istifa edip ev hanımlığına geçenler bakabilir mi?

mjesecina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
468
186
103
merhaba arkadaşlar. 9,5 senedir aynı yerde çalışıyorum ama artık istifa etmek istiyorum ve bir süre çalışmak istemıyorum. tazminatı da bırakmak zorunda kalacağım bu şekilde yaparsam. işyerinden ve çalışmaktan çok sıkıldım.

bu şekilde uzun çalışma hayatından sonra ev hanımı olup pişman olan ya da çok mutlu olan var mı ?

pişman olmaktan korkuyorum.

NOT: maddi olarak çok fazla sıkıntı çekmem çalışmazsam. tabi illaki kısacağım şeyler olacaktır.

Birkaç sebepten ötürü istifa ettim ve bir senedir evdeyim
Mutluyum
Fakat şuan çalışıyor olmak isterdim
Küçük bebeğim olmasaydı bir sene dinlendikten hemen sonra tekrar işe başlardım
6 ay gibi uzun bir süre ücretsiz izin alabiliyorsanız alın kullanın sonra işe geri dönün bence

Sağlık sorunum yoksa çalışmak iyi olur benim açımdan çünkü evde durunca geçmişi geleceği olayları kafama on kat daha çok katıyorum özgüven sorunum oluyor toplumdan korkuyorum bakımımı yapmıyor kilo alıyorum hareketsiz oluyorum koltuğa yapıştıkça yapışıyorum .Ama kimisi var evde çok mutlu cunku evde bile olsa düzenli gittiği sporu arkadaş çevresi cebinde parası var hayatı tatil gibi yaşıyor .Ama benim gibi parasızlar o koltuğa yapışıp 20 yaşında 80 yaşında teyze hayatı yaşıyor tek hayatı tv telefon oluyor

Ben kadrolu ogretmenim en son pandemiden once okula gitmistim
Sonra hamilelik dogum ucretsiz izin deprem derken son 4 yilda sadece 3 ay aktif olarak calisabildim
Su an da cocuklarima bakici bulamadigim icin mecburen ucretsiz izin aldim yine
Ama mesele maddiyat falan degil calismaya alisip evde kaldiginiz zaman, hele cocuk da varsa ev isleri döngüsü insanı calismaktan daha cok yoruyor
Bugun bakici bulsam yarin işe basladim o derece ozledim

Ben sağlık sebepleriyle ücretsiz izin aldım 4 aydır evdeyim. Herşeyi kafamı takıyorum psikolojim çok bozuldu. Çalışırken bu kadar düşünmüyordum iyi oluyordu. Sürekli evde olmak bir süre sonra insanı çok bunaltıyor hayatı kaçırıyor gibi hissediyorsun. Bende sizin gibi nerdeyse 10 senedir çalışıyorum. Çalışmaya alışınca evde durmak insana çok zor geliyor. İşten çıkıp 6 ay dinlenip yeniden işe başlayabileceksiniz yapın. Ama iş bulma süreniz uzarsa psikolojiniz etkilenir.

Çalışmamak işi bırakmak için şu kriterler olmalı insanın hayatında.
Eş dışında bireysel olarak pasif geliriniz var mı? Mesela iki üç eviniz vardır kira geliriniz vardır aileden miras vardır vs vs eşiniz ölse ya da boşansanız geçinebilir misiniz?
gibi gibi etkenler varsa çalışmama durumu değerlendirilebilir..
Bir kişiye muhtaç olmak çok kötü. Devamlılığının garantisi yok

İzin kullanma durumunuz varsa önce bunu değerlendirebilirsiniz. İnsan yorulabiliyor. Geçen yıl bende mental yorgunluktan dolayı işten ayrılmıştım. Bir süre çalışmadım ama ben bu durumdan pek memnun kalmadım. Eski işyerimden ayrıldığıma pişman değilim asla ama evde olmanın keyfini yaşayamadım eşimin çalışma saatlerinden dolayı, bu durum bize özgü tabii ama yine de kısa vadede iyi gelse bile uzun vadede evde durmaktan sıkılacağımı düşünüyorum.

Doğumdan sonra istifamı verdim oğlumu biraz kendim büyüteyim dedim. Ama hiç hiç mutlu olmadım. Kendi parasını kazanmaya alışmış bir insanın da mutlu olabileceğine asla inanmıyorum. Bana göre çalışmak dünyanın en güzel şeyi. Oğlum 4,5 yaşına geldiğinde tekrar işe döndüm. Resmen hayatım değişti,yüzüme gözüme renk geldi 😊

Bana göre insan sadece para için çalışmaz. Para bir araç,amaç değil. Siz de isterseniz bir süre deneyin,olmadı tekrar dönersiniz iş hayatına.

Doğumdan sonra istifamı verdim oğlumu biraz kendim büyüteyim dedim. Ama hiç hiç mutlu olmadım. Kendi parasını kazanmaya alışmış bir insanın da mutlu olabileceğine asla inanmıyorum. Bana göre çalışmak dünyanın en güzel şeyi. Oğlum 4,5 yaşına geldiğinde tekrar işe döndüm. Resmen hayatım değişti,yüzüme gözüme renk geldi 😊

Bana göre insan sadece para için çalışmaz. Para bir araç,amaç değil. Siz de isterseniz bir süre deneyin,olmadı tekrar dönersiniz iş hayatına.
Kesinlikle katılıyorum. Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oluyor çalışınca 😅

Bence yapabiliyorsanız ücretsiz izin alın daha sonra istifa etmeye net olarak karar verirsiniz. Ayrıca para amaç değil buna katılıyorum ama iş yerinde para için yaptığınız iş yerine keyif amaçlı bir hobi edinebilirsiniz

merhaba arkadaşlar. 9,5 senedir aynı yerde çalışıyorum ama artık istifa etmek istiyorum ve bir süre çalışmak istemıyorum. tazminatı da bırakmak zorunda kalacağım bu şekilde yaparsam. işyerinden ve çalışmaktan çok sıkıldım.

bu şekilde uzun çalışma hayatından sonra ev hanımı olup pişman olan ya da çok mutlu olan var mı ?

NOT: maddi olarak çok fazla sıkıntı çekmem çalışmazsam. tabi illaki kısacağım şeyler olacaktır.
1 2 ay sonra sıkıyor inanın. Evde sıkılıyorsunuz, gezseniz sıkılıyorsunuz. Ben 2 aydan fazla hiç oturamadım

1.5 yıla.yakin evde kaldım,bebeğimden dolayı.Kilo veremedim,üstüne aldım.Bu psikolojimi bozdu..Evde hep aynı işler yine dinlenemiyorsun,tembel oluyorsun ama dinlenemiyorsun da.Bir de az da olsa çok da olsa kendi gelirin.Calismaya alışınca evde kalmak zor oluyor.Anca ek bir gelirin olacak kendine ait.Maddiyati düşünmeyip istediğini yapabilecek düzeyde olursaniz bırakın yoksa pişmanlık olur

1 senedir çalışmıyorum basta güzeldi ama bir kaç ay sonra aşırı sıkıcı oldu. Çok pasif hissediyorum. Tembellestim. Surekli evde olunca giyimim kusamim bile değişti rahata alistim. Açıkçası çalışmak daha güzel. Is birakmak yerine degistirmeyi deneseniz?

9,5 yıl tek işyerinde gerçekten çok uzun bi süre.
Ama işinizden bunaldıysanız tamamen çalışmayı bırakmak yerine iş değiştirin, şirket değiştirin, hatta alan değiştirin bence. Tazelenirsiniz, bi enerji yenilenmesi olur, çalışma şevkiniz de geri gelir.

Ben uzun süreli çalışmadım, ama kadrolu memuriyetten istifa ettim. Buna baya kişi tepki gösterdi tabi. Ama sebeplerim vardı. En önemlisi de eşimle tayin yeri ayarlama zorluğu olacaktı , hem de tekrar tekrar. Bunu göze almadım. Ayrı kalmayı vs asla kabul etmem zaten. Hayalimdeki iş de değildi, çekilmez bir iş değildi ama kalıcı olsun istemezdim şahsen. Ama hayalimdeki işi yapma arzusu vardı aklımda istifa ederken, hep ev hanımı olarak kalma düşüncesi değil. Ev hanimligi güzel bişey değil. Çalışmayı istiyorum ama istediğim koşullarda ve istediğim iş olursa. Bana cidden kötü hissettiren sevmediğim bir isim olsa yine istifa ederdim ama işiniz o kadar da zorlamıyorsa bence devam edin. Ev hanimligi pek de eğlenceli bişey değil. Ben şu an okuyorum kendimi geliştiriyorum, kariyerim yolunda ugrasiyorum. Tamamen ev hanımı kalacak olma düşüncesi beni uzerdi açıkçası. Genel olarak şu an hayatımdan çok mutluyum ama ev hanimligina da bayilmiyorium yani

Ben kadrolu ogretmenim en son pandemiden once okula gitmistim
Sonra hamilelik dogum ucretsiz izin deprem derken son 4 yilda sadece 3 ay aktif olarak calisabildim
Su an da cocuklarima bakici bulamadigim icin mecburen ucretsiz izin aldim yine
Ama mesele maddiyat falan degil calismaya alisip evde kaldiginiz zaman, hele cocuk da varsa ev isleri döngüsü insanı calismaktan daha cok yoruyor
Bugun bakici bulsam yarin işe basladim o derece ozledim
Aa bu tam olarak ben 🤣 mart 2020 de ayrıldım okuldan daha da fiziki olarak gitmedim okula doğru düzgün. Art arda iki hamilelik iki doğum.. bazen bir daha hiç çalışamayacak gibi hissediyorum. Okulu öğrencileri de özledim ev bana göre değilmiş küçük bebeğim henüz 5 aylık

Yanlış hatırlıyor ya da yanlış biliyor olabilirim ama eski çalıştığım yerde çalışanlar 10 yılı doldurduktan sonra istifada tazminat alabileceklerini söylüyordu bir araştırın derim..

Back
X