- 28 Ekim 2025
- 31
- 6
- 1
- 32
- Konu Sahibi duayamuhtac
-
Maşallah çok sevindimben başkasıyla nişanlanırken nişanlanmam hayırlı mı evleneceğim kişiyle mi nişanlanıyorum diye istihareye yatmıştım ve o zaman iletişimimin dahi olmadığı eşimi rüyamda görmüştüm nişanlanacağım kişi koyu renkler giymişti siyah kahverengi falan. eşim masmavi bi gömlek beyaz tertemiz bi pantolon giymişti. sonra zaten eşimle konuşmaya başladık öyle de oldu çok şükür.
Sünnet olan sağa yatmak diye biliyorum sağa doğru yattım kıbleye dönük. 2 rekat istihare namazı kıldım öncesinde. Aslında ilk rekatta kafirun okuyun diyenler var ama kafirun bilmediğim için başka dua okudum. 2 rekat namazımı kıldım. Yatağa girip istihare duasını okuyarak hiç konuşmadan sağıma yatarak kıbleye dönük uyudum. 2 gecedir göremedim rüya sadece sabahları ferah uyandım o kadarevet ben direkt ilk istiharede gördüm ama 100% uyarak yaptım. örneğin herkes uyumuştu namazını kılarken ve ağır ağır biraz da duygusallıktan ağlayarak kılmıştım. kıldıktan sonra hiç kimseyle konuşmamanız başka hiç bir eylem yapmamanız gerek mesela. direkt solunuza niyetlenerek yatıyordunuz sanırım bayağı uzun zaman oldu net hatırlamıyorum ama sizde bilgiler tazedir. siz de bunlara uydunuz mu?
Dilerim Rabbim sizin hakkınızda hayırlı olanı gönlünüze razı, gönlünüzde olanı da hakkınızda hayırlı eylesin.
ayy abla sana zahmet nasıl yaptığını anlatır mısın ve çok korkuyorum kılmaktan istemediğim bir şey görür üzülürüm diye nasıl cesaretlenebilirimmevet ben direkt ilk istiharede gördüm ama 100% uyarak yaptım. örneğin herkes uyumuştu namazını kılarken ve ağır ağır biraz da duygusallıktan ağlayarak kılmıştım. kıldıktan sonra hiç kimseyle konuşmamanız başka hiç bir eylem yapmamanız gerek mesela. direkt solunuza niyetlenerek yatıyordunuz sanırım bayağı uzun zaman oldu net hatırlamıyorum ama sizde bilgiler tazedir. siz de bunlara uydunuz mu?
Dilerim Rabbim sizin hakkınızda hayırlı olanı gönlünüze razı, gönlünüzde olanı da hakkınızda hayırlı eylesin.
doğrudur dedim ya hatırlamıyorum yanlış bilgi vermeyeyim sağdır o zaman çok uzun zaman oldu :) sadece özellikle tembihlendiğim kısım asla kimseyle konuşma niyetini söyleme başka konu düşünme falandı. aklı karıştırmamak için sanırımSünnet olan sağa yatmak diye biliyorum sağa doğru yattım kıbleye dönük. 2 rekat istihare namazı kıldım öncesinde. Aslında ilk rekatta kafirun okuyun diyenler var ama kafirun bilmediğim için başka dua okudum. 2 rekat namazımı kıldım. Yatağa girip istihare duasını okuyarak hiç konuşmadan sağıma yatarak kıbleye dönük uyudum. 2 gecedir göremedim rüya sadece sabahları ferah uyandım o kadarGüzel dilekleriniz için ayrıca çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah gönlümüzde ki her şey hakkımızda hayırlısıyla bizim olsun
ben de dini bi kitaptan bakarak yapmıştım çok iyi hatırlamıyorum 10 yıl oldu:) internetten bak istersen canımayy abla sana zahmet nasıl yaptığını anlatır mısın ve çok korkuyorum kılmaktan istemediğim bir şey görür üzülürüm diye nasıl cesaretlenebilirimm
Çok teşekkür ederiim bakacağım daha detaylı Allah razı olsun siz de bana bi dua ederseniz sevinirim yuvamın dağılmasını istemiyorumben de dini bi kitaptan bakarak yapmıştım çok iyi hatırlamıyorum 10 yıl oldu:) internetten bak istersen canım
Benim de cesaretlenmek 2 ayımı aldı valla kötü bir şey görmekten hep korktum kaçtım. Ama artık belirsizlik o kadar üzmeye başladı ki, olmayacaksa da bileyim artık durumuna geldim. Bir yanım umut, bir yanım umutsuzluk çok zorlanıyorum çünkü.ayy abla sana zahmet nasıl yaptığını anlatır mısın ve çok korkuyorum kılmaktan istemediğim bir şey görür üzülürüm diye nasıl cesaretlenebilirimm
Hiç duymamıştım bunu ama öyle bi durumda da değilim ki aslındaIstişare istihareyi bozar. Demek ki konuşarak düşünerek karar verebileceğiniz bir durumdasınız. O yüzden rüya göremiyorsunuz.
Biraz daha düşünün derim.Hiç duymamıştım bunu ama öyle bi durumda da değilim ki aslında
Biraz daha düşünün derim
Gerçekten yok ama. Herkes rüya görmüyormuş araştırmalarıma göre. Sabah uyandığında nasıl hissettiğin kalbinin nereye yöneldiği de önemliymiş böyle de söyleniyorBiraz daha düşünün derim.
Evet zaten rüya görmezseniz nasıl uyandıgınız da bir cevaptır aslında bende göremiyordum rüya 7 gece üst üste kıldım istihare en son beyaz bi elbise gördümMerhabalar daha önceden istihareye yatanlar neler yaşadı bahsedebilir mi? Eşimle boşanma aşamasındayız ayrı yaşıyoruz. Hiç iletişimimiz yok. Ben çok barışmak istiyorum ama iletişime geçmiyoruz Allah’a bıraktım. 2 gecedir istihare namazı kılıp istihare duası okuyup yatıyorum. Allahım eğer barışmamız hayırlıysa barışacaksak bana bi işaret ver artık çok canım yanıyor, hayırlısı değilse olmayacaksa da bir işaret ver artık umudum hiç kalmasın diyorum. Rüya falan görmedim. Ama 2 aydır her sabah çok kötü uyanırken, 2 sabahtır biraz ferah ve umutlu uyanıyorum. Bu bir işaret olabilir mi?
istihareye niyet edip 2 rekat namaz kılıyorsunuz selam vermeden oturarak okumanız gereken bi dua var ben telefon ekranıma koyup ordan okumustumm namaz bittikten sonra dua etmiştim su iş hayırlıysa bana rüya yoluyla göster allahım diye kıbleye doğru sag tarafs dönüp uyumustum 7 gece kıldım ben rüya görmediğim icin 7 gecenin sonunda görmüştümmayy abla sana zahmet nasıl yaptığını anlatır mısın ve çok korkuyorum kılmaktan istemediğim bir şey görür üzülürüm diye nasıl cesaretlenebilirimm
İşte tam olarak öyle oldu şuanlık. 2 gecedir kılıyordum. Normalde 2 aydır sabahları çok umutsuz çok mutsuz uyanıyorum uyanır uyanmaz ağlıyorum tüm günüm karamsar geçiyordu. Ama 2 gündür sabahları ferah uyanıyorum, içimde barışacağımıza dair umut oluştu.İlla ki rüya görmek zorunda değilsiniz, işlerin nasıl ilerlediğine, hislerinizin nasıl geliştiğine bakın.
Duayı namaz bitiminde mi okuyoruz? Ben selam verip namazı bitirip yatağa girince okudum 2 gecedir. Yanlış mı oldu acabaistihareye niyet edip 2 rekat namaz kılıyorsunuz selam vermeden oturarak okumanız gereken bi dua var ben telefon ekranıma koyup ordan okumustumm namaz bittikten sonra dua etmiştim su iş hayırlıysa bana rüya yoluyla göster allahım diye kıbleye doğru sag tarafs dönüp uyumustum 7 gece kıldım ben rüya görmediğim icin 7 gecenin sonunda görmüştümm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?