İşten çıkmak istiyorum tazminat almak için ne yapmalıyım?

Masal123459

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2022
152
55
28
30
Bir iş yerinde 4 5 yıldır çalışıyorum. Hiç mutlu değilim. Çıkmak ve biraz kafamı dinlemek kpss çalışmak istiyorum. Ama kıdem tazminatım da yanmasın istiyorum. Ne yapmam lazım? Biraz aşağılayıcı konuştuğu oluyor iş verenin

Mobbing sebebiyle ayrılırsanız tazminat alırsınız ama elinizde gerçekten sağlam kanıtlar olması lazım. Yine de çoook uzun süre bu dava işleriyle uğraşır ve kpss ye odaklanamazsınız. Zor iş kısacası. Patron sizi kusurunuz olmadığı halde kovarsa da tazminat kazanırsınız. İhbarsız kovarsa ihbar+kıdem, ihbarlı kovarsa sadece kıdem alırsınız.

görev tanımınız dışında yaptırılan işler, mobbing, en kuvvetlisi ise kısa çalışma döneminde tam çalışma, sigortasız işçi çalıştırma vs vs bunlar kullanabileceğiniz haklar

Bir iş yerinde 4 5 yıldır çalışıyorum. Hiç mutlu değilim. Çıkmak ve biraz kafamı dinlemek kpss çalışmak istiyorum. Ama kıdem tazminatım da yanmasın istiyorum. Ne yapmam lazım? Biraz aşağılayıcı konuştuğu oluyor iş verenin
eğer sigortanız asgariden yatıyor ama maaşınız asgariden yüksekse bunu kullanarak tazminatınızı alabilirsiniz

Back
X