isveren kandirdi

elee_kevy

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2015
33
5
6
35
Merhaba,ben 12.14.15 te isten cikartildim orda suan tam osmini haturlamamakla birlikte ibrar yahut ihtarname benzeri bi evrak imzaladim tum haklarimi aldim vs. Bi icerigi vardi toplam calisma surem 5ay 13 gün yillik izin kullanmistim 5 gün .. 15 gunluk ihbar tazminati verilecegi soylendi maas ocakta yatacak .. isten vikarken ik personeline issizlik maasina basvurmak icin bi belge gerekiyormus onu da alabilirmiyim dedim hayir siz hak kazanmiyorsunuz dedi bende saskinliktan olsa gerek tamm dedim ve ciktim. Simdi internetten arastirdima gore issizlik maasina basvurabiliyorum peki nicin bana oylr bisey soylendi .. dogrusu nedir yoksa bi yerde hakkimmi yeniyor konuyla ilgili bilgisi olanlardan fikir istiyorum

Ve işten cikarilmasina rağmen istifa etti diye ssk ya bildirilenler var onlarda alamıyor maaş ama sizin ki sanırım gün sayısından

Zaten ona takildi kafam acaba beni isten cikarttiklari halde kendi istegimle cikmisim gibimi gosterecekler cunku sgk nin sitesi girdim ve isten cikarilmis oldugum gozukmuyor acaba ay sonunda mi bildirecekler yada bana 15 gunluk ihbar tazminatini vericez dediler 15 gun daha calisiyor gosterip aysonunda kendim cikmis gibi mi gosterecekler isverene n faydasi varki bunun??

3 yıl boyunca 600 gün priminiz olması lazım maaş alabilmek için. son 3 yıl çalıştınız mı? Siz okumadan neden imza atıyorsunuz ki? Belki de o kendi isteğimle ayrılıyorum diye bir kağıttı. O zaman alamazsınız. Onların sizi çıkartmış olması lazım. ve son 3 yılın en az 600 günü çalışmanız lazım buna tatil günleri dahil değil.

Tazminattan ötürü

600 gunden fazla primim var .. p tesi iskura da gidecegim fakat nicin bana isten ayrildigima dair bi belge vermemis olabilirler

Galiba siz istifa dilekçesi imzaladınız ondan dolayı

Galiba siz istifa dilekçesi imzaladınız ondan dolayı
Istifa dilekcesi degildi ama işverenden tum haklarimi aldim vs. Biseydi isten cikarilmanin şokundan olsa gerek hatırlamıyorum suanda.. hafta sonu dank etti birde bana
son çalıştığın işi dikkate alıyorlar. diğer çalıştığın günleri katmıyorlar.
Son calistigim iste 120 gunden fazla calistim

son iş yerinde 600 gündü galiba. yani bi işte 2 yıl ötekinde 5 ay olmuyordu diye biliyorum. Son iş yerinde o günü çalışmak gerekiyor ama tamda bilmiyorum

son iş yerinde 600 gündü galiba. yani bi işte 2 yıl ötekinde 5 ay olmuyordu diye biliyorum. Son iş yerinde o günü çalışmak gerekiyor ama tamda bilmiyorum
Son is yerinde 120 daha oncedende en az600 gun diye okudum ama saat9 gibi bi avukatla gorusucem bakalim o nedicek

Toparlamam gerekirse
Son 3 yılda 600 gün ve son işyerinde 6 ay çalışman gerekiyor.
İmzaladığın kağıt kıdem ve haklarını aldığına ait yazı, genelde düz yazıdır her işten çıkandan alınır. ( 6 ay çalıştığın için kıdemin yada yıllık izin hakkın yok)
istifa veya işten çıkartma konusunda belge görmeden cevap versekte havada kalır ( ama yine 6 aydan daha az olduğun için pek bi şey fark etmez.)

Sadece işten çıkartmadan önce 15 gün önce bildirilmesi gerekiyor. onunla ilgili bi sebep olabilir.

Canim 600
Canim 600 is gunun bununla birlikte son ciktigin is yerinden 4 ay kesintisiz calismis olman gerekiyor e devlettenhizmet dokumune bakarsan.son 3 yilda 600 gun yaziyor ise is kura basvurabiliyorsun 15 gunde cevap geliyor ki olmayacaksada cevap geliyor basvurmanda bir sorun yok zaten 6 aydan onceki calisma surende sana kidem tazminati vermezler sadece 15 once belitmelri gerek is araman icinde 1 bucuk ay once her gun 1 saat erken.cikartmalari gerekiyor ki zaten maasiniza 15 hunu yansitcaklarini soylemisler bekleyin bu suredede. Sgk cagri merkezii yada is kura basvurarak bilgi alabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…