İstenmeyen gelin olabilirim, neler yapmalıyım???

DustHaze

Dedesinin Meneksesi
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
4.290
3
116
40
Almanya
Merhaba,

3 yıldır oldukça düzgün giden bir ilişkim var. Hoş aileler biraz surat yapsalar da bu arkadaşlığa henuz çok "ciddi" gözüyle bakmadıklarından ses çıkmıyor.

Benım ailem ile ilgili sorunu şimdilik rafa kaldırdım. Ama bu seferde erkek arkadaşımın ailesi ile ilgili şeyler üzerime üzerime gelmeye başladı.

o benı seviyor ve her durumda yanımda olacağını soyluyor. bu zamana kadar oyle de oldu. ilk gorustuğumuz zamanlar annesi ve kızkardeşi bana "uzak dur" diye mesaj atmışlardı. ama şimdi ikisiyle de görüşüp konusuyorum. bu onun çabalarıyla oldu.

Ama aileleri biraz kapalı. yanı dışardan kız almak istemıyorlar pek. buna yasadıkları bazı kotu tecrubeler de sebep. Aileler görüş olarak da (siyasi) çok yakın değiller. onun ailesi bunu sorun ediyor- edebilirmiş. yani iki tarafın birbirini tanımadan boyle bir yaklaşıma girmesi bana çok saçma geliyor ama "insanlık" diyip herkese saygı duymaya çalışıyorum.

bundan sonraki adımlarımı nasıl atmalıyım?

arkadaşımla ilişkime nasıl yon vermeliyim bilmiyorum.

aslında onun yanımda olduğunu bildiğim sürece ben de savaşırım hiç çkinmeden. şuan için onun beni yalnız bırakmıyacağına da guvenıyorum. ama arada bir aklıma "acaba"lar takılabiliyor. 3 yıl sonra ya istenmezsem ve o da artık bunla mucadele edemezse?

belki bunları dusunmek için daha erken ama ne bileyim şimdi çok fena kafama takıldı?

bende senle benzer şeyler yaşadım hemde söz-nişanımın oldugu gunmafoldumben
bizdede onun tarafı mezhep farkı yüzünden sorun çıkardılar benim ailemin çıkarmasını beklerken onlar yaptı
ama nişanlım hep yanımda oldu onlar artık yok ne onun hayatında nede benim bizim en güzel gunumuzu mahveden insanlar hayatımızda olamaz dedik
aşkıma sonuna kadar guveniorum aileme bile hiçbiriniz istemese bile giderim dedm onlarda ona ne kadar güvendiğimi anladılar ve artık içleri rahat
bu olay sevgilinde çözülüyor ona çok güveniyorsan yanında ayrılma

sen bunları düşünme,ortada halledilemiycek sorun yok,3 sene göğüs germişsiniz bundan sonra hafif olumsuzluklaramı geremiyceksiniz
kimsenin siyasi görüşü kimseyi ilgilendirmez..herkez özgür bir bireydir,ailenin bunu sorun etmeside çok komik ayrıca
kafanın karışık olması normal,büyük sorunlardan sonra bu raddeye gelmişsin,doğal olarak korkuyosun,saygını kaybetme aileye karşı,ama her dediklerinede yvallahın olmasın..o dengeyi en iyi şekilde ayarlıycağına eminim canım..mutluluklar

olabilir canım her şey olabilir ama risk almakta budur zaten sana demiyorum 3 yıl bekle belki senin hala arkanda olur belki de yok ben artık ailemin sözüyle devam edeceğim diye düşünceler çıkabilir. Buna siz karar vereceksiniz sevgilinizi siz tanıyacaksınız ki biraz tanımışsınızdır. Bence konuş açıkça düşüncelerini şüphelerini herşeyini açıkça paylaş. Paylaş ki onunda fikirlerini öğrenebilesin. Onunda konuşmaya ihtiyacı vardır belki sen açılınca oda sana dürüst olacaktır

bilemiyorum;arkadaşından bile emin değilsin?CADIARZU
ben şahsen bu tarz düşünüyor olsaydım ilişkimi 3 yıl uzatmazdım..
şu an istemiyorlarsada emin ol evliliğinde hep gölge gibi olacaklar..gamyoncuiremsu
ailelerin sorunlu olduğu bir evlilikte ne kadar mutlu olabilirsin bu tartışılır!

zaten 3 yıldır aranızda kişisel sorununuz yok sana hep destek vermiş aileler arasındada büyük bir problem yok annesi ve kardeşiylede görüşüyosun daha ne diyim büyütme bence 3 sene 4 sene sonra ne olur diye
saygında kusur etme gerisini zamana bırak

ne yazikki flort doneminde yanindayim diyen bi cok erkek evlendikten sonra degisebiliyor...
burada bir cok ornegini okuduk...
ben evliliklerde ailelerin cok onemli bi faktor olduguna inanirim..biraraya geldiklerinde konusacak bisey bulamayan,mecburen birbirine katlanan insanlar gormekten hic hoslanmam..cunku bi yerde kopuyor bu mecburiyet..
bundan sonraki adimlarin eger o olmazsa olmaz diyorsan arkadasinin ne kadar sana destek verdigini,koruyup kolladigini gozetlemen olabilir..
zamanla hersey daha iyi anlasilacaktir zamanada birakabilirsin...

herşey arkadaşında bitiyor,ona güveniyorsan seninde arkanda durabiliyorsa sorun olmaz o zaman...

Şimdi aranızda sorunlar var diye ilerde de aranızda sorun olacak diye birşey yok..
Belki aranızda sorun hiç kalamayacak..
Şimdi iyi olup ilerde gene aranız kötü olabilir..Hiçbirşeyin garantisi yok malesef..
Eğer sevgilin senin arkandaysa sorun olacağını sanmıyorum ben..lmaz:

Eğer sevgilin senin arkandaysa sorun olacağını sanmıyorum ama baya bı zorluklarla mucadele etmek zorunda kalabilirsin canım

yorumlarınıza, iyi dileklerinize teşekkür ederim.

Tekrar uzun uzadıya konustuk, yanımda olacağını söyledi. Evet erkeklerin sözüne pek guven olmaz ama, bu geçen 3 yılda verdiği tüm sözleri tuttu. ailesiyle aramda köprü kurmak için elinden gelen herşeyi yaptı. Sanırım bundan sonrasını zamana bırakmak en iyisi.

onu seviyorum. o da benı seviyor. Umarım herşey yoluna girer.

önümüzdeki yıllarda da ben "ben" olmayı sürdüreceğim. çünkü bu zamana kadar kimseden bu yuzden olumsuz bir geri dönüş almadım. Ama temkinli olmakta fayda vardır. ona göre davranacağım.

Aslında, ailelerin neden bu kadar karıştıklarını anlayamıyorum. Belki içgüdüsel birşeydir (anne değilim anlayamam) belki de sahiplenme duygusu. bu zamana kadar getirdim, yedirdim içirdim okuttum.

Ama düşününce bunu herkes yapıyor. onun anne babasının yaptığı herşeyi benim annemle babam da yaptı. ya da bizimkilerin yaptığını onlar da yaptı. zaten bir noktada yapılması gereken de bu değil mi. ve evet karşılık bekleyecekler, meyvesini almak isteyecekler, ama "paylaşamama" olgusu neden?

tum bunlar kafamı kemiriyor. ileri de ilişkimiz 7-8 yılı geride bırakmış olacak, ters giden birşey olursa o kadar zamana, emeğe, paylaşıma, yaşanan herşeye yazık olmaz mı? şuan geleceği öngöremiyorum, ama onunla birlikte yaşamayı göze alıyorum....

umarım herşey güzel olur...

Bizler her ne kadar ailelerimizi geri plana atsak. sevgi aşak güvenmek öenmli desekte. İş evliliğe gelince ve bir yuva kurmaya gelince aileleri malesef bu kadarda geriye atamıyoruz. Ben şahsi görüşüme göre seven insanların kendilerinin dışındaki sebeplerden dolayı ayrılmarına gerçekten çok ama çok karşı olsamda sorun ailelerse bu tüm evliği etkileyecek bir noktaya gelebiliyor. taraflardan biri birgün pes edebiliyor.ve sürekli bir mücadele içinde olmak savaşmak insanı yorabiliyor.
Bu nedenle sadce şunu diyebiliyorum . Sevginiz ve sevdiğiniz kişi sürekli arada kalmanıza sürekli çekişmeler içinde olmanıza ve savaşmanıza değecekse yıllar sonra arkanıza dönüp baktığınızda iyiki kopmamışım senden iyiki savaşmışım diyecekseniz. hiç düşünmeyin sevgilizine sıkıca sarılın .

arkadaşım istenmeyen gelin olmak ilk önce büyük sabır istiyor.olayların karşısında çok güçlü durmayı gerektiriyor.ben istenmeyen gelinim.halada ben çok fazla sevmezler.bende beni sevmeleri için hiç çaba sarfetmem.ilk önceleri onların beni sevmemesine çok üzülüyordum.ben onları illaki gelip beni istemeleri için zorlamadım sonuçta.aileler zeten komşu olduğumuz için birbirlerini tanıyorlardı.düğün öncesinde benim ailem onların her istediğini yapmadı diye araya soğukluk girdi halada devam ediyor

artık aradan çok uzun zaman geçti.çok zorluklar yaşadım.eşim bazen yanımda oldu,bazende onlardan daha fazla yüklendi üzerime ama ben hiç yılmadım.1,5 senenin sonunda eşim ailesinin bana karşı olan bazı yalanlarını anladı ve onada ayrılmamız için çok fazla baskı yapılınca.biz tası tarağı toplayıp ıstanbula geldik şimdi rahatız çok şükür

yinede büyükler istenmeyen gelin olduğumu arada bir laf sokarak hatırlatırlar.bende la havle çekerek yanlarından uzaklaşırım.onlara cevap vermeden sadece allahtan sabır isterim.

et tırnaktan ayrılmaz canım ben sana bu kadar diyim iyi düşün...evlenince insanlar öyle bi değişiyoki şaşar kalırsın neler görüp okuyoruz burada....

bıde 3 sene sonra el ustunde tutulan bı gelın olsan..
neden hep olumsuzluklara bakıyosun kı..
herkesın gorusu kendısınıedır..

3 yıl sonra ya istenmezsem ve o da artık bunla mucadele edemezse?

3 yıl sonra ya sen istemezsen ve mücadeleyi bırakıp başka bir hayatta yaşamayı seçersen? hayat bu yaşamadan bilemeyiz değil mi?...
acabalarla ya olursalarla yaşamayın..seviyormusunuz?herhangi bir sorun yok mu aranızda?anlaşıyor mutlu oluyormusunuz onunla?o zaman devam..bakalım neler getirecek hayat size?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…