İstifa etmeli miyim?

ObsesifHanim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
158
262
23
Yeni bir işe başladım.
İşime gitmek için kullandığım yolda daha önceden yaşadığım kötü hatıralar var ve her geçtiğimde aklıma geliyor.
O yolu gördüğüm an ağlayarak uzaklaşmak istiyorum.
Bunun psikolojik olduğunu biliyorum şu an aklıma geldiğinde bile ruhum daralıyor, kalbim sıkışıyor.
İstifa etmeyi bile düşündüm.
Üzerine mi gitmeliyim bu durumun, yoksa kendimi huzurlu hissedeceğim başka bir iş mi bakmalıyım kendime?

Zaten o günden sonra o yolu hiç kullanmamıştım. Dün de mecburiyetten gittim.

Valla insanın kendi parası gibisi yok bence. İşi bırakmak ne demek ki en son nolur bir araba alır çalıştığımla onu öderim en kötü.

Psikoloğa gidip bu konuyu çözsen daha iyi olmaz mı? Kötü anıların çözümlenene kadar hep seninle olacak bu işten ayrılsan değişen bir şey olmayacak.

Kaçarak kurtulamazsınız. Üzerine gitmelisiniz. Gerektiğinde yardım alabilirsiniz uzmanlardan.

Psikoloğa gidip bu konuyu çözsen daha iyi olmaz mı? Kötü anıların çözümlenene kadar hep seninle olacak bu işten ayrılsan değişen bir şey olmayacak.
Psikoloğa da gittim, herşeyi atlattım fakat bir konudaki takıntımı atlatamadım, bu da bu olayla ilgili olan işte.

O ObsesifHanim
Olmuşla ölmüşe çare yok derler. Geçmişte olanları kötü de olsa kabullenmelisiniz bence. Geçmiş bitmiş. Her ne ise umarım tekrarını yaşamazsınız. Hayatınız devam ediyor. Geleceğinize odaklanın be işinizi bu sebepten bırakmayın bence. Hepimizin geçmişte yaşadığı acılar üzüntüler var. Olanları hatırlayarak, geleceğimizi çizersek hayat bizi o kadar zorlar ki.. Gerekirse psikologa gidin. Ama gecmişteki üzüntüleriniz yerine şu an hayatınızın güzelliklerini düşünün.. Hayat o kadar kısa ki.. Olanları düşünerek mutsuz olmayın

Psikoloğa da gittim, herşeyi atlattım fakat bir konudaki takıntımı atlatamadım, bu da bu olayla ilgili olan işte.
tam olarak atlatmamis olabilirsin hala etki ediyor hayatına sonuçta. .bak ben istismar yaşamiştim terapi ye gittim daha iyiyim evet ama hala tam olarak kurtulamadım istismara uğradım evi görünce bana kasvet çöküyor tedirgin oluyorum.

Eğer aşmakta zorlanıyorsan, o yolda güzel anı biriktir ki kötü olanı silsin. Mesela sevdiğin bir şeyi yap ya da ne bileyim o yolun bir kenarına bi çiçek dik ve bu yolda artık güzellikler açacak vs. Yani bir şekilde yenile kendince o yolu

üstüne gidilebilir birşey değil diyim sadece. ama prof. yardım ile de çözemyorum, çünkü psikolog sorduğunda bile bahsetmekten kaçıyorum, yüzeysel bir şekilde anlatıp konuyu kapatmak istiyorum. haliyl doktor da kapatmak zorunda kalıyor. bir iki kişiye anlattım onlar da bunun yersiz ve önemsiz olduğunu ve bunun gibi birşeyi düşündüğüme inanamadıklarını söylediler.yani psikologdan ziyade prsiyatrın alanı gb geliyor artık bana, beynimde fazla veya az salgılanan enzimlerle ilgili fizyolojik bir boyutu olduğunu düşünmeye başladım.

İsminle bile kendini etiketlemişsin aslında obsesif. Takıntı demek olduğunu biliyorsundur zaten.
Ben de senin gibiyim maalesef sorunu çözemiyorsan psikyatra gitmeni öneririm işten ayrılma hep böyle kaçacakmısın.
Birde üstü kapalı anlatma açıkça anlat doktor sonuçta karşındaki. Umarım düzeliriz çok zor seni çok iyi anlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…