani.

lütfen bir akıl verin bana. çarşamba günü bana tüm haklarımı vereceğini, mağdur etmeyeceğini ve çıkış belgemi kendisi imzalayacağını söylediği halde bugün gitmiş muhasebeciye benb çıkarmıyorum kendisi çıkıyor gerekli işlemleri ona göre yap demiş. ben napıyım şimdi nasıl bir yol izleyim lütfen yardımcı olun????

lütfen bir akıl verin bana. çarşamba günü bana tüm haklarımı vereceğini, mağdur etmeyeceğini ve çıkış belgemi kendisi imzalayacağını söylediği halde bugün gitmiş muhasebeciye benb çıkarmıyorum kendisi çıkıyor gerekli işlemleri ona göre yap demiş. ben napıyım şimdi nasıl bir yol izleyim lütfen yardımcı olun????

Ne yok artık... asla işe gelmemezlik yapma. Sen çıkmıyorsun sonucta.

Ne iftirası atıyorlar. Kayda al konuşmalarınızı. Şikayet etmen gerekiyor.
Neden ssk çıkışlarınızı yaparken siz müdehale etmediniz. Sonucta 5 yıldır orda çalışıyorsunuz
Onlar kafasına göre sizi diğer şirketlerine nasıl girdi çıktı yaparlar.
Şimdi daha dün girmişsin gibi muamele göreceksin

çıkış evraklarını özellikle ibranameyi imzalamayın
işten çıkışınızın işveren tarafından yapıldığını kendi isteğinizle olmadığını bildiren bir yazı yazıp verin
bir suretini imzalayıp vermeleri çok iyi olurdu ama yapmazlar tabiki bu durumda

hakkınızı arayacağınızı söyleyin
dava açacağınızı dile getirirseniz riske girmek istemezler bence
ilk giriş tarihinizden başlayarak kıdem ihbar hesaplayın, yıllık izin ücreti,ikramiye,yol parası ne varsa isteyin
giriş çıkış yapmışlar son giriş tarihini baz alırlarsa kabul etmeyin
paranızı almadan hiçbirşey imzalamayın
tanıdığınız bir avukat varsa ihtarname gönderin

Öncelikle bir kapı kapanır diğeri açılır. Umarım daha iyi bir iş bulursunuz. Her şeyden önce sizi haklı ve geçerli bir neden olmaksızın çıkaramazlar. Aynı işte çalışmanıza rağmen yıl dolmadan çıkıp girmiş gösterimenizi vs Yargıtay kabul etmiyor ve işinizde devam ediyordunuz şeklinde yorumluyor. Eğer işten çıkmak istemiyorsanız çıkmayabilirsiniz çıkarırlarsa da 1 ay içinde işe iade davası açabilirsiniz. İşten kendiniz de çıkmak istiyorsanız kıdem, ihbar, fazla mesai, UBGT vs hak ve alacaklarınzı talep edin verdiklerinde ise alacaklarınızı tamamen aldıysanız ibraname imzalayabilirsiniz ki bu alacağım kalmamıştır anlamındadır ama istifa dilekçesi imzalamayın bir de sizi ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılıktan çıkarıldı göstermemelerine dikkat edin ki bu bilgileri genelde muhasebecileri girer işsizlik maaşı alabileseniz. Size imzalttıkları ibranamede hak ve alacak kalemleriniz ayrı ayrı belirterek ödemeniz yapılmazsa ve sizin hesabınıza yatırılırak verilmezse Yargıtay ibranameyi de geçerli kabul etmeyecektir. İşçi alacaklarınızı maaş vs 5 yıl kıdem tazminatınızı ise 10 yıl içinde talep edebilirsiniz. İşten çıkmak istemiyorsanız işvereni noter aracılığıyla ihtar edin. Bir avukattan destek alın.

herkes 15 gün önce haber vermeli diyor ama daha önceden bildirilmesi gerekiyor bu süreleri , haklarımızı bilelim birbirimizi yanlış yönlendirmeyelim.

Hizmet Süresi Bildirim Süresi İhbar Tazminatı Tutarı
6 aydan az olan çalışma dönemi için 2 hafta 2 Haftalık Ücret
6 aydan 1,5 yıla kadar olan çalışma dönemi için 4 hafta 4 Haftalık Ücret
1,5 yıldan 3 yıla kadar olan çalışma dönemi için 6 hafta 6 Haftalık Ücret
3 yıldan fazla olan çalışma dönemi için 8 hafta 8 haftalık Ücret

Bildirim süreleri yukarıdaki gibidir ve bu süreler içinde çalışırken günde bikaç saat yeni iş arama izni de verilmelidir. Bu sürelere uyulmazsa ihbar tazminatı ödenmelidir.

seni işten çıkarttıklarını belirtsinlerki işsizlik maaşı al..imza olayını bilmiyorum

Hukuki konularda internetten bilgi edinmeyin bir avukattan destek alın. İhtarname acil yapılması gereken bir şey olduğu için özel avukattan destek alsanız da dava açmak için avukat tutacak maddi durumunuz yoksa bağlı bulunduğunuz şehrin Barosundan ücretsiz avukat talep edebilirsiniz ve tarafınıza sizi temsil etmek üzere avukat atanacaktır unutmayın.

lütfen bir akıl verkıdeminna. çarşamba günü bana tüm haklarımı vereceğini, mağdur etmeyeceğini ve çıkış belgemi kendisi imzalayacağını söylediği halde bugün gitmiş muhasebeciye benb çıkarmıyorum kendisi çıkıyor gerekli işlemleri ona göre yap demiş. ben napıyım şimdi nasıl bir yol izleyim lütfen yardımcı olun????
Sen dilekçe vermeden seni istifa etmiş gibi gösteremez.Mahkemeye ver,kıdemini almadan sakın çıkma.

bölge çalışma müdürlükleri var, internetten araştırıp bulun sizin bölgenize bakan müdürlüğü. onlar sizin adınıza bütün haklarınızı takip ediyorlar çalışma ve sosyal güvenliğe bağlı olarak. avukat bile tutmanıza gerek kalmıyor. sakın ibranameyi imzalamayın. mümkün mertebe her üç şirkette de çalıştığınızı kanıtlayacak maildir, fakstır, imzaladığınız belgelerdir birer nüsha almaya çalışın.

İstediği kadar kendi çıkıyor desin, istifa dilekçesi imzalamadığın müddetçe hiç bir hakkın yanmaz.

Sen işe git, eğer sana gelme diyorsa veya dediyse doğrudan bi notere gidip, işverenliklerde unvan ve adresine tebliğ edilmek üzere ihtarname çektirin, ihtarnamede; bugün işyerinize çalışmak için geldiğim halde, tarafınızca, bugünden itibaren işyerinizde çalışmamam gerektiği beyan edilerek, iş sözleşmemi feshettiğiniz belirtildi. İş sözleşmem tarafınızca 4857 sayılı İş kanununun 17. Maddesi uyarınca bildirimsiz olarak feshedilmiş olmasına rağmen, yasal haklarım olan ücretim, izin ücretim, ihbar ve kıdem tazminatlarım tarafıma ödenmemiştir. İşyerinizde çalışmaya devam etme istek ve iradesinde olduğumu belirterek, iş sözleşmemin feshedilmesi halinde 4857 sayılı İş kanunu gereğince ödenmesi gereken tüm yasal haklarımın( ücret, yıllık izin ücreti, fazla çalışma ücreti, ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı) banka hesabıma yatırılarak ödenmesini, aksi taktirde hakkınızda tüm idari ve yasal yollara başvuracağımı bildiririm.

Diye uzun uzun yazarak, ihtar çektir.

Öderse ne ala ödemezse önce işkura şikayet, ve bu süreçte hiç bir şey imzalama. İmza attı öyle ödicem der sakın imzalama.

İstediği kadar kendi çıkıyor desin, istifa dilekçesi imzalamadığın müddetçe hiç bir hakkın yanmaz.

Sen işe git, eğer sana gelme diyorsa veya dediyse doğrudan bi notere gidip, işverenliklerde unvan ve adresine tebliğ edilmek üzere ihtarname çektirin, ihtarnamede; bugün işyerinize çalışmak için geldiğim halde, tarafınızca, bugünden itibaren işyerinizde çalışmamam gerektiği beyan edilerek, iş sözleşmemi feshettiğiniz belirtildi. İş sözleşmem tarafınızca 4857 sayılı İş kanununun 17. Maddesi uyarınca bildirimsiz olarak feshedilmiş olmasına rağmen, yasal haklarım olan ücretim, izin ücretim, ihbar ve kıdem tazminatlarım tarafıma ödenmemiştir. İşyerinizde çalışmaya devam etme istek ve iradesinde olduğumu belirterek, iş sözleşmemin feshedilmesi halinde 4857 sayılı İş kanunu gereğince ödenmesi gereken tüm yasal haklarımın( ücret, yıllık izin ücreti, fazla çalışma ücreti, ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı) banka hesabıma yatırılarak ödenmesini, aksi taktirde hakkınızda tüm idari ve yasal yollara başvuracağımı bildiririm.

Diye uzun uzun yazarak, ihtar çektir.

Öderse ne ala ödemezse önce işkura şikayet, ve bu süreçte hiç bir şey imzalama. İmza attı öyle ödicem der sakın imzalama.

3 ayrı şirkette çalıştığını unutmuştum. Bu ihtarnamenin sonuna, aynı işyeri içerisinde şu şu farklı unvanları olan 3 ayrı şirket tarafından sigortalılığım kesilip, devam ettirilmiş olmasına rağmen, 2010??? Yılından beri işyerinizde, şu şu işte çalışmamdan dolayı, 5 yıllık kıdemim birleştirilerek, ihbar ve kıdem tazminatlarımın gerçek kıdem sürem üzerinden ödenmesi... Diye ekle.

Güzel bi ihtar yaz, avukat yada müfettiş tanıdığın varsa yardım al.

Bugün herhangi bir sebep gösterilmeksizin işten çıkarıldım ve bunu bana telefonumu arayarak söylediler. o sırada iş yerindeydim. bu yerde 2010 dan beri çalışıyorum fakat firma bünyesinde iki şirket olarak çalışıyor. birisi şahıs firması ve diğeride normal şirket olarak. (işverenlerim 3 kardeş) ben bu süre içerisinde birkaç defa birinden çıkarılıp diğerinde çalışıyor olarak gösterildim. buna diğer çalışanlar da dahil. son olarak 2014 5 ocak tarihinden beri ssklı görünüyorum. yarın kıdem ve ihbar tazminatlarım için işveren ile görüşecem. ssk asgari ücret üzerinden yatırılıyor. bu arada yıllık izin ücretlerimi almadım ama bana vereceğine dair söz verdi. belirsiz süreli iş sözleşmesinde de imzam yok. sadece işverenin kaşe imzası var. ben atmamıştım. daha doğrusu personel özlük dosyasında bulunan belirsiz süreli sözleşme bu. harici olarak imzaladığım bişey yok. bunu imzalamalı mıyım? imzalamazsam diğer haklarımı alamaz mıyım? izlemem gereken nasıl bir yol? bana yardımcı olur musunuz?

1.5 YILDAN 3 YILA KADAR 6 HAFTA
3 Yıldan 5 yıla kadar 8 hafta önceden bildirmeden işten atamazlar atarlarsa ihbar tazminatı ödemeleri gerekir.Tabi sen noterden hemen ihtar çekmelisin ihbar tazminatımı ödemeden işten attınız diye

Merhaba herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Cuma günü konuştuk tekrar kendisi ile. Benimle çalışmaya devam edeceğini eğer istersem kendimçıkabileceğimi söyledi. Fakat daha başka sebeplerden dolayı da ben burda çalışmak istemiyorum. Bugün işe yeniden geldim. Işverenimin gelmesini bekliyorum. En azından şu beş senenin hatrı için güzelce konuşup anlaşma yoluna varicam. Ha yine kabul etmezse allaha havale edicem. Her taraftan elim kolum bağlı. Küçük bir iş yeri olduğu için Ne giris cikisimi ispat edebilirim ne de kendime şahit bulabilirim. avukat ileGörüştünm elinde yazılı geçerli belge olması lazım dediÇıkarıldığınıma dair böyle bir belge de yok zaten..

Merhaba herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Cuma günü konuştuk tekrar kendisi ile. Benimle çalışmaya devam edeceğini eğer istersem kendimçıkabileceğimi söyledi. Fakat daha başka sebeplerden dolayı da ben burda çalışmak istemiyorum. Bugün işe yeniden geldim. Işverenimin gelmesini bekliyorum. En azından şu beş senenin hatrı için güzelce konuşup anlaşma yoluna varicam. Ha yine kabul etmezse allaha havale edicem. Her taraftan elim kolum bağlı. Küçük bir iş yeri olduğu için Ne giris cikisimi ispat edebilirim ne de kendime şahit bulabilirim. avukat ileGörüştünm elinde yazılı geçerli belge olması lazım dediÇıkarıldığınıma dair böyle bir belge de yok zaten..
patronun istediği gibi kendin çıkacaksın yani
hakkını ara canım işyeri küçük büyük deme

Back
X