Niye? Biz de çocuktuk şimdikiler de öyle.canim o eskidendi simdiki cocuklar laftan anlamiyor..
bem bir kere bir yere gittim once toplanti olacakti sonra cay salatalik. v.s ..
benim cocuk tutturdu salatalik istiyorum diye ..
simdi bu cocuk salatalik istiyorsa benim sucum ne???
ben ona evde veriyorum ..
ama cocuk iste ya..
ben o konuda herseyi soylerim kizarim yanliş yaptiginda..Niye? Biz de çocuktuk şimdikiler de öyle.
Salatalık istemesi vs. değil bahsettiğim. Yaramazlık adı altında çaki bebekler yetiştirmekten bahsediyorum ben.
Bir tanıdık var, çocuğa şunu şöyle yapma diyemiyoruz. Neymiş çocuk nazlıymış, içine kapanıyormuş. Bu kadar zayıf karakterli çocuk yetiştirilmemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Sonra okul hayatında büyük problemler yaşıyorlar. Bir türlü uyum sağlayamayan, kural, düzen nedir haberi olmayan biri mi olsun sonra?
kardeşinin çocuğunun yaramaz olduğunu kabul eden ve konuşmasına sinir olan bir teyze ilk defa görüyorum.normalde her hareketi konuşması ablan gibi sana da sevimli gelmesi lazım
sımarıklık= yetıstırme tarzıyla alakalı dır..Evt hanimlar surekli konusulur ve istenmez yaramaz ve simarik cocuklar annemde dahildir buna,bende buyutuyorum tatli bir oglancik 3,5aylik henuz ama korkularim var ya bende o annelerden olursam diye ,benden bahsedilirken aman pamukkizi bosverin onun cocugu yaramaz denilmesinden korkuyorum biyere gittigimde evin heryerinin karistilmasindan ve nasil davranacagimi bilememekten korkuyorum..
Merak ettigim boyle cocuklar yetistirlmekten mi kaynaklaniyor yoksa yapılarında mi var yani cabalasam soz dinleyen bi cocuk haline gelir mi pasam yoksa şımarık olacak cocuk naparsaniz ayni mi ?
Evt anneler cevabi sizde var mi önerileriniz
yetistirmenin de etkisi çok. henüz cocugum yok ama cevremde herkesin cocugu var hepsini gözlemliyorum. kimisi cocugu yeterki aglamasin diye eline ne istersen vermis evde yaptığı her yaramazliga göz yummuş o çocuk misafirlige gidince de ayni şeyi yapiyor doğal olarak, halbuki anne evdeyken bazi kurallar koyabilse çocuk da alışır elbet. biliyorum zor ama kimse anneligin kolay oldugunu söylemedi zaten. cevremde bu sekilde cocuguna evde egitim veren annelerde var misafirlige gidince kadinin bi gözü kulağı hep cocukta oluyor zaten yanlis bisey yapcagi zaman gidip ilgileniyor öyle anneye kim ne desin madalya vermek lazim. mesela eltimin kizlari misafirlikte gördükleri merak ettikleri biseyi incelemek icin gelir izin alir "olmaz o senin yaşına uygun değil" dersen de tamam der aglamadan gider, eltim bu bilinci güzel oturtmus cocuklarinaEvt hanimlar surekli konusulur ve istenmez yaramaz ve simarik cocuklar annemde dahildir buna,bende buyutuyorum tatli bir oglancik 3,5aylik henuz ama korkularim var ya bende o annelerden olursam diye ,benden bahsedilirken aman pamukkizi bosverin onun cocugu yaramaz denilmesinden korkuyorum biyere gittigimde evin heryerinin karistilmasindan ve nasil davranacagimi bilememekten korkuyorum..
Merak ettigim boyle cocuklar yetistirlmekten mi kaynaklaniyor yoksa yapılarında mi var yani cabalasam soz dinleyen bi cocuk haline gelir mi pasam yoksa şımarık olacak cocuk naparsaniz ayni mi ?
Evt hanimlar surekli konusulur ve istenmez yaramaz ve simarik cocuklar annemde dahildir buna,bende buyutuyorum tatli bir oglancik 3,5aylik henuz ama korkularim var ya bende o annelerden olursam diye ,benden bahsedilirken aman pamukkizi bosverin onun cocugu yaramaz denilmesinden korkuyorum biyere gittigimde evin heryerinin karistilmasindan ve nasil davranacagimi bilememekten korkuyorum..
Evt hanimlar surekli konusulur ve istenmez yaramaz ve simarik cocuklar annemde dahildir buna,bende buyutuyorum tatli bir oglancik 3,5aylik henuz ama korkularim var ya bende o annelerden olursam diye ,benden bahsedilirken aman pamukkizi bosverin onun cocugu yaramaz denilmesinden korkuyorum biyere gittigimde evin heryerinin karistilmasindan ve nasil davranacagimi bilememekten korkuyorum..
Ay bunlar olana kadar nasıl sustunuz ben ona hayret ettim.Çocuk elbetteki yaramaz olabilir,enerjisini kontrol etmekte zorluk yaşayabilir.Ve bir çocuk yaramaz diye yargılanıp,yerden yere vurulamaz. Burada sorun ailede.
"Benim çocuğum yaramaz ne yapayım" diye hareket ediyor bazı anneler ve nerede olursa olsun 'aman çocuğumun psikolojisi etkilenmesin ,özgüveni zedelemesin,özgür bir birey olsun' gibi nedenlerle çocuğunun hiçbir davranışına müdahele etmeyen sözde bilinçli annelerle dolu etraf...
Bir de hiperaktiviteyi öğrenmişler(!) çocuğun tüm yaramazlığı ve şımarıklığıyla ilgili olarak; hiperaktif aynı zamanda da çok akıllı benim çocuğum,hep fazla akıllı olmasından kaynaklanıyor bu hareketleri diyen bir kesim var.
Çocuklu bir misafirim (arkadaşım) gelmişti,çocuk elinde flütle geziyordu evin içinde flütü nefes almadan çalıp duruyordu annesi yapma demedi,o flütle kapılara vurdu annesi dur demedi,ayakkabiligi açtı ayakkabılarımi giyip evin içinde dolaştı altları kirli ayakkabıyla annesi yine dur demedi üstüne üstlük ayy yavrum benim,annesinin kuzusu nasıl meraklı evde de böyle dedi. Koltukların üstünde zıp zıp zıpladı annesi dur demedi,arkadasimla konuşuyoruz illaki araniza oturcam diye yerlerde tepindi annesi dur demedi ve aramıza oturdu,izinsiz telefonumu aldı interneti açtı üst üste çocuk videoları izledi annesi dur demedi bi süre durdu öyle,telefonu fırlattı sonra gitti bibloları aldi onlarla oyun oynayacağım dedi,o biblolar artık yok çünkü annesi dur demedi.En son sesi çıkmıyordu bi baktım yatak odasında bütün ojelerimi bulmuş sürmek isterken yatağımın üstüne dökmüş ojeleri,kırmızı,siyah,bordo,mavi her rengi dökmüş nasıl yapmışsa,eline bulasanlari da yataga sürmüş bir güzel. Bu manzarayla karşılaşınca refleks olarak ne yaptin dedim.Koşa koşa annesinin yanına gitti ağlamaya başladı. Misafirim de yatak örtün kadar konuş benim çocuğumdan hiçbişey kıymetli değil,o çok zeki ve araştırmacı bir çocuk o yüzden yapıyor bunları dedi ve bir hışımla çıktı gitti evden,ben de elim yanağımda saatlerce düşündüm ne yaptım acaba ben diye.. Ama iyi ki de gitmiş ve arkadaşlığımız bitmiş yoksa sinir hastası olacaktım içime ata ata..
Çocuğun enerjisini tümüyle kontrol etmesini bekleyemeyiz ama en azından aileler tarafından kontrol altına alınıp çevreye rahatsızlık vermesi engellenebilir.
Ay bunlar olana kadar nasıl sustunuz ben ona hayret ettim.
Kardeşimin çocuğu da olsa, küfür eden, her lafa müdahale eden, dikkat çekmek için avaz avaz bağıran bir çocuk bana sevimli gelmiyor. Bunu kendisine de söyledim açıkça ama benim çocuğum özgüvenli bir çocuk diyor, ona çocuğunun okul çağında ve ileriki zamanlarda yaşayacağı sıkıntılardan bahsettim ama pek oralı olmadı, elden bir şey gelmiyor annesi o, az görüşüyoruz mecburen
Ay bunlar olana kadar nasıl sustunuz ben ona hayret ettim.
ya bende kucukken boyle cok inatmisim cocugumda bana cekerse yandim valla bide saatlerce aglarmisim.sımarıklık= yetıstırme tarzıyla alakalı dır..
ama su varkı cocuga yasak koyarsan ınatla yapar, guzel dılle sakınlıkle ona olan yararını zararını anlatarak bırseylerı yapmaması ıcın engel olabılırsın tabı anne babanın olaylar karsıısndakı tutumuda cok onemlı ama cocuk yaramaz degıl hıperaktıf ıse onun ıcınde aktıvıteler bulup cocugun beynını ve enerjınızı bosaltman gerek...
mesela yegenım var 1,5 yasında surekılı kosar konusur bıcır bıcır bır kız sakın bır yapısı var genelde ama benım kızım henuz 8 aylık bır ınadı tutsun satlerce aglar bagırsan daha bebek guzellıkle yaklassan yok susmaz sen kafayı yersın o ıstedıgı olana kadar aglar ıstedıgını verınce de hemen susar... bu yaratılısı ıle ılgılı ...bır ornek mesela...
o cocuga ne denir bilmiyorumO bu değilde bu konu ile ilgili bir şeye şahit oldum yaşadım,
Oğlum 5 kızım 3 yaşında arkadaşımda çaya gitmiştik,arkadaşımın arkadaşıda geçerken uğramışlar birtanede oğulları var .
Allahım ne çocuk , ilkokula başlamış 1.sınıf fakat yoktan anlamıyor.Örneğin resim çizmeye oturdular ve evin sahibide hadi oturun en güzel kim yaparsa aferin diyip puan verecem DEDİ. ilkokula giden çocuğa ev sahibi aferin çok puan sana dedi ,benim oğlumda anne bana az verdi diyip üzülünce ev sahibi toparlamak adına sanada çok puan diyip düzeltti.ardından çocuk ayağa kalkıp en fazla bana senin oğluna değil dedi.Benim oğlumda üzülDÜ TABİ bu duruma bende herkese aferin hepiniz aynı puan dedim ve çocuk israrla kabul etmedi,tabi banada ettirmeye çalışıyor istediğini anneside biryandan baskı yapıyor, kadını ilk defa gördüğümden ozaman herkes ANNESİNİN BİRİNCİSİ dedim .çocuğum orada olmazsa evet sen birincisin dicem ama yanımda oğlum olduğu için onu kırmamak adına hadi bakalım hepiniz birincisiniz der demez üstüme saldırıp vuran bir çocuk ensemde hırpalanma ben şok oldum ev sahibi çocuğu üstümden zor almıştı.tabi bu durumda çocuklarımın ağlaması ayrı bir konu.Ve dedimki arkadaşım rica ederim birdahaki sefere bu aile burada iken kesinlikle karşılaşmayalım.Ve arkadaşımda ekledi ,çocuk hep öyle annesi çok sakin bir şey demiyor.Vala ben tahammül edemem net dedim.Sana kolaylıklar diliyorum her görüşmenizde dedim....
Diceksiniz ki çocuk! hayır efendim ANNE faktörü Baba FÖKTÖRÜ ÖNEMLİ .
kADIN ORADA sanki film varmış gibi olayları izleyip mudahale etmezse bana göre bu bir etkendir,ve bu insanla az görüşmek istersin.Yani ben oğlumada kızıma da hiçbirşey karıştırılmayacak diyip gittiğim yerde devamlı arkalarında dolanıyorum.Bana göre böyle olmalı.Yok ben oturayım sohpet edeyim çocuk neyaparsa yapsın modunda olursa o çocukta öyle olur.
benımkı bana cektı bıle ınat konusundaya bende kucukken boyle cok inatmisim cocugumda bana cekerse yandim valla bide saatlerce aglarmisim.
ya bence uetistirilmekle alakasi yok..
brnnim cocuk ben ne yapsamda bazi huylarindan vazgecmiyor ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?