• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten istifa ve sonrası

Neden bu kadar acimasiz elestiriyorsunuz ki ? Neden birinin hakkina girsin ? Bankaya girerken herkes bileginin ve aklinin hakkiyla giriyor ve 2 hafta sonra cikarim isten yaa diye girmiyor. Herkesin de cok buyuk sorumlulugu olmayabilir yani belki ailesinin yaninda yasayan herseyi karsilanan ve fazla sorumlulugu olmayan yeni mezun bir arkadastir. Kime ne ?! Bizden bunun icin yorum istememis belli ki.

Allah askina insanlari bu kadar bos bos yargilamayin !
yargılamıyorum ama belkide başka birinin daha çok ihtiyacı vardır insan yapıp yapamıyacağını bilir hanım efendi

yargılamıyorum ama belkide başka birinin daha çok ihtiyacı vardır insan yapıp yapamıyacağını bilir hanım efendi

Ozel bankalardan her ay yuzlerce kisi istifa ediyor ve yerine ayni sekilde yuzlerce kisi aliniyor. Derdiniz buysa bu döngü saglaniyor. Ihtiyaci olan da hakettiyse bu arkadasin yerine alinir zaten.

Özel bir bankada işe başlamıştım. Şubede 2. Haftamdı ki istifa ettim. İşin stresi, müşterilerin aman şimdi yanlış bir şey yapacak diye diğer gişeye sen yap işimizi demeleri, çalışanların bana gerizekalı gözüyle bakması her geçen gün mutsuz olmam bu kadar erkene çekti. Zaten iş benlik değildi finans sektörü ilgimi çekmiyordu ama şubeyi sevmeyince katlanamadım. İstifa ettim etmesine ama çevremdekilerin böyle bir iş kaçırılır mı? Niye çıktın o kadar yıl okuyup da demeleri mutsuzluğuma tuz biber ekti. Daha önce cafede çalıştım orada çok mutluydum ben kafamı yoracağım, stresleneceğim işleri sevmiyorum bunu anladım. Şimdi istifa sonrası insanların tepkilerini nasıl takmayabilirim? Kızlar yardım edin bunalımlardayım. Belki sizin örneğiniz vardır beni rahatlatırsınız.
Hangi işi seviyorsan onda çalış gerçekten sevmediğini iş dünyanın en iyi işide olsa calısamazaın

Ozel bankalardan her ay yuzlerce kisi istifa ediyor ve yerine ayni sekilde yuzlerce kisi aliniyor. Derdiniz buysa bu döngü saglaniyor. Ihtiyaci olan da hakettiyse bu arkadasin yerine alinir zaten.
bence sizinde gerçekten işe ihtiyacınız olmamız eğer öyle olsa idi böyle konuşmazdınız

Daha çok ihtiyacı olan ve işe giremeyen kişiler konu sahibinden daha kalifiye değilmiş demek ki, konu sahibinin işveren gözünde artısı daha çokmuş o tercih edilmiş. Hem sizin mantığınızla kontenjan oluşturmuş oluyor işte konu sahibi sevmediği bir işten ayrılarak.

bence sizinde gerçekten işe ihtiyacınız olmamız eğer öyle olsa idi böyle konuşmazdınız

Sizin sanirim maddi anlamda işe ihtiyaci olmayan kisilerle bir sıkıntınız var :) zaten herkese imkan taniniyor eger hakettiyse diyorum anlamiyorsunuz daha acik nasil anlatilabilir ki :)iyi gunler diliyorum size.

Bankada calismak akil kari degil. Google a yazin bankada calismak diye insanlar neler yasamis gorun. Hatta gecenlerde stres yuzunden beyin kanamasi geçirdi bir bayan adi nadide kisa. Haberlerde okursunuz. Bence iyi yapmışsınız. Emeginizin karşılığını bankalarda alamazsiniz.

Bankaya girmemem akıllıca olmuş görünüşe göre, bu kadar şikayetçi insan varken.. İşin kendisinden çok ortam ve iş düzensizlikleri daha çok strese sokuyor genelde insanı.
Sevmediğim mesleği okudum ben de, umarım hakkımızda hayırlısı olur, sevdiğimiz, tolere edebildiğimiz bir iş sahibi oluruz.

Sizin sanirim maddi anlamda işe ihtiyaci olmayan kisilerle bir sıkıntınız var :) zaten herkese imkan taniniyor eger hakettiyse diyorum anlamiyorsunuz daha acik nasil anlatilabilir ki :)iyi gunler diliyorum size.

Tercüman olmuşsunuz resmen, teşekkürler :)

Belki aynı kurumdur. Benim içimde de hep bi mutsuzluk, huzursuzluk oluyordu. Müşteri ya çok biliyor ya da bilmediğinden bağırıp çağırıyor. Ben de tazminat ödeyeceğim sözleşmede kendisine köle ediyor resmen. Benim erken olduğu için hep insanlar niye çıktın neden çıktın diye soru yağmuruna tutuyor.
Umarım kızınız ve ailenizle hep mutlu olursunuz :)
çok teşekkür ederim :)

başlarken çok umutla başladım aslında ama gün geçtikçe yapamayacağımı anladım..dediğim gibi önemli olan senin işi yaparken mutlu olman hele ki hizmet sektöründeysen iki kat önmli çalışanın mutluluğu..sen hiç kimseyi takma..en güzel cevabın da sana ne bu benim hayatım demek olsun..

Umarım mutlu olduğun işi yapma fırsatı bulursun. ;))

Kimse nasıl olsa çıkarım diye işe girmiyor ama sonuçta o ayrılma seçeneği kalma seçeneği kadar gayet normal. Hayatın ne getireceğini asla kestiremiyorsunuz. Benim gibi büyük konuşmayı seven biriyseniz her şey başınıza gelebiliyor. Banka gerçekten çok riskli ve çok stresli bir iş. Orada olduğumdan beri GM hariç şubedeki herkesten memnuniyetsizlik duydum. Onların kendilerince haklı sebepleri vardı kimisi evliydi, kimisi emek vermişti kolaylıkla silip atamıyordu. Belki fırsatları olsa hepsi çıkardı. Ben zaten bu konuyu enine boyuna çok düşündüm girdikten itibaren. Her sabah bugün güzel olacak, alışacağım diye gidip tuvalette ağlayarak zaman geçirdim. Kimisine göre sabırsızım, kimisine göre kıymet bilmez. Bazı insanlardan anladım ki iyi şartlarda yaşamak, mutlu edecek işler yapmak şımarıklık olarak görülüyor. Ben sadece kendim için demiyorum herkes istediği işi yapsın, herkes hak ettiği hayatı yaşasın istiyorum.

Bankaya girmemem akıllıca olmuş görünüşe göre, bu kadar şikayetçi insan varken.. İşin kendisinden çok ortam ve iş düzensizlikleri daha çok strese sokuyor genelde insanı.
Sevmediğim mesleği okudum ben de, umarım hakkımızda hayırlısı olur, sevdiğimiz, tolere edebildiğimiz bir iş sahibi oluruz.

O hatayı yarımız yapıyor. Aslında başka bir bölüm okumak isterdim ama o zamaki kafam alternatif bir bölüme yöneldi. Senin iş arayışında olduğunu biliyorum eğer ilerde bir işe girersen sakın kendini orada kalmak zorunda hissetme senin mutluluğun çok daha önemli.

Sevmediğin işte çalışmak istememe cesareti gösterdiğin için kıskanmışlardır. İnsanlar kendi bataklığında debelenirken çıkmaya çalışanı da indirmeye çalışır. Gerçekten mutlu olacağın işi bul hayatını kurtarırsın. Ben sevdiğim işteydim ama son dönemde ayaklarım geri geri gidiyor bir değişiklik yapacağım eğer bu şekilde devam edersem hayatımdan olacağım çünkü her şeyi etkiliyor. Sana başarılar diliyorum uzun vadeli mutlu olacağın bir iş bulmanda.

Aynn öyle kendileri mutsuz olunca başkaları da öyle olsun istiyorlar. İşi sevmek çok önemli sonuçta günün büyük çoğunluğu orada geçiyor. Güzel dilekleriniz için teşekkürler umarım sizin için ne hayırlıysa o olur :)

1 sene once imkanlari acisindan en iyi ozel bankadan ayrildim oyle diyeyim size. 4 senedir calisiyordum, tazminat yukselme falan maddi destek saglayacak sinavlari da kazanmistim. Ama aynen de sizin gibi en bastan beri finans sektorunde olmak istemedim hicbir zaman. Banka beni Asabi ve huzursuz bir insan haline getirmisti. En sonunda gozum hicbirseyi gormedi ve verdim istifami.
1 senedir kendi istegimle calismiyorum araya hamilelik de girdigi icin is hayatindan tahmin ettigimden daha uzun sure uzak kaldim ve kalacagim gibi gozukuyor. Tek tahmin ettigim gibi olmayan durum bu ama bankadan istifa ettigim gun, hayatimin en dogru kararlarindan birini verdigimi dusunuyorum. Bankada, hele hele subelerde gorev yapmak insani koreltiyor maalesef..
Insanlar da hep konusur durur bosveeer bankacilik da kapisindan disardayken hep cazip gozukur...insanlarin oyle dusunmesi normal cok takilma

Şubelerde çalışmak gerçekten çok zor. Genel müdürlükte insanlar şubeye göre daha rahat oluyor. Sizi tebrik ediyorum yükseldikten sonra her insan kolay kolay ayrılamaz ama canınıza tak etmiş demekki. Ben de şartları açısından en iyi bankadaydım ama insanın gözü onu görmüyor

Ben güzel bir örnek vereyim :) bende yeni mezun olduğumda işimle ilgili bir alanda çoğu meslektaşımın tercih ettiği bir pozisyonda çalışmaya başlamıştım bir ofiste.O kadar mutsuzdumki ortamdan,ne kadar çabalasamda olmuyordu.Sabrediyordum geçici diyordum,ama işi tam anlamıyla yapsamda geçmeyecek bir durum olduğunu durumumu değiştirdiğimde anladım.Aynen senin gibi 2 hafta çalıştım ama 11 yıllık iş hayatımda en mutsuz olduğum zamanlardı.2 hafta sonra ayrılıp ordan yine mesleğimle ilgili ama daha spesifik bir konuda çalışan başka bir firmaya işe başladım.Ordada iş stresi vardı ancak bir önceki ile kıyaslanamazdı bile.Zaten stres nerde çalışırsan çalış olacaktır,önemli olan tolere edebilmek.Konuda uzman oldum,hatta o konuda uzman meslektaşım çok az olduğu için,diğer meslektaşlarıma göre daha iyi şartlarda işlerde çalıştım.Bana kattığı çok şey oldu.Hala diğer arkadaşlarıma göre çok artım var ve istediğim anda istediğim özelliklerde kolayca iş bulabilirim.Benimki biraz şans oldu,tesadüfle başladı diyebilirim daha doğrusu.Ama sende yapabilirsin,bazı işleri biz yapamayız başkası yapar,bazılarınıda biz yapabiliriz başkaları yapamaz.O sektörde yapamamışsan mutlaka mesleğine uygun başka bir pozisyonda daha mutlu çalışabilirsin.Denemeye devam et

Ne güzel hayatınız boyunca şans hep yanınızda olur umarım. Ben gerçekten sektöre uygun değildim ilgimi çekmiyordu. Herkes her işi yapacak diye bir şey yok. İstesem öğrenirdim tabii ama sevmemiştim bir kere.

Burda bile kudurdular isten ciktin diye...gordun mu???rahatliğinin karsisinda ofkelendiler... Bosverrr
Seni iyi hissetirecek işi bul sadece baska biseye sakin takilma...

Ne güzel hayatınız boyunca şans hep yanınızda olur umarım. Ben gerçekten sektöre uygun değildim ilgimi çekmiyordu. Herkes her işi yapacak diye bir şey yok. İstesem öğrenirdim tabii ama sevmemiştim bir kere.
hepimizin umarım :) dediğim gibi yapabilmekle alakalı değil işi sevip sevmemek,ruhuna uymayabiliyor,umarım mutlu olacağın işi bulursun en kısa zamanda.bu arada ben ilk işimden ayrıldığım zaman işe gerçekten çok ihtiyacım vardı.O işten ayrılıp hemen işbaşvurusunda bulunup diğer işe başlamıştım.İşe ihtiyacım var diye çok mutsuz olduğum bir ortamda çalışmak zorunda değilim sonuçta.Sana tavsiyem mutlu olacağın alan üzerinde düşün ve zaman kaybetmeden dene

Burda bile kudurdular isten ciktin diye...gordun mu???rahatliğinin karsisinda ofkelendiler... Bosverrr

Fark ettim hemen bir saldırı. Bulana kadar böyle şeylere maruz kalacağım. Ailem bile niye bıraktın diye üstüme gelmeye başladı.

hepimizin umarım :) dediğim gibi yapabilmekle alakalı değil işi sevip sevmemek,ruhuna uymayabiliyor,umarım mutlu olacağın işi bulursun en kısa zamanda.bu arada ben ilk işimden ayrıldığım zaman işe gerçekten çok ihtiyacım vardı.O işten ayrılıp hemen işbaşvurusunda bulunup diğer işe başlamıştım.İşe ihtiyacım var diye çok mutsuz olduğum bir ortamda çalışmak zorunda değilim sonuçta.Sana tavsiyem mutlu olacağın alan üzerinde düşün ve zaman kaybetmeden dene

En iyisini yapmışsın senin isteğin daha önemli. Zaten o işte verimli olamazsın ki.

Fark ettim hemen bir saldırı. Bulana kadar böyle şeylere maruz kalacağım. Ailem bile niye bıraktın diye üstüme gelmeye başladı.

En iyisini yapmışsın senin isteğin daha önemli. Zaten o işte verimli olamazsın ki.

bende özel bir firmada çalıştım uzun süreli değildi ama aşırı bunalıyordum iş yorucu değildi ama müdürler çok gıcıktı ve havalıydı insanlara tepeden bakan tarzda. sürekli baska iş baktım bana göre değildi çıktım pişman değilim iyiki çıktım diyorum huzur daha önemli sıkma canını inş mutlu olacagın iş bulursun.

O hatayı yarımız yapıyor. Aslında başka bir bölüm okumak isterdim ama o zamaki kafam alternatif bir bölüme yöneldi. Senin iş arayışında olduğunu biliyorum eğer ilerde bir işe girersen sakın kendini orada kalmak zorunda hissetme senin mutluluğun çok daha önemli.

Benim ki çok bana bağlı da olamadı aslında.. Liseye geçerken bölüm seçtim. Aslında bakıyorum da ben biliyormuşum ne istediğimi ama aile, maddi ve çevresel faktörler, dik davranamamak, emin olamamak derken.. Hayatta sevmediğim şeyi anca gerçekten çok zorda hissedersem yapabiliyorum, onun dışında baya zorlanıyorum genelde, hele ki stresi yüksek bir işse. Çevre ve aile de baskı yapıyor insana bahsettiğiniz gibi, o iş kaçar mıydı, niye istemedin, sanki herkes sevdiği işi mi yapıyor vs. vs... Her sabah ayakların geri gide gide işe gitmek, ağlamalar çok berbat bir durum.
Şuan kpssye yöneldim, artık maddi anlamda özgür olmam lazım.
Hakkımızda hayırlısı, Rabbim gönlümüze göre verir umarım...

Back
X