İşten çıkıp İş aramak Konusundaki düşünceleriniz

Gul_28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2012
91
17
88
İstanbul
Merhabalar ;

Eşim mali müşavir ve şuan ki işinden de hiç memnun değil. Bir çok ilana başvurdu fakat 9 ayda geri dönen 4 iş yeri ile görüştü. onlarda karşı taraftan dolayı olumsuz sonuçlandı. Dün bir arkadaşı tanıdığı bir firmaya yönlendirmiş bizimkini. Bu da görüşmeyi kabul etmiş. Fakat önceki iş görüşmelerinde de iş yerinden izin alması sıkıntı oluyor diye iş yerinden ayrılıp öyle iş aramak istiyor. Bende bunu hiç istemiyorum. Zaten sürekli geri dönüşte olmuyor evde geri dönüşleri beklemesi bana pek mantıklı gelmiyor. Ayrıca kredi ödememiz var.Kiradayız bende çalışıyorum. Fakat benim aldığım para ile pek geçinmemiz mümkün değil. Bırakın mümkün olsa da iki ay da bir geri dönüş oluyor o da olumsuz sonuçlanıyor zaten. Dün akşam görüşmeye gideceksin değil mi diye sordum. Gitmeyeceğim ben burda çürüyeceğim işten çıkıp iş aramama izin vermiyorsun gibi laflar etti. Gereksiz yere ailemin yanında bana trip atarak beni zor durumda bıraktı. Sonuçta 1-2 saat eşim hasta v.s. bir bahaneyle işten izin alıp görüşmeye gidebilirdi. Bazen tam olarak ne istiyor anlayamıyorum. Görüşmeye gitmeyi çok istiyor fakat sonra bir tripler anlatamam. Sonuçta bende eşimin doğru düzgün bir yerde çalışmasını isterim fakat hazır işini bırakıpta evde işin gelmesini beklemesini istemem tabi ki. Birde iş bulamadım bunalımını hiç çekecek durumda değilim. Dünden beri de benimle konuşmuyor. Sadece istediğini yap dedim. Sanki iş bulamamasının suçlusu benmişim gibi. Beni cezalandırıyor aklınca ama benimde sinirlerim geriliyor iyice. Bu durumda sizler benim yerimde olsanız tepkiniz ne olurdu. Nasıl davranırdınız merak ediyorum ?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Safi bahane yatmak icin yer ariyor ,musade etmeyin bence..eaim hasta deyip girusmeye gidebilir bence ya farkli planlari var ya da calismayi dusunmuyor gibi geldi..

İşten çıkıp iş aramak oldukça riskli evet çalışırken iş bulmak zor oluyor görüşmeye gitmek falan ama mecbursan çekiyorsun ki bekarken bile insan boşta aylarını geçirmek istemezken eşiniz buna nasıl cesaret ediyor şaşırdım doğrusu sanırım işinden oldukça şikayetçi sabredemiyor artık siz fikrinizi doğru bir şekilde belirtmişsiniz bu tripleri kızgınlığı geçecek sizi anlamaya başlayacaktır yakın zaman içerisinde merak etmeyin zorlu bir süreç inşallah Rabbim hayırlı bir kapı açar kısa sürede

Düzgün olmayan bir işyerinde çalışmak gerçekten çok zor, benim eşimin çalıştığı yerde hiç iyi değil. Çok berbat
Ben kolay kolay bahane bulmam, önce cefa sonra sefa derim.... ama bura öyle böyle biryer değil.. haksızlıklar diz boyu
O yüzden seni iyi anlıyorum. bizde iş ararken onlarca işyerine başvuru yaptık.. hep olumsuz yada geri dönüş yapmadılar
Şimdi memnun değil çalışırken izin almak çok zor, zaten 1 saat bile izin alsa yarım gün kesiyorlar maaşından
Napalım bir gün izin alsa 2. sefer alamaz.. zaten görüşeceği işler geri dönüşleri olumsuz olma ihtimali çok yüksek..
Sizinde eşiniz işten çıksa evde görüşmelerin geri dönüşü beklemesi zor olur... gerçekten insanda moral kalmıyor
erkeğin işsiz durmasıda daha fena oluyor. Ne kadarda destek olsan, ince bir çizgi var.. üzülüyor üzüyor..
Amannnn ne biliyim :44:bizde napıcaz bilemedik.. işyeri berbat tek bildiğimiz bu
Ha birde tanıdığın olmayınca iyi bir yerde düşmüyor insana, istisnalar var tabi.. şans işte birazda
Emek hırsızlığı çok..

Duygularıma tercüman oldun diyebilirim.Aynen öyle eşimin iş yerinde de hakkı çok yeniyor.Bu yüzden 5 dk bile tahammül edecek durumu yok. Ama bir diğer taraftan da geçindirilmesi gereken bir ev ve borçlar var. bunlarda gözardı edilemez. Tanıdık olmaması da çok kötü kesinlikle. Bende arada kalıyorum. Bana trip yapması beni iyice çileden çıkarıyor ama. Hepimiz için hayırlısını dilerim Allahtan.

Şu anda pek beni anlama kısmını düşünmüyor.Nasılsa sen idare edersin beni diye düşündüğü için. Bende onun işten çıkmasını istemediğim için bana kızıyor. Benim yüzümden iş bulamıyor sanki. Ama eminim evde durup iş arasa bu sefer herşey daha da kötüye gidecek gibi geliyor bana

Bence de düşündüğünüz gibi olacak bulamayınca daha çok yüklenecek size kendini işe yaramaz gibi görmeye başlayacak ya da evde boş kalmamak adına yanlış tercihler yapıp bir yere girecek erkekler fazla detaycı düşünemeyebiliyor siz dengeliyorsunuz işte iyi ki mantıklı düşünüyorsunuz ilk başlarsa kızacaktır ama haklı olduğunuzu anlayacaktır biraz canınızı sıkacak ama sabırla halledilecektir

Son düzenleme:
Ortada mecburiyetler varken, işten çıkıp iş aramak mantıksız
Ne yani günde on görüşmemi yapacak
Eşiniz bunalmış bence stresten, sakin bir zamanda konuşun anlayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…