• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstenmeyen minik misafirlerim

huysuzamatatligelin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2016
138
184
23
Hayırlı akşamlar hanımlar.. Benim sorunum evdeki güve kelebekleri. Dönem dönem ortaya çıkıyorlar ve çok sinirlerim bozuluyor. Daha yeni temizlik yaptım, hemde baya dipköşe denecek şekilde. Ama nerden olduğunu bi türlü anlayamadığım şekilde yine 3er 5er kelebek görüyorum evin içinde. Kurtçuk haline rastlamadım hiç. Geçen gün koskocaman bi kelebek yakaladım, onu gördüğümden beri de ufakları her yerde. 6 aylık bi oğlum var, ona rağmen haftalık temizliğimi yaparım. Evi her gün süpürüyorum zaten. Dolaplarımı kontrol ettim bozuk bişey bulamadım. Nerden geliyor bunlar ya?! Dışarıdan gelebilme ihtimali var mı çok cam açıyorum çünkü. Ne yapabilirim bana bi öneriniz var mı? O kadar huylandım ki yarın tekrar temizliğe girişmeyi düşünüyorum. Nasıl uzaklaştırabilirim yada önlem olarak ne yapabilirim?

Mutfakta cam kapta saklamadigin,paketi acilmis bir bakliyatin falan varsa ondan olabilir.Gida urunlerinden birindedir yani. Bir goz at bakalim. Benim cekirdek posetinde olusmustu gecen sene. Ondan kurtulunca bir daha gormedim.

Bakliyatlar ve ceviz çabuk güveleniyor. Ben makarna ve baharatlar dahil paketi açılan her şeyi buzdolabına kaldiriyorum yaz mevsiminde.
Ceviz var aslında evde ama ona bakmadım sanırım bide ona bakayım, herşeyi buzdolabına kaldırmak da çok zor olur çok kalabalık olur dolap ya başka yapabileceğim bişey yok mu

Mutfakta cam kapta saklamadigin,paketi acilmis bir bakliyatin falan varsa ondan olabilir.Gida urunlerinden birindedir yani. Bir goz at bakalim. Benim cekirdek posetinde olusmustu gecen sene. Ondan kurtulunca bir daha gormedim.
Çoğunluğu cam kavanozlarda aslında ama kurtçuk da görmüyorum ki hep kelebek. Elektrikli süpürgeyle çekiyorum ama ordan geri çıkarlar mı yaaa

Bizimde bakliyatlarda oluyordu yazın,ne vakumlu cam kavanozlar, ne o,ne bu.
Adanada yaşayanların tümm bakliyatlarını yazın pet şişelerde sakladıklarını ve asla güve kelebeği olmadığını okudum internette.
Denedim 1.5 lt ve 1lt pet şişelerinde iki senedir tüm bakliyatlarımı saklıyorum ve gerçekten o kelebeklerden eser yok artık.
Dünyanın bulguru pirinci vs baklıyatımı dökmüşümdür,bu yöntemden önce.

Benim de yatak odama dadandılar.
3-4 tane çıktı dün.
Sanırım cam açıkken girip saklanıyorlar, gece de ortaya çıkıyorlar. :110:
Evinizin her tarafında varsa diğer arkadaşların dediği gibi bakliyatlara bir bakın.
Olmadı açık pencerelerden falan giriyorlardır .

B
Bizimde bakliyatlarda oluyordu yazın,ne vakumlu cam kavanozlar, ne o,ne bu.
Adanada yaşayanların tümm bakliyatlarını yazın pet şişelerde sakladıklarını ve asla güve kelebeği olmadığını okudum internette.
Denedim 1.5 lt ve 1lt pet şişelerinde iki senedir tüm bakliyatlarımı saklıyorum ve gerçekten o kelebeklerden eser yok artık.
Dünyanın bulguru pirinci vs baklıyatımı dökmüşümdür,bu yöntemden önce.
ilk defa duyuyorum bunu gerçekten çözüm olacaksa bunu yaparım valla çünkü bıkkınlık verdi bu kelebekler bana ya

Benim de yatak odama dadandılar.
3-4 tane çıktı dün.
Sanırım cam açıkken girip saklanıyorlar, gece de ortaya çıkıyorlar. :110:
Evinizin her tarafında varsa diğer arkadaşların dediği gibi bakliyatlara bir bakın.
Olmadı açık pencerelerden falan giriyorlardır .
Salonumla mutfağım yakınlar o yüzden salonda ve mutfakta gördüm sadece iki gündür süpürgeye çekip çekip duruyorum nerden geldiklerinide bulamadım, kıyafet falan da yiyorlarmış heralde internetten araştırıyim dedim de heryerde olabilme potansiyelleri var resmen

B

ilk defa duyuyorum bunu gerçekten çözüm olacaksa bunu yaparım valla çünkü bıkkınlık verdi bu kelebekler bana ya
bende ilk duydum inanamadım ama denedim gerçekten yoklar.
O güve kelebekleri öyle fazla çoğalıyor ve bakliyatları mahvediyorki.
İki yıldır çok şükür rahatım,yaz kış pet şişelerde nohutum,pirincim,fasulyem,mercimeğim, irmiğim,bulgurum vs

Hanımlar kaynağı buldum cevizmiş. Teşekkürler hepinize. Attım şimdi ama tekrar temizlik yapıcam çok huylandım, alabileceğim önlem varsa fikirlerinizi bekliyorum

Geçmiş olsun. Ne yazık ki havalar ısınmaya başlayınca bende de çıkıyor o kelebekler. Mutfak dolaplarını, balkondaki gıda dolabını tümüyle indirip tek tek kontrol ediyorum ama kaynağını bulamıyorum. Biz alıştık artık.

Geçmiş olsun. Ne yazık ki havalar ısınmaya başlayınca bende de çıkıyor o kelebekler. Mutfak dolaplarını, balkondaki gıda dolabını tümüyle indirip tek tek kontrol ediyorum ama kaynağını bulamıyorum. Biz alıştık artık.
Bende küçük hayvanlara karşı böcek sinek kelebek bi takıntı var, yani böcek görünce korkmuyorum mesela ama huylanıyorum kaşıntı tutuyo. Şimdi kelebekler bana ızdırap oldu o yüzden. Araştırıyorum iki saattir internetten çörek otu, lavanta, biberiye falan gibi şeyler bulabildim ama işe yarar mı bi fikrim yok. Bide evde küçük çocuk var alerji de yapıyormuş bu kelebekler, iyice dert edindim kendime.

Back
X