istenmeyen yaramaz cocuklar..

Çocuğun elin evinde orayı burayı kurcalamasını keşif olarak görmek bilime bağlamak falan ne mana

Bizim arkadaşımın kızı sürekli bizdeydi komşuyduk.çocuk kaç senedir bir zarar vrrmedi eve

Çok akıllı ve çok usluydu. tabiki odaları gezer merak bu.ama bir şeye zarar veriyorsa ona keşif denmez.

Bişeyleri kıran sürekli yatakların üstünde tepinen sesinden durulmayan çocuğu olan ve müdahale etmeyen kadınlar

Ev sahibi size bir şey demiyorsa misafir olduğunuz içindir.arkanızdan derin bir oh çekiliyor evinize giderken.

Boya alıp duvarlara zarar veren tv yi kıran evi talan eden çocuğunuza kurbağa deneyi yapan bilim adamı muamelesi yapmaktan vazgeçin

yetiştirmeden kaynaklanıyor bence. evet nerdeyse bütün çocukların içinde büyük bir enerji var.. ister istemez yerlerinde duramıyorlar. buraya kadar normal.
ama başkasının özel yaşamına zarar verme boyutuna gelirse durum bu ebeveynden kaynaklıdır. benim oğlumda maşallah çok hareketli oturmak bilmez. ama misafirliğe gittiğimizde onu oyalayacak şeyler götürürüm. oturmaz fırfır ayakta oynar. ama kimsenin biblosunu alıp kıramaz, dolaplarını açamaz, bişey yerken elinde gezinerek yiyemez. şundan istiyorum bundan yicem diyemez. karnını doyurup götürürüm mesela. ya da sevdiği bir gıdayı çantamıza atarız. 3 yaşında bu arada.
ama süs gibi oturması çocuğun imkansız. yapısında varsa olur o.
ha hiç sözüm geçmezse de gitmem bir yere napim.

bir arkadaşımın çocuğu vardı bizim evin duvarlarını ve parkelerini keşfetmişti böyle almış eline kalemi serbest çalışmıştı çocuk Allah ne verdiyse artık

annesi görünce ama bak teyzesi oğlum ne güzel şeyler çizmiş demişti

o anda o anneyi öldürmek istedim,ne güzel şeyler çizdiği yer benim evimin duvarı,yerleri

lütfen ama lütfen yaratıcı bireyler yetiştireceğiz,özgürlük vereceğiz diye işin cılkını çıkarmayın.sizin prens ve prenseslerinizle biz normal 'insan' yetiştiren anneler uğraşmak zorunda değiliz.

canım harvey karp'ın "mahallenin en mutlu yumurcağı" diye bir kitabı var. ben onu muhakkak okumanı öneririm. hatta aslında tüm anneler okusa yeridir.
çocuğu sakin yetiştirmek, onun dilinden anlamak, yeterli derecede hareket alanı yaratmak çocuğun hiperaktif olmasını da, aşırı yaramaz ve şımarık olmasının da önüne geçiyor.
benim oğlum hareketli ama sakin bir çocuk ama benim evimde sevmediğim için süs püs eşyası bulunmadığından bir misafirliğe gittiğimizde ilgisini çektiğinden ister istemez onlara yöneliyor. ben de yanımda muhakkak seveceği oyuncak, boyama kalemi defteri, sevdiği kitapları hatta gittiğim ev samimi ise oyun hamuru setinden birkaç parça götürüyorum. yediği ve yerken oturduğu için de havuç, salatalık, elma gibi çok dökülmeyecek şeyler de götürüyorum. misafirlik örnek veriyorum 3 saat sürüyorsa 2 saati bunlarla oyalanıyor. misafirlik sırasında da benimle konuşmak, oynamak isterse engellemiyorum çünkü o isteği yapılmayınca çocuklar daha hırçın ve saldırgan oluyor. zaten benimle ilişkisi de 10 dk içinde bitiyor ben ilgi gösterdiğim için.
çocuklar ilgi bekler. misafirliğe gittiğinizde sırf rahat oturmak için köşeye atmayı beklerseniz ki çoğu anne bunu yapıyor o çocuk durmaz da huzur da vermez. çocuğun dilinden anlamak gerekiyor bu sebeple ben o kitabı kesinlikle öneriyorum.

ne çok kontrolcü nede çok serbest, aman yapma sürekli dur demekte iyi birşey olmayabilir, hele 3 6 yaş arası merak ve enerji var

Ay bunlar olana kadar nasıl sustunuz ben ona hayret ettim.

Valla iyi sabırlıymışsınız tebrik ederim,
BU kadar alıngan ve korumacı bir anne ilede hayat geçmez yerinde bir karar olmuş.
Herkes korur kollar çocuğunu .amma velakin rahat rahat oturup çocuğu birşey yapmıyormuş gibi davranan ANNE batar bana...Araştırmacıymış çocuğu öylemi ozaman gitsin evde öğretsin çocuğuna araştırmacılığı!!! başkalarının yatak odasında örtüleri kirleterek yada karıştırarak değil,ne saçma düşünce yapısıdır ya !

inanmıyorum ya !!
Ne rahat kadınlar var arkadaş

Çocuğu olanlar çocuğu olmayanlara gitmesin en mantıklısı. Çocuğum olmadan önce ben de çok tahammülsüzdüm hak veriyorum. Şimdi en azından benimkinin de yapıyor yada yapacak olma ihtimalinden dolayı kendimi frenliyorum. Ama ilgisiz pis anneler hiç bir koşulda istenmez. Burdan evime geldiğinde çocuğuna tuvaletini yaptırıp silmeden giydirmeden salonuma salan kadını da anmış olayım. Bir daha görüşür müyüm, sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…