• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten istifa ve iş bulamama korkusu

mormenekse94

Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2024
192
44
13
30
Arkadaşlar size içimi dökmek ve fikirlerini okumak istediğim için yazıyorum. Ben 4 yıldır özel bir bankada calisiyorum .siyasal bilgiler mezunuyum .üniversite bitince Kurumsal bir yer olsun diye bankaya ise girdim. Ama bu 4 sene de o kadar çok yıprandım ki artık dayanamayacak duruma geldi is istifa ettim .subem değişti. Onceki subem yine dayanilir gibiydi ama bu yeni sube İnsanı şartların dışında bir çalışma sistemi var .Yetkili olmama rağmen personel eksikliğinden tek gişe olarak çalışıyorum. Sabah 9 dan akşam 6 ya kadar tek basima gözümü bile bir saniye kirpmaya vaktim olmadan calisiyorum. Ogle araları normalde 12.30 13.30 arasi ama ben 13.00 da bile yemeğe zor çıkıyorum. Akşam 5 de sube kapanır. Normalde ama müşteri yoğunluğuna tek kişi çalışarak yetiselemedgnden yeri geliyor 17.30 lara kadar musteri alıyorum musteri dışında sistemsel işleri de yapmayı onu daha saymadım bile artık beynim uyuşmuş bir haldeyim mesai saati bittikten sonra sarhoş gibi dolanıyorum evde hatta ayakta dengede bile zor duruyorum diyebilirim. Artık dayanamadım istifa ettim. Ama yeni iş bulamama korkusu oluşmaya başladı kaygi bozuklugu var bende sanki bir daha hiç is bulamayacakmisim gibi bir korku yüklendi bana . İhbar surecindeyim şuan. İstifamı geri çekmeyi bile düşündüm bu korku yüzünden ama bir yandan da savaştan çıkmışım gibi calistigim bir yerde ne kadar dayanabilirim çalışmaya diye düşünüyorum zaten dayanamadgm için istifa etim nereye kadar böyle bunun sonu yok diye. Bu korkuyu nasıl yenebilirim yada ne yapmam gerekiyor lütfen fikir verin bana

Öncelikle kararınız doğru.
Ailenizle mi yaşıyorsunuz
Kaygıniz hangi konuda
Herkes çalışmak zorunda değilim.neden bu kadar yipratiyorsunuz kendinizi

Öncelikle kararınız doğru.
Ailenizle mi yaşıyorsunuz
Kaygıniz hangi konuda
Herkes çalışmak zorunda değilim.neden bu kadar yipratiyorsunuz kendinizi
Evliyim 30 yaşındayım. Maddi olarak durumumuz kötü değil evimiz kendimizin arabamız da var güzel. Esim devlet memuru 65 bin TL bandında maasi var herhangi bir borcumuz harcimiz yok .kaygım tamamen kişisel hani üniversite okudum yüksek lisans yaptım 4 yıldır da çalışıyordum. Çalışmaya da alıştım bir yandan . Sanki çalışmak zorundaymisim gibi bir his var is bulamazsam hayat bitmiş bitecek gibi bir kaygi düşünce işte . Benimde çalışmam ekstra bir gelir oluyor tabi daha iyi bir hayat standardi gibi. Ekstradan onca okudum ettim onun emeği falan. Çok korkuyorum is bulamam bir daha diye eşimde diyor saçmalama 4 yıllık bankacılık tecruben var yetkilisin sen diyor aynı zaman da bulursun niye bulamayasin. İstifan doğru karar diyor o şekilde çalışma şartlarında insan zaten ne kadar dayanabilir ruh gibi dolaşıyorsun ortalarda diyor. İnanın gözlerim 7 24 bulanık yani bulanık dolanıyorum ortalarda 1 sn bile ekrandan gözümü ayıramayacak derecede çalıştığım için gözleri gitti artık. 3 gsenin çalışması gereken yerde tek gişe olarak çalıştırıyorlar beni insanlık dışı bir yoğunlukla çalışıyordum. Kimse burada böyle calisamaz benden önceki kişi de bu sebepten istifa etmiş

canimdan, psikolojimden kıymetli değil ya ben olsam kenarda birikmisim varsa bin kere istifa etmistim.
genelde berbat işlerimde kendime 3- 6 ay sonraya ucak bileti aliyorum. diyorum ki 'dur dur sabret, 3-6 ay sonra bu eziyet bitecek. isyerinde butun bos vakitlerini daydream yaparak, tatil planlayarak geciriyorum. mal degnegi is arladaslarima bakip "ayrildigim gibi hepsi hayatimdan cikacak" diyorum, bilmemne bey gibi otoriteler benim icin "birkac ay sonra asansör sırasında görsem yer vermeyecegim biri olacak" seviyesine iniyor - onlarin yaninda gerilmiyorum vs vs. o arada da ultra tasarruf modumu acip kazandığımı full dovize altina atiyorum. derken bir de bakmissin isyeri artik o kadar da eziyetli bir yer degil:)))

*ama kariyer yönetimim berbat, sen beni dinleme:)

Evliyim 30 yaşındayım. Maddi olarak durumumuz kötü değil evimiz kendimizin arabamız da var güzel. Esim devlet memuru 65 bin TL bandında maasi var herhangi bir borcumuz harcimiz yok .kaygım tamamen kişisel hani üniversite okudum yüksek lisans yaptım 4 yıldır da çalışıyordum. Çalışmaya da alıştım bir yandan . Sanki çalışmak zorundaymisim gibi bir his var is bulamazsam hayat bitmiş bitecek gibi bir kaygi düşünce işte . Benimde çalışmam ekstra bir gelir oluyor tabi daha iyi bir hayat standardi gibi. Ekstradan onca okudum ettim onun emeği falan. Çok korkuyorum is bulamam bir daha diye eşimde diyor saçmalama 4 yıllık bankacılık tecruben var yetkilisin sen diyor aynı zaman da bulursun niye bulamayasin. İstifan doğru karar diyor o şekilde çalışma şartlarında insan zaten ne kadar dayanabilir ruh gibi dolaşıyorsun ortalarda diyor. İnanın gözlerim 7 24 bulanık yani bulanık dolanıyorum ortalarda 1 sn bile ekrandan gözümü ayıramayacak derecede çalıştığım için gözleri gitti artık. 3 gsenin çalışması gereken yerde tek gişe olarak çalıştırıyorlar beni insanlık dışı bir yoğunlukla çalışıyordum. Kimse burada böyle calisamaz benden önceki kişi de bu sebepten istifa e

Evliyim 30 yaşındayım. Maddi olarak durumumuz kötü değil evimiz kendimizin arabamız da var güzel. Esim devlet memuru 65 bin TL bandında maasi var herhangi bir borcumuz harcimiz yok .kaygım tamamen kişisel hani üniversite okudum yüksek lisans yaptım 4 yıldır da çalışıyordum. Çalışmaya da alıştım bir yandan . Sanki çalışmak zorundaymisim gibi bir his var is bulamazsam hayat bitmiş bitecek gibi bir kaygi düşünce işte . Benimde çalışmam ekstra bir gelir oluyor tabi daha iyi bir hayat standardi gibi. Ekstradan onca okudum ettim onun emeği falan. Çok korkuyorum is bulamam bir daha diye eşimde diyor saçmalama 4 yıllık bankacılık tecruben var yetkilisin sen diyor aynı zaman da bulursun niye bulamayasin. İstifan doğru karar diyor o şekilde çalışma şartlarında insan zaten ne kadar dayanabilir ruh gibi dolaşıyorsun ortalarda diyor. İnanın gözlerim 7 24 bulanık yani bulanık dolanıyorum ortalarda 1 sn bile ekrandan gözümü ayıramayacak derecede çalıştığım için gözleri gitti artık. 3 gsenin çalışması gereken yerde tek gişe olarak çalıştırıyorlar beni insanlık dışı bir yoğunlukla çalışıyordum. Kimse burada böyle calisamaz benden önceki kişi de bu sebepten istifa etmiş
Kauginizi anlıyorum.fakat şöyle diyeyim bende dış hekimiyim.mezun oldum evlendim.esim.de sizin eşiniz bandında aloyor.istedigimde ise donebilirim ve çalışmamak beni üzmüyor aksine enerjimi evime harcamak çok mutlu ediyor.siz de kendinize bir dinlenme ve mutluluk sebebi olarak görün ve dinlenin bence

Kauginizi anlıyorum.fakat şöyle diyeyim bende dış hekimiyim.mezun oldum evlendim.esim.de sizin eşiniz bandında aloyor.istedigimde ise donebilirim ve çalışmamak beni üzmüyor aksine enerjimi evime harcamak çok mutlu ediyor.siz de kendinize bir dinlenme ve mutluluk sebebi olarak görün ve dinlenin bence
Öyle mi diyorsunuz. Bu kaygi boşuna değil mi. Biraz dinlenip kafamı toplayıp istediğim zaman neticede is arayıp bulup çalışabilirim. 4 yıllık bankacılık tecrübem var ve Yetkili olarak . Belki biraz dinlenmiş bir şekilde daha iyi daha güzel bir iş bulurum belkide bu şekilde bakmam gerekiyor duruma aslında değil mi. Geçim olarak dediğim gibi eşimin kazancı ile normal bir geçim sağlayabiliyoruz zaten. Benim kazandığımlada zaten altin alıp yatirim yapıyorduk benim maasima hiç dokunmuyorduk bile yatirim gibi kullaniyorduk yani. Sadece kendim de para kazanmaya alıştığım için işte bu fikir his de tatlı geliyor insana yani o ay başında hesabına bir para yatması falan bu his bu düşünceye çok alıştım ben. Ama Biraz kafamı topladiktan sonra tekrar çalisabilirim dimi kendimi boşuna üzüyorum sanirim sizce oylemi

Merhaba tecrübeniz var mutlaka iş bulursunuz. Merak ettiğim için soruyorum maaşları nasıl sorması ayıp
Ben 4 senedir calisiyorum bunun 3.5 senesi çok düşük ucretle calistim resmen asgari ücretten 2.000 3.000 tl fazlasına denk gelecek şekilde calistim. Bu yılın sonunda güya kendince bir zam yaptı iyi adı altında. En düşük maasi 35.000 tl falan oldu gişe de Yetkili yardimcisi olarak çalışanlar için. Ben Yetkili unvanını aldığım için.2.5 senenin sonunda benim de 40.000 falan oldu benim çalıştığım banka da farklı kesintiler var o kesintiler olmasa Bi 5. 6 bin daha fazla alacağız 46 47 bin gibi mesela kendi adıma ama o kesintiler falan yüzünden maaş 40.000 falan onuda 1 2 ay yüzünü görüyoruz 3.aydan sonra vergi dilimi falan derken 38 39 bine kadar düşüyor ki bu Ben Yetkili olduğum için bu arada normalde ilk giriş maasi 35.000 tl falan net ele kalan oluyor benim çalıştığım bankada . Suan piyasada en düşük maasi veren bir kurum zaten . Diğer bankalar falan gişe için bile en düşük yetki için bile 50.000 tl den kapı açıyor

Öyle mi diyorsunuz. Bu kaygi boşuna değil mi. Biraz dinlenip kafamı toplayıp istediğim zaman neticede is arayıp bulup çalışabilirim. 4 yıllık bankacılık tecrübem var ve Yetkili olarak . Belki biraz dinlenmiş bir şekilde daha iyi daha güzel bir iş bulurum belkide bu şekilde bakmam gerekiyor duruma aslında değil mi. Geçim olarak dediğim gibi eşimin kazancı ile normal bir geçim sağlayabiliyoruz zaten. Benim kazandığımlada zaten altin alıp yatirim yapıyorduk benim maasima hiç dokunmuyorduk bile yatirim gibi kullaniyorduk yani. Sadece kendim de para kazanmaya alıştığım için işte bu fikir his de tatlı geliyor insana yani o ay başında hesabına bir para yatması falan bu his bu düşünceye çok alıştım ben. Ama Biraz kafamı topladiktan sonra tekrar çalisabilirim dimi kendimi boşuna üzüyorum sanirim sizce oylemi
Emin olun sizi rahatsız eden şey etrafımızda büyük çoğunluğun büyük bir hırsla ilerlediği yol....sanki bu büyük kafileden ayrılırsak dislanacagiz mutsuz olacağız devamlı eleştiri yağmurlarında tutulacağımiz fikirleri bilinçaltında bizi rahatsız ediyor.ama siz asıl sizi mutlu eden şeye odaklanın,ve sizin gibi olanlar olduğunu da bilin.o yüzden size yazdım.azinlikta olduğumuz için sanki hiç yokmuşuz gibi algılanıyor....oysaki varız,dokrltoruz diş hekimiyiz...ama çalışmıyoruz,kendimizi böyle kutlu hissediyoruz..
O yüzden ,evet,kendini boşa uzuyorsun mor menekşe

Emin olun sizi rahatsız eden şey etrafımızda büyük çoğunluğun büyük bir hırsla ilerlediği yol....sanki bu büyük kafileden ayrılırsak dislanacagiz mutsuz olacağız devamlı eleştiri yağmurlarında tutulacağımiz fikirleri bilinçaltında bizi rahatsız ediyor.ama siz asıl sizi mutlu eden şeye odaklanın,ve sizin gibi olanlar olduğunu da bilin.o yüzden size yazdım.azinlikta olduğumuz için sanki hiç yokmuşuz gibi algılanıyor....oysaki varız,dokrltoruz diş hekimiyiz...ama çalışmıyoruz,kendimizi böyle kutlu hissediyoruz..
O yüzden ,evet,kendini boşa uzuyorsun mor menekşe
Evet biraz dediğiniz gibi bilincalti da var. Hani dislanmak gibi mutsuz olmak gibi yada değersiz görülmek gibi ise yaramaz misiz gibi görülmek gibi kaygılar aslında çok doğru bir noktaya degindiniz. Sanki çalışmayınca hani hiçbir işe yaramiyormusuz Bi yetkinligimiz becerimiz yokmus bir hicmisiz gibi gorulecegimjz yönünde bilincalti gibi düşünceler. Bu düşünceler de beni bu kaygiya itiyor aslında. Ama sırf bu kaygılar yüzünden. Akşam bayginlik geçirdiğim bir yerde de zoraki çalışmak istemiyorum. Zaten istemiyorumu geçtim artık çalışamıyorum da ruh ve beden sağlığım izin vermiyor buna artık yani zoraki bir istifa oldu benim için bu çünkü artık ciddi anlamda dayanılamayacak bir iş yükü ve insanustu bir çalışma performansı bekleniyor 3 gişe koltuğu olan ve en az 3 gidenin çalışması gereken yerde ben tek kişi olarak 3 kisilik calisiyorum ne ogle yemegi ne akşam düzgün bir iş çıkışı ne kafa beyin ruh sağlığı hicbirsey kalmadı mecburi istifa ettiğim içinde bir yandan neden böyle oldu diye de üzülüyorum şuraya inş gibi personel alsalardi da insanı şartlarda çalışmaya devam etseydik ne olurdu diyorum hem hayal kirikliklari hem kaygılar işte 2 si birlikte psikolojimi bitirdi yani

Evet biraz dediğiniz gibi bilincalti da var. Hani dislanmak gibi mutsuz olmak gibi yada değersiz görülmek gibi ise yaramaz misiz gibi görülmek gibi kaygılar aslında çok doğru bir noktaya degindiniz. Sanki çalışmayınca hani hiçbir işe yaramiyormusuz Bi yetkinligimiz becerimiz yokmus bir hicmisiz gibi gorulecegimjz yönünde bilincalti gibi düşünceler. Bu düşünceler de beni bu kaygiya itiyor aslında. Ama sırf bu kaygılar yüzünden. Akşam bayginlik geçirdiğim bir yerde de zoraki çalışmak istemiyorum. Zaten istemiyorumu geçtim artık çalışamıyorum da ruh ve beden sağlığım izin vermiyor buna artık yani zoraki bir istifa oldu benim için bu çünkü artık ciddi anlamda dayanılamayacak bir iş yükü ve insanustu bir çalışma performansı bekleniyor 3 gişe koltuğu olan ve en az 3 gidenin çalışması gereken yerde ben tek kişi olarak 3 kisilik calisiyorum ne ogle yemegi ne akşam düzgün bir iş çıkışı ne kafa beyin ruh sağlığı hicbirsey kalmadı mecburi istifa ettiğim içinde bir yandan neden böyle oldu diye de üzülüyorum şuraya inş gibi personel alsalardi da insanı şartlarda çalışmaya devam etseydik ne olurdu diyorum hem hayal kirikliklari hem kaygılar işte 2 si birlikte psikolojimi bitirdi yani
Zaten o şekilde devam etmeniz en çok kendinize haksızlık olurdu .ve kendinize değer vermemek olurdu . geçim yükü bizim uzerimizde değil.baska saikler,sevk edici şeyler çalışmanıza sebepse bilemem..
İnşallah rahat bir nefes alırsınız ne diyeyim.ben şuan evde olmaktan mutluyum

Zaten o şekilde devam etmeniz en çok kendinize haksızlık olurdu .ve kendinize değer vermemek olurdu . geçim yükü bizim uzerimizde değil.baska saikler,sevk edici şeyler çalışmanıza sebepse bilemem..

Evet zaten kendime bu eziyeti daha fazla çektirmediğim için istifa ettim. Suan hala çekiyorum bu arada ihbar suremdeyim henüz bir kaç hafta daha çalışacağım yani. Ama bu süreyi bile şuan tamamlamak gerçekten çok zor burda . Allahdan geçim derdimiz yok bir borcumuz hani harcimiz. Ben çalışmak istediğim için çalışıyordum hani üniversite okudum ettim o kadar emek verdim karşılığını alayım hani. Bir alanda uzmanlasaym falan filan hayalleri ile yani .ama isin içine girince birde çalışma koşulları insanlık dışı olunca tüm gerçekleri gördüm tabi . Şuan ki niyetim biraz nefeslenmek biraz ara verip kendime gelmek istiyorum ondan sonra karşıma çıkan fırsatları değerlendirmek niyetim. İnşallah mutlu hayatlar süreriz. Evde olmaktan mutluymussunuz ne güzel. İnşallah hepimiz istediğimiz mutluluklari yasariz

Hic uzulmeyin umutsuzluga kapilmayin tecrübeniz var hazir oldugunuzda yeni bir iş bulursunuz isterseniz. Biraz gezin dolasin ozgurce yasayin durumunuzda iyi mutluluga odaklanin. 2021 de istifa ettigim isten 17 ay calistim hayatimin en igrenc zamanlariydi keske daha erken istifa etseydim 25 yasimda sinir hastasi olucaktim ki ben sesimi surekli cikarirdim diger herkes sus pustu mobingler vs. Gezdim dolastim 1 yil sonra kafama gore is buldum sevdim her zaman daha iyi yerler var merak etmeyin.

Hic uzulmeyin umutsuzluga kapilmayin tecrübeniz var hazir oldugunuzda yeni bir iş bulursunuz isterseniz. Biraz gezin dolasin ozgurce yasayin durumunuzda iyi mutluluga odaklanin. 2021 de istifa ettigim isten 17 ay calistim hayatimin en igrenc zamanlariydi keske daha erken istifa etseydim 25 yasimda sinir hastasi olucaktim ki ben sesimi surekli cikarirdim diger herkes sus pustu mobingler vs. Gezdim dolastim 1 yil sonra kafama gore is buldum sevdim her zaman daha iyi yerler var merak etmeyin.
İnşallah benim içinde öyle olur. İster istemez neden böyle oldu diye üzülmekten kendimi alamıyorum. 4 yıl emek verdim çok çalıştım. 2.5 sene sonunda yetki aldım terfi ettim. Birseyler daha da iyi olsun diye uğraştım ama artık dayanılmaz bir hal aldı. 2 3 kişinin çalışacağı ve anca cevirilebilecek yerde tek başıma calisiyorum . Banka burasi yani Hesap kitap yapıyoruz her işlem riskli stresli zaten. Müşterisi çok 1 sn bile nefes alamadan calisiyorum neden bu insan dışı çalışma? 2 3 kişinin olması gereken yere personel almayıp tek kişiyle döndürmeye çalışmak nedir yani. İnsanlık dışı birsey bu. Gözlerim bozuldu resmen doktor gozluk yazdı bugün gittim. Sapasağlam gözlerim bir anda bozuldu resmen. Bu kadar ağır şartlarda eziyet edercesine insan çalıştırılır mi. Emeklerime üzülüyorum. Hep onun bunun yerine de çalışmak zorunda kaldım. O istifa etti onun yerine de bak yok mudur yok onun yerine de bak hep 2 3 kişilik çalışmayla geçti bu 4 yılım. Peki sonuç. Elde var sıfır. İnşallah daha iyisi olur .kısa zamanda daha iyi bir iş bulurum ve burdan istifa ettiğim için şükrederim insallah

Back
X