İstikbalim.

cobanyildizi_esra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2010
262
2
96
Tokat
Merhaba hanımlar :) Ben 19 yasındayım özel bir hastanede hemşireyim. Lise cıkıslıyım. Ben üniversite okumak istiyorum ilk yıl tercih yapmadım başka bi sehirde özel bir hastanede işe başladım bu yılda tercih yapamıcam çünkü 1 yılım dolmadan istifa edersem hastaneye yüklü bi miktar tazminat ödemem gerekiyor. yani 3. yıla kaldım sizce 3. yıl cok mu gec 20 yasında baslıcam üniversiteye sınıftakiler benden küçük olacak bunu ayrı bi dert ediyorum bi de sınava hazırlanmak beni biraz korkutuyo. nöbetli calıstıgım için gecem gündüzüm bir. o yüzden dersaneye gitmek cok zor olur, özel ders alayım diyorum. sizin fikirleriniz nelerdir ne yapmamı önerirsiniz.

Merhaba canım. Bende 19 yaşında memurluğu kazandım ve üniversiteyi bırakıp geldim. Şimdi 22 yaşındayım ve açıktan okuyorum. Dgs ile örgün eğitime geçip eğitimime devam etmek istiyorum. Ama ben hiç senin gibi düşünmedim. Çünkü bana göre doğru olan "okumanın yaşı yoktur". Hiç kafana takma böyle şeyleri. Kadınlar eğitimli kültürlü olmalı ki çocuklarını daha güzel yetiştirebilsin. Kafanı kurcalamadan okumana bak. Başarılar tatlım. :)

Aslında asıl mesele hazırlanmak. kimisi diyor ki dersanaye gitmezsen olmaz, kimisi diyor ki evde kendin bile calıssan olur. Benim temelim sağlam değil ki ne yapsam bilemiyorum

meraba bende bu yıl bitirdim liseyi olmadı bu yıl önümüzdeki yıl gidicem 19 olcak yani hemen hemen aynı hem ne olcak ki bi iki yaştan okumanın yaşı olmaz :) ben bu sene dersaneyede gittim olmadı önemli olan verimli çalışabilmek dersanenin pek bi önemi yok :)

Ben 2 yıl ara verdim öyle gittim üniversiteye benimde en büyük korkum buydu ama tam tersi sınıfın en küçüklerindendim ben :) Düşün 18 yaşında gittim genellikle 26 idi yaş ortalaması. İnan hiç sorun olmadı ne ben kendimi yalnız hissettim nede onlar küçük gördü. Gayet güzel zamanlardı...

Son düzenleme:

55 yaşında üniversite okuyanlar var, 20 yaş çok olur mu hiç?
Önce hedefinizi belirleyin.
2 sene sonra giricek olsanızda yavaş yavaş çalışmaya başlayın evde.
Önce kendiniz çalışıp bilmediğiniz , anlayamadığınız konuları belirleyip onlardan ders alırsanız maddi olarakta çok yüklü olmaz özel ders ..

bende lise mezunu olaark atandım, sonra açıköğretim okudum şimdi yine kayıt yaptırcam başka bir bölüme faydası olmayacak amacım sadece okumak. örgün eğitimde üniversite hayalimdir 70 yaşında da olsa bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum muhtemelen o yaşlarda daha basit olur bu benim için , malum çoluk çocuk iş mevzuları. sen evli değilsen henüz hemen gir ve aradan çıkar, evlenip çoluk cocuğa karışınca çok daha zor olacak. takıntılı olduğun derslerden özel dersi düşünebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…