- 13 Şubat 2013
- 386
- 153
- 63
- Konu Sahibi lavantakesesi35
-
15-16 ay oldu daha önce uyarı almadı. Herşey normaldi aslında.Siznde kandiliniz mübarek olsun.
Evet gerçekden zor bir durum.Nişanlınız yasal olan haklarını alamadıysa ,Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına yazabilir yada Sgk ya başvurabilir.
Bu konuda çok ciddi cezalar var.
Ama burada ; Nişanlınızın ne süredir aynı işyerinde çalıştığı,Uarı alıp almadığı ,Tazminata hak kaznıp kazanmadığı çok önemli.
Sebep göstermediler mi?Merhaba arkadaşlar,
Bir kaç gündür konu açmakta kararsızdım. Sonunda karar verdim. Öncelikli herkesin Mevlid Kandili Mübarek olsun.
Çok güvendiğimiz ve nişanlımla beraber aynı yerde çalıştığımız bir işimiz vardı 3-4 gün öncesine kadar. Nişanlımı çok saçma bir sebepten, ihbar vermeden mesai saati bitiminde işten çıkardılar.İlk sorum bu konuda yasal olarak tazminat hakkını, ihbar tazminatı izin ücreti vb. vermezlerse neler yapabilir iş mahkemesine başvuru için bir süre varmış sanırım.
Ayrıca ben kendimi çok huzursuz hissediyorum. Aynı yerde ben devam ediyorum.İçin sıkılıyor bulunduğum yer dar geliyor. Her an bende tehlikedeyim farkındayım özel sektör malum. Hak yeniyor oda açık. Üniversite mezunuyuz fakat iş bulmak bu Ülkede zor onuda biliyoruz.Bir yandan bende iş bakıyorum.Çok rahatsızım sürekli bir kalp çarpıntısı haksızlığa gelemiyorum.
Neden Sgk'ya uğrayacak ki?Nişanlınız mutlaka Sgk ^ya uğrasın ve durumunu anlatsın.Oradaki uzmanlar durum için gereğini yapacaklar ve nişanlınızı yönlendireceklerdir.Sonrasındada Yargıya müracatını yapsın.Mutlaka sonuç alacaktır.
Sebep göstermediler mi?
Yani kendilerince belli bariz bir şey yoksa ellerinde delil falan tazminat vermek zorunda.
ama bazı iş yerleri açık sözleşme imzalatıyor alçakça. İşten çıkarılınca kendin istifa etmiş süsü veriyorlar. Böyle bir şey imzalamadı demi daha önce?
Eğer şartları oluşmuş ise işe iade davası açabilir nişanlınız. Bu durum çalıştığınız yere göre değişir. Ayrıca kıdem tazminatı, varsa ücretli izin alacağı, ihbar tazminatı alabilir. Neden işten çıkarıldı? Sebep gerekçe ne? İş akdinin feshi bildirimi yapıldı yoksa direk sen işten çıkarıldın gelme mi dendi? Hak kaybına uğramamak için mutlaka bir avukattan yardım alın nişanlınız masrafları karşılayamayacak durumda ise bulunduğunuz ilin adli yardım bürosuna başvursun baro bir avukata yönlendirecektir.
ihbar tazminatı artı bir yılı geçtiği için de kıdem tazminatı alma hakkı var .15 gün önceden ihbar vermek zorundalar normalde, ihbar verilmediyse ihbar tazminatı alabilirsiniz. Ya da nişanlınız son bi kez iş yeriyle konuşup, o ihbar etmeniz gereken 15 günlük sürenin maaşını verin yoksa tazminat isticem falan diyebilir.
Neden Sgk'ya uğrayacak ki?
Sebep freelance olarak mesai saati harici çalışması. Özel sektördeyiz ek iş yapabiliriz. Şuan üniversiteye devam ediyoruz ordaki derslerde bile gördüğüm devlet memuru bile belirli şartlarda ek iş yapabilir.Herhangi ihbar verilmedi. mesai saati bitimi sözlü olarak çıkarıldı. Herhangi bir kağıt imzalamadı imzalamazda zaten.Ki mesai saati harici olduğunu her türlü kanıtlaya biliriz.Kaldı ki bunu işe girerken de biliyorlardı.Onu bahane ettiler mesele sadece insanlarımızın işverenlerimizin tükenmek bilmeyen egosu.
nasıl tespit ettiler o şekil çalıştığını?Sebep freelance olarak mesai saati harici çalışması. Özel sektördeyiz ek iş yapabiliriz. Şuan üniversiteye devam ediyoruz ordaki derslerde bile gördüğüm devlet memuru bile belirli şartlarda ek iş yapabilir.Herhangi ihbar verilmedi. mesai saati bitimi sözlü olarak çıkarıldı. Herhangi bir kağıt imzalamadı imzalamazda zaten.Ki mesai saati harici olduğunu her türlü kanıtlaya biliriz.Kaldı ki bunu işe girerken de biliyorlardı.Onu bahane ettiler mesele sadece insanlarımızın işverenlerimizin tükenmek bilmeyen egosu.
Hayır herhangi bir durum olmadı.Çıkartılırken herhangi bir tartışma / kavga vs oldu mu?
nasıl tespit ettiler o şekil çalıştığını?
Anladım. Bu çok ince bir çizgi aslında. Yani ne tür bir iş yaptığınızı bilmiyorum ama insanlar bu ek iş olayını tamamen iyi niyeti suistimal de edebilir. Öyle yapıyorsunuz demiyorum ama iş veren böyle düşünür.Sebep freelance olarak mesai saati harici çalışması. Özel sektördeyiz ek iş yapabiliriz. Şuan üniversiteye devam ediyoruz ordaki derslerde bile gördüğüm devlet memuru bile belirli şartlarda ek iş yapabilir.Herhangi ihbar verilmedi. mesai saati bitimi sözlü olarak çıkarıldı. Herhangi bir kağıt imzalamadı imzalamazda zaten.Ki mesai saati harici olduğunu her türlü kanıtlaya biliriz.Kaldı ki bunu işe girerken de biliyorlardı.Onu bahane ettiler mesele sadece insanlarımızın işverenlerimizin tükenmek bilmeyen egosu.
Sgk'ya şikayet dilekcesi vermek için uğrıcak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?