istenmeyen gelin adayı :(

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.610
598
Arkadaşlar, yedi yıllık bir ilişkim var. Yani ilk iki yılı diyeyim.. Sonrasında sevdiğim imsan üniversiteyi kazanıp başka bir şehre gitti. Bende lise sonda idim. O dönem..
Bir yıl uzaktan devam ettik. Sonra ben kendi şehrimizde üniversiteyi kazandım.
ikinci yılımıza girmemize bir kaç gün kala ara verelim dedi. Tabi bu bi' ayrılık talebi idi. O benim ilk ve son aşkım.. öylesine zor geçti ki ayrı kaldığımız günler.. zaten uzakta idi, artik bayramda bile göremeyecektim.hayal etmeye bile tahammül edemiyordum.
sebepsizce gidişini sonradan öğrendim tabi.. ilk başladığımızda öğrenen annesi vazgeçeriz zannetmiş ve beni istemediğini söylememiş.
Biz hâlâ devam edince evde epey bir olay sonucunda istemediğini söylemiş. O ise epey bir sonra ayrılık haberini söyledi bana..
bir bir ay sonrasında tekrar görüşmeye başladık ancak artık bir sevgili gibi özel kelimelerimiz olmadan..
birbirimize her anlamda öyle bağlıydık ki; benim dostumdan öte idi. Ben de onun için öyleyim sanırım. Yani hep o şekilde ifade eder. Birbirmizin maddi manevi her zor anında destek oluruz, yardıma koşarız.. Geçen yıllar en çok buni ve birbirimize olan değeri sevgiyi öldürmedi. Aşk konusunda maalesef aynı şeyi diyemeyeceğim ama..
asıl mevzu annesi.
Annesi ile bu yedi yılda hiç tanışmadık ancak annesi ile sosyal ve mesleki çevremiz hemen hemen aynı bu sebeple denk geldiğimiz vakitlerde ortamda durmaktan çok hoşlanmıyorum. Çünkü kendisine yaranmaya çalıştığımı düşünüyor. Babası ile çok farklı bir şekilde tanışmıştık evde benden bahsedince sevdiğim kişi onun kim olduğunu biliyor musun yıllardır istemediğiniz ama görünce de beğendiğiniz kız.. diyerek sitem etmiş. Babası artık istiyor ama :)
Sorun hala devam ediyor çünkü o bu yıl üniversiteyi bitirdi. Ben de son sınıfım. Ikimizde aynı bölüm okuyoruz. 5 yıllık. ve haliyle artık toplumdaki evlilik beklentisi artıyor. Annesi ise hala baska kızlara bakıyor, engel olamıyor. Halbuki okumuş yazmış bir hanım. Ve böyle bir durum olmasa hakikaten sevdiğim ve saydığım bir insan.. ama ben yokmuşum gibi davranması öyle acıtıyor ki.. abileri annesinin istemediği kişilerle evlilik yaptılar ve maalesef aradıkları huzuru bulamadılar. Çünkü her iki abla ile de aile yaşam tarzları farklı idi.
Annesi birazda bunu kullanıyor, abinlere bak benim istediklerimle evleselerdi böyle sıkıntıları olmayacaktı diye.. Allah var gelinlerine kötü davranmıyor ama ilk evlenecekleride çok sorun çıkardı.
Bizim ise hem aile yapımız az çok uyusuyor, hem de ailelerimizin arkadaş çevresi bile birbiri ile epey bağlantılı.. kötü bir şey duyduğundan değil sadece bir oğlumu bari ben evlendireyim hevesi...
tabi olaylar çok uzun, yedi yılı sizleri sıkmadan sığdırmak ne mümkün..
bu zaman içinde yaşam tarzımıza ve kendi doğrularımızdan şaşıp yakınlaştğımız vakitler oldu.
Ne diyeyim neresinde tutsak dökülüyoruz, neresinden tutsak diriliyoruz.
Allah tez vakitte güzel ve hayırlı bir iş güç versin de artık bazı şeyler bizim için de rayına otursun. Ne olur çok dua edin evliliğimiz ve huzurumuz için..

Evet cesaret.. Haklısınız tabi. Onların mutsuzlugunu görüp cesaret edemiyor annesine karşı çıkmaya kendisi açık açık söyledi. Su an icin sadece annesinin diğer önerilerine hayir diyor. Ve isi olmadığı için ailemin karşısına çıkmak istemiyor. oysa gerçekten bizimkiler onu tanısalar iş nasılsa olacak daha yeni mezun derler amaa...

Başlığı okuduğumda gülümsedim, sanki istenen gelin adayı hiç olmuş mudur bu hayatta diye kendi kendime sordum :)
Çok şey yazılır edilir elbet ama iş erkekte biter. Burada çok hikaye okuduk, "ama ailesi izin vermiyor", "çok istiyor ama babasını kıramıyor", "sırf annesine ayıp olmasın diye istemeye istemeye başka kızla evlendi ve istemeye istemeye çocuğu oldu", "ama mecburdu" , "ama şöyleydi, böyleydi" diye. Yahu 2. Osman tüm adet ve göreneklere, kurallara karşı gelip saray dışından bir hatunla evlenmiş ki o vakit bu mümkün değilken. Adamın arkasına koskoca devlet var, güç var, zenginlik var, mevkiyse mevki var, sülaleyse sülale ama "ben bunu sevdim" deyip yedi düvele meydan okurken, bizim ülkenin garip erkeklerinde bir "vay anam ne der?" arabeski içinde kaybolmak var. Tabii ki annedir, büyüktür, deneyimlidir sormak, danışmak, fikir almak lazım ama "ölesiye seviyorum ama annem izin vermiyooor" diyen eşek kadar olmuş adamlara ve bu hikayede bu pasif adamların harcadığı genç kızlara cidden üzülüyorum.

Aynı yoldan geçmiş, çoook daha şiddetli ve şirret dolu hikayeler yaşamış bir ablanız olarak belirtmek isterim ki; iş tamamen erkekte biter. 4 senelik evliyim, çok mutluyum, çok huzurluyum. Annesi baştan beri istemedi, namusuma kadar iftira attı, düğünüme kadar burnumdan getirdi. Ama eşim "budur kararım" dedi. 4 senedir kapımın eşiğinden girmemiştir, eşimin annesidir gider görüşür. Benim ilişkim kendisiyle yoktur. Ben mutluyum, eşim mutlu, eller ne karışır? Ha gönül isterdi ki böyle olmasın ama kendileri istediler.

Yani özetle sevdiğinize, sevginizin gücüne inanıyorsanız, dünyaya bile meydan okuruz biz diyorsanız çok da ileriyi ve olası sinir bozucu senaryoları düşünmeden yaşadığınız anın keyfini çıkarın. İşlerinizi bulunca, biraz daha ayaklarınız yere sağlam basınca yavaş yavaş işi resmiyete dökersiniz. Baktınız hala istenmiyorsunuz, "beni istemeyeni ben hiç istemem" der, siz de onları istemezsiniz :) Eşinizle yuvanızda mutlu ve huzurlu olur, istenmeyenleri evinizin dışında bırakırsınız.

Umarım her şey çok olumlu gider ve çok mutlu olursunuz.

Merhaba
En çok dikkatimi çeken işi olmasa da ailemin karşısına çıksın demeniz
Önce bir işini gücünü bulsun , askerliğini yapsın .
Eğer çok istiyorsa gelsin o zaman çıksın ailenizin karşısına .
Bizim Azeri bir komşumuz '' Anadan atadan yar şirin olur '' derdi :)
O hesap işte .
Oğlunu zorla evlendiremeyeceğini anlayınca kayınvalide adayınız da durulacaktır .
Hakkınızda hayırlısı olsun

Aminnn canım.. Rabbim sevenleri kavuştursun inşALLAH :)

Sevdigin istedikten sonra kayinvaliden mecburen kabul edecek.Sizi tanıdıkça önyarglarini atabilir.Biraz cesaret ve zamana ihtiyacın olacak.

Size çevremde gözlemlediğim ve oluruna yüzde 99 inandığım tezimi sunayım. Kayınvalide kimi istemiyorsa oğlu onunla evlenir Bir örnek üzerinden anlatayım, ablamızın oğlu sevgilisi olduğunu annesine söylüyor, annesi çok mutlu oluyor, tanıyınca kızı sevdiğini hissediyor ama oğlu o kızla ayrılıyor, aradan birkaç yıl geçiyor, başka bi kız arkadaşı olduğunu annesine söylediğinde annesi içinin sıkıldığını hissediyor, oğluna bişey demese de arkadaş ortamında, istemiyorum bu kızı diye hayıflanıyor. Halbuki istememesi için de bi sebep yok... Sonuç mu? Oğlu o kızla evli. Gelinle kaynana arasında çomak kırılmış, anlaşamazlar derdi anneannem. Çevrede gelin adayıyla tanışan, oğlunun kız arkadaşını öğrenenlere ne hissettiğini soruyoruz, olumsuz hissedenlerinki evleniyor, olumlu hissedenlerin ayrılıyor. Siz de çevrenizde deneyin konu sahibesinin hakkında hayırlısı ne ise o olsun

ben hala kadın denilen mahlukattaki evladım sevdiği ile değil benim sevdiğimle evlenecek binecem üstlerine vurucam kırbacı kafasını çözemedim..

Ah çok teşekkür ederim :) bazen dibimizdeki insanlara anlatamadıklarımiza bir teselli duymak rahatlatiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…