İstenmeyen gelin olabilirim, neler yapmalıyım???

amann onlar senı ıstemıyosa sende onları ısteme ne buyuk dert ..benı ıstemeseydıler dıye dusunuyorum.çokta seydı yanı...hıc gorusmesen de olur ..hıc fark yapmaz ..sende uzulme...

ben de istenmeyen gelin adayıyımmm felaket bi durum. ben ki herkesle iyi geçinen biriyim. daha beni tanımadan yargılıyorlar. onlar adına çok üzülüyorum :)

Tamda benlik bi konu :)
Bizimkilerde kaaplı ben açık.
Hissediyodum istenmediğimi.
annesi oğluna beni çok seviyomuş gibi yapıyodu.
Ama hissediyodum rol olduğunu.
Beni aramazdı falan.Neyse nişanlandık ilk 2 ay süperdi.
Sonra bi gelin daha geldi.O tam onlardandı.
Herşeyleri eşitti.Tabi ben kötü oldum anında.
Sonra evlendik herşeyimiz battı.
Benimki oldukça zorluydu.
İftirada atıldı, tehditvaride konuşuldu, eşimide doldurdular.
Artık görüşmüyo gibiyiz.
Bana bir duvar onlardan daha dosttur.
Yani canım arada eşim olmasaydı yürümezdi bu iş.
O asla beni ezdirmeyeceğini söyledi olmaz sanıyodum
Ama Allah binkere razı olsunki ezdirmedi.Hep benimleydi hep dstekledi yanlışım bile olsa.
Onunla evlendiğim için pişman olmadım.Ama imkanım olsaydı onlara yüz vermez
yaranmaya çalışmazdım.
Onlara yaranılmaz.(Açık yada kapalı faketmez zıt görüştekiler anlamında yazıyorum)
Kendileri gibi olma ihtimalini görürlerse
başlarına şah ederler, yok aynı devam edersen çok afedersin it yerine koyarlar.
Ki sizinkiler kendilerini aşıp ana kız gözdağı bile vermişeler.
Seninle çok uğraşacaklar gibi, sevgilne güveniyosan devam et.Ama yoksa da tamam de.
Ki sevgilininde talepleri ailesi yönünde ilerleyebilir bu ihtimalide unutma.
Mesela benimde kapanmamı çok istediler ki bende istiyordum.
Memur olmam biraz zorluyordu.Sırf onlara olan inadımdan vazgeçtim.
Ve yine dediğim gibi işim buna engeldi.Eğer özelde olsaydım yada kapanmama engel durumlar olmasaydı, sıkıntım çok olurdu.Ben kapanmazdım onlarda huzur vermezlerdi.
İyi düşün doğru karar ver.
Konunun üzerinden 1 yıl geçmiş ama özellikle yazdım bu durumda olan çok insan var.
Fikir verebilir.
sizin durumunuz ne oldu, onu merak ettim?

Son düzenleme:
Sen her ne kadar sadece erkek arkadışınla evlenecek olsanda aslında ailelerde birbiriyle evleniyor maalesef...Akraba olunuyor sonuçta şimdi bu sorunlar başladıysa ortada birşey yokken ilerisini düşenemiyorum daha temkinli yaklaşman lazım gelir derim..

başı kapalı olmak yada uzdurupla gıyınmek tam bır musluman olmak deıldır bana gore
bence ınsanlık denılen sey ınsanın kalbındedır
siz anlastıktan sonra
sevgılınınde senı sevdıgınden emınsen
bence hersey bos
ALLh mutlu etsın ıkınızıde

Mesaj mı atmışlar "oğlumdan uzak dur " diye ? Artık gülüyorum..Benim iş yerimin numarasını internetten bulup bana telefonda beddua eden, "oğluma köyden namuslu kız alacağım" diyen, annemi arayıp "kızına sahip çık hanım, oğlumun peşini bırakmıyor" diyen, düğünüme silahlarla geleceklerini söyleyip resmen tehtit eden bu sebeple emniyetten polisleri ve özel korumaları tutarak nikah salona giden ben, kına gecemde kavga çıkarıp evi terkeden erkek tarafı, beni sinir krizlerine sokan düğün öncesi sakinleştirici ilaçlar kullanmaya başlamamaı sağlayııp düğününün tek karesini hatırlamayan ve daima ilaç etkisiyle sırıtıp "en neşeli ve güleryüzlü gelin" konumuna aday olmuş bir ben, nikahıma gelinmiş ama tebrik etmeden salondan kaçan düğününe gelinmeyen bir gelinim ben.

Tüm bunlara karşı kınagecesinde çıkan yaygarada "bir kız sevdim burnumdan getirdiniz, lanet olsun, bu günü de berbat ettiniz" diye tüm sülalesine bağırıp sinir krizleri geçirerek "siz isteseniz de istemeseniz de ben evleniyorum" diye hastanelik olan bir eşe sahibim.Evet riskti evet belki aptallık.Ama güvendim, inandım, sevdim ve evlendim.

Şimdi ayda bir 15 dakika kapıdan ailesine uğrayıp, sinir krizleri geçirerek eve dönen bir eşim var. "Olsun ben kapımdan sokmam ama onlar senin ailen git" diye zorladığım, her gelişinde "lanet olsun, artık gitmeyeceğim" diye krizler geçen bir eşim var.Ben sevgime güvendim, eşime güvendim evet dedim.
Beni silahla tehtit eden kaynana, görümce ve benzeri kişilere gelince, Allah'a havale ettim , dua ettim , çok üzüldüm ama evlendiğim için bir kere bile pişmam olmadım. Eşime sonuna kadar güvendim, kapımı örttüm ve başım rahat, kalbim ferah.Allah herkesin yaptığını görüyor ve çok şükür herkese hakettiğini veriyor.

Son düzenleme:
İnşallah bütün hayallerin düşündüğün gibi olur fakat yaşın kaç bilmiyorum, herşeyi zamana bırakacak yaştamısın ben senin yerinde olsam erkek arkadaşımla açık açık konuşurum bu ilişki nereye gidiyor diye bir sor, üç yıl az bir zaman değil bir üç yılını hayatından çalmasına sakın izin verme...

hiç birşey yapamazsın, çünkü ağzınla kuş tutsan yaranamazsın. böyle gelmiş böyle gidecek, tecrubeyle sabittir

ben bile unutmustum boyle bir konu actigimi :))

henuz bir "cozum" yok ortada cunku biz hala arkadasiz, isin icine aileleri karistirip ciddiyete bindirmedik ve 1-2 yil daha bu sekilde devam edecek gibi...

kendini istenmeyen gelin olarak görüyosan kendini kabul ettirmeye uğraşma bu süreç hem seni üzecek belki istediğin sonuçları alamayacaksın zamana bırak gitsin eşin önemli onun hakkında aklında hiç bir soru işareti kalmamalı tabi bazı seylerı sımdıden anlamak zor evendıkten sonra hersey degısebılıyor ailesinin bu ön yargısı dısarıdan biri oldugu içindir tnısalar belkı sevecekler ama sevmezlersede ugrasma eşin olacak kişi ve tavrı önemli canım

İstenmeyen gelin olduğumu geç öğrendim ama her şey yolunda iken, birden oldu bunlar. Konuştum aileyle sıkıntı gidecek inş. Rabbimin hayırlıısyla... Mağdur olan benim ama onlara da hak vermem lazım...

Son düzenleme:
1- müstakbel eşiniz kayınvalidenizin tavırlarından etkilendi mi? yani sizden uzaklaştı mı? önemli olan bu bence.
2- boşanmış insan neden bekar biriyle evlenemesin ,bu da ayrı bir saçmalık... birbiriyle anlaşamayan iki insanın ayrılması kadar doğal bir şey var mı?
3- madem boşanmış olduğun için seni istemeyeceklerdi, bu kadar tantanadan sonra mı gelmiş akıllarına ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…