istenmeyen yaramaz cocuklar..

Niye? Biz de çocuktuk şimdikiler de öyle.
Salatalık istemesi vs. değil bahsettiğim. Yaramazlık adı altında çaki bebekler yetiştirmekten bahsediyorum ben.
Bir tanıdık var, çocuğa şunu şöyle yapma diyemiyoruz. Neymiş çocuk nazlıymış, içine kapanıyormuş. Bu kadar zayıf karakterli çocuk yetiştirilmemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Sonra okul hayatında büyük problemler yaşıyorlar. Bir türlü uyum sağlayamayan, kural, düzen nedir haberi olmayan biri mi olsun sonra?

benim oglusum henuz karnımda☺yasamadan yorum yapmak dogru degil belki ama cevremde gördüğüm ozguvenli cocuk yetistiricez diye her dediğini yapmak gibi yanlis bu tutum var herkeste.çocuga hayiri da her istediginin olamayacagini da bilmeli bence.bu onu ozguvensiz yapmz.aksine her dedigi olunca cocuk buyudukce her hakki kendinde goruyor ama bu sefer okula baslayinca dislanan cocuk oluyor cunku okulda kimse ona o toleransi vermiyr

ben o konuda herseyi soylerim kizarim yanliş yaptiginda..
brnim cocuk o kadr degilde ..
yaptigi yanlişi soylerim ben..

evime çocuklu misafir almıyorum. çocuk diğer odaları mahvederken annesi kımıldamıyor ya sinir oluyorum. çocuğu uyarsan olmuyor odaları kilitledim bi süre. yok arkadaş ,çocuklu aileler bakın çocuğunuz size sevimli gelebilir ama bizim için gayet sevimsizler. eğer misafirlikte peşinden takip etmeyecekseniz çıkmayın evinizden çok ciddiyim. ya da yerinizden kalkın çocuğunuzu takip edin zahmet olacak biraz sizin için ama

kardeşinin çocuğunun yaramaz olduğunu kabul eden ve konuşmasına sinir olan bir teyze ilk defa görüyorum.normalde her hareketi konuşması ablan gibi sana da sevimli gelmesi lazım

Kardeşimin çocuğu da olsa, küfür eden, her lafa müdahale eden, dikkat çekmek için avaz avaz bağıran bir çocuk bana sevimli gelmiyor. Bunu kendisine de söyledim açıkça ama benim çocuğum özgüvenli bir çocuk diyor, ona çocuğunun okul çağında ve ileriki zamanlarda yaşayacağı sıkıntılardan bahsettim ama pek oralı olmadı, elden bir şey gelmiyor annesi o, az görüşüyoruz mecburen

sımarıklık= yetıstırme tarzıyla alakalı dır..

ama su varkı cocuga yasak koyarsan ınatla yapar, guzel dılle sakınlıkle ona olan yararını zararını anlatarak bırseylerı yapmaması ıcın engel olabılırsın tabı anne babanın olaylar karsıısndakı tutumuda cok onemlı ama cocuk yaramaz degıl hıperaktıf ıse onun ıcınde aktıvıteler bulup cocugun beynını ve enerjınızı bosaltman gerek...

mesela yegenım var 1,5 yasında surekılı kosar konusur bıcır bıcır bır kız sakın bır yapısı var genelde ama benım kızım henuz 8 aylık bır ınadı tutsun satlerce aglar bagırsan daha bebek guzellıkle yaklassan yok susmaz sen kafayı yersın o ıstedıgı olana kadar aglar ıstedıgını verınce de hemen susar... bu yaratılısı ıle ılgılı ...bır ornek mesela...

yetistirmenin de etkisi çok. henüz cocugum yok ama cevremde herkesin cocugu var hepsini gözlemliyorum. kimisi cocugu yeterki aglamasin diye eline ne istersen vermis evde yaptığı her yaramazliga göz yummuş o çocuk misafirlige gidince de ayni şeyi yapiyor doğal olarak, halbuki anne evdeyken bazi kurallar koyabilse çocuk da alışır elbet. biliyorum zor ama kimse anneligin kolay oldugunu söylemedi zaten. cevremde bu sekilde cocuguna evde egitim veren annelerde var misafirlige gidince kadinin bi gözü kulağı hep cocukta oluyor zaten yanlis bisey yapcagi zaman gidip ilgileniyor öyle anneye kim ne desin madalya vermek lazim. mesela eltimin kizlari misafirlikte gördükleri merak ettikleri biseyi incelemek icin gelir izin alir "olmaz o senin yaşına uygun değil" dersen de tamam der aglamadan gider, eltim bu bilinci güzel oturtmus cocuklarina

Öncelikle Allah bağışlasın bebeğinizi..
Benim ikizlerim ve 1 yaş küçük kızım var,
Karakter olarak üçüde birbirinden farklı,
Üçünüde ben büyüttüm fakat huylarıda farklı, ama evde ve dışarıda nasıl davranılacağını aynı şekilde bilirler.

Çocuklar küçükken ağlıyor diye her istediği yapılan, anneanne, babaanne, dede gibi büyüklere vurduğunda veya yanlış davranışta bulunduğunda gülerek "buda böyle seviyo!" Diyen, "söylüyorum ama laftan anlamıyor" diye yakınan, çocukla konuşurken sürekli bağıran, ondan özür dilemeyen, rica etmeyen......(bu böyle uzaaar gider) fakaaat çocuğun kendisini örnek aldığını fark etmeyen çoook ebeveyn tanıyorum ben.
Öncelikle çocuğa çocuk gibi değilde bir birey gibi davranıp, başkalarına saygıyı öğretip, nezaket sözcüklerini sizde evde kullanarak onunda öğrenmesini sağlayıp, enerjisini boşaltması için tv, bilgisayar telefon vb. yerine etkinlik yapabilecekleri malzemeler, dokunarak öğrenebilecekleri fırsatlar ayarlayıp, sürekli azarlamak yerine sorunları konuşarak halletmeye çalışırsanız asla istenmeyen bir çocuğunuz olmaz. Eğer çocuğunuza birşey öğretmek istiyorsanız önce siz yaparak örnek olmalısınız.
3 çocuğum var kışın oturma odasında yazın salonda otururuz salonumda kırılacak eşyada çok, hiçbir gün ellerine almadılar. Çocuk odasını istedikleri zaman istedikleri gibi dağıtırlar ama toplamadan yatmazlar. Yiyecek birşey istediklerinde rica ederler ve eğer yere oturacaklarsa asla örtüsüz oturmazlar. Misafirlikte başka çocuk yoksa sessiz konuşarak kendi aralarında oturdukları yerde oynayabilirler ama bağırarak ağlayarak oynayan, kavga edip paylaşmayı sevmeyen çocukları görünce de oynamak istemezler.
Bu yüzden böyle yanlış yetiştirilmiş çocukların evime gelmelerini asla istemem. Ayrıca ileriki yıllarda da okullarda eğitmekte çok zorlanıyoruz. Çocuk eğitimin temelini aileden alır kişiliğide ona göre gelişir..

O bu değilde bu konu ile ilgili bir şeye şahit oldum yaşadım,
Oğlum 5 kızım 3 yaşında arkadaşımda çaya gitmiştik,arkadaşımın arkadaşıda geçerken uğramışlar birtanede oğulları var .
Allahım ne çocuk , ilkokula başlamış 1.sınıf fakat yoktan anlamıyor.Örneğin resim çizmeye oturdular ve evin sahibide hadi oturun en güzel kim yaparsa aferin diyip puan verecem DEDİ. ilkokula giden çocuğa ev sahibi aferin çok puan sana dedi ,benim oğlumda anne bana az verdi diyip üzülünce ev sahibi toparlamak adına sanada çok puan diyip düzeltti.ardından çocuk ayağa kalkıp en fazla bana senin oğluna değil dedi.Benim oğlumda üzülDÜ TABİ bu duruma bende herkese aferin hepiniz aynı puan dedim ve çocuk israrla kabul etmedi,tabi banada ettirmeye çalışıyor istediğini anneside biryandan baskı yapıyor, kadını ilk defa gördüğümden ozaman herkes ANNESİNİN BİRİNCİSİ dedim .çocuğum orada olmazsa evet sen birincisin dicem ama yanımda oğlum olduğu için onu kırmamak adına hadi bakalım hepiniz birincisiniz der demez üstüme saldırıp vuran bir çocuk ensemde hırpalanma ben şok oldum ev sahibi çocuğu üstümden zor almıştı.tabi bu durumda çocuklarımın ağlaması ayrı bir konu.Ve dedimki arkadaşım rica ederim birdahaki sefere bu aile burada iken kesinlikle karşılaşmayalım.Ve arkadaşımda ekledi ,çocuk hep öyle annesi çok sakin bir şey demiyor.Vala ben tahammül edemem net dedim.Sana kolaylıklar diliyorum her görüşmenizde dedim....
Diceksiniz ki çocuk! hayır efendim ANNE faktörü Baba FÖKTÖRÜ ÖNEMLİ .
kADIN ORADA sanki film varmış gibi olayları izleyip mudahale etmezse bana göre bu bir etkendir,ve bu insanla az görüşmek istersin.Yani ben oğlumada kızıma da hiçbirşey karıştırılmayacak diyip gittiğim yerde devamlı arkalarında dolanıyorum.Bana göre böyle olmalı.Yok ben oturayım sohpet edeyim çocuk neyaparsa yapsın modunda olursa o çocukta öyle olur.

ben gerektiğinde hayır diyen,kural koyan ,sınırları olan bir anneyim. oğlum da öyle aşırı hareketli yaramaz vs bir çocuk değildir.ama mesela eve arkadaşları geldiğinde evin halini görün..en son yün yumakları eve 3 kedi salmışçasına oturma odasına dolanmış,bisküviler ufanmış, oyuncaklar her yerde bir durumdaydı..ben rahatsız olmuyorum çünkü yakın ark. aramızda böyle sorunlar olmaz,çocuklar bu şekilde eğleniyor mutlu oluyorlar,geri dönülemeycek şeyler yapmıyorlar,kendilerine ve eşyalara zarar vermiyorlar gibi gibi...
herkesin evinde bu kadar rahat olamayacağım için gitmemeyi tercih ediyorum. çocukların kukla gibi annelerinin yanında oturmalarından rahatsızlık duyuyorum ...
bunun haricinde cafe gibi yerlerde zaten nasıl davranması gerektiğini biliyor ..yani demem o ki kimseyi rahatsız etmeden ,özgür çocuklar olsun istiyorum...oğlumu da böyle yetiştirmeye çalışıyorum.

Ay bunlar olana kadar nasıl sustunuz ben ona hayret ettim.

Benim de iki küçük çocuğum var ama çocuklu misafiri sevmiyorum biz gittiğimiz yerde çocuklarımızın peşinden koştururken aman kırmasın dönmesin derken bakıyorum bana gelenler hiç umursamıyor ben de çözümü misafirliğe gitmemekte buldum bahane olarak da iki küçük çocukla zor oluyor zaptedemiyorum ev sahibine mahcup olmak istemiyorum diyor umarım mesajı anlıyorlardır

merhaba canım endişeni anlıyorum ama bu tamamen senin elinde gittiğin yerde çocuğunu takip edip kollarsan çokta sorun olmaz sanırım...
sana bir örnek vermek isterim nacizane bnm çok yakın bir akrabam çocuklarını saldım çayıra mevlam kayıra anlayışıyla büyüttü hatasını söylediğindeyse hemen savunmaya geçer bnm çocuğumu bnden başkası elini süremez işte babası bile kızamaz ...ama sonuç kimse misafirliğe gelsin istemezdi resmen teli açmaya korkardı akrabalar misafirliğe gelecek diye..
sen çocuğunu güzel eğittiğin sürece kesinlikle sıkıntı olmaz sıkma canını..

Annelere kendi çocuğu olsa bile bu davranışlar sergileyince sevimli gelmemesi gerekiyor aslında ama millet iyice abarttı olayı.Çocuk diye bu birini bu kadaryüceltmek çocuğa da zarar.

Ay bunlar olana kadar nasıl sustunuz ben ona hayret ettim.

şimdi aklıma geldi bnm de bir arkadaşım vardı artık yok çocuk kavgası yüzünden 3 4 yıl oldu küsüm konuşmuyorum ..neyse bu şahıs bana geldi çocukları bir yaramaz anlatsam sayfalar yetmez eline geçeni karşısındakine fırlatır as bas bağırmalarmı dersin baya bi sorunlu oturmaydı en son yaptığı beni çileden çıkarrttı tv yi düşürmeye kadar vardırınca bnde tutamayıp arkadaşa bağırmıştım kalk bak şu çocuğuna diye.....ve yine bi gün bndeydi bnm evim sobalı yatak odamdaki sobanın külünü olduğu gibi halıların üzerine saçmıştı ve bn resmen şok geçirdik ki o gün nereme denk geldiyese bişey diyemedim ve kadındaki rahatlık halt safada ne dese beğenirsiniz ,, ee sende oturmaya çağırmasaydın...bn şok azım açık kalakaldım..

ya bende kucukken boyle cok inatmisim cocugumda bana cekerse yandim valla bide saatlerce aglarmisim.

o cocuga ne denir bilmiyorum

ya bence uetistirilmekle alakasi yok..
brnnim cocuk ben ne yapsamda bazi huylarindan vazgecmiyor ya..

ben sizin konularınızı okudum çocukta değil siz de bir sorun olduğunu düşündüm.

mesela öncelikle çocuğum kelimesini hiç kullanmadığınızı gördüm sanki benim masa,benim sandalye der gibi 'benim çocuk' diyorsunuz.ilginç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…