• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

istifa edip ev hanımlığına geçenler bakabilir mi?

KovmaZlar onlar bezdirir kendin git der. Hersey de yasal tazminat almak çok zor. Mobing var ama nasıl kanıtlanır bilmiyorum. 😭
Biliyorum bende yüzden evlendim.Herkes bana neler dedi.Tazminatci falan aldığım para 19.000 bu yüzden derkende nisanliydim zaten evleneceğiz diye evlendik evlendigimize pişman ettiler

merhaba arkadaşlar. 9,5 senedir aynı yerde çalışıyorum ama artık istifa etmek istiyorum ve bir süre çalışmak istemıyorum. tazminatı da bırakmak zorunda kalacağım bu şekilde yaparsam. işyerinden ve çalışmaktan çok sıkıldım.

bu şekilde uzun çalışma hayatından sonra ev hanımı olup pişman olan ya da çok mutlu olan var mı ?

pişman olmaktan korkuyorum.

NOT: maddi olarak çok fazla sıkıntı çekmem çalışmazsam. tabi illaki kısacağım şeyler olacaktır.
İlk zamanlar boşluğa düşüyor insan sonra zamanla eve alışıyorsunuz ama şuan deli gibi çalışmak isterdim maddi olarak daha rahat etmek için. Bebem biraz büyüsün tekrar çalışmayı düşünüyorum

Tazminatini yakmaya gerek var mı? Kötü bir dönemden geçiyoruz.
evet ama inanki sağlığımdan olacağım. kızım 1. sınıfa başladı yetişemediğimi tükendiğimi hissediyorum. işyeri de maaş olarak hakettiğimi vermiyor. beğenmeyen gitsin modunda. bıktım artık. Allah büyüktür demekten başka çarem kalmadı.

evet ama inanki sağlığımdan olacağım. kızım 1. sınıfa başladı yetişemediğimi tükendiğimi hissediyorum. işyeri de maaş olarak hakettiğimi vermiyor. beğenmeyen gitsin modunda. bıktım artık. Allah büyüktür demekten başka çarem kalmadı.
Önemli olan sağlık. Umarım istediğin gibi olur.

merhaba arkadaşlar. 9,5 senedir aynı yerde çalışıyorum ama artık istifa etmek istiyorum ve bir süre çalışmak istemıyorum. tazminatı da bırakmak zorunda kalacağım bu şekilde yaparsam. işyerinden ve çalışmaktan çok sıkıldım.

bu şekilde uzun çalışma hayatından sonra ev hanımı olup pişman olan ya da çok mutlu olan var mı ?

NOT: maddi olarak çok fazla sıkıntı çekmem çalışmazsam. tabi illaki kısacağım şeyler olacaktır.
İnsan o kadar emeğini çöpe atarmı tazminatsız ayrılmasanız iyi olurdu,bende 9 yıldır aynı şirketteyim bazen sıkıldığım oluyor tazminat diyorum susuyorum.

ilk 2-3 ay çok güzel sonradan soldan soldan geliyorlar,
hele ki aynı harcama özgürlüğü elden giderse.

ben ev hanımı olup altın günü gezicem, o kursa bu kursa gideceğim
hep kültürel takılacağım diyorsan ayrıl.

bu tip insan değilsen 1-2 ay içinde canın sıkılmaya başlayacak ve geri dönmek isteyeceksin.

İnsan o kadar emeğini çöpe atarmı tazminatsız ayrılmasanız iyi olurdu,bende 9 yıldır aynı şirketteyim bazen sıkıldığım oluyor tazminat diyorum susuyorum.
Ben de hep o yüzden sustum oturdum ama çocuk olayı dersler, ödevleri vs. çok zorluyor beni. bakalım hayırlısı. önce sağlık

Şirketinizden memnun değil iseniz işten ayrılıp bir süre çalışmayıp deneyebilirsiniz pişman olursanız sonrasında tekrar başka şirkette çalışabilirsiniz ama çalıştığınız yerden memnun iseniz sonrasında pişman olduğunuzda pozisyonunuz dolacağından pişmanlık yaşayabilirsiniz izin hakkınızı kullanıp süreci deneyimlemelisiniz
Şahsen ben bazen diyorum çalışmayayım bir süre ama sonra bakıyorum çalışmayınca sabaha kadar oturup akşama kadar yatıyorum eve tıkılıyorum birşey yapmak istemiyorum umutsuz ev kadınları moduna geçtiğim kesin en azından tahminim bu yönde
Çalışırken günü çok daha aktif kullanıyorum daha sosyal ve verimli geçiriyorum :) Çalışmaya devam

Merhaba konudan bağımsız ama memuriyetten istifa edip ne okuyorsunuz Suan acaba.Memuriyetten istifa etmek büyük cesaret sizi bundan vazgeçirecek bölüm ne çok merak ettim yanlış anlamazsanız.Kendi kurduğum ama hayat kalitemi bayatımı resmen altüst eden bir işim var.Ne vazgeçebiliyorum ne böyle hayat sürdürebiliyorum.Nasıl vazgeçtiniz hangi bölüm okumak sizi motive etti yanlış anlamazsanız 🙏🏻
Bir bölüm veya okuma fikri yoktu ortada istifa ettiğinde. Memur olmadan hemen önce büyük bı firmada başlangıç düzeyinde bı pozisyonda yazılım sektöründe çalışıyordum. Yazılımcı oldum diyemiyorum, değildim henuz. Memur olduğumda maddi sebeplerden o işten istifa ettim evlenecektim ve para lazımdı gerçekten. O işi bıraktım ama memuriyeti bırakırken de aklımda hep yazılımcı olma hayalim vardı. Mezuniyetim yakın bir bölümdü zaten, o yüzden yeniden bı bölüm okuma fikri yoktu aklımda, yazılımcı olmak istiyordum sadece. Bazı denemelerim oldu bu konuda ama istediğim gibi gitmedi. Benim kardeşlerim de bilgisayar mühendisi ve ben de mühendis olmak istemiştim ama olmamıştı. Şimdi bilgisayar mühendisliği diploması da almak istediğimde karar verdim, yazılımcı olmak istiyorum hala tabi.

Hiç hiç hiç tavsiye etmem.

İki çocukla kpss çalışıyorum çünkü ev hanımı olmak yorucu, sıkıcı. İş yerinde çalıştığınızdan daha çok yoruluyorsunuz evde ve her gün aynı işleri yapıyor, sıkılıyorsunuz.
Anam maşallah ikizlerle KPSS çalışabiliyorsanız ben iki bebeye bakamıyorum 🙈 inşallah dilediğinizce olur sonuç

Sonra e devletine işten çıkış kodu işlensin, bir daha işe giremesin kurumsal yerde dimi? Ayrıca kendini kasıtlı kovdurmak tazminat sebebi değildir.
Herkesi kendinle karıştırma tazminat diye koşa koşa absürt işler yapacak değil herkes senin gibi, Allah aşkına her yerde fikir beyan etme Nuranka!
Küçük hesaplar peşinde olan büyük kaybeder. Hayatın ders veremediklerinde bugün.

Yorumlardan ve gorduğum kadariyla calismayinca kendine dogru durust kiyafet bile almayan kadinlar var. Evde olmak demek daha fazla ev işi ve evde daha fazla yorumak demek bazilari için.
Calişmayip 4 duvar arasinda kürdanla temizlik yapacak duruma gelecekseniz işi birakmayin. 😃

Bi de tabi eş geliri disinda guvenceniz var mi ona gore degisir.

Back
X