istihare rüyama yorum getiricek var mı?

DepresifFisilti

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
273
4
0
Adana
nişanlımın hayırlı olup olmadığı hakkında istihareye yattım bundan 2 hafta evvel belki.. ilk uc gün görmedim bişi.. bir gün ara verdim.. tekrar yattım 2. günü gördüm bi rüya.. ağlaya ağlaya yürekten dileyerek hayırlısını göster rabbim dedim.. ve bişiler gördümm..

rüyamda eski komusumuzun kızı benim arkadasım olur hala görüşürüz bana diyorki bize gelsene 3. katta şu numarada oturuom dio bende gidiyorum bianda apartmanda oluyom.. cıkıom 3. kata bakıorum numara yok kapıda akahverengi tahta bi kapı. acıorum diyorum ki bu damın kapısı çatının kapısı yani diyorum.. aralıyom azcık bakıorum dısarı geri kapatıyorum,2. katta sanırım diyorum inim kapı no dediği gibiyse oradır diomm. bakıorum orada değil.. bianda apartman boşluğunda kayaların üstünde durduğumu görüyorum ha düştüm düşücem..sağ elimde dala benzer bişi sol elimde de öle tutunuyorum.. sağ elimle tuttuğum nerdeyse koptu kopacak. kopsa düşücem aşağı. etrafıma bakınıyorum birileri yokmu diye sesleniom biara sanki. bi bakıom yan pencereden bi cocuk beni duuyup görüyor. 25 30 yas arasında esmer karakasşlı karagözlü kirli sakallı ama yakısıklı bi cocuk üstünde tshirt felan yok cıplak belden yukarısı görünüyor sadece.. saclarda uzunca biraz. cok iyi biri beğeniom. bana dioki dur dıo sunları temzilim dio sana atim dio tutunarak bana doğru gel dio.. sanki yukardan bişi sarkıtmışlar gibi halat biçiminde migros poşetleri gibi kırık beyaz 3 şeyi bana dopru uzatıyor atıyor bende tutunarak ona doğru gidiyorum.. cok huzur veren bi yuzdu hala gözümün onunde..

siz bu istahare ruyamı nasıl yorumlarsınnnnız

KONULARIMA BAKAR OKURSANIZ NEDEN YATMIŞ OLDUĞUMU GÖRÜCEKSİNİZZ..

yorumluyorum : nişanlın senin için hayırlı kişi değil. ondan ayrılmalısın . kısa zaman içinde de doğru kişiyle karşılaşacaksın.

Arkadasım yalnis anlamada neden diyor değilde dio, yada bakıyorum değilde bakıom yazıyorsun.

Rüyalar herkese anlatılmaz, tanımadıgın bir sürü insan okur kimileri
iyiye kimileri kötüye yorar.
Rüyaları kötüye yormak iyi degildir.
Ben rüyan hakkında yorum yapamam ama
Allah hakkında hayırlısı neyse onu versin.

BU İSTEHARE RÜYASI OLDUĞU İÇİN CANIM BENİM.. HANİ YA HAYIRLIDIR YA HAYIRSIZ DENİR BEN 2 TARAFLI DÜŞÜNDÜM.. ACABA ARKADASLAR NE DİYECEK YORUMLARINDA DİYE DÜŞÜNDÜM.. yazım hatalarımı kolaya kaçmaktan dolayı yapıyorum ama bak bu kez cok dikkatli yazdım uyardığın için teşşekkür ederm

İstihare, herhangi bir şey yapmak isteyen kimse, yapılmasının iyi olup olmayacağını hissetmek maksadıyla iki rekat namaz kılmak, iyi ve hayrın görünmesi için Allah`a yalvarıp dua etmektir. Bu namaza istihare namazı, duaya da istihare duası denilir. Uyumak veya rüya görmek istihare için esas değildir. Hatta vakit dar olup uyuyacak zaman bulunmazsa herhangi bir hayırlı mesele için yine istihare namazını kılmak sünnettir. Ancak namaz ve dua yaptıktan sonra abdestli olarak kıbleye doğru yatması, rüyada beyaz veya yeşil görmesi o işde hayır olduğu, siyah veya kırmızı görmesi ise hayır olmadığı anlamına gelebilir. Rüya görse de, görmese de, 7 gün istihareye devam edilir.Ticaret, evlilik, seyahat ve benzeri bir işe teşebbüs eden kimse, o işin kendisi için hayırlı olup olmayacağı hususunda tereddüde düşerse, şüphesini giderecek, tereddüdünü ortadan kaldıracak hal çareleri aramak ister. Bu hususta yapılacak ilk iş, yapılması istenen meselenin meşrûluğunun ve helâlliğinin araştırılması, dinî ölçülere uyup uymadığının incelenmesidir.

Kişinin kendisi bir neticeye varamadığı takdirde en sıhhatli yol, o meseleyi münasip olan ehliyetli birisine danışmak, onun fikrini almak, gerekirse meseleyi enine boyuna bütün teferruatıyla konuşmak; kısaca istişare yapmaktır. İstişare yapılacak insanın da tecrübeli, bilgili ve sözüne itimat edilir olması gerekir.İstihare namazı iki rekâttır. İmam Gazalî bu namazın birinci rekâtında Fâtiha’dan sonra Kul yâ eyyühe’l-kâfirûne, ikinci rekâtında da Kul hüvellahu ehad sûrelerinin okunmasını tavsiye eder. (İmam Gazalî. İhyâu Ulûmiddîn. (Daru İhyâi’l-Kütübü’l-Arabî) 1:207)

Namazı kıldıktan sonra Peygamberimizden (a.s.m.) rivayet edilen şu duâ okunur:

“Allah’ım, bu işimin hakkımda hayırlı olacağını yalnız Sen bildiğin için bana doğrusunu göstermeni niyaz ediyorum. Senin sonsuz kudretine iltica ediyor, yardım bekliyorum. Yüce lütfundan ihsan etmeni istiyorum. Muhakkak Senin her şeye gücün yeter; ben ise hiçbir şeye güç yetiremem. Sen her şeyi bilirsin, ben ise hiçbir şey bilmem; Sen bütün gaybları bilirsin, Allah’ım, bu iş benim dinim, yaşayışım, işimin âkibeti, dünyam ve âhiretim hakkında hayırlı ise bunu bana nasip eyle. Sonra bunda benim için feyiz ve bereket vücuda getir. Şayet bu iş benim dinim, yaşayışım, işimin âkibeti, dünyam ve âhiretim hakkında hayırlı değilse, bunu benden, beni bundan vaz geçir. Bu hususta gönlümde bir meyil bırakma. Benim için hayırlısı ne ise onu kolaylaştır. Sonra da beni takdir buyurduğun bu hayırla hoşnut eyle.” (İbni Mâce, İkametetü’s-Salât: 188; bk. Buharî, Küsuf, 75)

Dua okunurken, “bu iş” şeklinde geçen yerlerde yapılması istenen iş zikredilir. Bu şekilde duanın Türkçesi okunabileceği gibi, Arapça aslını okumak daha faziletlidir. Duânın aslı, verdiğimiz bu kaynaklarda olduğu gibi, ilmihal kitaplarında da mevcuttur.

sorularlaislamiyet.com sayfasından alıntıdır.

Son düzenleme:
Canım Allah doğru ve hakkında hayırlı olan kararı almanda yar ve yardımcın olsun...
Fikrimi sorarsan ilk okuduğumda bana nedense pek bir istihare rüyası gibi gelmedi,
ben olsam tekrar denerdim, ara verme, namaz ve duasını ihmal etme bir de muhakkak rüya göreceğim diye şart koşma...
sabır isteyen birşey...

Bazı olaylarda herşey o kadar bariz bir şekilde ortadadır ki, Allah kuluna istihare rüyası göstermeye bile gerek duymaz...
Bence en önemlisi kalbini dinle...

arkadaşa sonuna kadar katılıyorum..

Bence bu tarz konuları burada açmayın, bu forum gerçekten müsait bir yer değil
hem burası "bir derdim var" köşesi değil mi? Sizin bahsettiğiniz dert değil ki

Bu arada hakkınızda hayırlı olanı Allah kalbinize sevdirsin, nişanlınız hayırlıysa sonuçlansın hayırlı değilse Allah sizi uzak etsin

konuya da açıklık getirmek istiyorum bir ilahiyatçı olarak
istihare, bir işe koyulmadan önce namaz kılıp "söz konusu işin hayırla sonuçlanması için dua etmektir, O işi Allah'a bırakıp doğru ve güzel olana sevkedilmeyi beklemektir"
Peygamber efendimiz hadslerinde ya da sahabilerin sözlerinde böyle rüya meselesi yok arkadaşım bu sonradan ortaya çıkmıştır
aksine Rasulullah rüyayla amel etmeyi yasaklamıştır

İstihare rüyası herkese anlatılmaz.Bu konularda ehil bir kişiye danışılır ve istişare yapılır.

Bu yüzden rüyanızı yorumlatmayın.Rüya yorumları çok önemlidir. Hayır olsun inşaallah.

İstihare rüyası değil gibi kendimden örnek vermek istiyorum üniversitenin son sınıfında sınavlara girdim ve geçtim kalktım çok korkuyorum yoksa yıl uzayacak
İstihareye yatmıştım rüyamda yeşil bir tarlada üç tane kırmızı çiçek gördüm ve ben üç dersten kaldım
Sizin rüyanızda bir renk kavramı yok bence tekrar yatın bildiğim kadarıyla yedi geceye kadar yatılıyor
Şunu da belirtiyim eşimle evlenirken teyzem istihareye yatmıştı iyi çıkmadı ama ben eşimle yaklaşık altı yıldır evliyiz

açılan kapılar kısmet kapıları... ve içeri girip baktıgın zaman kimsenin olmadıgını görüyorsun... zaten 1. ve 2. nişanın atılmış yani buna eş deger bişey.....
fakat sen çok bunaldıgın, kendini çok kötü oldugun bir an karşına biri çıkacak ve evleneceksin...

rüyanı yorumlamak istemiyorum. Allah hakkında hayırlısını versin.

ehil bir kişinin rüyaya yatması daha iyi olur diye düşünüyorum.

nişanlın senin için hayırlı değil,
senin için hayırlı kimse gelip seni bulacak

yalnız şu var güzelcim, istihareye istişarede çözüme varılamayan konularda yatılır, durduk yere yatılmaz. istihareye yattıysan, sonucuna biat edeceksin.. eğer istiharen kötü çıktığı halde bu işe devam edersen, zarar edersin.. keşke yatmasaydın.. neyse madem yattın, gerekeni yap..

Teşekkür ederim cumlemizin hakkında hayırlsını vrsin.. neden öyle yazdığımı sormuşsun da ben alışkınım msn de felan da öyle konuşur yazarım.. Alışkanlık edindim :) pratik geliyorrreeee :)

zamanım kısıtlı artık.. 7 günlük zamanım bile yok tahta kapı gördüm ama kahverengiydi.. normalde benim nişanlım da 3. katta oturuyor onu da düşündüm. kapıdan bakıyorumm ki çatıymışş

Eee ben ayrılmak istiyorum ayrılamıyorum bi anda cesaret gelcek ayrılıcam o zaman ALLAH beni ondan uzaklaştırdı mı olucak yoksa zorla kendi kaderimi kısmetimi belirlemiş mi olacam.. ilahiyatçı olarak bana yazarsan sevinirim.. çok zor durumdayım.

istiharede renklere itibar edilir mesela beyaz yeşil hayırlı siyah kırmızı hayırsız demektir..ayrıca bu namazı kılan kişi hiç konuşmadan uyuyacak ya 7 gece peşpeşe kılacak ya 7 kişiye kıldıracak....

Benim bildiğim kadarıyla da arkadaşın dediği gibi istihareye yatıyorsan eğer sonucuna uyacaksın. Hayırsız ise bitecek hayırlısı ise devam edeceksin.
Ayrıca istiharede renkler sana yol gösterir. Siyah, yeşil, beyaz, kırmızı renkler hayırlı ve hayırsıza yorumlanır. Siyah ve kırmızı hayırlı değil. Yeşil ve beyaz hayırlıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…