İşten çıkarılma ve Sorunlar

Bugün çekicez bizde inşallah bakalım.

Geçmiş olsun, hakkınızda hayırlısı olsun. Bence bu işin peşini bırakmayın asla, tabii ucu size de dokunur mu bilemem ama çok yanlış, terbiyesizce bişey yaptıkları bizim bir çalışanımız vardı adam (o zamanlar bordro imzalatılırdı çalışanlara) o gelince kaçardı, imzalamaz işe gelmez, babama bağırır çağırır sonra işten çıkmak istedi tazminatını da vermemize rağmen sgk' ya şikayet etmişti bizi, hemen denetlemeye gelimişlerdi. Sonuçta imzaladığı bişey yok, haber verme yok, sebep yok tak diye işten çıkaramazlar benim bildiğin..

İşte bu dediğiniz için Sgk'ya değil Bölge çalışma Müdürlüğüne gidilmesi gerekir. Eğer sigorta ile ilgili bir problem var ise Sgk'ya başvurabilir tabi.

valla anlaşılan sgk uzmanları bi bizim davada hemen hareket edemediler 13 yıl önce bir iş yerinde işe girdim 3 yıl çalıştım sonra şube kapatıldı içeride 4 ay maaş+kıdem+ihbar +yıllık iznim vardı vermediler vericez dediler bende dava açtım bi baktıkki sigortamı 15 gün yatırmışlar her ay için önce sgk dava açıpğ kanıy-tlayıp kazanıp sonra haklarımı talep edebilecekmişim sgk açtığım dava 5 yılda sonuçlandı ve kazındım geri dönük eksik günelrin eklenecek hala gazete ilamıyla dilekçe verdim eklenecek sonra iş yerine davama geldi sıra bu sonuçlanan davaya istinaden karşı taraf katılmadığından 3,5 yılda bu sürdü en sonunda onuda kazandım alacağımı alacağım ama şirket batmış alamadım şimdi faaliyet gösterirse sahipleri bir yerde avukat talip ederse alabileceğiz.kaç yıllık uğraş yavaş işleyen adalet elde sadece geri alabildiğim siğorta günlerin onları bir türlü ekleyemediler hala ekletme çabasındayım .kazandımda ne oldu kaç yıl koşturdum bir sürü dosya masrafı ,ihtar çekilecek masraf masraf kazandık ama karşı taraftan ne haklarımızı ne masrafalrımızı alamadık.

İşte bu dediğiniz için Sgk'ya değil Bölge çalışma Müdürlüğüne gidilmesi gerekir. Eğer sigorta ile ilgili bir problem var ise Sgk'ya başvurabilir tabi.
Doğrudur olabilir.
Benim kuzenim in geçen sene başına böyle bir olay geldi.Direk Sgk ya gitti.Orda çözdüler .Ordan aklımda kaldı.
Hatta işveren konu mahkemeye taşınmadan halletti.Tüm haklarını kendisine ödedi ama çsgb cezadan kaçamadı
Kısa yoldan çözülmüştü.O yüzden bende önerdim.

Bu dediğinizi Bölge Çalışma Müdürlüğüne bağlı iş müfettişleri yapar iş kanunu gereğince. Bir nevi uzlaştırıcı kurum gibi. Sgk dediğim gibi sigorta ile ilgili problem varsa devreye girer muhtemelen kuzeninizin sigortayla ilgili problemi de vardır. Ancak burada konu sahibinin nişanlısı eğer şartları varsa işe iade davası açabilir. Bu durumda hem boşta geçen süreyi hem de işveren işe iadesini kabul etmez ise mahkemece takdir edilecek tazminatı almaya hak kazanabilir ve bu durum iş akdinin feshi tarihinden itibaren bir ay içerisinde açılması gerekir. Bu yüzden konu sahibine bir avukat ile görüşmeden işlem yapmamasını öneririm. Keza fesih bildiriminiz de yok anladığım kadarı ile. Yapacağınız hatalı bir usul işlemi ile dava sonucunu/talep sonucunuzu tehlikeye atabilirsiniz ve hem mahkeme masraflarını ve hem de karşı tarafa vekalet ücreti ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…