• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstenmeyen minik misafirlerim

bende ilk duydum inanamadım ama denedim gerçekten yoklar.
O güve kelebekleri öyle fazla çoğalıyor ve bakliyatları mahvediyorki.
İki yıldır çok şükür rahatım,yaz kış pet şişelerde nohutum,pirincim,fasulyem,mercimeğim, irmiğim,bulgurum vs
peki pet şişe sağlıklı mı, bunu araştırdınız mı

peki pet şişe sağlıklı mı, bunu araştırdınız mı
pet şişe ısıya maruz kalmadığı sürece gıdalara çok hızlı işlemez,bu kullanımda ısıya maruz kalmıyor.
Diğer türlüde böceklenmesi engellenemiyor bakliyatların.
Poşette sağlıklı değil,ancak poşetlerin içinde satılıyor.

ben evde kelebek gorur dururdum aa mujde gelecek ehehe falan der gecerdim :KK70:

sonra anladim bunlar hep var..bi gun de duvarda tirmanan kurt gordum. kafama donk oldu. iyice arastirdim en geriye firinin altina ceviz dusmus 1 tane. o cevizde bir suru olmuslar her boyutta vardi .

cok iyi kontrol edin sebebi mutfaktadir.

pet şişe ısıya maruz kalmadığı sürece gıdalara çok hızlı işlemez,bu kullanımda ısıya maruz kalmıyor.
Diğer türlüde böceklenmesi engellenemiyor bakliyatların.
Poşette sağlıklı değil,ancak poşetlerin içinde satılıyor.
ben de en sağlıklısı cam sanıyordum ama şimdi int.ten baktım en uygunu bez torbaymış
"Bakliyatın cam kavanozlarda saklanması önerilmez. Pirinç, evde bez torbada saklanmalıdır. Bez torbalarda rutubet olmaması küf oluşumunu önler. Saklama ortamının 18 derece olması idealdir. Havadar, rutubetsiz, güneş ışığından uzak, karanlık bir ortamda saklanmalıdır. Pirincin kapaklı kaplarda saklanması doğru değildir, üründe kızışma olabilir. Pirinç çok kolay ve çabuk koku alan bir üründür, o yüzden deterjanların ya da başka kimyasal ürünlerin bulunduğu dolaplarda saklanmamalıdır."

ben de en sağlıklısı cam sanıyordum ama şimdi int.ten baktım en uygunu bez torbaymış
"Bakliyatın cam kavanozlarda saklanması önerilmez. Pirinç, evde bez torbada saklanmalıdır. Bez torbalarda rutubet olmaması küf oluşumunu önler. Saklama ortamının 18 derece olması idealdir. Havadar, rutubetsiz, güneş ışığından uzak, karanlık bir ortamda saklanmalıdır. Pirincin kapaklı kaplarda saklanması doğru değildir, üründe kızışma olabilir. Pirinç çok kolay ve çabuk koku alan bir üründür, o yüzden deterjanların ya da başka kimyasal ürünlerin bulunduğu dolaplarda saklanmamalıdır."
ben pamuklu keten keseler diktim bakliyatlar için,ağız kısmından iple büzmeli.
Yok ondada oldu,iki yıldır 1.5 tl lik pet şişelerde muhafaza ediyorum aldığım gibi duruyor.

Süpürge ile eziyetli bir ölüm olacağını düşünüyorum..pet şişeyi duvarda duran kelebeğin üzerine denk getirince şişenin içine doğru uçuyorlar atik değiller yakalaması kolay sonra dışarı sal gitsin
Ne bileyim kıyamıyoruz biz isim bile taktık onlara cemile diyoruz
Lavabodan kaç tane kurtardık suya gidiyorlar boğuluyorlar
Cevizden üremişlerdi bizde de fenalar ama

Back
X